Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Köszi mindenkinek a választ!
Szerencsére nem kell behúzni sehová! Valószínűleg kábelcsatornába lesz téve úgyhogy nem gond a tömör kábel! Tehát akkor 3x4mm-es kábelből milyet vegyek?
Úgy gondoltam, hogy a kismegszakítóba lesz kötve az egyik vége a másik pedig direktbe a tápelosztómba!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Ösvény kiépítését tervezem családi házban az analóg mérőórához. Ugyanakkor az áramszolgáltató bejelentette az óracserét digitális mérőórára. Ilyenkor van-e értelme a hifihez ösvényt vinni?
Gondolom előbb-utóbb többünket is érinteni fog ez a probléma.
Nálam már cseréltek, semmi változást nem vettem észre.
"gabo01Akkor egyszerűsítsük le a kérdést. Tömör vagy sodrott 3x4mm-es kábelt húzzak be ösvénynek?
Van valakinek esetleg ötlete milyen típust keressek ha nem akarom egy autó árát elkölteni a projectre?
Én nem lihegném túl a dolgot. Nálam 3x2,5mm tömör réz drót, ezzel még lehet dolgozni, bár rendesen megküzdöttünk a behúzásával. Így is komoly változás volt amikor a hifit átkötöttem az új elektromos hálózatra, hozzátenném a lakás teljes elektromos hálózata ki lett cserélve.
Mindig, mindennél van jobb!
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Akkor egyszerűsítsük le a kérdést. Tömör vagy sodrott 3x4mm-es kábelt húzzak be ösvénynek?
Van valakinek esetleg ötlete milyen típust keressek ha nem akarom egy autó árát elkölteni a projectre?
Én ösvényben csak tömörben gondolkoznék. A sodrottnál könnyű melléfogni (elcseszni a jó hangot). Bár ez ellentmondásnak tűnik, hiszen a tápkábelek zöme is sodrott, mégis ilyen sok méteren ösvényként pl. A pirelli képes volt zavarossá, mosottá tenni a tömörhöz képest. Aztán az első falialjzattól a hosszabbítóig menő jóminőségű tápkábel már úgy is jobban számít (szerintem). Sokan ezt kihagyják, és egyből a hosszabbítóba kötik az ösvény végét, ez praktikusnak, és jónak tűnik, de pl. nekem mégsem jött be, egy jó hálózati az elosztó előtt annál inkább.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Akkor egyszerűsítsük le a kérdést. Tömör vagy sodrott 3x4mm-es kábelt húzzak be ösvénynek?
Ha te csinálod, akkor sodrottat.....A tömör 4-es kb olyan hajlékony,mint a kerítésdrót....
Ha te csinálod, akkor sodrottat.....A tömör 4-es kb olyan hajlékony,mint a kerítésdrót....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Nem is a keresztmetszet a lényeg, hanem hogy folytonosság legyen a vezetéknél, ne legyenek plusz kötések a vezetékbe elágazások meg ilyenek.Tehát az kismegszakítótól egészen a hifi vagy fali elosztóig menjen a vezeték.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Ösvény kiépítését tervezem családi házban az analóg mérőórához. Ugyanakkor az áramszolgáltató bejelentette az óracserét digitális mérőórára. Ilyenkor van-e értelme a hifihez ösvényt vinni?
Gondolom előbb-utóbb többünket is érinteni fog ez a probléma.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
-
Vendég
És el is árulod az általad preferált kábel típusát?
Ezt találtam: "A vonatkozó táblázat alapján a különböző vezetőér keresztmetszetekhez alkalmazható, névleges túláramvédelmi értékek:
1,5mm2 10A
2,5mm2 16A
4,0mm2 20A
6,0mm2 25A"
Ez alapján ha jól értem a direkt bekötéshez minimum 3x6-os kábel kellene az órától a hifi-ig? Nem tudom most milyen kábel jön be a lakásba a folyosón található 25A-es megszakítótól!
25A kismegszakító van felszerelve és szakszerű, akkor a betáp kábelnek 6mm-nek kell lenni!
A fenti táblázat csak betáp esetén érvényes a tovafűzés nem!
Pl. Nálam 4mm2 betápkábel van aluból, az ugye jóesetben 2,5mm2 -es réznek felel meg...A röfiből is csak 16A vehető ki és ha nincs messze (10m) akkor 1,5mm2 kábel megy oda...
SoundMania! "Ha csak 16A akkor 3x1,5 feletti keresztmetszet már jó lehet kisebb teljesítményű félvezetősökhöz, de 3x2,5- nél több szerintem nem indokolt. Így a lakásban arra az ágra a bizti felesleges is lesz." Na ne hülyéskedjél! 10m-ig konnektorba csak 3x1,5mm-est húzunk nagyobb csak 10m felett szükséges, azt meg hogy egy ágra kihagyod a biztosítékot...ekkora baromságot még nem hallottam...villanyszerelő nem fogja megcsinálni, legalább is épeszű rendes villanyszerelő. 3x1,5mm2 kábelezés min. 16A vígan elvisz az meg ~3600W ha a mosógép nálunk megy arról minden gond nélkül, akkor minek kéne nagyobb? Azt az erősítőt simán elviszi, mert a 16A a másfeles ráézvezetéknek csak a folyamatos tartós terhelése ennél lényegesen többet bír 10m-en belül!
Ha meg az erőlködő lenyomkodja biztosítékot akkor először azt kell normálisra cserélni, majd ha az újat is levágja akkora lágy-indítóval van a gond!
Az meg misztikum, hogy jobban szól a rendszer ha vastagabb a betáp kábel a hifihez! 2,5mm2 -ig aláírom az még elmegy, de ami efölött van az misztikum és felesleges is! 16A még trafós ívhegesztőhöz is elég! Én teszteltem fél órás hegesztés és még csak nem is langyos a vezeték... Igaz rendesen szakszerűen van kiépítve a lakásban a vezetékrendszer.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Nincs ilyen korlát az áram igényre, illetve azért van. Az egyik az, mekkora a gerincvezeték keresztmetszete és annak mi a leterheltsége összesen. A másik korlát nem is korlát, inkább csak költséghatár. 32A összáramig, akár egyfázison, akár három fázisra elosztva költségmentes a csatlakozási egyszeri díj.Felette minden amper után 3600Ft+AFA összeget kell fizetni a megrendelőnek. Ha 3x25A az igény akkor 75-32=43x3600Ft+AFA. Az óra utáni, lakáson belüli hálózat, keresztmetszetek, szerelés szabvány és biztonsági rendszerért villanyszerelő felel elsősorban. Egyik volt ismerős családi házához 3x80A a kiépített kapacitás (nem ipari áram), villannyal fűt, az áramot elég nagy kedvezménnyel kapja, EDF szerelő, de ezt még az átkosban kapta, mármint a kedvezményt. Azóta nem osztogat ilyen mértékű kedvezményt a francia tulajdonos.
Igen így még pontosabb. De ha kiszámolod akkor 32 helyett a nagyobb igény elég sokba kerül. Ráadásul nem vagyok benne biztos hogy nem fizet- e utàna magasabb havidíjat is valamilyen címen. Meg januártól állítólag csak feszmentesített állapotban lehet az óránál is rákötni ami kb további 15000 lesz. 32A-ig is.
Ekkor már csak az a kérdés melyiket a három fázisból. Legjobb ha időnként átköti és ellenőrzi. Lakásoknál vagy 1x32A vagy 3x10A a megengedett maximum. Családi háznál nem tudom. Ebből látszanak az ellentmondások mert gyakorlatilag egy nagy bizto jobban használható mint 3 kicsi viszont a hifinek esetleg jobb ha külön fázisról megy. Viszont itt megint azt kérdezem melyikről???? És jövőre is ugyanarról- e????
Sztem nem érdemes ennyi változóval játszani. 1x32A, viszont azt a legjobban!
Nincs ilyen korlát az áram igényre, illetve azért van. Az egyik az, mekkora a gerincvezeték keresztmetszete és annak mi a leterheltsége összesen. A másik korlát nem is korlát, inkább csak költséghatár. 32A összáramig, akár egyfázison, akár három fázisra elosztva költségmentes a csatlakozási egyszeri díj.Felette minden amper után 3600Ft+AFA összeget kell fizetni a megrendelőnek. Ha 3x25A az igény akkor 75-32=43x3600Ft+AFA. Az óra utáni, lakáson belüli hálózat, keresztmetszetek, szerelés szabvány és biztonsági rendszerért villanyszerelő felel elsősorban. Egyik volt ismerős családi házához 3x80A a kiépített kapacitás (nem ipari áram), villannyal fűt, az áramot elég nagy kedvezménnyel kapja, EDF szerelő, de ezt még az átkosban kapta, mármint a kedvezményt. Azóta nem osztogat ilyen mértékű kedvezményt a francia tulajdonos.
- gabo01
- V.I.P.

Ha passzol a kábelvastagságod a külső biztihez akkor megcsinálja. Amit tudok kábelt az 3x4mm2-es. Meg kell nézni az milyen biztihez jó max.
32A-hez 10mm2 a kötelező rézből és asszem 16mm2 aluból.
És el is árulod az általad preferált kábel típusát?
Ezt találtam: "A vonatkozó táblázat alapján a különböző vezetőér keresztmetszetekhez alkalmazható, névleges túláramvédelmi értékek:
1,5mm2 10A
2,5mm2 16A
4,0mm2 20A
6,0mm2 25A"
Ez alapján ha jól értem a direkt bekötéshez minimum 3x6-os kábel kellene az órától a hifi-ig? Nem tudom most milyen kábel jön be a lakásba a folyosón található 25A-es megszakítótól!
- SoundMania
- Törzsgárda

Mennyi az a nem jó ár és melyik kábelt ajánlanád?
3x2,5 vagy 3x4 esetleg 3x6-ost vigyek inkább?
Ezt a kismegszakító kihagyós bekötést megcsinálja egy villanyszerelő vagy sokkot kap ha ilyet kérek?:-)
Ha passzol a kábelvastagságod a külső biztihez akkor megcsinálja. Amit tudok kábelt az 3x4mm2-es. Meg kell nézni az milyen biztihez jó max.
32A-hez 10mm2 a kötelező rézből és asszem 16mm2 aluból.
- gabo01
- V.I.P.

Nem tudok tuti kábelt jó áron. Nem jó áron már igen. Ha leveri a 16B- s biztit akkor tegyél be C-set. Ha vastag kábelt viszel a hifinek mégis akkor 3x2,5- ös kábelhez már ki is hagyhatod a lakásbiztit. Ott az óránál úgyis a fő 25A. A bejövő kábelhez minél közelebb és minél "tisztábban" köss rá.
Mennyi az a nem jó ár és melyik kábelt ajánlanád?
3x2,5 vagy 3x4 esetleg 3x6-ost vigyek inkább?
Ezt a kismegszakító kihagyós bekötést megcsinálja egy villanyszerelő vagy sokkot kap ha ilyet kérek?:-)
- SoundMania
- Törzsgárda

Három fázis éppen arra jó, egyik fázis csak a hifi felé menjen, a másik kettő a lakás többi fogyasztója felé. 4mm2-nél teljesen felesleges nagyobb keresztmetszet. Ha teljesen új a lakás hálózat és áramszolgató feladat is van (London?) akkor célszerű kérni 3x25A-t. Kábel típus azért itt nem annyira kényes, de szempont az, legyen a hifi mellett bevált kábelfajta a falban is, ha merev vezetékű az még jobb.
Ekkor már csak az a kérdés melyiket a három fázisból. Legjobb ha időnként átköti és ellenőrzi. Lakásoknál vagy 1x32A vagy 3x10A a megengedett maximum. Családi háznál nem tudom. Ebből látszanak az ellentmondások mert gyakorlatilag egy nagy bizto jobban használható mint 3 kicsi viszont a hifinek esetleg jobb ha külön fázisról megy. Viszont itt megint azt kérdezem melyikről???? És jövőre is ugyanarról- e????
Sztem nem érdemes ennyi változóval játszani. 1x32A, viszont azt a legjobban!
- SoundMania
- Törzsgárda

Köszi a választ! Kint az óránál 25A-es a megszakító a lakásban van 2db 16-os és 3db 10-es!
Mivel az erősítő egy audio gd Master 10 lesz (2x750W-os trafóval) nem tudom, hogy 16-os vagy 25-ös lenne a jó választás az ahp-ből?
Úgy tudom a gyors 16-ost néha le szokta verni!
Kábelből nem szeretnék árban nagyon elszállni! Nincs valami normális árú tuti kábel?
Nem tudok tuti kábelt jó áron. Nem jó áron már igen. Ha leveri a 16B- s biztit akkor tegyél be C-set. Ha vastag kábelt viszel a hifinek mégis akkor 3x2,5- ös kábelhez már ki is hagyhatod a lakásbiztit. Ott az óránál úgyis a fő 25A. A bejövő kábelhez minél közelebb és minél "tisztábban" köss rá.
- gabo01
- V.I.P.

Megpróbálnék pár hálózati kábelt a készülékekhez és amelyik a legjobban beválik abból építeném ki. Szerintem ez a legjobb megoldás. Biztosíték már csak hab a tortán. Legjobb ha nincs. Mekkora az óránál levő értéke? Ha csak 16A akkor 3x1,5 feletti keresztmetszet már jó lehet kisebb teljesítményű félvezetősökhöz, de 3x2,5- nél több szerintem nem indokolt. Így a lakásban arra az ágra a bizti felesleges is lesz.
Szerintem.
Köszi a választ! Kint az óránál 25A-es a megszakító a lakásban van 2db 16-os és 3db 10-es!
Mivel az erősítő egy audio gd Master 10 lesz (2x750W-os trafóval) nem tudom, hogy 16-os vagy 25-ös lenne a jó választás az ahp-ből?
Úgy tudom a gyors 16-ost néha le szokta verni!
Kábelből nem szeretnék árban nagyon elszállni! Nincs valami normális árú tuti kábel?
Nálam is jövőre lesz aktuális.Mivel teljesn új lesz a hálozat.Ezért van lehetőség a megfelelő kialakításra.Az lenne a kérdésem,hogy érdemes-e három fázist (3x16A?) és ha igen akkor milyen leosztásban és a hi-fi részhez elegendő lehet-e a Supra LoRad 2.5?
Az alábbi készülékekhez 2db QUAD QMP mono block+QUAD Artera Play+ PC és 2db REL B1.
Vagy inkább 4-6mm?Erre ajánlás?
A villanyóra szerencsére elég közel lesz.Így akár 2-3 külön ér is kiépítésre kerülhet.Egyébként is 2 külön elosztón van a rendszer.
Három fázis éppen arra jó, egyik fázis csak a hifi felé menjen, a másik kettő a lakás többi fogyasztója felé. 4mm2-nél teljesen felesleges nagyobb keresztmetszet. Ha teljesen új a lakás hálózat és áramszolgató feladat is van (London?) akkor célszerű kérni 3x25A-t. Kábel típus azért itt nem annyira kényes, de szempont az, legyen a hifi mellett bevált kábelfajta a falban is, ha merev vezetékű az még jobb.
Nálam is jövőre lesz aktuális.Mivel teljesn új lesz a hálozat.Ezért van lehetőség a megfelelő kialakításra.Az lenne a kérdésem,hogy érdemes-e három fázist (3x16A?) és ha igen akkor milyen leosztásban és a hi-fi részhez elegendő lehet-e a Supra LoRad 2.5?
Az alábbi készülékekhez 2db QUAD QMP mono block+QUAD Artera Play+ PC és 2db REL B1.
Vagy inkább 4-6mm?Erre ajánlás?
A villanyóra szerencsére elég közel lesz.Így akár 2-3 külön ér is kiépítésre kerülhet.Egyébként is 2 külön elosztón van a rendszer.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
NAS-t és hozzá hasonló, problémásan zajos tápegységgel bíró cuccokat én nem dugnék HiFi készülékekkel közös elosztóba.
Én az enyémet épített lineáris táppal használom. Jobban is szól.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Írtam az értékeket nem?! 16a lakásbiztihez 3x1,5mm kábellel nem ég le semmi! Vastagabbal meg pláne nem. Tömbházban laksz? Nézd meg akkor mekkora a konnektoros kismegszakítód. 16a. És az óránál megintcsak. Van értelme? Nem sok.
Az 1.5 mm réz kábel elbírja simán a 20 ampert is. Nálam normális villanyszerelő csinálta az elektromos hálózatot. 32A a fő és attól függően h., mi van a kábel végére akasztva 20/16/10A (elektromos tűzhely, cirkó, klímák, hifi, stb) kismegszakítók. A hifi 10 amperesre van kötve.
Ha olyan a bekötés amit te írtál, akkor előbb a normál elektromos hálózatot kell rendbe tenni.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lehet h., valamelyest jobb így hangra, de ha leég a lakás emiatt, akkor majd menjen hozzád panaszkodni?
Írtam az értékeket nem?! 16a lakásbiztihez 3x1,5mm kábellel nem ég le semmi! Vastagabbal meg pláne nem. Tömbházban laksz? Nézd meg akkor mekkora a konnektoros kismegszakítód. 16a. És az óránál megintcsak. Van értelme? Nem sok.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Így a lakásban arra az ágra a bizti felesleges is lesz.
Szerintem.
Lehet h., valamelyest jobb így hangra, de ha leég a lakás emiatt, akkor majd menjen hozzád panaszkodni?
- SoundMania
- Törzsgárda

Srácok erre valaki itt a nagy Xindak lázban tud ajánlani kábelt?:
"Én is tápösvény kiépítésén gondolkozom kismegszakítótól a hifi-ig! A helyszín egy 10 emeletes panelház 10. emelete!
Veszek egy jó minőségű erre a célra gyártott kismegszakítót hozzá való biztosítékkal ( ahp Sound Modul III) de milyen kábelt vegyek? Falon kívül lesz vezetve természetesen és olyan 14-16 m-re lesz szükségem!
Milyen vastagság, felépítés (tömör vagy sodrott) és típus ajánlott?"
Köszönettel: gabo
Megpróbálnék pár hálózati kábelt a készülékekhez és amelyik a legjobban beválik abból építeném ki. Szerintem ez a legjobb megoldás. Biztosíték már csak hab a tortán. Legjobb ha nincs. Mekkora az óránál levő értéke? Ha csak 16A akkor 3x1,5 feletti keresztmetszet már jó lehet kisebb teljesítményű félvezetősökhöz, de 3x2,5- nél több szerintem nem indokolt. Így a lakásban arra az ágra a bizti felesleges is lesz.
Szerintem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
Kb minden 3. 4. bekapcsolásnál lenyomja a kismegszakítót. Egyébként nem szoktam kikapcsolni ( a NAS-om is bele van dugva), csak ha napokra elutazom meg viharveszély esetén.
NAS-t és hozzá hasonló, problémásan zajos tápegységgel bíró cuccokat én nem dugnék HiFi készülékekkel közös elosztóba.
- gabo01
- V.I.P.

Srácok erre valaki itt a nagy Xindak lázban tud ajánlani kábelt?:
"Én is tápösvény kiépítésén gondolkozom kismegszakítótól a hifi-ig! A helyszín egy 10 emeletes panelház 10. emelete!
Veszek egy jó minőségű erre a célra gyártott kismegszakítót hozzá való biztosítékkal ( ahp Sound Modul III) de milyen kábelt vegyek? Falon kívül lesz vezetve természetesen és olyan 14-16 m-re lesz szükségem!
Milyen vastagság, felépítés (tömör vagy sodrott) és típus ajánlott?"
Köszönettel: gabo