Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Tápszűrő jótékony hatása:
Hálózati feszültség alakulása a mai napon. Ez meg tűrhető, de volt olyan nap is, hogy reggel 8 óra körül (nem hallgattam zenét, csak ránéztem) a minimum bejövő feszültség 185VAC volt a 230VAC helyett. Ekkor már elgondolodtam, hogy bejelentem a szolgáltatónak...
Screenshot_2016-02-18-23-31-41.png
Screenshot_2016-02-18-23-42-26.png
ez miez? minek az online infója?
Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Hálózati feszültség alakulása a mai napon. Ez meg tűrhető, de volt olyan nap is, hogy reggel 8 óra körül (nem hallgattam zenét, csak ránéztem) a minimum bejövő feszültség 185VAC volt a 230VAC helyett. Ekkor már elgondolodtam, hogy bejelentem a szolgáltatónak...
ez miez? minek az online infója?
Idézet az Eon szabálytatából (feltételezem, hogy a többiek is hasonló feltételekkel szolgáltatnak) :
"A felhasználási hely csatlakozási pontján az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. a névleges feszültség ± 7,5 % (leágazási ponton +8/-7%) tartományon belül szolgáltatja a villamos energiát normál üzemállapotú egyhetes mérése alatt (bármely nap) a napi bármely 10 percre átlagolt értékek 95%-ában. Az egyhetes mérés valamennyi 10 perces átlagértékének a névleges érték +10/-10 % tartományába kell esnie. A legnagyobb feszültség-növekedés mértéke a névleges feszültség 115%-át, feszültség-csökkenés mértéke a névleges feszültség 80%-át nem haladhatja meg 1 perces átlagban."
Magánszemélyeknek - ha jogos volt a panasza - 5000 forint kötbért szoktak megítélni.
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Milyen igazad van, de eddig el is kell jutni! És ha eljutottunk végre, akkor egy idő után jön egy haver egy új valamivel, ami mégis tud újat mutatni, és akkor megint beindul a csiszolás. Inkább ne engedjetek senkit a lakásba! Én a tápkábelekkel voltam így, évekig jól elvoltam a ksl, meg L kábelekkel, aztán kiderült, hogy még van sokkal feljebb, egy csomó tartalék a rendszerben.
Amúgy mindig is úgy tekintettem a rendszer építésre, mint a festő, vagy a szobrász a művére, hogy mindig lehet még egy kicsit tovább csiszolni, tovább reszelni, de egyszer tényleg abba kell hagyni (egy időre) .
Lehet, hogy a Linn egykori főembere mondta, hogy egy tápkábel, legyen másfél méter, rövidebb ne, mert kell annyi.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.

Milyen igazad van, de eddig el is kell jutni! És ha eljutottunk végre, akkor egy idő után jön egy haver egy új valamivel, ami mégis tud újat mutatni, és akkor megint beindul a csiszolás. Inkább ne engedjetek senkit a lakásba! Én a tápkábelekkel voltam így, évekig jól elvoltam a ksl, meg L kábelekkel, aztán kiderült, hogy még van sokkal feljebb, egy csomó tartalék a rendszerben.
Amúgy mindig is úgy tekintettem a rendszer építésre, mint a festő, vagy a szobrász a művére, hogy mindig lehet még egy kicsit tovább csiszolni, tovább reszelni, de egyszer tényleg abba kell hagyni (egy időre) .
A festő nem jó példa, de pláne nem a szobrász. Addig-addig csiszol, farag, míg eltűnik a szobor.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Más. Korábban írtad, hogy sokféle hálózati szűrőt használtál, de mára oda jutottál, hogy nincs semmi. Mi volt velük a baj? Valamit javított, de valamit rontott? De konkrétan mit?
Úgy gondolom, a hálózati szűrők alapvetően nem "ördögtől valóak".
Amikor elkezdtem használni azokat (pl. teljes Audio Agile termékpaletta), régi bérházakban laktam, s hiába építettem ki a hifihez/házimozihoz az "ösvényt", maga a ház egésze 50-60 éves vászonborítású alumíniumkábelekkel volt vezetékelve, ráadásul belváros.
Ezeken a helyeken a szűrők egyértelműen pozitív változásokat hoztak - úgy gondolom, ilyen helyeken feltétlenül érdemes kipróbálni, használni akár egyszerűbb szűrős elosztókat is.
Azonban azt már ezen lakásokban is észrevettem, ahogy egyre nagyobb teljesítményű erősítőket használtam, azok egyre kevésbé "szerették" a szűrt hálózatot.
Amikor jelenlegi lakásomba költöztem - külső kerületi családi ház -, automatikusan bekötöttem meglévő szűrőimet, majd azokat kicseréltem PS Audio PPP-re. Teljes megnyugvás, boldogság. Aztán tönkrement a PPP és időlegesen anélkül kezdtem el használni a rendszert - fellélegzés, megnövekedett hangszínpad, soha nem hallott energiák még "szobahangerőn" is bármely frekvenciatartományban. Többet nem tettem vissza semmiféle szűrést az audio rendszerbe.
A házimozinál ugyanígy végigjártam a lehetőségeket. Jelenleg az Audio Agile legnagyobb szűrőjére csatlakozik minden - igaz kicsit kényszerűségből. A TV-nek, DVD-nek egyértelműen jót tesz, a HM-erősítő és pláne a szub már jobban érezné magát nélküle, viszont mindent a Clear 3f-re kötve, a kábeltömeg nem látszódik - megalkudtam a szobabarát kinézet miatt.
Ami a lényeg (szerintem):
Mindenképpen érdemes kipróbálni, hatásuk azonban a környék energiaellátásától, annak szennyezettségétől függően a feltétlenül szükségestől az inkább ne használd tartományig terjed(het).
Kisebb fogyasztású készülékeknél (pl. CD, DAC, Phono, de akár képmegjelenítőknél is) néha egészen drasztikusan képesek javítani, erősítőknél pedig akár ronthatnak is.
Egyszer csináltam egy kísérleti összeállítást. A Clear 3f-re rákötöttem a PS Audio PPP-t, s arra az audiorendszert. A PPP a valaha látott legkevesebb bemenő torzítást jelezte (a készülék mutatja a be- és kimenő áram torzítását), viszont a kapott hang megdöglött - nincs rá jobb szó. Ebből számomra az következik, ha szűrünk is, azt csak óvatosan, kis intenzitással tegyük.
Konkrétumot nagyon nehéz írni, mert lakástól, készüléktől függően hatásuk másképp jelentkezik, de pl. javulhat a kép élessége, felbontása, színtónusa, a hang kisimulhat, torzítások tűnhetnek el, a felső frekvenciatartomány "előbújik" a csendből, megjelenhet a "hús, vér ember" az énekhang mögött. Ami romolhat azt talán úgy tudnám leginkább jellemezni, hogy használatukkal az erősítőd kistestvére költözik a lakásba - minél nagyobb teljesítményű az erősítőd, ez annál igazabb (lehet).
longkft.hu/audioblog/
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
a lényeg a rendszerben van . a pl. CB/Olive Naim vonal jópár készüléke (volt néhány belőlük - és egy még van is ) pl. tuttira jobban szólnak a saját gyári, ha úgy tetszik PC-s tápkábeleikkel , s úgy tűnik, a Heed (de az Ion tuttira) erősítők is ilyenek. viszont ugyanezen készülékek a fal-elosztó közötti vezeték esetében tapasztalataim szerint már igenis meghálálják (a jól megválasztott) spéci hálózati kábelt
Lehet, hogy itt van a kutya elásva, az utolsó mondatodban, hogy jól megválasztott! Mert attól, hogy "spéci" 1000 féle lehet. Na nem akarok én senkit lebeszélni a pc-s kábelekről, csak van egy elméletem, ami persze lehet, hogy hibás, de abba valahogy sehogy se fér bele a PC kábel. Szóval én a kábelekre úgy tekintek, mint egy energia közvetítő csatornára, és szerintem az határozza meg a hangját, hogy mennyire tiszta ez a csatorna. Nálam a pc-s kábel olyan volt, mint egy eléggé eltömődött, koszos csatorna, ami mintegy szűrőként viselkedett. Ezt azért írom le őszintén, mert így már érthetőbb talán, hogy miért tudom ezt ilyen nehezen elképzelni, rendszer ide vagy oda. Esetleg még a kompenzáció jut az eszembe, de gyorsan el is harapom a mondatot,tényleg nem szeretnék ebből vitát, vagy ilyesmi. Meg egyébként is, ha tényleg jól szól úgy, és miért ne szólna ha ilyen sokan mondják, akkor az egy szerencsés felállás.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
A pc-s kábeleknél nagyon nagy különbség van.Az occó kínai "hozza" a minőséget.
Melyik pc-s kábel az, amelyik jobb hangminőséget képvisel, s szerinted érdemes kipróbálni ?
Köszönettel venném, ha a beszerzési forrás(oka)t is megadnád.
- viri
- V.I.P.

Hasonlókat tapasztaltam én is az előző dobozaimmal,de mióta az enigma van a lánc végén,ezek a dolgok valamiért huszadrangúnak tűnnek.
Látom nagy a szerelem! Valamit tudhat az a doboz! Jó zenehallgatást!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Hasonlókat tapasztaltam én is az előző dobozaimmal,de mióta az enigma van a lánc végén,ezek a dolgok valamiért huszadrangúnak tűnnek.
Végre ilyet is olvashatok
Végre ilyet is olvashatok
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
A Heed topikban már annyit olvastam erről a jelenségről, hogy kíváncsiságból kipróbáltuk egy barátommal nálunk. Érdekelt, mert az elmúlt időkben semmi más nem változott nálam, csak a hálókábelekkel lépkedtem feljebb, kiélvezve azt, hogy mit tud hozni egy jó hálózati kábel. Hát még több. Sajnos nekem nem sikerült olcsón megúsznom, nálam valahogy a minőséggel egyenes arányban nőtt az ár (azért nem minden esetben) szóval kíváncsian szedtük össze a PC kábeleket. Rögtön előre bocsátom, hogy abszolút hiszek neked, szimplán csak én is megosztom az ez irányú saját tapasztalatot, szóval sikerült a PC kábelnek elnyelnie a dinamikai csúcsokat, vagy szerényebben fogalmazva alaposan vissza fogni az egészet. A másik érdekes jelenség, a tér, ami tudom hogy sokakat nem érdekel,én szeretem a tagolt, mély 3D--s szinpadot, és ez úgy szűkült be, hogy nagyjából a két doboz közt 1 méteres sávba kerültek a zenészek. A hangszerhangokkal nem volt gond, de e két jelenség olyan erős volt, hogy hamar vissza dugtuk a régi drótokat Szóval érdekes dolgok ezek, lehet hogy a Heed cuccokat pc kábellel fejlesztik, talán ez lehet a magyarázat.
A Heed topikban már annyit olvastam erről a jelenségről, hogy kíváncsiságból kipróbáltuk egy barátommal nálunk. Érdekelt, mert az elmúlt időkben semmi más nem változott nálam, csak a hálókábelekkel lépkedtem feljebb, kiélvezve azt, hogy mit tud hozni egy jó hálózati kábel. Hát még több. Sajnos nekem nem sikerült olcsón megúsznom, nálam valahogy a minőséggel egyenes arányban nőtt az ár (azért nem minden esetben) szóval kíváncsian szedtük össze a PC kábeleket. Rögtön előre bocsátom, hogy abszolút hiszek neked, szimplán csak én is megosztom az ez irányú saját tapasztalatot, szóval sikerült a PC kábelnek elnyelnie a dinamikai csúcsokat, vagy szerényebben fogalmazva alaposan vissza fogni az egészet. A másik érdekes jelenség, a tér, ami tudom hogy sokakat nem érdekel,én szeretem a tagolt, mély 3D--s szinpadot, és ez úgy szűkült be, hogy nagyjából a két doboz közt 1 méteres sávba kerültek a zenészek. A hangszerhangokkal nem volt gond, de e két jelenség olyan erős volt, hogy hamar vissza dugtuk a régi drótokat Szóval érdekes dolgok ezek, lehet hogy a Heed cuccokat pc kábellel fejlesztik, talán ez lehet a magyarázat.
Azért ez olyan misztikussá és romantikussá varázsolja a dolgot, amikor valaki ezt írja, mint amit te (megjegyzem, nem vonom kétségbe a mondandódat!), más meg agitál ennek az ellenkezőjére, mert a pc-s drót úgy rossz, ahogy van. Na ebből legyen okos valaki
Nekem leginkább sub tápnál volt észrevehető a pc-s vs. Fapaci T3 csere, természetesen az utóbbi javára...
Én is azon a véleményen voltam addig még nem jött össze a komplett Heed lánc,hogy a pc drótok úgy rosszak ahogy vannak,és csodálkoztam is hogy Zsolt ezt nem hallja,de valamiért tényleg működik a dolog.
Minden spéci táp rátesz valami olyat a Heed hangra ami talán elsőre jól esik,de hosszabb távon rájövünk hogy műanyag,és mázzal bekent lesz a hang tőle.Elsőre valóban kevesebbnek tűnik minden,de az legalább életszerű,és nagyon eszköztelen.
De ez,legalábbis nálam csak a komplett rendszernél működik,az előző dobozaimmal sokkal jobb volt a spéci drótokkal a Heed rendszer.
Azért ez olyan misztikussá és romantikussá varázsolja a dolgot, amikor valaki ezt írja, mint amit te (megjegyzem, nem vonom kétségbe a mondandódat!), más meg agitál ennek az ellenkezőjére, mert a pc-s drót úgy rossz, ahogy van. Na ebből legyen okos valaki
Nekem leginkább sub tápnál volt észrevehető a pc-s vs. Fapaci T3 csere, természetesen az utóbbi javára...
Én is azon a véleményen voltam addig még nem jött össze a komplett Heed lánc,hogy a pc drótok úgy rosszak ahogy vannak,és csodálkoztam is hogy Zsolt ezt nem hallja,de valamiért tényleg működik a dolog.
Minden spéci táp rátesz valami olyat a Heed hangra ami talán elsőre jól esik,de hosszabb távon rájövünk hogy műanyag,és mázzal bekent lesz a hang tőle.Elsőre valóban kevesebbnek tűnik minden,de az legalább életszerű,és nagyon eszköztelen.
De ez,legalábbis nálam csak a komplett rendszernél működik,az előző dobozaimmal sokkal jobb volt a spéci drótokkal a Heed rendszer.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
A pc-s kábeleknél nagyon nagy különbség van.Az occó kínai "hozza" a minőséget.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- viri
- V.I.P.

Hát igen,érdemes.Én is visszatettem a múltkoriban gyári pc-és tápokat,és valóban más lett a hang,határozottan jobb mint az eddig próbált spéci drótokkal.
Nem viccelek,tényleg.
Hát igen,érdemes.Én is visszatettem a múltkoriban gyári pc-és tápokat,és valóban más lett a hang,határozottan jobb mint az eddig próbált spéci drótokkal.
Nem viccelek,tényleg.
A kb 6-8 éves ösvényem is megerősített abban, hogy a hálózati kábelek sokat számíthatnak. Nem rég a fórumon vettem két db másfél méteres új hálózati kábelt és beraktam a rendszerbe. Kb egy hét bejáratódás után hallhatóan megugrott a hang minősége. Mivel más nem változott a rendszerben, egyértelműen az új kábelek a tettesek. A régi kábel sem volt rossz, de ez az új nagyon meglepett. Érdemes a hálózati kábelekkel kísérletezni.
Nem viccelek,tényleg.
A kb 6-8 éves ösvényem is megerősített abban, hogy a hálózati kábelek sokat számíthatnak. Nem rég a fórumon vettem két db másfél méteres új hálózati kábelt és beraktam a rendszerbe. Kb egy hét bejáratódás után hallhatóan megugrott a hang minősége. Mivel más nem változott a rendszerben, egyértelműen az új kábelek a tettesek. A régi kábel sem volt rossz, de ez az új nagyon meglepett. Érdemes a hálózati kábelekkel kísérletezni.
Nem viccelek,tényleg.
- prando
- V.I.P.

hogy mennyire tud a fal-elosztó közötti, relatíve rövid szakaszon (nálam konkrétan 1.2m-en) sokat számítani egy hálózati kábel a (pl.) erősítő cseréjével, ismét-csak megerősíteni tudom > egy meglehetősen komoly erősítőt cseréltem le egy kevésbé olyanra, és bár az 'új' szerzeményt ismertem, volt már nekem több is belőle (épp' ezért tértem vissza hozzá), a Hang valahogy mégsem akart összeállni . tologattam a hangfalakat, pakolásztam ezt-azt a holmik alá, de nem . aztán valahogy a fal-elosztó közötti kábel ugrott be gyanúsként - ami egy amúgy igencsak elismert darab , és a nagy erősítőmmel (és a rendszeremmel csak jót tett) -, s már tettem is vissza a régi vezetéket. az eredmény:
szóval van, amikor a kevesebb tényleg több, és megéri a régi-jót megtartani> sosem tudhatod
Ma az ÉMÁSZ szakemberei mérőt cseréltek a lakásban : a 10 éves egyfázisú "analóg" H10 ( http://www.merestechnikakft.hu/doks/h10.pdf ) távozott az ösvény elejéről, egy digitális CSM 0201 ( http://www.aem.ro/upload/files/AEM14056 ... 5644a7.pdf ) váltotta le.
A zenei megszólalás ugyanolyan, mint a csere előtt, azaz a digitális mérő nem okozott hallható változást.
Szerencsés ember vagy, többen beszámoltak már ennek az ellenkezőjéről is.
Sajnos előbb-utóbb úgyis mindnyájan saját fülünkkel leszünk kénytelenek megtapasztalni a digitális mérő hangképre gyakorolt hatását.
longkft.hu/audioblog/
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5296
Valamiért tápösvényekben, meg bárhol a tápellátó láncban ront a hangzáson a forrasztás. Még akkor is ha van az adott helyen egy jó csavaros befogás és azt erősítjük meg forrasztással.
Ez egyszerűen így nem igaz. Nem tudom árnyaltabban fogalmazni.
Ma az ÉMÁSZ szakemberei mérőt cseréltek a lakásban : a 10 éves egyfázisú "analóg" H10 ( http://www.merestechnikakft.hu/doks/h10.pdf ) távozott az ösvény elejéről, egy digitális CSM 0201 ( http://www.aem.ro/upload/files/AEM14056 ... 5644a7.pdf ) váltotta le.
A zenei megszólalás ugyanolyan, mint a csere előtt, azaz a digitális mérő nem okozott hallható változást.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Igen, pl:
http://www.haluxvill.hu/kabelek/tuzjelz ... 5-e30.html
Köszönöm!
Ugyanezt a linket tettem be, de a fórummotor egy szerkesztés után megviccelt...érdekes.
Valamiért tápösvényekben, meg bárhol a tápellátó láncban ront a hangzáson a forrasztás. Még akkor is ha van az adott helyen egy jó csavaros befogás és azt erősítjük meg forrasztással.
Ez a "hydra" elágaztatás szintén kábelrögzítő csokival történt ?
A barátomnál, és nálam az előző kábelből készült ösvényemnél, forrasztással kötöttük össze az elágazást.
Mivel kb. 15 év után találtam számomra jobb kábelt az ösvényhez, így azt újra "építettem", ennél pedig már csokival van megoldva az elágazás.
longkft.hu/audioblog/
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Igen tömör, és nincs árnyékolása sem.
Ilyesmiről van szó?
http://www.haluxvill.hu/kabelek/special ... 3x2-5.html