Meg kart. Meg hangszedőt.
Egyébként az eszköz alatt a komplett lemezjátszót értették. " Front End ".
Meg kart. Meg hangszedőt.

Pedig egyértelmű. Mert azt gyártottak.

Már én sem emlékszem, még valamikor tényleg volt itt téma a falikonzol vagy állvány kérdés. Tán már akkor az Avalon volt rajta.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 09:34
Tényleg nagyon pöpecül néz ki, egy kategóriával drágább gép benyomását kelti...![]()
Nem csoda, hogy ennyi átalakítás után nem ismertem rá, mikor gugliztam utána.![]()
Kíváncsi vagyok az Avalonos összehasonlítás eredményére.
A fél nap eltérés miatt nem lesz annyira egyszerű, vakteszt sem lesz, viszont könnyű lesz eltalálni, melyik szól. / Amelyiken van kar./![]()
Régebben tettél fel képet a falikonzol tunning kapcsán.
Akkor már az Avalon volt rajta ? Mintha másra emlékeznék...![]()
Arra ott van az autohifi.
A Marsra én is az űrhajót választanám, a T modellel nem is próbálkoznék.

Hogy az analóg világban mi a komponensek fontossági sorrendje, a ráfordított összeget hogyan érdemes súlyozni, azzal kapcsolatban finoman szólva sincs egyetértés. Én sem mondhatok véleményt, mert magam sem tudom a helyes választ - ha ugyan létezik - no meg más hitvilágába amúgy sem szeretnék belegyalogolni.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 06:31
Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
Nem többet jelentett volna minőségben egy jobb hanszedőre áldozni azt az összeget?
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.![]()
A történelmi hűség kedvéért...Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.

Nem is azt írtam, hogy ez az.Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Szerintem úgy, hogy honnantól lehet /érdemes hallgatni.
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)
Ez nekem olyan mintha állna egy űrhajó és egy Ford T modell a kertemben és el kéne indulni a Marsra.

Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Szerintem úgy, hogy honnantól lehet /érdemes hallgatni.
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)

Nézd a jó oldalát! Legalább újra elmerülhetnél a hifizésben a lemezjátszóval (is), és végre lenne egy rakás új nyűg, amivel bíbelődhetsz.

Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 10:14A kar meg csak a sasszival együtt ...SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 09:49Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.
Az általad írt hangkar és hangszedő árarány 1:6-hoz. És mennyi ez a kar és a sasszi viszonylatában?

A kar meg csak a sasszival együtt ...SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 09:49Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)

Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)
Tényleg nagyon pöpecül néz ki, egy kategóriával drágább gép benyomását kelti...pärt írta: ↑2025.03.20., csüt. 14:29
Köszi! Az elektronika egy kis dobozkában volt a motor mögött, felszínre szerelve, azt az alaplapba süllyesztettem. Készítettem egy alu keretet, meg a bánatos matt felületeket fényesre festettem.
A kar egy karbon Pro-ject 9c, ami most egy Townshend Avalonon van, amit pár éve vettem kíváncsiságból. Valamelyiknek majd mennie kell...
Tonképpen nem is kell lemezjátszó.

Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 09:02Meg a futómű, meg a kar...KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)![]()
Meg a futómű, meg a kar...KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19

Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19

A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 06:31Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
Nem többet jelentett volna minőségben egy jobb hanszedőre áldozni azt az összeget?
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.![]()