Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Jó, hát falon kívül karvastagságú földkábel is lehet. Nekem alap elvárás, hogy ne lássak tekergő kábeleket a lakásban, így nálam a tápösvény is falon belüli szerelést jelent. Védőcsőbe szerintem nem lehet 3 x 4 mm2-nél nagyobb keresztmetszetű huzalhármast behúzni, ha van a nyomvonalban néhány kanyar (kinél nincs?). Traktorral sem, mert előbb tépi ki a falból a csövet, mint a huzalt be. Van olyan kolléga, aki végigvéste a falat az órától és a horonyba begyűrte a tápösvényt, aztán begipszelte. Egészségére!
Egyértelmű hogy nem lehet behúzni vastag kábeleket,így marad a falon kívüli megoldás,amit azért ha nagyon akarjuk,szépen el lehet rejteni.
Persze ez is függ attól hogy honnan hová,de szerencsés esetben jó megoldás ez.Jobb mint a traktor,meg a vésés.
Azért megnéztem volna,mondjuk szinte így is látom magam elött annak az "őrült" hifis párjának az arcát,aki hazaérve azt látja hogy az ember festést és tapétát nem kímélve,bőszen ássa a gödröt a drótnak.
Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Jó, hát falon kívül karvastagságú földkábel is lehet. Nekem alap elvárás, hogy ne lássak tekergő kábeleket a lakásban, így nálam a tápösvény is falon belüli szerelést jelent. Védőcsőbe szerintem nem lehet 3 x 4 mm2-nél nagyobb keresztmetszetű huzalhármast behúzni, ha van a nyomvonalban néhány kanyar (kinél nincs?). Traktorral sem, mert előbb tépi ki a falból a csövet, mint a huzalt be. Van olyan kolléga, aki végigvéste a falat az órától és a horonyba begyűrte a tápösvényt, aztán begipszelte. Egészségére!
Egyértelmű hogy nem lehet behúzni vastag kábeleket,így marad a falon kívüli megoldás,amit azért ha nagyon akarjuk,szépen el lehet rejteni.
Persze ez is függ attól hogy honnan hová,de szerencsés esetben jó megoldás ez.Jobb mint a traktor,meg a vésés.
Azért megnéztem volna,mondjuk szinte így is látom magam elött annak az "őrült" hifis párjának az arcát,aki hazaérve azt látja hogy az ember festést és tapétát nem kímélve,bőszen ássa a gödröt a drótnak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11233
- Kapcsolat:
hajlító géppel, meg talán falon kívül...
- levi75
- Fórumlakó

- Értékelés: 30
Minőségre gyengébbek, a 83803 a legjobb Belden tápkábel, viszont annyira merev, hogy falba húzni kb lehetetlen.
Köszönöm az infót.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Engem érdekelne, hogyan oldották meg.
hajlító géppel, meg talán falon kívül... vagy, csak tudják a tutit, és ajánlják másoknak.
Tényleg, te már találkoztál olyan schuko fali süllyeszthető aljazattal, amibe befér 1db 10mm2-es drót? persze szokásos villanyszerelésben az aljzatokat felfűzik, tehát bele kéne tuszkolni egy pontra 2db ilyen vastag drótot, de ez így összesen 6db, a szerelhetőség miatt viszont kéne mögé behajtogatni 5-8cm puffer hosszat is?
hajlító géppel, meg talán falon kívül... vagy, csak tudják a tutit, és ajánlják másoknak.
Tényleg, te már találkoztál olyan schuko fali süllyeszthető aljazattal, amibe befér 1db 10mm2-es drót? persze szokásos villanyszerelésben az aljzatokat felfűzik, tehát bele kéne tuszkolni egy pontra 2db ilyen vastag drótot, de ez így összesen 6db, a szerelhetőség miatt viszont kéne mögé behajtogatni 5-8cm puffer hosszat is?
Az is kérdés, hogy milyen hely van neki a falban hagyva. Fapaci nyilván a szokásos elhelyezésekről és az abban levő akár 90 fokos kanyarokról beszélt. Ott tuti nem tolod át a Beldent
Persze egy 110-es PVC csőben már sokminden elfér
Van az a traktor ami behúzza.
De tényleg elég macerás még egy viszonylag hajlékony drótot is áthúzni ott,ahol már van kábel.
Én nem is kínlódnék vele ha adott a lehetőség szobán belül vezetni a hifihez.El lehet rejteni szépen.
Az is kérdés, hogy milyen hely van neki a falban hagyva. Fapaci nyilván a szokásos elhelyezésekről és az abban levő akár 90 fokos kanyarokról beszélt. Ott tuti nem tolod át a Beldent
Van az a traktor ami behúzza.
De tényleg elég macerás még egy viszonylag hajlékony drótot is áthúzni ott,ahol már van kábel.
Én nem is kínlódnék vele ha adott a lehetőség szobán belül vezetni a hifihez.El lehet rejteni szépen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
de mi van azokkal, akik 3x10mm2-es merev drótot ajánlanak hifi ösvénynek, ha az sikerül nekik? akkor miért is ne menne?
de mi van azokkal, akik 3x10mm2-es merev drótot ajánlanak hifi ösvénynek, ha az sikerül nekik? akkor miért is ne menne?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Minőségre gyengébbek, a 83803 a legjobb Belden tápkábel, viszont annyira merev, hogy falba húzni kb lehetetlen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az ára is indokolja, hogy jobb legyen ezt tudtam. Csak hát lehet hogy pl. a Belden 19364 vagy 19403 megfelelőbb erre a célra.
- levi75
- Fórumlakó

Biztos lehetsz benne, hogy ez a Belden sokkal jobb lesz, mint ami most van.
Az ára is indokolja, hogy jobb legyen ezt tudtam. Csak hát lehet hogy pl. a Belden 19364 vagy 19403 megfelelőbb erre a célra.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5306
Sziasztok !
A Belden 83803 kábel szerintetek mennyire alkalmas hifi tápösvény építésére ? Próbálta-e már valaki ?
Kismegszakítótól a tápelosztó/szűrőig vezetve, értelemszerűen lengő IEC csatlakózóval a végén ?
Jelenleg ezt a funcíót egy 3x2.5-ös MT kábel tölti be.
Gondolkoztam MBCU kábelen, az nagyon merev lenne. Esetleg milyen más megoldás jöhet szóba (pirelli az most nem játszik)? Kb. 6-7 méter kábelről lenne szó.
Előre köszönöm mindenkinek a segítséget.
Biztos lehetsz benne, hogy ez a Belden sokkal jobb lesz, mint ami most van.
Sziasztok!
Nemreg talaltam egy kulonleges levalaszto trafot audiofil celra. Az angol Naim forumon javasoltak az Airlink ceg trafojat. A 6moons pedig egy masik gyarto ugyanilyen termeket tesztelte.
http://www.6moons.com/audioreviews/equitech/1.html
A tapszuros topikba is beraktam az Airlink eszkozt, ott inkabb az mukodesi elvet vitattak a hozzaertok.
Az a resze nem erdekel....
Van valakinek tapasztalata ilyen trafoval?
- levi75
- Fórumlakó

Sziasztok !
A Belden 83803 kábel szerintetek mennyire alkalmas hifi tápösvény építésére ? Próbálta-e már valaki ?
Kismegszakítótól a tápelosztó/szűrőig vezetve, értelemszerűen lengő IEC csatlakózóval a végén ?
Gondolkoztam MBCU kábelen, az nagyon merev lenne. Esetleg milyen más megoldás jöhet szóba (pirelli az most nem játszik)? Kb. 6-7 méter kábelről lenne szó.
na most ezeknél a japánoknál mi lehet a határ, ha nem is anyagilag, hogy meglegyen a "tökéletes" hangzás ?
Azt olvastam, hogy a japán lakások hagyományosan kicsik, és kevés a lehetőségük akár bővítésre, akár cserére. Mivel az anyagi lehetőségeik elég jók, ezeket a lakásokat szerelik fel olyan szinten minden kütyüvel, amit mi elképzelni sem tudunk. Az a cikk éppen arról szólt, hogy milyen wc-ket raknak azokba a lakásokba elképesztő összegekért: gombnyomásra zenél, zuhanyoz (legalább hatféle módon), szárít, és hasonlók.
na most ezeknél a japánoknál mi lehet a határ, ha nem is anyagilag, hogy meglegyen a "tökéletes" hangzás ?
Azt olvastam, hogy a japán lakások hagyományosan kicsik, és kevés a lehetőségük akár bővítésre, akár cserére. Mivel az anyagi lehetőségeik elég jók, ezeket a lakásokat szerelik fel olyan szinten minden kütyüvel, amit mi elképzelni sem tudunk. Az a cikk éppen arról szólt, hogy milyen wc-ket raknak azokba a lakásokba elképesztő összegekért: gombnyomásra zenél, zuhanyoz (legalább hatféle módon), szárít, és hasonlók.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Bizony, az XRCD rendszer fontos része a tiszta és szeparált tápellátás. A Sematikus ábrán is jó látható. A Telarc is rendszeres felsorolja a felvételhez haszál stúdiórendszer elemeket, többek között a kábeleket is. Persze ez önmagában még nem garantál kimagasló hangminőséget.igen, ezeket az infókat szoktam látni a lemezborítokon.
sok vacak dolog van földön, vízen levegőben, megtanultuk mérni ezeket, de amíg sok dologról azt se tudtuk hogy van nem zavart annyira amíg nevet nem adtunk neki
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
lehet hülyeség a felvetés amit írok, de pl. a zenék felvételeikor a stúdiókban, mennyire volt (van-e most?) prioritás, hogy a technika amivel rögzítették "tápszűrt"-e, vagy külön "ösvényről" ment ? illetve élő zenéknél ugyanez? mert amennyiben nem, akkor a rögzítés ilyen jellegű "hibáit" nem tudom utólag javítani gondolom.
Bizony, az XRCD rendszer fontos része a tiszta és szeparált tápellátás. A Sematikus ábrán is jó látható. A Telarc is rendszeres felsorolja a felvételhez haszál stúdiórendszer elemeket, többek között a kábeleket is. Persze ez önmagában még nem garantál kimagasló hangminőséget.
lehet hülyeség a felvetés amit írok, de pl. a zenék felvételeikor a stúdiókban, mennyire volt (van-e most?) prioritás, hogy a technika amivel rögzítették "tápszűrt"-e, vagy külön "ösvényről" ment ? illetve élő zenéknél ugyanez? mert amennyiben nem, akkor a rögzítés ilyen jellegű "hibáit" nem tudom utólag javítani gondolom.
Bizony, az XRCD rendszer fontos része a tiszta és szeparált tápellátás. A Sematikus ábrán is jó látható. A Telarc is rendszeres felsorolja a felvételhez haszál stúdiórendszer elemeket, többek között a kábeleket is. Persze ez önmagában még nem garantál kimagasló hangminőséget.
Egy hangmérnök fórumon beszélgettek a hangmérnök szakik a hányendisták vezeték hitéről, és ott konkrétan kiröhögték, kifigurázták őket. Régebben linkeltem is pár évvel ezelőtt, lehet páran emlékeznek is rá, de most nem találom.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- GTomi
- V.I.P.

Nem tudom, de ahol használt női alsóneműt lehet vásárolni automatából, ott bármi előferdülhet. Egyébként a minden részletre kiterjedő figyelemmel összeállított rendszer hangja is összeomlik ha zenehallgatás közben benyit a nagyi, a "Pistikém mit vacsoráznál" kérdéssel.
lényeges, hogy iskolás lányé legyen, aki aznap hordta
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

Ilyen szinten sztem nincs már határ , inkább mit tudsz még kitalálni, hogy javitsál a rendszeren
egy kicsit, de azért szívesen kipróbálnám ha lehetőségem lenne rá -
-
Vendég
Nem tudom, de ahol használt női alsóneműt lehet vásárolni automatából, ott bármi előferdülhet. Egyébként a minden részletre kiterjedő figyelemmel összeállított rendszer hangja is összeomlik ha zenehallgatás közben benyit a nagyi, a "Pistikém mit vacsoráznál" kérdéssel.
eletroszmog,iszonyat mennyiségű RF jel tömegben élünk. 3kHz-től 300GHz. Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság internetes oldalán bárki betekinthet, hogy mely frekvenciák milyen felhasználásra vannak kijelölve.
http://stir.nmhh.hu/?oldal=grafikusNFRT ... n_filter=0
eletroszmog,iszonyat mennyiségű RF jel tömegben élünk. 3kHz-től 300GHz. Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság internetes oldalán bárki betekinthet, hogy mely frekvenciák milyen felhasználásra vannak kijelölve.
http://stir.nmhh.hu/?oldal=grafikusNFRT ... n_filter=0
Ilyen szinten sztem nincs már határ , inkább mit tudsz még kitalálni, hogy javitsál a rendszeren
egy kicsit, de azért szívesen kipróbálnám ha lehetőségem lenne rá -
"Az igazi barát szemből támad."
- GTomi
- V.I.P.

Ahol ez a bekerülési összeg gyakorlatilag 1-2 komponens ára, ott belefér ez is. Fontos a nyugodt környezet. Én sem szeretem ha a szomszéd szennyezi az elektromágneses teremet. Már a jelenlétével is. Nyilvános "füleléskor" jelentősen leromolhat a hangminőség egy "rossz" ember jelenlétével. "Aura-killer". Tessék kipróbálni! Én a saját pózna elé mindenképpen telepítenék egy "magrav generátort" is a teljes nyugalom érdekében. http://www.keshefoundation.org
Jaja, a vs-t cserélni kéne egy és-re.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Jaja, a vs-t cserélni kéne egy és-re.
Mindig, mindennél van jobb!
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Nézem a címet..., nekem mindkettő van. Ez baj?
Mindig, mindennél van jobb!