Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kopaszbarack írta:
2018.07.19., csüt. 10:09
Üdvözlet mindenkinek!
Egy dac-nál mennyire normális az, ha Tidalt hallgatok audio pc-ről és a számok között váltogatok/léptetek akkor kattog a bemenet választója? Ha ezt egyszer csinálná nem foglalkoznék vele (cd hallgatásnál egyszer csinálja amikor elindítom a lemezt) rendben lenne, de ha ezt minden szám között csinálja eléggé illuzió romboló.
Gyártót, típust egyenlőre nem írnék, pusztán álltallánosságban érdekel, hogy van-e másnál is ilyen jellegű kattogás.
Kösznöm előre is a válaszaitokat.
Üdv! Sándor
Nalam sem kattog bar igaz akkor sem kattog ha magat a bemenet valasztot nyomkodom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

kopaszbarack írta:
2018.07.19., csüt. 10:09
Üdvözlet mindenkinek!
Egy dac-nál mennyire normális az, ha Tidalt hallgatok audio pc-ről és a számok között váltogatok/léptetek akkor kattog a bemenet választója?
Nálam nincs kattogás.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Üdvözlet mindenkinek!
Egy dac-nál mennyire normális az, ha Tidalt hallgatok audio pc-ről és a számok között váltogatok/léptetek akkor kattog a bemenet választója? Ha ezt egyszer csinálná nem foglalkoznék vele (cd hallgatásnál egyszer csinálja amikor elindítom a lemezt) rendben lenne, de ha ezt minden szám között csinálja eléggé illuzió romboló.
Gyártót, típust egyenlőre nem írnék, pusztán álltallánosságban érdekel, hogy van-e másnál is ilyen jellegű kattogás.
Kösznöm előre is a válaszaitokat.
Üdv! Sándor
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

kaef2 írta:
2018.06.23., szomb. 21:41
Jött egy ilyen jópofa Dante (AOIP) protokollal működő pici Ethernet csatlakozású szimmetrikus DAC hozzám kipróbálásra. 

https://www.thomann.de/gb/dante_avio_an ... er_0x2.htm
Ügyes és okos kis szerkezet, csak egy PoE Ethernet csatlakozés kell a tápellátáshoz és 96 kHz/24 bitig működik . Valamikor a napokban majd kipróbálom.
Úgy tűnik, a Neutrik is beszállt a Dante bizniszbe. Az NA2-IO-DLINE egyidejűleg konvertálja
a Dante stream-et analóg jellé, és fordítva. Számomra egyelőre nem világos, hogy egy otthoni,
minimalista konfighoz kell-e a Dante Virtual Soundcard, vagy a Dante Controller is elegendő a
"dantésítéshez". Ezért is nagyon várom kaef2 fórumtárs beszámolóját.
dante_adapter-na2-io-dline.jpg
dante_adapter-na2-io-dline.jpg (57.29 KiB) Megtekintve 1919 alkalommal
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Dorian írta:
2018.07.18., szer. 15:52
Tippeket szeretnék kérni, mostanában használt-áron 160 körül milyen DAC-ok jöhetnek számításba?
Audio-gd R2R 11. Itt árulnak egyet (új): https://www.ebay.de/itm/Audio-GD-R2R-11 ... SwoHJbS1am

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Dehogy hiszek mindent, nem azt írtam, h úgy is van. Viszont ez a tájékozódás első lépése.
Meghallgatom mindenképp
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9837

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Dorian írta:
2018.07.18., szer. 17:04
Nem tudom, először utánanézek neten, aztán persze meg kell hallgatni. Te hallottad?

Most így gyorsan olyan negatív véleményt olvastam róla, h a közepek és a magasak túl fényesek. Ill. az USB viszonylag régi benne, ezek elég gyorsan fejlődnek. Hogy csak 96kHz-ig tud az sztem csak a lelekemnek fáj ha amúgy a konvertálás minősége jó.
Te mindent elhiszel, amit a neten olvasol? 😀
Sokminden eszembe jut, de ez pont nem. Főleg xlr-en. Mindegy.
Hallgasd meg, és döntsd el...
(Usb 96, koax 192)
Egyébként 3 hete visszakötöttem a rendszerbe és nincs vele baj, azóta az szól.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Nem tudom, először utánanézek neten, aztán persze meg kell hallgatni. Te hallottad?

Most így gyorsan olyan negatív véleményt olvastam róla, h a közepek és a magasak túl fényesek. Ill. az USB viszonylag régi benne, ezek elég gyorsan fejlődnek. Hogy csak 96kHz-ig tud az sztem csak a lelekemnek fáj ha amúgy a konvertálás minősége jó.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8043

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Dorian írta:
2018.07.18., szer. 15:52
Tippeket szeretnék kérni, mostanában használt-áron 160 körül milyen DAC-ok jöhetnek számításba?

Jó beépített USB feltétel, fejeserősítő kell bele, de a színvonala nem annyira kiemelt szempont, hangfalas rendszerben használnám.
Stílusban a nyugodt, de részleteket nem elfedő hangot preferálom, "hangszínben" legjobb lenne a meleg oldalról neutrálishoz közelítő hang, tehát semnem andalítóan meleg, de semmiképpen nem az a fajta mutogatósan harsány, mint pl. a Denon da300, mindezt ha lehet nagy térrel.
Mostani Nuprime Udsd-ben két gyengeséget látok: a magasak alsóbb fele kicsit mocskos, ill. általánosságban lehetne nagyobb a prezentáció felbontása.
Teac UD503-nek a puha mélyeket szokták felróni, nos ettől kicsit azért fázom, mert ha már végre összekapaláltam olyan erősítőt, hangsugárzót meg tápolást ami mind képes pontos, határozott mélyekre, akkor ha lehet nem butítanám ezt vissza.

Manapság idő hiányában ritkán és keveset hallgatok "odafigyelősen" zenét, de mivel a rendszeremben már csak a DAC lóg ki lefelé, ezért viszket a seggem, hogy vegyek vmit, amivel pontot tehetek a hifis pályafutásom végére.

(Bodor PC, Nuprime Udsd, Hivox Amp4You, Monitor Audio GS20)
Vinkler Parasound Zdac-ja nem jó?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Jó beépített USB feltétel, fejeserősítő kell bele, de a színvonala nem annyira kiemelt szempont, hangfalas rendszerben használnám.
Stílusban a nyugodt, de részleteket nem elfedő hangot preferálom, "hangszínben" legjobb lenne a meleg oldalról neutrálishoz közelítő hang, tehát semnem andalítóan meleg, de semmiképpen nem az a fajta mutogatósan harsány, mint pl. a Denon da300, mindezt ha lehet nagy térrel.
Mostani Nuprime Udsd-ben két gyengeséget látok: a magasak alsóbb fele kicsit mocskos, ill. általánosságban lehetne nagyobb a prezentáció felbontása.
Teac UD503-nek a puha mélyeket szokták felróni, nos ettől kicsit azért fázom, mert ha már végre összekapaláltam olyan erősítőt, hangsugárzót meg tápolást ami mind képes pontos, határozott mélyekre, akkor ha lehet nem butítanám ezt vissza.

Manapság idő hiányában ritkán és keveset hallgatok "odafigyelősen" zenét, de mivel a rendszeremben már csak a DAC lóg ki lefelé, ezért viszket a seggem, hogy vegyek vmit, amivel pontot tehetek a hifis pályafutásom végére.

(Bodor PC, Nuprime Udsd, Hivox Amp4You, Monitor Audio GS20)

KKK
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: KKK »

sziasztok, szeretnék kérdezni:
Asztali br /cd lejátszóm hdmi-vel csatlakozik a házimozierősítőhöz. (koncertek 5.1-ben). (erősítő AV2 bemenete)
CD/FLAC hallgatás miatt akarok kötni az asztalira egy DAC-ot (coax, RCA összeköttetés az erősítőig).(erősítő AV3 bemenete)

Hogy dönti el az erősítő, hogy a berakott CD vagy koncert melyik vonal szerint játszódjon le (DAC-on keresztül analóg sztereóban vagy hdmi-n keresztül valami más minőségben).

(esetleg én eldönthetem a telefonos applikáción keresztül? ha a bemenetnek AV2-t választok, akkorhdmi 5.1, ha AV3, akkor DAC)?

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

Ez a sógorom rendszere.Nálam amúgy szépen szólnak a kis dynók,de azért a nagy proac-ok mellett,inkább csak játéknak jók.Tér mélység meg ettől sem lett,tologathatom akár hová.Viszont ami Viktornál nagyon tetszett,és az én rendszeremben kevés,az a dinamika.Talán a usb/spdif transport lehet az oka,vagy amire még inkább tippelek,az a p10 tápgenerátor.
Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Metronome le streamer, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

tibikecsoki írta:
2018.07.11., szer. 13:19
Pillanatnyilag a sógorom (wwwolfman) nyúzza,én nem vagyok otthon,esetleg ő is tud róla mondani pár dolgot.dyno.jpg
Most akkor 4.0-ban mész? :-)

Örülök, h tetszett a Dyno, ezt vettem ki az írásodból. Minden javulás a láncban nagyon hallatszik a Dynon.

Kicsit behavazódtam most, de egyszer wittaonál megrángatjuk az 1.4-et is. :-)

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Pillanatnyilag a sógorom (wwwolfman) nyúzza,én nem vagyok otthon,esetleg ő is tud róla mondani pár dolgot.
dyno.jpg
dyno.jpg (152.56 KiB) Megtekintve 1947 alkalommal
Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Metronome le streamer, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Még nem írtam,meg hagyom wittao-nak,nála teszteltük a Core Audiós cuccokkal.Előljáróban csak annyit,hogy nagy meglepetést okozott,csak tátottuk a szánkat,hogy mit tud.Ha szigorúan az én szempontomat vesszük,akkor azt kell mondjam,nem,a tér mélységet ez sem hozta kellő mértékben,de kezdem azt hinni,hogy ez a Franco Serblin-ek kiváltsága marad.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

tibikecsoki írta:
2018.06.30., szomb. 09:36
Egyenlőre még nem tudom,mert hangfal állvány,meg dac,csak a jövő héten lesz.Utána kezdődik a tili-toli,meg a tesztelés.
A proacok is még a helyükön vannak,nem vitték el. gondolkodik.gif
irtal mar valahol a velemenyedröl ezen Dyno kapcsan ? erdekel. köszi.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, be akarom kotni a DAC-ban az XLR csatlakozokat csak megerositest kerek, hogy a kepen lathato bekotes jo-e lesz?
Es meg abban, hogy milyen forrasztoallomast erdemes venni ilyen celokra mert nekem csak egy cinezo pisztolyom van aminek eleg durung a vege.
Csatolmányok
FullSizeRender (4).jpg
FullSizeRender (4).jpg (164.23 KiB) Megtekintve 1917 alkalommal
FullSizeRender (3).jpg
FullSizeRender (3).jpg (58.52 KiB) Megtekintve 1919 alkalommal
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

tibikecsoki írta:
2018.07.02., hétf. 07:19
lehoako írta:
2018.07.02., hétf. 01:19
tibikecsoki írta:
2018.07.01., vas. 23:35

Ez még egy régebbi állapot volt,az electra 905-ösöket cseréltem le a proac studio 200 ra.Az is csak a mozira volt,meg a studio-t is arra használtam
Értem, köszönöm.

Az erősítő bírni fogja a gyűrődést? A Proac (azt írják itt), h minimum ra is csak 6.75 Ohmra esik le kb 200 Hz környékén,

https://www.stereophile.com/content/pro ... asurements

Az 1.3 MkII meg benéz 3,5 Ohm alá 177 Hz-nél.

https://www.stereophile.com/content/dyn ... asurements

Stabil 4 Ohmon a vas?
Egy épített Lz Aquinkum végfokom van,eddig még nem éreztem,hogy kevés lenne.Itt van a gyártó blogja,érdekes olvasmány.Most építette meg a legújabb gépét,az már 2x200 watt,esetleg egyszer arra lecserélem a mostanit.

http://audioworld.blog.hu/2018/06/22/lz_seven_a_hetedik
Megnéztem, igéretes a szöveg. Ha az Xcite-okat is erről hajtottad, akkor nem lehet nagyon nagy baj. :smile32:

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

lehoako írta:
2018.07.02., hétf. 01:19
tibikecsoki írta:

Ez még egy régebbi állapot volt,az electra 905-ösöket cseréltem le a proac studio 200 ra.Az is csak a mozira volt,meg a studio-t is arra használtam
Értem, köszönöm.

Az erősítő bírni fogja a gyűrődést? A Proac (azt írják itt), h minimum ra is csak 6.75 Ohmra esik le kb 200 Hz környékén,

Stabil 4 Ohmon a vas?
Egy épített Lz Aquinkum végfokom van,eddig még nem éreztem,hogy kevés lenne.Itt van a gyártó blogja,érdekes olvasmány.Most építette meg a legújabb gépét,az már 2x200 watt,esetleg egyszer arra lecserélem a mostanit.

http://audioworld.blog.hu/2018/06/22/lz_seven_a_hetedik

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

tibikecsoki írta:

Értem, köszönöm.

Stabil 4 Ohmon a vas?

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

lehoako írta:
2018.07.01., vas. 17:33
tibikecsoki írta:
2018.07.01., vas. 11:02
Igen,részben a nyomásnak engedve,mert ugye a legtöbben azt mondták,hogy egy monitor majd meghozza a tér javulást,másrészt meg sikerült elcserélnem a régi dacomra,így ez is szerepet játszott.A studio 200-hoz képest még nem tudok véleményt mondani,mert csak a jövő héten lesz állványom,akkor tudom rendesen beállítani.Amúgy meg volt már egy x16-os nálam,úgyhogy nem ez lesz az első dynó-m.Kábelek tekintetében viszonylag jól állok,van miből válogatnom,bár még egy jó xlr elférne.
x16 2.jpg
Az, hogy a többiek mit mondanak, az ne legyen nyomás, max. nekik :-))).
Ha 82 cm magasan vannak a magasak, már jó vagy, nem ezen fog múlni. Más frutti dobozokat is látok a képen, ezek házimozihoz lesznek? Nem bántási, csak kérdezési.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

robi20064 írta:
2018.07.01., vas. 21:11
lehoako írta:
2018.07.01., vas. 17:36

Bocsánat, hosszu is zenerendszert írt, ezektől a kütyüktől nem lesz hifi egy lánc sem, ne keverjük a szezont a fazonnal.
A hifi más.
Miert is?
hmm hát mert ez a dac topic, és ez nem egy dac??? :rolleyes:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4272

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

lehoako írta:
2018.07.01., vas. 17:36
kaef2 írta:
2018.07.01., vas. 11:31
hosszu írta:
2018.06.30., szomb. 12:16

Az unokatesóm összeállította élete első zenerendszerét - tehát semmiféle tárggyal, ismerettel, tapasztalattal korábban nem rendelkezett. Hosszas olvasgatás és elmélkedés után hazaállított egy Dante Rednet 3 készülékkel - itt végképp elvesztettem a fonalat...Kép
A Rednet 3 egy Ethernet - AES/SPDIF/Toslink konverter, kell utána még egy DAC is. Számos ismerősöm használ Rednet eszközöket a hifi rendszerében és egyre többen Merging Hapi vagy NADAC eszközöket is, ami a még fejlettebb AOIP Ravenna protokollt is tudja megengedve akár 256x DSD felvételét, lejátszását is nativan az Ethernet hálózaton keresztül.
Bocsánat, hosszu is zenerendszert írt, ezektől a kütyüktől nem lesz hifi egy lánc sem, ne keverjük a szezont a fazonnal.
A hifi más.
Jaj, bocsánat, elnézést kérek, tudatlan vagyok nagyon. Hogy is gondolhattam volna hogy ez hifi. Tényleg. Akkor ez csak egy... nem is tudom mi... egy izé...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

kaef2 írta:
2018.07.01., vas. 11:31
hosszu írta:
2018.06.30., szomb. 12:16
kaef2 írta:
2018.06.23., szomb. 21:41
Jött egy ilyen jópofa Dante (AOIP) protokollal működő pici Ethernet csatlakozású szimmetrikus DAC hozzám kipróbálásra. 
Ügyes és okos kis szerkezet, csak egy PoE Ethernet csatlakozés kell a tápellátáshoz és 96 kHz/24 bitig működik . Valamikor a napokban majd kipróbálom.
Az unokatesóm összeállította élete első zenerendszerét - tehát semmiféle tárggyal, ismerettel, tapasztalattal korábban nem rendelkezett. Hosszas olvasgatás és elmélkedés után hazaállított egy Dante Rednet 3 készülékkel - itt végképp elvesztettem a fonalat...Kép
A Rednet 3 egy Ethernet - AES/SPDIF/Toslink konverter, kell utána még egy DAC is. Számos ismerősöm használ Rednet eszközöket a hifi rendszerében és egyre többen Merging Hapi vagy NADAC eszközöket is, ami a még fejlettebb AOIP Ravenna protokollt is tudja megengedve akár 256x DSD felvételét, lejátszását is nativan az Ethernet hálózaton keresztül.
A hifi más.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

tibikecsoki írta:
2018.07.01., vas. 11:02
Igen,részben a nyomásnak engedve,mert ugye a legtöbben azt mondták,hogy egy monitor majd meghozza a tér javulást,másrészt meg sikerült elcserélnem a régi dacomra,így ez is szerepet játszott.A studio 200-hoz képest még nem tudok véleményt mondani,mert csak a jövő héten lesz állványom,akkor tudom rendesen beállítani.Amúgy meg volt már egy x16-os nálam,úgyhogy nem ez lesz az első dynó-m.Kábelek tekintetében viszonylag jól állok,van miből válogatnom,bár még egy jó xlr elférne.
x16 2.jpg
Az, hogy a többiek mit mondanak, az ne legyen nyomás, max. nekik :-))).
Ha 82 cm magasan vannak a magasak, már jó vagy, nem ezen fog múlni. Más frutti dobozokat is látok a képen, ezek házimozihoz lesznek? Nem bántási, csak kérdezési.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”