Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 00:03
dbrnsk írta:
2018.08.04., szomb. 00:02
Én azt nem értem, hogy miért kell ezt ilyen formában? Miért kell hitvitává fajulnia? Mindkettővel lehet zenét hallgatni, kinek ez, kinek az jön be jobban. Pont.
Kulonosen ha egy jo kis streamer az, nem? :D
Igen, azzal is. Meg CD-vel, meg LP-vel, meg PC-vel. Nem kell ezt túlvariálni. Aki nem szeret pepecselni egy PC összeállításával (mint én is) az célhardvert vesz.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Én azt nem értem, hogy miért kell ezt ilyen formában? Miért kell hitvitává fajulnia? Mindkettővel lehet zenét hallgatni, kinek ez, kinek az jön be jobban. Pont.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8024

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ezt a "vitát" mindenkinek magában kell eldönteni és ahogy olvasom, ez sikerült is! :smile32: ;peace;
A másik tábort meggyőzni lehetetlen, meg minek is? Régebben én is belementem ezekbe a hülye vitákba, bánom is, mert értelme nem volt semmilyen szempontból, ráadásul volt hogy utána az én véleményem is változott idővel.
Sokféle szempont létezik, de szerencsére még ennél is több alternatíva, mindenki szabadon választhat. Olyan, hogy legjobb úgysincs. 2 emberke áll/ül a hígendsón egymás mellett, egyik szerint a legjobb, a másik szerint a legrosszabb hangot hallják épp. Akkor mi van? Semmi, akinek tetszik, megvan rá a lé, megveszi és boldog vele (2 hétig), a másik meg továbbmegy.
PC-ből meg hálózati lejátszóból is van jó meg kevésbé jó, de mindkettőből lehet jó hangot csinálni. Hogy mennyiért... nem mindegy? Úgyis elvertük már többszörösét mindenféle hifis szarra, csereberékre, kábelekre, mások által ajánlott lomokra. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2018.08.03., pén. 23:33
dbrnsk írta:
2018.08.03., pén. 23:16
Kezded túltolni...
Ertekezunk egy temaban, amirol eltero a velemenyem... esetleg rogton az az egy hsz-em lehetett volna: igen a Linn es Lumin lejatszokrol nincs jobb, mindenki olyat vegyen? Vettem a faradtsagot es osszehasonlitottam jopar halozati lejatszot, beepitett dac-jukkal, dac-okat is egy parat, nem a specifikaciokbol vagy a levegobol szedem az infot. Ja es kereskedo sem vagyok, hogy azt mondjam a Linn vagy Lumin a tuti...
itt a lehetoseg egyebkent, hogy leird melyik allitasom nem igaz, barki tevedhet, siman benne van, hogy valahol rosszul irtam vmit. De legyszi a “kezded tultolni” “tudd, hogy ertsd” stilusu helyrerako szoveget tartsd meg magadnak, legalabb annyira haszontalan hsz ebben a topikban, mint az audio pc vs. halozati lejatszo vita 3245. felvonasa... joccakat!
Inkább nyugodj le, mert ez a stílus tök felesleges. Megint túltoltad... Nem kell bólogatnod, nem erről van szó, de ezt a fajta észosztást inkább tartsd meg magadnak, vagy akinek akarod. Hidd el, vannak rajtad kívül is önállóan gondolkozni tudó és döntésképes emberek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1722

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hányszor írjam még le, Jriver, roon minden megy a luminnal meg a linnel is...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kezded túltolni...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9832

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

alto írta:
2018.08.03., pén. 21:51
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5BH3NqDqAoI[/youtube]

Na ja, csakhogy a többség itt ha "Audio PC"-ről beszél, akkor az egy sima Windows gép, esetleg egy jobb táppal, és külön USB kártyával, és a rettenet Jriverrel. Azért ez kurva messze van egy Linntől vagy egy Lumintól.
És mi van, ha egy laptopot rákötsz egy Ilyen Linn-re?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3412
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Lehet, hogy "PC" van benne, de ennél jobb hangot eddig csak LUMIN X1-ből hallottam. Egyébként kérdés, hogy mit is nevezünk PC-nek? Eredetileg a jelentése általános célú személyi számítógép, de ha PC-nek hívunk mindent, amiben van CPU és valamilyen szoftvert futtat, akkor vegyük észre, hogy a mai szórakoztató elektronikai eszközök nagy része PC. MInden lapos TV PC, a házimozierősítők, optikai lejátszók, projektorok, hordozható lejátszók, és még sorolhatnám, mind "PC". Csakhát nagyon nem mindegy, hogy egy általános célú, és ezért bivalyerős processzorral szerelt és rém bonyolult operációs rendszerrel rendelkező (ráadásul ez többnyire a születésétől fogva elbaltázott Windows valamilyen verziója) eszközröl beszélünk, vagy egy célprocesszorral szerelt és egy végtelenségig lecsupaszított, audio lejátszásra optimalizált operációs rendszerrel rendelkező eszközről. Én ez utóbbiban hiszek. Egyébként aki informatikában követi a trendeket, láthatja, hogy a világ errefelé tart, egy adott feladatra optimalizált, lehetőleg minél egyszerűbb célszámítógépek irányába. Persze marad a személyi számítógép is, de arra amire való.
[/quote]
Hibatlanul definialtad a jo audioPC-t is :tutiok:
[/quote]

Na ja, csakhogy a többség itt ha "Audio PC"-ről beszél, akkor az egy sima Windows gép, esetleg egy jobb táppal, és külön USB kártyával, és a rettenet Jriverrel. Azért ez kurva messze van egy Linntől vagy egy Lumintól.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A Linn-ek hangjában van valami olyan romantika, amitől megremeg a szempillám. 😀

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

wittao írta:
2018.08.03., pén. 13:59
Gondolom a halozati lejatszo “partiak” is tisztaban vannak azzal, hogy azoknak a dobozaiban nem mesebeli zenehosok kevergetik a Mozart cukormazt, hanem egy PC van bennuk altalaban valamilyen Linux disztroval a fedelzeten, emelle valami kapcsolouzemu tap... ezek utan mirol is beszelunk?
Ahol meg analog tapos csucs lejatszorol beszelhetunk, azert a penzert BOVEN kijon egy jo AudioPC, ugyanannyiert pedig meg jobb is. Eleg megkukkantani a felhasznalt alkatreszek koret es kesz.

Lehet, hogy "PC" van benne, de ennél jobb hangot eddig csak LUMIN X1-ből hallottam. Egyébként kérdés, hogy mit is nevezünk PC-nek? Eredetileg a jelentése általános célú személyi számítógép, de ha PC-nek hívunk mindent, amiben van CPU és valamilyen szoftvert futtat, akkor vegyük észre, hogy a mai szórakoztató elektronikai eszközök nagy része PC. MInden lapos TV PC, a házimozierősítők, optikai lejátszók, projektorok, hordozható lejátszók, és még sorolhatnám, mind "PC". Csakhát nagyon nem mindegy, hogy egy általános célú, és ezért bivalyerős processzorral szerelt és rém bonyolult operációs rendszerrel rendelkező (ráadásul ez többnyire a születésétől fogva elbaltázott Windows valamilyen verziója) eszközröl beszélünk, vagy egy célprocesszorral szerelt és egy végtelenségig lecsupaszított, audio lejátszásra optimalizált operációs rendszerrel rendelkező eszközről. Én ez utóbbiban hiszek. Egyébként aki informatikában követi a trendeket, láthatja, hogy a világ errefelé tart, egy adott feladatra optimalizált, lehetőleg minél egyszerűbb célszámítógépek irányába. Persze marad a személyi számítógép is, de arra amire való.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

bazzs írta:
2018.08.03., pén. 16:00
wittao írta:
Gondolom a halozati lejatszo “partiak” is tisztaban vannak azzal, hogy azoknak a dobozaiban nem mesebeli zenehosok kevergetik a Mozart cukormazt, hanem egy PC van bennuk altalaban valamilyen Linux disztroval a fedelzeten, emelle valami kapcsolouzemu tap... ezek utan mirol is beszelunk?
Ahol meg analog tapos csucs lejatszorol beszelhetunk, azert a penzert BOVEN kijon egy jo AudioPC, ugyanannyiert pedig meg jobb is. Eleg megkukkantani a felhasznalt alkatreszek koret es kesz.
Csak nagyon halkan írom a fent említett táp témában: úgy tudom, hogy a Solution ráállt a kapcsis tápra a legújabb elektronikáiban ergo nem feltétlen rossz az. (Bár nem is 1-2ezer Eur-ba kerülnek a készélükei mint sok más 'legyőzött' kapcsis mjúzik center.)
Kapcsolóüzemi tápból is lehet jót készíteni, mint ahogy lineárisból is lehet pocsékat.
BARTIMEX AUDIO Honlap

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2018.08.03., pén. 16:35
wittao írta:
2018.08.03., pén. 16:14
...a legtobb gyarto csucs csaladjat, legtobbszor Forras - Elofok - Monoblokkok helyezkednek el a taplaleklanc csucsan, kabelekkel osszekotve. Persze ide is olyan szintu osszekotok es tapkabelek kellenek. De valamiert megis ezt a szeparaciot valasztjak...
pl. nagyobb haszon miatt. :smile29:
na jo, a hangzas is belejatszhat, de a cegek a haszonbol elnek - ami nyilvan valamennyire, de nem szorosan korrelal a minöseggel (vagy minöségérzet keltésével ! es biztos, hogy generalisan a minöseggel, nem csak a hangzas minösegevel).

(allitolag regen volt, hogy meg akartak mutatni, hogy ök a legjobbak, de annyiba került volna a keszülek, hogy buktaval lehetett eladni csak, bele is buktak - vannak audioban ilyen törtenetek, valosagtartalmukat nem ismerem)
hallottam ilyen mondásokat, hogy az integrált erősítő az előfok+végfok-amit kispóroltak belőle. De ez itt már kezd off lenni :D

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

wittao írta:
...a legtobb gyarto csucs csaladjat, legtobbszor Forras - Elofok - Monoblokkok helyezkednek el a taplaleklanc csucsan, kabelekkel osszekotve. Persze ide is olyan szintu osszekotok es tapkabelek kellenek. De valamiert megis ezt a szeparaciot valasztjak...
pl. nagyobb haszon miatt. :smile29:
na jo, a hangzas is belejatszhat, de a cegek a haszonbol elnek - ami nyilvan valamennyire, de nem szorosan korrelal a minöseggel (vagy minöségérzet keltésével ! es biztos, hogy generalisan a minöseggel, nem csak a hangzas minösegevel).

(allitolag regen volt, hogy meg akartak mutatni, hogy ök a legjobbak, de annyiba került a keszülek, hogy buktaval lehetett eladni csak, bele is buktak - vannak audioban ilyen törtenetek, valosagtartalmukat nem ismerem)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára avl2 2018.08.03., pén. 16:38-kor.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
dbrnsk írta:
2018.08.03., pén. 15:38
wittao írta:
2018.08.03., pén. 14:24

Viszont a legjobb hangminoseghez teljes szeparacio szukseges, vagy kulon keszulekek es azokat osszekoto kabelezes.

Nem biztos... Sokszor pont ezek az összeköttetések okozzák a legtöbb bajt...
Amennyiben megnezzuk a legtobb gyarto csucs csaladjat, legtobbszor Forras - Elofok - Monoblokkok helyezkednek el a taplaleklanc csucsan, kabelekkel osszekotve. Persze ide is olyan szintu osszekotok es tapkabelek kellenek. De valamiert megis ezt a szeparaciot valasztjak... ugyanezen analogian lehet menni a CD futomu es dac (neadjisten masterclock) kulon keszulekes megoldasain.
Ha annyira jo lenne, valoszinu integralt erositok dac-kal felvertezve allnanak a legfelso polcon, de nem ez van, valamiert. Ezt a mindent egybe vonalat lovagoljak meg a lifestyle termekeket is kinalo gyartok, de nem feltetlenul a kiemelkedo hangminoseg miatt, hanem egyszeruen a felhasznaloi szokasok miatt. Itt viszont a legtobbszor az egyetlen kompromisszum a hangminoseg, vagy ha nem az zsebbenyulos. Teljesen meglepett, hogy pl. a Cary Audio is kinal ilyen termeket. Halozati lejatszo, dac, erosito minden egyben. Hat ez is egy irany... de egyertelmusitik ok is, hogy ez inkabb “trendi”, mintsem highend irany.
Próbáld végig az összes variációt és mindezeket minőségi szintenként. :) Pár évbe beletelik, de utána sok mindent másképp lát az ember. Főleg azt, hogy nem minden fekete, vagy fehér...

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: bazzs »

wittao írta:
Csak nagyon halkan írom a fent említett táp témában: úgy tudom, hogy a Solution ráállt a kapcsis tápra a legújabb elektronikáiban ergo nem feltétlen rossz az. (Bár nem is 1-2ezer Eur-ba kerülnek a készélükei mint sok más 'legyőzött' kapcsis mjúzik center.)
Finesse !

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2018.08.03., pén. 14:24
-KP- írta:
2018.08.03., pén. 14:19
wittao írta:
A digitál-analóg konverzió és a hozzá szükséges dolgok hol maradnak?

Viszont a legjobb hangminoseghez teljes szeparacio szukseges, vagy kulon keszulekek es azokat osszekoto kabelezes.

Nem biztos... Sokszor pont ezek az összeköttetések okozzák a legtöbb bajt...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
A digitál-analóg konverzió és a hozzá szükséges dolgok hol maradnak?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8024

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Szerencsére mindenki olyat használ, amilyet szeretne, és ez a lényeg. Technikailag minden elavul. A hifiversenyzés kellékei főleg. Az élmény, amit ad bármelyik, az nem avul el és hiába volt jó áron és modern, ha az idegrendszert állandóan birizgálja és nem hagyja az embert zenét hallgatni. Szóval meg kell találni, ami az egyénnek megfelelő. Aki meg nem akarja megtalálni, az cserélgessen, fejlesszen bármely fronton, úgy is el lehet tölteni az időt.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1344

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Bizonyára az én igényeim jóval kisebbek, vagy nem is hallgatok normálisan zenét, de egy már nem használt és legyalult EEE Pc ( csak Daphile van rá telepítve, semmi oprendszer stb), mellette egy HRT MS II+, zenére számomra több, mint megfelelő. Pc-be már nem fogok bele, idővel egy hálózati lejátszó van tervben.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

-KP- írta:
2018.08.03., pén. 11:19
Vinkler írta:
2018.08.03., pén. 11:04
tottyi írta:
2018.08.03., pén. 10:46

Olvasgattam igy roluk de ezek nem csak audio lejatszok?
De.
Én koncertet és filmet is nézek, oda egyértelműen jobb a pc.
Attól hogy fogsz egy laptopot vagy pc-t és rárakod a Jrivert, attól az még nem lesz audio pc. Az "igazi" audio pc méregdrága passzív pc házzal jön, drága dedikált usb kártyával, drága lineáris táppal stb rommá butított, optimalizált oprendszerrel stb. Hálózati lejátszáshoz meg egy akármilyen laptop és pc elég, ami fele, de inkább harmadáron is megúszható akár egy ilyen masinához képest. Aztán nem kell core mode, meg rommá butított oprendszer ahol sok esetben még a grafikus felület is ki van kapcsolva stb. Vagy multi boot több oprendszerrel célnak megfelelően. filmezéshez pedig nem kell több, mint egy hdmi kábel a tévébe/projektorba.
Ki beszélt audio pc-ről? Én végig pc-t írtam, ráadásul Jrivert sem használok. 98%-ban Tidal megy, nagyritkán, ami nincs fent a felhőben, azt meghallgatom saját háttértárról.
Az én igényeimet teljesen kielégíti, nem butítottam le, nem hekkeltem szét, egyszerűen csak “médiapc”-nek használom, azért vettem. Egy dac mögé a hangnak, a kép hdmi-vel a tv-be és jócakát. Évek óta hibátlanul működik. A kezdeti intallálás után hozzá se nyúltam. Csak megy és megy és szól és...

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

audioline írta:
2018.08.03., pén. 12:20
robi-k írta:
2018.08.03., pén. 11:09
tottyi írta:
vannak hálózati zenelejátszó funkcióval is komoly beépített DAC-kal rendelkező videó lejátszók is, pl. OPPO UDP-205, de vannak mások is.
ROON-nal működik a Tidal is, kiváló mobil app-kal is rendelkezik.

Egy CFW-s OPPO, zenére, filmre és univerzalitásban is kielégítő sztem. Komolyabb zenehallgatásra egy normális külső Dac (és kábelezés) jól jön mellé kiegészítésként. Kérdem én, hogy használtan veszel 140-ért egy megkímélt 103-ast, vagy 170 körül 103D-t, ebben az árban milyen PC tudja az OPPO minőségét hozni...? És még a régi akármilyen CD/DVD korongokat sem kell kiselejtezni. :P
Ha már használtan vett OPPO árakról beszélünk: használtan 120-ért vettem lineáris tápos, passzív, USB kártyás pc-t, programokkal együtt. Igen, ebben nincs DAC, de ugye OPPO esetében is "Komolyabb zenehallgatásra egy normális külső Dac (és kábelezés) jól jön mellé kiegészítésként"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

robi-k írta:
2018.08.03., pén. 11:09
tottyi írta:
vannak hálózati zenelejátszó funkcióval is komoly beépített DAC-kal rendelkező videó lejátszók is, pl. OPPO UDP-205, de vannak mások is.
ROON-nal működik a Tidal is, kiváló mobil app-kal is rendelkezik.

Egy CFW-s OPPO, zenére, filmre és univerzalitásban is kielégítő sztem. Komolyabb zenehallgatásra egy normális külső Dac (és kábelezés) jól jön mellé kiegészítésként. Kérdem én, hogy használtan veszel 140-ért egy megkímélt 103-ast, vagy 170 körül 103D-t, ebben az árban milyen PC tudja az OPPO minőségét hozni...? És még a régi akármilyen CD/DVD korongokat sem kell kiselejtezni. :P
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2018.08.03., pén. 11:49
robi-k írta:
2018.08.03., pén. 11:48
tottyi írta:
2018.08.03., pén. 11:30
En valahogy ugy vettem ki, hogy most akkor vegyunk Streamert + OPPO-t ...
Streamer alatt mire gondolsz? NAS-ra?
Ja meg az is kell bocsi. :)
Nem kell, hanem opcionális. Elég egy laptop vagy pc is. Van olyan háztartás ahol nincs egy se? Szerintem nem sok. Egy valami ami többnyire kötelező, egy router. Erre se lehet mondani, hogy sok háztartásba ne lenne...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2018.08.03., pén. 11:44
-KP- írta:
2018.08.03., pén. 11:34
Kérlek magyarázd már el mire kell az új streamer.
Elromlik. Vagy ez ugy mukodik, hogy veszel egy streamert es tobbe nem kell vele foglalkoznod? :) Egyebkent mindegy mert en a masik csapatba tartozom ahol a sokoldalusag a cel es barmennyire gyozkodjuk egymast bizonyara nem fog sikerulni a masikat meggyozni amiben "hiszunk". Igaz maradtak megvalaszolatlan kerdesek de mar nem eroltetem mert nekem egyszeruen nem felel meg egy streamer ami csak zenet (Flac,Wav,stb) jatszik le.
A dac nem romolhat el? Azt nem kell/lehet cserélni? Nemár.. A streamer mellé tett (audio pc sallangoktól mentes) pc miben kevésbé sokoldalú? Tudod mit, inkább ne is válaszolj :)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Valojaban hirtelen azert porgott fel a topic (aminek orulok), hogy a kulon audio lejatszo rendszer olcsobb de igy vegul eljutottunk oda, hogy akinek ilyen lejatszoja van annk meg van mellette egy PC a filmekre na akkor most miert ne lehetne ez az egesz egyben es ha mar igy van akkor kb egyforma az elkoltott osszeg ha meg a filmeket is szeretnek jo minosegben nezni es hallgatni. A vegeredmeny: 1:1 :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”