zoli73 írta: ↑2024.09.27., pén. 12:24
A sztori folytatódik.... Hamarosan.
Kalandozásaim a biztosítékokkal vol.2
Az előző bejegyzésem után felmerült a jogos kérdés, hogy ha már az ösvény elején lévő biztosíték esetében határozottan hallható különbséget tapasztalok, akkor a készülékekbe való bisztikkel
elvégeztem-e, vagy tervezem-e a megfordítást?
Nos, mivel a QSA egyértelmű irányt ad meg a biztijein, így a kölcsön kapott Yello-t nem fordítottam meg, de a Sinergistic Research Purple-t igen, és ez határozottan jó eredményt hozott!
Ahogy előzőleg írtam, az SR Purple-t megvásároltam az előfokba, és a felirattal megegyező irányban helyeztem be, és azok alapján született az a jellemzés ami. Ez után jött a QSA Yello, aminek a produkciója egyértelműen közelebb áll hozzám, így ez utóbbi volt többet az előfokban.
Mivel a mai napra más program volt előirányozva, de azt az eső elmosott, így "maradt" a zenehallgatás, biztosítéktesztelés.
Valaki itt írta, hogy az SR mindenképpen javasolja a biztijeinél mindkét irány kipróbálását, mert az Ő bejáratási technológiájuk(jelentsen ez bármit is) nem garantálja a felirattal megegyező használati irányt.
Úgy fest, ez valóban így van! Nem tudom, a Purple előző gazdája melyik irányban használta(és járatta be), de nálam fordítva, mint elsőre használtam, szinte teljesen más arcát mutatja.
Az előzőleg kritizált hidegség-ridegség teljesen eltűnt sőt, így inkább bársonyosan melegnek mondanám.
A teret is teljesen máshogyan rajzolja, mint az előző állásban, akkor tőlem elfelé táguló teret, és némi közömbösséget hallottam, ellenben most felém tágul a tér, és a zene sokkal jobban leválik a dobozokról. Az equalizálós jelleg is szelidült, már nem emeli ki olyan látványosan a magas, és mély hangokat, nem lett olyan kiegyenlített, egységes, mint a QSA, de határozottan jobb így.
A QSA Yello azért még mindig egy kicsit jobban tetszik, mert van valami meghatározhatatlan természetesség, folyékonyság, símulékonyság a hangjában, amitől nagyon megnyerő, és bevonz a zenébe, ennek ellenére a Purple-t örömmel hallgatom az előfokban(a QSA-t vissza kell adjam).
Tehát aki ilyen SR Purple-t(de talán másik színek esetében is) kap a markába, az semmiképpen se hagyja ki, hogy mindkét irányban meghallgatja!
A képen látható biztosítékokról néhány szót.
0 kilóméteresek, tegnap vásároltam a forgalmazónál, és még csak az egyik Blue került be tegnap a helyére, a végerősítőbe.
Úgy gondoltam, hogy nem egyszerre teszem be őket, mert így jól tudom detektálni a hatásukat. Így nyersen, néhány óra használat után annyit tudok elmondani, hogy a Blue ugyanaz a hangkarakter, mint a Yello, de a hatása nem annyira markáns. Nem meglepő, mert hát ez csak a "kistesó", de ár/érték arányban talán még jobban meg is éri, mint a Yello. Abszolút értelemben szerintem bomba vétel, de ismétlem, még nyers, még nem mutatja magát igazán.
A képen látható másik két bizti még a zacskóban pihen, a Blue a lemezjátszó külső tápegységébe, a Yello a phono-ba kerül majd. Hogy miért ilyen leosztásban vannak, az hosszú történet, ezzel inkább nem untatnám a nagyérdeműt.
Ismételten köszönöm a figyelmet!
Ui.: A készülékeimben "lenyomoztam" a biztosítéktartók bekötését, így a biztosítékok irányát is ehhez tudom igazítani.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech