Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1414

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.09.28., szomb. 18:16

Én a biztonságot azért nem áldoznám fel a hangzás oltárán.
Persze, nem is ajánlanék ilyet senkinek sem. :ohnoohnoohno:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.09.28., szomb. 18:06
zoli73 írta:
2024.09.28., szomb. 17:35

Ez a néhány biztosítek, amikkel eddig dolgom volt, ezek mind a Sinergistic Research, mind a QSA kinálatának alacsonyabb szegmenséből kerülnek ki, de hát szegény ember vízzel főz.
Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem... :D

Egyébként, amit múltkor írtál a Yello - ról, illetve a hatásáról, a saját tapasztalataim jutottak eszembe az áthidalt biztosítékházú készülékeim hangja kapcsán.
Simaság, természetesség, eszköztelenség, levegősség, térmegjelenítés - persze az adott készülék korlátain belül.
Sajnos, vagy nem, de én nem vagyok ilyen bátor, bevállalós, hogy kihagyjam, vagy kiváltsam a biztosítékot valami mással.
Tudok olyanról, aki mérethelyes(5x20mm) ezüstrudakat használ biztosítékok helyett. Nem kétlem, hogy ez kb. minden biztit überel, de én ezt minden valószínüség szerint nem lépném meg.
Én a biztonságot azért nem áldoznám fel a hangzás oltárán.
Ki így, ki úgy.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.09.28., szomb. 17:35

Ez a néhány biztosítek, amikkel eddig dolgom volt, ezek mind a Sinergistic Research, mind a QSA kinálatának alacsonyabb szegmenséből kerülnek ki, de hát szegény ember vízzel főz.
Vagyunk így egy páran, azért hagyom ki ott, ahol tudom/merem... :D

Egyébként, amit múltkor írtál a Yello - ról, illetve a hatásáról, a saját tapasztalataim jutottak eszembe az áthidalt biztosítékházú készülékeim hangja kapcsán.
Simaság, természetesség, eszköztelenség, levegősség, térmegjelenítés - persze az adott készülék korlátain belül.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.28., szomb. 17:09
zoli73 írta:
2024.09.28., szomb. 16:07

Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2

Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.

A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Örülök ennek a véleményednek.
Múltkor rossz néven vetted, hogy túlzónak éreztem a korábbi összehasonlításod eredményét. Azért csodálkoztam azon, hogy a Purple olyan rossz lenne, mert egy - két jól eleresztett fórumtársunk rendszerében is stabil pontot képeznek - az Audio Magic biztikkel együtt.
Olyat egy szóval sem mondtam, hogy a Purple rossz volna, más kérdés, hogy a QSA karaktere hozzám közelebb áll, ezért az jobban tetszik. A gyárilag a készülékekben lévő üvegbiztiknék, mindegyik kiemelkedően jobb, tehát bármelyiket is választjuk, javítunk a hangzáson, és ez a lényeg. Olyat viszont írtam, hogy az ilyen vélemények, megítélések ízlés, hallás, rendszer, akusztika, stb. függők, tehát semmiképpen sem tények.
Szerencsémre én is ismerek 1-2 "jól eleresztett fórumtársat", de Ők nem ebben a homokozóban játszanak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.09.28., szomb. 16:07

Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban.
Örülök ennek a véleményednek, hogy így árnyaltad a kérdést.
Azért csodálkoztam azon, hogy - a korábbi leírásod alapján - a Purple olyan rossz lenne a Yello-hoz képest, mert egy - két jól eleresztett fórumtársunk rendszerében is stabil pontot képeznek - az Audio Magic biztikkel együtt.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2024.09.27., pén. 12:24
A sztori folytatódik.... Hamarosan.

Az előző bejegyzésem után felmerült a jogos kérdés, hogy ha már az ösvény elején lévő biztosíték esetében határozottan hallható különbséget tapasztalok, akkor a készülékekbe való bisztikkel
elvégeztem-e, vagy tervezem-e a megfordítást?
Nos, mivel a QSA egyértelmű irányt ad meg a biztijein, így a kölcsön kapott Yello-t nem fordítottam meg, de a Sinergistic Research Purple-t igen, és ez határozottan jó eredményt hozott!
Ahogy előzőleg írtam, az SR Purple-t megvásároltam az előfokba, és a felirattal megegyező irányban helyeztem be, és azok alapján született az a jellemzés ami. Ez után jött a QSA Yello, aminek a produkciója egyértelműen közelebb áll hozzám, így ez utóbbi volt többet az előfokban.
Mivel a mai napra más program volt előirányozva, de azt az eső elmosott, így "maradt" a zenehallgatás, biztosítéktesztelés.
Valaki itt írta, hogy az SR mindenképpen javasolja a biztijeinél mindkét irány kipróbálását, mert az Ő bejáratási technológiájuk(jelentsen ez bármit is) nem garantálja a felirattal megegyező használati irányt.
Úgy fest, ez valóban így van! Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
A teret is teljesen máshogyan rajzolja, mint az előző állásban, akkor tőlem elfelé táguló teret, és némi közömbösséget hallottam, ellenben most felém tágul a tér, és a zene sokkal jobban leválik a dobozokról. Az equalizálós jelleg is szelidült, már nem emeli ki olyan látványosan a magas, és mély hangokat, nem lett olyan kiegyenlített, egységes, mint a QSA, de határozottan jobb így.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban(a QSA-t vissza kell adjam).
Tehát aki ilyen SR Purple-t(de talán másik színek esetében is) kap a markába, az semmiképpen se hagyja ki, hogy mindkét irányban meghallgatja!
A képen látható biztosítékokról néhány szót.
0 kilóméteresek, tegnap vásároltam a forgalmazónál, és még csak az egyik Blue került be tegnap a helyére, a végerősítőbe.
Úgy gondoltam, hogy nem egyszerre teszem be őket, mert így jól tudom detektálni a hatásukat. Így nyersen, néhány óra használat után annyit tudok elmondani, hogy a Blue ugyanaz a hangkarakter, mint a Yello, de a hatása nem annyira markáns. Nem meglepő, mert hát ez csak a "kistesó", de ár/érték arányban talán még jobban meg is éri, mint a Yello. Abszolút értelemben szerintem bomba vétel, de ismétlem, még nyers, még nem mutatja magát igazán.
A képen látható másik két bizti még a zacskóban pihen, a Blue a lemezjátszó külső tápegységébe, a Yello a phono-ba kerül majd. Hogy miért ilyen leosztásban vannak, az hosszú történet, ezzel inkább nem untatnám a nagyérdeműt.
Ismételten köszönöm a figyelmet! :smile53:

Ui.: A készülékeimben "lenyomoztam" a biztosítéktartók bekötését, így a biztosítékok irányát is ehhez tudom igazítani.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
2024.09.28., szomb. 10:39

Én hagynám a nagypapát. De vannak aki kötődnek a megszokott hangzáshoz. Igen van olyan, hogy a jobb hang, a több részlet, a nagyobb dinamika "sok" valakinek.
Hagytam a nagypapát. :D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2312

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2024.09.28., szomb. 10:32

Ez nem jobb hangzás, hanem rosszabb. Azért zavarja nagypapát.
Én hagynám a nagypapát. De vannak aki kötődnek a megszokott hangzáshoz. Igen van olyan, hogy a jobb hang, a több részlet, a nagyobb dinamika "sok" valakinek.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Azért a nagypapán kívül másokat is zavar a jobb hangzás. Én találkoztam olyan megjegyzéssel, hogy "Nekem ez sok!

Remélhetőleg ezt senki nem érti szó szerint.
Nem a jó hangzás zavar bár kit is, hanem esetleg az első hallásra jónak tűnő hangzás, amivel már nyilván mindannyian találkozhattunk.
Több, de esetleg zavarosabb magas, több, de kontrolálatlan mély, nagyobb lendület, fűszerezve egy kis mesterségkéltséggel.
Ez nem jobb hangzás, hanem rosszabb. Az sok mindenkit zavar...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.09.28., szomb. 10:40-kor.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: pjm »

mishow írta:
2024.09.27., pén. 15:22
ha jól tévedek, éppen az ellenkezőjére "gondolt a költő" - vagyis ahogy öregszünk, már nem ugrunk minden olyan dologra, amiért pedig régen annyira lelkesedtünk.
Nem ellentmondva, kiegészítve...
Vagy nem veszünk be olyan maszlagot amit régen simán, hogy aztán jó sok kevergés után rájöjjünk, mi okozta a problémát.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2107

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Azért a nagypapán kívül másokat is zavar a jobb hangzás. Én találkoztam olyan megjegyzéssel, hogy "Nekem ez sok!
Én ezt el sem hiszem. :D
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.09.27., pén. 19:04
Voyager írta:
2024.09.27., pén. 17:35
De hiszen kifejtette.

"Anno az erősen nagyothalló nagypapám csak középhullámon volt hajlandó rádiót hallgatni. Hiába állítottam be neki URH-n (mert volt az is a Pacsirta rádión) a "Jó ebédhez szól a nóta" műsorát, jobb hangzással neki az rosszabb volt. Valószínű ugyan nem hallotta, de érzékelte, és bántotta a hallott többlet hang."
OK. Nekem a túlérzékenység kifejezés mást jelent, ezért firtattam a kijelentést.
Méltányolható a kifogás, de nem magyaráztad el nekünk, hogy miért jelent más Neked ez a kijelentés?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.09.28., szomb. 02:33-kor.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2312

Hozzászólás Szerző: cables »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11018
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Voyager írta:
2024.09.27., pén. 17:35
De hiszen kifejtette.

"Anno az erősen nagyothalló nagypapám csak középhullámon volt hajlandó rádiót hallgatni. Hiába állítottam be neki URH-n (mert volt az is a Pacsirta rádión) a "Jó ebédhez szól a nóta" műsorát, jobb hangzással neki az rosszabb volt. Valószínű ugyan nem hallotta, de érzékelte, és bántotta a hallott többlet hang."
OK. Nekem a túlérzékenység kifejezés mást jelent, ezért firtattam a kijelentést.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.09.27., pén. 14:15
-CB- írta:
2024.09.27., pén. 13:44
Nemcsak hülyül(ünk), hanem a hallásunk is romlik. Ráadásul nemcsak romlik, de bizonyos frekvenciákon meg túlérzékenyek leszünk.
Ilyenről még nem hallottam. Kifejted, ha nem is ebben a topikban?
De hiszen kifejtette.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rock60 írta:
2024.09.27., pén. 13:16
pjm írta:
2024.09.27., pén. 12:43
Ahogy öregszik az ember úgy hülyül :smile29:
Próbáltam összerakni, de nem megy... Kifejtenéd ?
Ismerve @pjm fórumtársat, úgy hiszem, iróniának szánta :rolleyes: ha jól tévedek, éppen az ellenkezőjére "gondolt a költő" - vagyis ahogy öregszünk, már nem ugrunk minden olyan dologra, amiért pedig régen annyira lelkesedtünk.
Hogy is van az a régi vicc az öreg meg a fiatal bikával, és a tehenekkel a hegyoldalban? gondolkodik.gif :kapdelm:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11018
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

-CB- írta:
2024.09.27., pén. 13:44
Nemcsak hülyül(ünk), hanem a hallásunk is romlik. Ráadásul nemcsak romlik, de bizonyos frekvenciákon meg túlérzékenyek leszünk.
Ilyenről még nem hallottam. Kifejted, ha nem is ebben a topikban?

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1216

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.09.27., pén. 13:16
pjm írta:

Anno az erősen nagyothalló nagypapám csak középhullámon volt hajlandó rádiót hallgatni. Hiába állítottam be neki URH-n (mert volt az is a Pacsirta rádión) a "Jó ebédhez szól a nóta" műsorát, jobb hangzással neki az rosszabb volt. Valószínű ugyan nem hallotta, de érzékelte, és bántotta a hallott többlet hang.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: pjm »

mishow írta:
2024.09.27., pén. 08:33
Persze egy jó hifistát csíp a bogár, és kipróbáltam egy AudioQuest Carbon (!) usb a/c kábelt, ami megfizethető áron szembejött.
A hatása durva: brutális dinamika, részletek, sávszélek - de nekem egy idő után sok lett. A zenét saját képére (hangjára) formálta, úgyhogy ment vissza a sima gyorstöltő kábel.
Hasonló okokból hasonló eredményre jutottam. Ahogy öregszik az ember úgy hülyül :smile29:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

A sztori folytatódik.... Hamarosan.
Csatolmányok
20240927_122144.jpg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3703

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Zewaa írta:
2024.09.27., pén. 00:18
1 órás google keresés után feladtam de lehet hogy itt csípőből tudtok mondani ilyen kábelt. Szóval usb-a - usb-c kábelt keresek Belépőszintű dac teszteléséhez 10 000 Ft alatt , 2 méteres méretben . aki tud ilyenről az kérem linkelje. Köszi
Az Alzában sokféle van, például ez is:

https://www.alza.hu/alzapower-core-char ... 871666.htm

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

Zewaa írta:
usb-a - usb-c kábelt keresek belépőszintű dac teszteléséhez 10.000,- Ft alatt, 2 méteres méretben
Konkrét linkem nincs, de tapasztalatom van, azt szívesen megosztom ;)
TAGA TWA10 (1A/5V), Wiim PRO (2A/5V) streamerek és TMP lineáris töltő (3A/5V) közé kerestem kábelt. A gyári kábel hangja testetlen volt és sávhatárolt, de ez csak akkor tűnt fel, amikor megjött a TMP táp. Kis falidugasz táppal nem fogod hallani a különbséget, ott kár kisérletezni.

Nálam a gyorstöltő minősítésű tápkábel lett a megoldás, konkrétan egy Xiaomi MI (6A/120W). Ez már nem kapható, de a tippet többeknek ajánlottam, és más gyorstöltő minősítésű kábel (Samsung, DeLock, Baseus, stb.) ugyanúgy bevált.
Persze egy jó hifistát csíp a bogár, és kipróbáltam egy AudioQuest Carbon (!) usb a/c kábelt, ami megfizethető áron szembejött.
A hatása durva: brutális dinamika, részletek, sávszélek - de nekem egy idő után sok lett. A zenét saját képére (hangjára) formálta, úgyhogy ment vissza a sima gyorstöltő kábel. Nem kizárt, hogy valakinél bejön a hifi kábel hatása, de nekem az egyszerű töltőkábel semlegessége fontosabb.
Jó gyorstöltő kábelt 3-6000,- Ft között tudsz venni, nem nagy rizikó, egy próbát megér - szerintem :smile53:

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Zewaa írta:
1 órás google keresés után feladtam de lehet hogy itt csípőből tudtok mondani ilyen kábelt. Szóval usb-a - usb-c kábelt keresek Belépőszintű dac teszteléséhez 10 000 Ft alatt , 2 méteres méretben . aki tud ilyenről az kérem linkelje. Köszi
https://www.pcx.hu/axagon-bucm-am20ab-2 ... gLHcvD_BwE
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”