Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Pioneer írta:
2020.12.17., csüt. 11:44
De akkor az is lehet hibásan vettem. Az eladónak nem kellene vissza vennie? 3 napja vettem azóta küszködok és ezt O is tudja elejétől fogva. Már mikor haza érkeztem jeleztem neki a problémát. Bár javára legyen írva hogy próbál segíteni a távolból. Ráadásul informatikus. Ez így nagyon nem jó.
Itt folyik egy diskurzus részben ebben a témában:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... t-x.17530/

Pl a MatrixAudio felhasználó szerint ( https://www.audiosciencereview.com/foru ... ost-588578 ) létezik "offline" hiba, amit a 2.2.3-as app verzió javít:
"You can use the latest version 2.2.3 app.
The new app also fixed the unexpected device offline issue."

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 23:08
Lehet inkább felteszem eladásra. 3 napja vettem. Elkeserítő. Nagyon nem volt olcsó.
Mindenképpen megpróbálnám valami hagyományos, szabványos protokolon/eszközön keresztül használatba venni. Ilyen a már említett Bubble/DNLA. A saját alkalmazások már sehol sem lesznek amikor te még boldogan használnád az eszközödet, de vmi szabványos módom még valószínűleg működni fog. Telepíts DNLA szervert a gépedre és ha azzal minden rendben, elgondolkozhatsz azon, hogy külön eszközzel oldod meg ezt a funkciót, akár egy megfelelő NAS-al, vagy egyébb módon.

A User Manual-t olvastad?
A klasszikus, filemegosztás alapú NAS használatát a fentiek miatt erősen korlátozza, hogy:
4.4 Play music from USB storage devices\MicroSD Card\NAS
element X can play the music from USB storage devices\MicroSD Card\NAS through
MA player. Download MA Remote APP to get more detail about user guide.
- Azaz NAS, vagy a lokál diszk csak a saját alkalmazáson keresztül fog menni. Ezért láttad "üresnek" a bubble alkalmazásban.

Ez itt meg a sleep módra vonatkozó rész. Ha felébreszted, akkor is offline az appban?
4.1.7 Auto sleep and wake up
element X will enter sleep mode when the current selected digital channel has no
input signal and no operation for more than 5 minutes.
The following operations can wake up element X from sleep status,
- Press the volume knob on the front panel of element X
- Press the 'Standby' button on element X or remote control
- Recover the input signal of the selected channel or recover signal of any digital
channels under Auto Scan mode
When element X has stopped playing for more than 5 minutes on the Network input
channel, and no operation for more than 5 minutes, it will enter sleep mode automatically, and will wake up by the following conditions:
- Push music to element X through AirPlay or DLNA
- Play music through MA player
- Play music as a ROON endpointv
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Picabia 2020.12.17., csüt. 11:58-kor.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

De akkor az is lehet hibásan vettem. Az eladónak nem kellene vissza vennie? 3 napja vettem azóta küszködok és ezt O is tudja elejétől fogva. Már mikor haza érkeztem jeleztem neki a problémát. Bár javára legyen írva hogy próbál segíteni a távolból. Ráadásul informatikus. Ez így nagyon nem jó.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7666

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Aszpirin írta:
2020.12.16., szer. 23:18

Én tuti nem ruháznék be NAS-ra problémamegoldásként addig, amíg nem tudom biztosan, hogy minden rendben azzal a Matrix-szal és a beállításaival.
Az, hogy az app (a saját ,meg a Bubble is, jó értem?) offline-nak látja egy idő után, nem valószínű hogy összefügg azzal, hogy miről játszana le. Bár ki tudja persze...
A hangminőség egy más tészta. Egyszerre egy problémát, hogy ne keveredjenek :)
Persze, először nem szabad semmit vásárolni, ki kell szűrni a hibát, amihez persze nem árt némi informatikai alap.
Én azért írtam, hogy szinte biztosan nem a Matrix, hisz az app újratelepítésével ismét elérhető az eszköz. Mivel USB-ről játszik le, a LAN-t akár altathatja is a Matrix, ami nem történne meg, ha a hálózatról lenne etetve. Meg ugye a félrerakott telefon sem engedi futni az appot folyamatosan energiagazdálkodási okokból, tehát állandóan újra kell építeni a kapcsolatot, ami automata módban ráadásul még bizonytalanabb.
Először meg kéne próbálni folyamatosan macerálni a telefonról, egy idő után eldobja-e úgyis a kapcsolatot vagy sem?
Illetve egy bármilyen számítógépen tárolt (akár laptop) zenékkel etetni a tegnap leírt módon.
Így eladni sem egyszerű, hogy nincs tisztázva a probléma, akár a készülék maga is lehet hibás, bár nem valószínű. gondolkodik.gif
Esetleg mindent így hagyni először és egy kölcsön almás eszközzel próbálkozni a távirányítást illetően.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tonya írta:
2020.12.16., szer. 23:04
Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 22:25
Tesztekben azt írták memória kártyáról és usbrol lehet elérni a legjobb hangminőséget.
Hát nem, térj át NAS-ra (szerintem) :rolleyes:
Én tuti nem ruháznék be NAS-ra problémamegoldásként addig, amíg nem tudom biztosan, hogy minden rendben azzal a Matrix-szal és a beállításaival.
Az, hogy az app (a saját ,meg a Bubble is, jó értem?) offline-nak látja egy idő után, nem valószínű hogy összefügg azzal, hogy miről játszana le. Bár ki tudja persze...
A hangminőség egy más tészta. Egyszerre egy problémát, hogy ne keveredjenek :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lehet inkább felteszem eladásra. 3 napja vettem. Elkeserítő. Nagyon nem volt olcsó.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 22:25
Tesztekben azt írták memória kártyáról és usbrol lehet elérni a legjobb hangminőséget.
Hát nem, térj át NAS-ra (szerintem) :rolleyes:
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tehát folyamatosan be kell legyen kapcsolva a pc? És futtatni rajta a server programot?
Jól értem?
De elhiszem neked.
De androiddal is kellene hogy működjön. Mint ahogy működik is 19 percig.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 21:52
Mert véleményed szerinted miről lenne a legjobb hangminőség?
Megpróbáltam be írni az ip címemet, úgy meg sem talált semmit. Sajnos. Az baj hogy app nélkül használhatatlan.
Így a merevlemez és az USB átalakítója is a Matrix tápját terheli, továbbá elektromos zajforrás. Még további gond, hogy a merevlemezen tárolt tartalmat állandóan be kell olvasni, egy adatbázisban hasonlítgatni, van-e változás, stb... Erre egy számítógép való. Vagy egy NAS-ba vagy egy számítógépbe be kéne szerelni a merevlemezt. A NAS-on vagy a számítógépen futtatni egy minimservert, ami a hálózaton elérhetővé teszi más eszközök számára is egyébként az összes médiatartalmat. A telefonodon futó Bubble UPNP pedig összekötné a médiaszervert (amibe merevlemezt szerelted) és a hálózati lejátszódat. Így stabilan működne és nem terhelné és tolná tele zajjal a Matrixot a merevlemez. Ez egy ingyenes megoldás.
Fizetős megoldás lehet továbbá a Roon, ami mindent megoldana, saját atomstabil telefonos appal tudnád vezérelni. Itt a Roon programot használva megjelenne a Matrix, mint egy külső hangkártya. Nagyon fejlett és nagyon stabil megoldás, de sajnos nem olcsó.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Esetleg Győrben nem lenne valaki aki el jönne segíteni. Szívesen honoralnam.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sajnos semmi ilyesmi nincs rajta. 😢
Komolyan nem tudom mit csináljak de így használhatatlan.
Teszteltem többször is a lejátszót, újra indítottam a telót, újra inditottam a routert. Semmi nem változik.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 21:06
... Mire felveszem hogy esetleg másik lemezt hallgassák már nem talál semmit csak hogy a lejátszó offline van. És minden kezdődik elölről.
Esetleg, ha lehet energiakezelést beállítani a készülékeken (telőn és a Matrix-on is)
mindenképpen kikapcsolnám.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mert véleményed szerinted miről lenne a legjobb hangminőség?
Megpróbáltam be írni az ip címemet, úgy meg sem talált semmit. Sajnos. Az baj hogy app nélkül használhatatlan.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 21:06
Egyszerűen vettem egy 4 terras merevlemezt, amit usbvel radugtam a lejátszott. Mivel azt írták hogy így van a legjobb hangminőség.
Ezenkívül egy ruterre van WLAN kábellel össze kötve.
Amikor újra és újra felteszem a régi applikációt, mindig szépen megtalálja online és betallozza a merevlemezen található zenéket és le is jatsza. Valamint megtalálja a Tidal alkalmazást is. Hallgatom a muzsikat addig leteszem a telefont. Mire felveszem hogy esetleg másik lemezt hallgassák már nem talál semmit csak hogy a lejátszó offline van. És minden kezdődik elölről.
Feltettem ezt az applikációt a telefonomra próbaképp, ez egy rakás ... Semmihez se kap engedélyt Androidon és nem is enged adni neki. Legalább annyit kéne tenni, hogy fix IP-re kéne tenni a Matrixot és az appban Manual Connection.
Én ebben az USB-n ráakasztott merevlemezzel a legjobb a hangja, nem nagyon hinnék. :rolleyes:

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egyszerűen vettem egy 4 terras merevlemezt, amit usbvel radugtam a lejátszott. Mivel azt írták hogy így van a legjobb hangminőség.
Ezenkívül egy ruterre van WLAN kábellel össze kötve.
Amikor újra és újra felteszem a régi applikációt, mindig szépen megtalálja online és betallozza a merevlemezen található zenéket és le is jatsza. Valamint megtalálja a Tidal alkalmazást is. Hallgatom a muzsikat addig leteszem a telefont. Mire felveszem hogy esetleg másik lemezt hallgassák már nem talál semmit csak hogy a lejátszó offline van. És minden kezdődik elölről.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 20:35
Megtalálja a matrixot de ha rá kattintok üres. Nincs play list.
Milyen tartalmakat szeretnél lejátszani? Saját tárhelyen lévőket? Ha igen, min és hogy van megosztva? Stream szolgáltatásokat használsz?
Magának a hálózati lejátszónak jó eséllyel nincs semmi baja, valamiféle kommunikációs hiba ez csak a telefonodon futó app és a készülék között. Az eszköz rengeteg különböző protokollon keresztül etethető muzsikával, meg kell keresni a szokásaidhoz és az eszközeidhez legmegfelelőbbet.
1 lehetőség, ha a tárolt zenéidet egy médiaszerveren keresztül osztod meg a hálózaton, pl minimserver, a linkelt BubbleUPNP alkalmazással vezérled.
De ott van a Roon is, mint lehetőség meg még ezer másik, csak ismernünk kéne a teljes szoftveres és hardveres környezetet, hogy releváns tanácsot tudjunk adni.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azt sem értem hogy keresesnel megtalálja, de offlineban a lejátszót. Miért van offlineban? Hogy találja meg ha nincs a hálózaton?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Megtalálja a matrixot de ha rá kattintok üres. Nincs play list.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 20:15
Igen, a legújabb. Sajnos nem tudom mi az a Bubble. A telomon is a legújabb Android van. Huawei 30 pro. Az eladonal perfekt működött ioson . Használtan vásároltam. De így 8s nagyon drága volt hogy ne tudjam használni.
Próbáltam másik telefonnal, arra meg azt írta hogy nem kompatibilis az app a teloval.
Köszi mindenkinek aki próbál segíteni.
https://play.google.com/store/apps/deta ... bubbleupnp

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen, a legújabb. Sajnos nem tudom mi az a Bubble. A telomon is a legújabb Android van. Huawei 30 pro. Az eladonal perfekt működött ioson . Használtan vásároltam. De így 8s nagyon drága volt hogy ne tudjam használni.
Próbáltam másik telefonnal, arra meg azt írta hogy nem kompatibilis az app a teloval.
Köszi mindenkinek aki próbál segíteni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer írta:
2020.12.16., szer. 19:42
Hello.
Kérem aki tud segítsen mert már kétségbe vagyok esve.
Vásároltam egy Mátrix Audio Element X lejátszót nem kevés pénzért. Mikor haza hoztam már szarakodott a wifi beállítás a saját app-javal. Rákotottem kábellel a hálózatra, amivel ugyan megtalálta az app de folyamatosan azt írja ki hogy offlineban van a gép. Így viszont használhatatlan. A volt tulaj megkért tegyek fel rá régebbi app-ot, mert azzal működik. Megtettem , csodák csodája megtalálta és online volt. Így megtudtam néhány felvételt hallgatni, de kb 10 perc múlva mikor váltani akartam újra azt írta az app hogy offline. Letöröltem újra telepítettem, újra szól. Később mikor váltani akartam már újra offline, hasznalhatatlan. Tehát most ott tartok hogy ha hallgatni akarom akkor törlöm, újra telepítem megkeresem, hallgatom. Újra és újra. Már megőrülök tőle. Kérem segítsen valaki. Mit csináljak?
A legújabb firmware van a készüléken?

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Pioneer írta:
Hello.
Vásároltam egy Mátrix Audio Element X lejátszót nem kevés pénzért. Mikor haza hoztam már szarakodott a wifi beállítás a saját app-javal. Rákotottem kábellel a hálózatra, amivel ugyan megtalálta az app de folyamatosan azt írja ki hogy offlineban van a gép. Így viszont használhatatlan. A volt tulaj megkért tegyek fel rá régebbi app-ot, mert azzal működik. Megtettem , csodák csodája megtalálta és online volt. Így megtudtam néhány felvételt hallgatni, de kb 10 perc múlva mikor váltani akartam újra azt írta az app hogy offline. Letöröltem újra telepítettem, újra szól. Később mikor váltani akartam már újra offline, hasznalhatatlan. Tehát most ott tartok hogy ha hallgatni akarom akkor törlöm, újra telepítem megkeresem, hallgatom. Újra és újra. Már megőrülök tőle. Kérem segítsen valaki. Mit csináljak?
Próbáld ki egy másik vezérlőprogrammal, mondjuk a BubbleUpnp-vel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Pioneer írta:
Hello.
Szerintem első körben fordulj a forgalmazóhoz, biztos tudnak segíteni. StreamAudio Kft.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hello.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Köszönöm hogy kifejtetted! Most, hogy leírtad, már emlékszem én is. Van két laptop is itthon , majd kisérletezgetek kicsit,az egyiket beállítom core-nak, a régi audió pc-m pedig a HQPlayert futtatva lessz a végpont egyenlőre usb dac-al. 36_1_11.gif
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”