Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

Vendég

Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Magyarul is
http://offline.hu/kikapcs/2016/08/sajat ... erdekeben/

Ahol ez a bekerülési összeg gyakorlatilag 1-2 komponens ára, ott belefér ez is. Fontos a nyugodt környezet. Én sem szeretem ha a szomszéd szennyezi az elektromágneses teremet. Már a jelenlétével is.   Nyilvános "füleléskor" jelentősen leromolhat a hangminőség egy "rossz" ember jelenlétével. "Aura-killer". Tessék kipróbálni! Én a saját pózna elé mindenképpen telepítenék egy "magrav generátort" is a teljes nyugalom érdekében. http://www.keshefoundation.org

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2842

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Csak hangosan gondolkodom: ahogy az akusztika vagy a hangsugárzó doboz készítés terén vannak szakértők, akik konkrét igényekre reagálva elégítik ki a vásárlói igényeket, úgy ezen a téren mintha hiányosságot látnék. A hozzászólásokból számomra az derül ki, van itt néhány fórumtárs, aki valóban érti a villamosság elméleti és gyakorlati részét is és nyilván a zenehallgatás is közel áll hozzájuk, azonban a piacon mégsem jelennek meg mint szolgáltatók...

Talán azért, mert a végeredmény tekintetében több nagyságrenddel jobban számítanak a hangdobozok, akusztika, stb, mint a "tápösvény"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Langesz »

Sziasztok!

Az anno Roy ösvénynél divatba jött Memera kismegszakítóból melyik típus a bevált? Ahogy én láttam volt vagy 20 éve sima Memera vagy MEM megjelölésű, majd jött a Memera 2000, aztán felvásárolta az Eaton, ez utóbbiról azt hallottam, hogy hígult a minősége.

A legelső sima Memera már szinte beszerezhetetlen, Memera 2000-et még elvétve találni. Ez utóbbit érdemes még beszerezni?

Eleve 2016-ban ez még egy korrekt kismegszakítónak minősül a hangminőséget tekintve, vagy vannak már jobbak 4-5 ezerért?

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Csak hangosan gondolkodom: ahogy az akusztika vagy a hangsugárzó doboz készítés terén vannak szakértők, akik konkrét igényekre reagálva elégítik ki a vásárlói igényeket, úgy ezen a téren mintha hiányosságot látnék. A hozzászólásokból számomra az derül ki, van itt néhány fórumtárs, aki valóban érti a villamosság elméleti és gyakorlati részét is és nyilván a zenehallgatás is közel áll hozzájuk, azonban a piacon mégsem jelennek meg mint szolgáltatók...
Újratervezés

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Talán észrevetted, én nem vezeték terhelhetőségről beszéltem, hanem a trafók induló áramlökéséről. Evvel összefüggésben és főleg a kis szórású toroidoknál bizony megrántja a leágazás másik végén lévő kismegszakítót. Speciel nálam egy db 900W max toroid (üzemi terhelése 380W) induláskor minden harmadik esetben lehúzta a 10A-es kismegszakítót, de mivel ez egy monoblokkban van, a kettő erősítőt egyszerre már csak NTC beiktatásával lehet bekapcsolni.

A szamóca által linkelt táblázatban a vezeték átmérőhöz javasolt biztosító érték adott keresztmetszethez tartozó maximumot jelöl, kisebb amper lehet. Ezt amatőrök ott rontják el, amikor 16-25A ágra 1mm2 vagy még vékonyabb drótot húznak be. Az a biztosabb minden esetben, ha vezető inkább nagyobb keresztmetszetű (ez most nem hifi, biztonsági szempont). A 4mm2 és vastagabb drótok meg ott okoznak problémát, hogy a szokásos schuko aljazatokba képtelenség bekötni, pláne ha a fali aljzatból felfűzés is történik, mert akkor minden helyre kettő db vastag eret kell betuszkolni. A schuko szabványt akkor találták ki, amikor a háztartásokban 4-6A-nél nagyobb áramigény még nem volt, ez kevesebb mint 1kW. Manapság nem ritka egy fázison 10kW terhelés.

/pár évvel ezelőtt főnököm konyha felújítást végeztetett, 4mm2Cu vezetékkel és aljzat cserékkel, minőségi szereléssel. Feleség az új konyhában tesztelt, mosogató, mikro, kerámiaplatni egyszerre... konnektorok és vezetékek kiégtek, a bizti leoldás nem védte meg, lehetett cserélni./

A vezetékek keresztmetszetének számítási  képletei melegedésre, ill. feszültségesésre megtalálhatóak a linken, amiből számíthatóak, plusz a  táblázatban látható a környezet hőmérsékletének hatása. Ha valaki ennek ellenére kisebb keresztmetszetet használ mint ami szükséges,és ebből gondja adódik, az magára vessen.
Méretezni a teljesítménymaximumra szokás, ráhagyással. MSZ2364
A példában ezt a tervező, vagy a kivitelező figyelmen kívül hagyta. Gondolom a tanulópénzt megfizette érte.
A toroidot betápfüggően 5-600VA felett, már javallott lágyindítóval  indítani, legalábbis csináld magad régiókban. (gyártóknál általában csak kilowatt felett látni.) Ha a hálózati vezeték hossza elég nagy, akkor a gyakorlatban minden gond nélkül elindulnak közvetlenül is egyébként, mert az ellenállásuk sorba kapcsolódik a tekercscsel.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kérdem én: a 2,5mm2 tömör rézvezeték mennyit bír csúcsba arra 0,5sec. alatt?
Talán észrevetted, én nem vezeték terhelhetőségről beszéltem, hanem a trafók induló áramlökéséről. Evvel összefüggésben és főleg a kis szórású toroidoknál bizony megrántja a leágazás másik végén lévő kismegszakítót. Speciel nálam egy db 900W max toroid (üzemi terhelése 380W) induláskor minden harmadik esetben lehúzta a 10A-es kismegszakítót, de mivel ez egy monoblokkban van, a kettő erősítőt egyszerre már csak NTC beiktatásával lehet bekapcsolni.

A szamóca által linkelt táblázatban a vezeték átmérőhöz javasolt biztosító érték adott keresztmetszethez tartozó maximumot jelöl, kisebb amper lehet. Ezt amatőrök ott rontják el, amikor 16-25A ágra 1mm2 vagy még vékonyabb drótot húznak be. Az a biztosabb minden esetben, ha vezető inkább nagyobb keresztmetszetű (ez most nem hifi, biztonsági szempont). A 4mm2 és vastagabb drótok meg ott okoznak problémát, hogy a szokásos schuko aljazatokba képtelenség bekötni, pláne ha a fali aljzatból felfűzés is történik, mert akkor minden helyre kettő db vastag eret kell betuszkolni. A schuko szabványt akkor találták ki, amikor a háztartásokban 4-6A-nél nagyobb áramigény még nem volt, ez kevesebb mint 1kW. Manapság nem ritka egy fázison 10kW terhelés.

/pár évvel ezelőtt főnököm konyha felújítást végeztetett, 4mm2Cu vezetékkel és aljzat cserékkel, minőségi szereléssel. Feleség az új konyhában tesztelt, mosogató, mikro, kerámiaplatni egyszerre... konnektorok és vezetékek kiégtek, a bizti leoldás nem védte meg, lehetett cserélni./

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Vezetékek méretezése.
 A gond az, hogy itt már  nem racionális elektromos érvek alapján méreteznek, hanem megfoghatatlan, szubjektív aspektusból.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Indítás 210 Watt, zenehallgatás kb 5 perc melegedés után 180 Watt.
Bekapcsoláskor a kapcsoló kattanása hallatszik, rántásszerű lőkéshangot nem hallok. A trafó kiöntött.

Írd már le légyszíves , hogyan mérted ezt? Pontosan, részletezve.

Vendég

attól hogy ki van öntve, attól még ugrik az áram bekapcsoláskor, exponenciálisan kb 0,5sec alatt áll be az trafó üzemire, attól még az egyenirányítók kondijai töltődhetnek lassabban. A wattmérő (nekem is van egyszerű) az erősen átlagol. Ehhez tárolós szkóp kellene.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Indítás 210 Watt, zenehallgatás kb 5 perc melegedés után 180 Watt
Bekapcsoláskor a kapcsoló kattanása hallatszik, rántásszerű lőkéshangot nem hallok. A trafó kiöntött.

attól hogy ki van öntve, attól még ugrik az áram bekapcsoláskor, exponenciálisan kb 0,5sec alatt áll be az trafó üzemire, attól még az egyenirányítók kondijai töltődhetnek lassabban. A wattmérő (nekem is van egyszerű) az erősen átlagol. Ehhez tárolós szkóp kellene.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

minek az összesenje az 1,8-1,6A??
Láttál te már trafóindulási áramot? A feszültség ráadás utáni néhány periódusban felveszik azok az üzemi áram 3-6szoresát is, a toroidok a 10szeresét. Ha mérni nem tudod, hallani a trafótekercsek és lemezek durva rántás szerű lökésén.

Indítás 210 Watt, zenehallgatás kb 5 perc melegedés után 180 Watt.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Nálam a fő energiazabáló csöves végfokok 0,9-0,9 ampert vesznek fel indításkor. Normál üzem során ez lecsökken 0,8-0,8 amperre, azaz összesen 1,8-1,6 amper. A 10 amperből marad még bő 8 amper.

minek az összesenje az 1,8-1,6A??
Láttál te már trafóindulási áramot? A feszültség ráadás utáni néhány periódusban felveszik azok az üzemi áram 3-6szoresát is, a toroidok a 10szeresét. Ha mérni nem tudod, hallani a trafótekercsek és lemezek durva rántás szerű lökésén.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Idézem Füleleket, pár taktussal lejjebbről:

http://eurokabel.hu/doc216/

Mondjuk a 16 mm cső eléggé leszűkíti a vastagságot, főleg ha tömörben gondolkodik az ember.

2,5 mm2 réz bő tartalékkal számolva is elvisz 10 ampert.  
Nálam a fő energiazabáló csöves végfokok 0,9-0,9 ampert vesznek fel indításkor. Normál üzem során ez lecsökken 0,8-0,8 amperre, azaz összesen 1,8-1,6 amper. A 10 amperből marad még bő 8 amper.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Vendég

Sziasztok!

Tanács kellene!

Egy fázisról a HIFI miatt most fogok 3 fázisra váltani. A kivitelező a hívásomra vár, mondtam neki, hogy ide speciális kismegszakítók és kábelek kellenek majd. Volna hozzátok pár kérdésem:

- A villanyórához amikor teszik majd be a három fázist, akkor állítólag meg lehet velük dumálni, hogy tegyenek be egy általunk választottat, ami HIFI szempontból előnyös és az ELMŰ engedélyezett listáján szerepel. Tudtok nekem ilyen típusokat mondani? Azt tudom, hogy anno Darvas László engedélyeztette a Memerát. Tudtok nekem ajánlani pár márkát és típust, ami előnyös lehet?

- Ti a különálló HIFI ösvényt a villanyórától közvetlenül viszitek a HIFI szobába, vagy elég a házban található első automatától? Mondta a kivitelező, hogy az a szabvány, hogy a villanyóra ás az első automata között 10-es sodrott réz van általában és az automatától lehet ügyeskedni.

- Falon kívül én semmiképp sem tudok menni, ki vagyok szolgáltatva a falba beépített barna 16mm-es csőnek. Ebben kell elférnie az adott kábelnek. Milyen kábelt tudtok ajánlani, ami elmenne ekkora csőben még a sarkokban is? Félek tőle, hogy így maximum 2,5-ös kábel lesz a maximum, viszont a nagy kérdés, hogy sodrott vagy tömör? Mert mindenki mond mindent. Ajánlhatnátok konkrét márkát és típusokat is. Nagyon nem tudok elszállni árban, főleg ha azt mondjátok, hogy közvetlenül a villanyóráig kell mennem, mert akkor kell vagy 25-30 méter kábel, akkor pedig a nagyon maximum keret az 3 ezer forint / méter. A mezei 250 forint / méterestől azért minőségibbet szeretnék, ezt a kábelt az ember nem cserélni hetente.

- A házon belül az automatákra (kettőn is áthalad majd a kábel), milyen minőségibb kismegszakítókat ajánlanátok?

Várom mielőbbi hasznos tanácsaitokat!

Szia! 10mm² -es szilikongumi köpenyes, vezetéket javaslok, tömör (SiA) - ELECTRO-CORD® - Nagy tisztaságú Cu-vezető, szilikongumi érszigeteléssel, üvegszálas beszövött felülettel szokott lenni. Ennek a vezetéknek külső átmérője: 7,3 mm Nekem ez vált be, és az órától közvetlenül a hifiszobába megy. A falból a vezeték megy egy 8-as egyedileg készült túlfeszvédelemmel és 3 körös zavarszűrővel ellátott elosztóba -> ez van a falra applikálva és ide megy bele a tv, és  a hifi....

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Sziasztok!

Tanács kellene!

Egy fázisról a HIFI miatt most fogok 3 fázisra váltani. A kivitelező a hívásomra vár, mondtam neki, hogy ide speciális kismegszakítók és kábelek kellenek majd. Volna hozzátok pár kérdésem:

- A villanyórához amikor teszik majd be a három fázist, akkor állítólag meg lehet velük dumálni, hogy tegyenek be egy általunk választottat, ami HIFI szempontból előnyös és az ELMŰ engedélyezett listáján szerepel. Tudtok nekem ilyen típusokat mondani? Azt tudom, hogy anno Darvas László engedélyeztette a Memerát. Tudtok nekem ajánlani pár márkát és típust, ami előnyös lehet?

- Ti a különálló HIFI ösvényt a villanyórától közvetlenül viszitek a HIFI szobába, vagy elég a házban található első automatától? Mondta a kivitelező, hogy az a szabvány, hogy a villanyóra ás az első automata között 10-es sodrott réz van általában és az automatától lehet ügyeskedni.

- Falon kívül én semmiképp sem tudok menni, ki vagyok szolgáltatva a falba beépített barna 16mm-es csőnek. Ebben kell elférnie az adott kábelnek. Milyen kábelt tudtok ajánlani, ami elmenne ekkora csőben még a sarkokban is? Félek tőle, hogy így maximum 2,5-ös kábel lesz a maximum, viszont a nagy kérdés, hogy sodrott vagy tömör? Mert mindenki mond mindent. Ajánlhatnátok konkrét márkát és típusokat is. Nagyon nem tudok elszállni árban, főleg ha azt mondjátok, hogy közvetlenül a villanyóráig kell mennem, mert akkor kell vagy 25-30 méter kábel, akkor pedig a nagyon maximum keret az 3 ezer forint / méter. A mezei 250 forint / méterestől azért minőségibbet szeretnék, ezt a kábelt az ember nem cserélni hetente.

- A házon belül az automatákra (kettőn is áthalad majd a kábel), milyen minőségibb kismegszakítókat ajánlanátok?

Talán a Memera jó lehet, igazából nem foglalkoztam a kismegszakítóval.
A kábellel meg vagy lőve, én bolti 10-es tömör rezet vittem a kismegszakítótól a hifihez, annak volt hatása. Jobb lett a kép és a hang. Tapétáztunk, így a régi tapéta le volt tépve és ki tudtam vésni a helyét. Csak a vakolatot kellett, 2 cm megvolt. Plusz egy napba került, de megérte. Legalább kellhet egy 6-os átmérő, de a csöveid jók lesznek-e, az kérdés, mert vannak sarkok.
Az első megszakítótól kerülj el minden csatlakozást, a másik vége a hifinél a konnektor legyen. Sőt, én az elosztó csatlakozását is úgy oldottam meg, hogy egy hetes elosztónak az egyik dugaljába szuszakoltam be a tápot, belül pedig nem kábelezés van, hanem rézsín. Asszem Kontaset az elosztó.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Lehetőségem lenne Kanadából beszerezni DAC-t, de ott 120V-s hálózat van. Megoldás lehet egy 220V - 120V transzformátor. Van valakinek tapasztalata ilyen megoldással? Esetleg tudtok valakit javasolni, aki elkészítene jó minőségben egy ilyen trafót?
60 Hz helyett 50 Hz, ez is egy különbség, de ez talán nem zavarja a tápegységet. 18W terhelésről lenne szó.

Van az alkatrészes topikban valaki, aki tekercsel (adás-vétel).
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: O_S »

Lehetőségem lenne Kanadából beszerezni DAC-t, de ott 120V-s hálózat van. Megoldás lehet egy 220V - 120V transzformátor. Van valakinek tapasztalata ilyen megoldással? Esetleg tudtok valakit javasolni, aki elkészítene jó minőségben egy ilyen trafót?
60 Hz helyett 50 Hz, ez is egy különbség, de ez talán nem zavarja a tápegységet. 18W terhelésről lenne szó.

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Langesz »

Sziasztok!

Tanács kellene!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Köszönöm istván01 a hsz tökéletesen megfogalmaztad a válaszomat......    
"Az igazi barát szemből támad."

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Éppenséggel bántani, sértegetni akarsz, de ez nem probléma. Itt aki személyeskedik, mint te, az magáról állít ki bizonyítványt!

De ami a lényeg: pont azért írtam be az eddigieket, mert teszteltünk hálózati kábelt ösvényes rendszerben és a "mezítlábas" fali dugóba tett új, jóval olcsóbb hálózatival jobban szólt a rendszer, mint az ösvény végére forrasztott addigi márkás hálózatival. Tehát nem kell túlbecsülni az ösvény szerepét!

Ez itt a lényeg mesterem, a jóval olcsóbb kábel legyőz mindenkit, persze ha azt te viszed a helyszínre. Tanult mérnök ember létedre azt állítod, a készülék mögötti másfél méter "cables" mezítlábas drótja csodára képes, ami másfél-méter után következik, mint Viktória-vízesés, vagy még inkább fekete lyukként eltűnik minden pozitív hatása akármilyen fali hálózatnak. Negatív tulajdonság? az meg kiugrik egyből? De ha szerinted a mezítlábas fali drót jól viselkedik, akkor a nem mezítlábas q*va drága, uram bocsáss, talán még árnyékolás is van rajta, az meg sz*rul szól? Hoppá, ezek szerint mégis csak jelentősen beleszól a hálózati áramtáplálásba a fali ösvény is, de pozitívan csak akkor, ha a te kábeled kerül a fal és a készülék közé, ami csak mezítlábas falidróttal kommunikál jól.

Sértegetőknek minősíted, sokadszorra azokat, akik tapasztalata és ismerete nem egyezik a tieddel, ezt le merik itt írni ellenvéleményként? Az is szép teljesítmény tőled, hogy a profi kábelgyártók 99%-a szerinted rögzült tévhitekkel kábítja a hifire érzékenyebb közönséget, te meg ismered a igazsághoz vezető utat.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2388

Hozzászólás Szerző: cables »

nem bántani akarlak de vannak itt
hozzáértö fórumosok is.....

Éppenséggel bántani, sértegetni akarsz, de ez nem probléma. Itt aki személyeskedik, mint te, az magáról állít ki bizonyítványt!

De ami a lényeg: pont azért írtam be az eddigieket, mert teszteltünk hálózati kábelt ösvényes rendszerben és a "mezítlábas" fali dugóba tett új, jóval olcsóbb hálózatival jobban szólt a rendszer, mint az ösvény végére forrasztott addigi márkás hálózatival. Tehát nem kell túlbecsülni az ösvény szerepét!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Még sokkal több ember meg nem épített ki ösvényt és baromira elégedett a rendszere hangjával. 

Addig amíg nem építettél ki saját ösvényt addig ne mondjál véleményt róla. Halottál te olyan rendszert ahol kiépitették az ösvényt elötte és utána? Netán kipróbáltál legalább 2 vagy 3 fajta kábelt az ösvényhez? Megkérdőjelezem a hozzáértésedet ezek után ???
Inkább foglalkozz mással amihez értesz mert ez itt nem jön be ....nem bántani akarlak de vannak itt
hozzáértö fórumosok is.....-
"Az igazi barát szemből támad."

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Még sokkal több ember meg nem épített ki ösvényt és baromira elégedett a rendszere hangjával.

Az audio telis tele van rögzült tévhitekkel pl. hogy az árnyékolt hálózati kábeltől kevesebb lesz a zaj, meg a vastagabb hangfal kábeltől jobbak lesznek a mélyek, pedig ezek sem igazak. Szerintem az ösvény is valami ilyesmi. Én a meglátogatott rendszereknél semmi összefüggést nem találtam a jó hang és az ösvény megléte között.

Arra nem érdemes hivatkozni, hogy milyen sokan nem építettek maguknak ösvényt, hisz annak sokféle oka lehet. Szóval ez nem érv.

Egyébként dőreségnek tartom, hogy olyasmiről akarsz velünk, ösvényt használókkal vitázni, amit ki sem próbáltál. Majd, ha lesznek ezzel kapcsolatos - saját - tapasztalataid, akkor elfogadunk vitapartnernek, addig viszont csak egy "kibic" vagy a pálya mellől...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”