Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm a tippeket.
Viszont valaki elmagyarázná hogy miért nem preferálják a mai hifisek ezeket a vintage hangfalakat?
Talán a hanszórók típusa miatt? Vagy a silány keresztválók vagy a kabinet anyaga?
Egy erősítőnél lehet hogy számít a megépítés minősége,de egy hangfalnál már nem annyira egyértelmű a dolog.
Ezt nem flame-nek szántam se nem kötözködésnek,csak szeretnék többet tudni ezekről a dolgokról.
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
A polcsugárzó tudom mit jelent.
A "régi" akár lehet akár pl egy használt magnat vector , vagy egy régebbi kiadású hi-end hangfal.
Vagy ha még konkrétabb akarnák lenni,ezek közül meilyket ajánlaná?
http://elektronika.v...tmpsb=Keres%E9s
Mivel eredetileg 15e forintot szánt rá (és én erre mondtam, hogy ehhez inkább érdemes lenne még gyűjtögetni) ezért a régebbi kiadású High-end polcsugárzók szóba sem jöhetnek, lévén, azoknak az ára bőven 200e forint fölött van.
A linken láthatók közül egyiket sem ajánlanám.
Ha a 30 és 60e forint közötti értékű használt kis monitorok között kellene keresgélnem (a nagy monitorokkal megint az a probléma, mint az álló dobozokkal, hogy ennyiért semmi hallgathatót nem lehet venni) akkor nálam az alábbiak jönnének számításba:
JPW Ruby 1
JPW AP2
Rega Kyte
vagy az újabbak közül pl. a Quad 11L2
.
Kezdő hifi - tanács kéne
A polcsugárzó tudom mit jelent.
A "régi" akár lehet akár pl egy használt magnat vector , vagy egy régebbi kiadású hi-end hangfal.
Vagy ha még konkrétabb akarnák lenni,ezek közül meilyket ajánlaná?
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... =Keres%E9s
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Kezdő hifi - tanács kéne
Ezen ugyan mit nem ért?
Régi = nem új.
Polcsugárzó = állványos hangsugárzó, monitor doboz, stb.
.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
A "régi polcsugárzó" kifejezés alatt mit ért?
Ezen ugyan mit nem ért?
Régi = nem új.
Polcsugárzó = állványos hangsugárzó, monitor doboz, stb.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem gyűjtsön még, és vegyen egy régi polcsugárzót, mert 15 ezerért még egy jó állapotú Videoton Preludiumot sem lehet kapni, ami pedig véleményem szerint éppen hogy csak eléri a belépő szintet.
.
A "régi polcsugárzó" kifejezés alatt mit ért?
Daniel Nathan Leone
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
........ és max 15 ezret tudok rászánni.(popzenét és newage-t hallgatok)
Vagy gyüjtsek még és vegyek egy új monitort?
Szerintem gyűjtsön még, és vegyen egy régi polcsugárzót, mert 15 ezerért még egy jó állapotú Videoton Preludiumot sem lehet kapni, ami pedig véleményem szerint éppen hogy csak eléri a belépő szintet.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv!
Nézegetem ezeket a két-háromutas vintage hangfalakat (sony grundig orion stb)és az lenne a kérdésem hogy mennyivel maradnak le ezek a cuccok hangzásilag a mai polcsugárzóktól.
Venni szeretnék egy hangfalat az onkyo a-8220-as erősítőm mellé és max 15 ezret tudok rászánni.(popzenét és newage-t hallgatok)
Vagy gyüjtsek még és vegyek egy új monitort?
Daniel Nathan Leone
Kezdő hifi - tanács kéne
Ha nulláról kezdesz rendszert építeni, hallgass meg sok komplett láncot és amelyik tetszik, annak elemeit kezdd el keresni a használt piacon. Hogy melyikkel kell kezdeni, az szerintem teljesen mindegy, egyszerre mindre úgysem fogsz ajánlatot lelni. Ha valamit találsz, le kell rá csapni és tovább vadászni a többi készülékre.
Én is hasonlóan csinálnám. Zenélni önmagukban hifi komponensek nem tudnak, csak komplett rendszerek.
A különböző irányelvek szerint készített hifi rendszereknek viszont megvannak a jól felismerhető jellegzetességeik.
Ezért érdemes leginkább elsőre eldönteni melyik irány tetszik leginkább és azt próbálni valami komplett rendszer szemlélettel hasonlóra felépíteni a rendelkezésre álló kereteken belül és kihozni belőle amit lehet.
Sokszor az se nagyon számít hogy egy hifi komponenst, hangfalat, erősítőt stb. általában hová sorolnak be a hifisták úgy nagy általánosságokban. Meg még a komplett rendszerek se mindig hordozzák magukban az eredményt. Az is erősen számíthat ki mit tud kihozni belőlük elhelyezéssel, megfelelő párosításokkal kábelekkel stb.
Az ritkán szokott bejönni hogy választunk egy mindenki szerint jó erősítőt vagy hangfalat alapként és majd aköré építünk valamilyen rendszert később. Ezekből csak félrement dolgok meg vég nélküli készülék csereberék szoktak lenni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11365
- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
Pont ezen gondolkodtam, hogy egy erősítőt még csak-csak elviszek magammal egy hangfalat meghallgatni vele. Másrészt amennyi infót a hang témáról olvasni lehet, abból arra következtetek, hogy ennyiért nem lesz egy komoly rendszer. Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy hosszabb távon milliós összállításokról álmodozgatnék koraestéken, nem tudom mennyire érzem majd a finom kis különbségeket. Ezeket az úgymond mozgástereket figyelembevéve hangkarakter és minőség alapjángondoltam valamit választani. Gondolom én, hogy ha hangfallal kezdem, akkor elmegyek egy sráchoz, jól szól a hangfal az ő cuccával, megveszem. Aztán lehet,h nem találok a pénzügyi keretembe illő erősítőt, ami meghajtja, és szépen is szól. Persze ez utóbbi fordítva is igaz lehet. Szóval akáhonnan nézem, mindig lesz valamim, amihez majd jó sok keresgélés árán egy másik elemet kell választani.
Érdemes szerintetek hangfal hangjára hallgatni bármilyen rendszeren, és az alapján megvenni? Azért kérdezem, mert pont nincs tapasztalatom abban, hogy mennyit tesz bele a hangzásba (az én árkategóriámban) a hangfal, és mennyit az erősítő. Az elmondottak alapján nem vetem el a hangfallal való kezdést sem.
Óvnálak attól, hogy ennyire túltervezd ezt a dolgot. Másoknál, főleg tapasztalt hobbitársaknál zenét hallgatni mindig hasznos dolog, sok új infót és szempontot ismerhetsz meg és persze hallhatsz más rendszereket. Abba viszont ne éld bele magad, hogy egy kiszemelt hangdoboz nálad is pont úgy fog szólni, mint másnál. Ez függ az lánc többi szemétől is, de leginkább az akusztikától. Ha egy hangsugárzót csak fél méterrel odébb teszel, már nem ugyanazt a hangzást fogja produkálni, egy másik szobában pedig erősen más lesz (feltételezve, hogy egyik szobának sem túl jó az akusztikája). Ezért van az, hogy hangdobozt szobához választunk. Hosszútávon is jónak bizonyuló döntés csak otthoni, több napos próba után hozható meg, ezt nem érdemes megkerülni, hacsak nincs korlátlan anyagi forrásod a folyamatos cserélgetésre. Ha nulláról kezdesz rendszert építeni, hallgass meg sok komplett láncot és amelyik tetszik, annak elemeit kezdd el keresni a használt piacon. Hogy melyikkel kell kezdeni, az szerintem teljesen mindegy, egyszerre mindre úgysem fogsz ajánlatot lelni. Ha valamit találsz, le kell rá csapni és tovább vadászni a többi készülékre.
Kezdő hifi - tanács kéne
No de mivel próbálja ki a hangdobozokat otthon, ha nincs normális erősítője jelenleg? A komoly hangdoboz is tud igen bután szólni rossz meghajtással.
Egy régi Denon PMA nem zsákbamacska, meg kell venni, ha van rá jó ajánlat. Nagyjából így van ez mindennel, nem kell annyira komolyan venni ezeket a sorrendeket, 30-40 ezerből úgysem lehet nagyon válogatni, meg sokat autózni a kölcsönkért cuccokkal.
Pont ezen gondolkodtam, hogy egy erősítőt még csak-csak elviszek magammal egy hangfalat meghallgatni vele. Másrészt amennyi infót a hang témáról olvasni lehet, abból arra következtetek, hogy ennyiért nem lesz egy komoly rendszer. Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy hosszabb távon milliós összállításokról álmodozgatnék koraestéken, nem tudom mennyire érzem majd a finom kis különbségeket. Ezeket az úgymond mozgástereket figyelembevéve hangkarakter és minőség alapjángondoltam valamit választani. Gondolom én, hogy ha hangfallal kezdem, akkor elmegyek egy sráchoz, jól szól a hangfal az ő cuccával, megveszem. Aztán lehet,h nem találok a pénzügyi keretembe illő erősítőt, ami meghajtja, és szépen is szól. Persze ez utóbbi fordítva is igaz lehet. Szóval akáhonnan nézem, mindig lesz valamim, amihez majd jó sok keresgélés árán egy másik elemet kell választani.
Érdemes szerintetek hangfal hangjára hallgatni bármilyen rendszeren, és az alapján megvenni? Azért kérdezem, mert pont nincs tapasztalatom abban, hogy mennyit tesz bele a hangzásba (az én árkategóriámban) a hangfal, és mennyit az erősítő. Az elmondottak alapján nem vetem el a hangfallal való kezdést sem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11365
- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
No de mivel próbálja ki a hangdobozokat otthon, ha nincs normális erősítője jelenleg? A komoly hangdoboz is tud igen bután szólni rossz meghajtással.
Egy régi Denon PMA nem zsákbamacska, meg kell venni, ha van rá jó ajánlat. Nagyjából így van ez mindennel, nem kell annyira komolyan venni ezeket a sorrendeket, 30-40 ezerből úgysem lehet nagyon válogatni, meg sokat autózni a kölcsönkért cuccokkal.
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszi! Viszont a helyzet, hogy az erősítő már igencsak kellene, a Vidinek elég sz@r a hangja, most inkább fejhallgatózom. Hangfal meg éppen van. Pénz most nincs egyben erősítőre, és hangfalra, ezért gondoltam,h így kezdenék. Sakkoztam,hogy Vidit megnézem, hátha csak kondi cserét igényel, és vennék hangfalakat, de úgy néztem, az a mostani 30-40 körüli keretből nem nagyon jönne össze. Vagy elképzelhető,h mégis?
El lehet kezdeni az építkezést az erősítővel is, de nem ajánljuk.
Az út rögösebb lesz. Tovább fog tartani, és hosszabb lesz.
Először hangfal, utána erősítő. A hangfalnak a hangja vagy tetszik, vagy nem.
Ha tetszik, akkor egy gagyi erősítővel is hallgatható. Ha tetszik egy hangfal, de nem szól jól a meglévő erősítővel, akkor erősítőcsere, ami többletkiadás és plusz idő és energiaráfordítás.
Ha már megkérdezted, gondold végig.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszi! Viszont a helyzet, hogy az erősítő már igencsak kellene, a Vidinek elég sz@r a hangja, most inkább fejhallgatózom. Hangfal meg éppen van. Pénz most nincs egyben erősítőre, és hangfalra, ezért gondoltam,h így kezdenék. Sakkoztam,hogy Vidit megnézem, hátha csak kondi cserét igényel, és vennék hangfalakat, de úgy néztem, az a mostani 30-40 körüli keretből nem nagyon jönne össze. Vagy elképzelhető,h mégis?
Csak azért írtam, mert volt ilyen jellegű kérdés.
..... Először az erősítővel gondoltam kezdeni, és ahhoz kapcsolni a többit. Már most szóljatok, ha hibás az elméletem! ....
.....Ja, és a kérések : ) Jó-e az erősítővel kezdeni építkezni?.....
Ráadásul szintén ön írta, hogy
Amik vannak most: ....., és két házi építésű komolytalan hangfal ....
Azaz, ha saját bevallási szerint is "két komolytalan hangfala van" (helyesen hangsugárzó), akkor nem tudom, hogy mihez szeretne erősítőt választani.
30-40 ezer forintos keretből valószínűleg nem jön össze olyan álló hangsugárzó, amivel hosszabb távon is elégedett lenne, de ennek ellenér is azt javaslom, hogy akkor inkább várjon még egy kicsit (addig maradjon fejhallgatózásánál), és ha összegyűlt még 20-30 ezer forintja, azaz már rá tud szánni 60-70 ezer forintot egy pár álló hangsugárzóra akkor kezdjen el keresgetni, mert ennyiért a mai piaci viszonyok között már lehet kapni olyat, amivel érdemes zenét hallgatni.
Ha lesz egy jobb hangsugárzója, akkor még az sem kizárt, hogy rájön, nem is olyan hallgathatatlan az a Vidi. Aztán második körben majd ráér erősítőt keresgetni, és innentől kezdve meg lesz az az előnye is, hogy haza tudja vinni az erősítőket és saját láncban, saját akusztikus környezetben tudja őket meghallgatni. (Ami ugye sokkal kevésbé macerásabb dolog, mint ha az ember álló hangsugárzókat akar egyre-másra haza hurciábálni, hogy a nemrég megvásárol erősítőjével tudja otthoni környezetben meghallgatni.)
De az is igaz, hogy Rómába is számtalan úton el lehet jutni, csak egyiknél nagyobb a kerülő, mint a másiknál.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Akkor is a hangfallal kezd. Egy Philips CDváltós, kazettás mindent bele torony volt a fiamnál 6-7 éve. Lecsatoltam róla a 2 db 20 dekás játék hangfalat és Infinity polcsugárzókra cseréltem és akkorát dobott a hangon, hogy a 7 éves fiam kérdezte mit csináltam vele mert olyan szépen szól...meg mi az a két fekete izé. Hidd el jobban jársz, ha a hangfallal kezded. Az Infinity Reference 1 mkII a bolháról egy 20-asért talált haza. Most Harman 970 hajtja, nem vall vele szégyent, sőt.
Kezdő hifi - tanács kéne
Én a magam részéről -sokakkal együtt- azt az elvet vallom, hogy a hanglánc "alapja" a hangsugárzó, így az építkezést is azzal kell kezdeni, majd erre az alapra felépíteni a láncot.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Jelenleg van egy Kenwood KRF-V4550D erősítőm és mellette egy kommersz,gagyi Jamo studio 180 hangfalpárnak látszó tárgy egy Heco 60wattos mélynyomó társaságában... Egy hete elszállt benne a mélyközép és elhatároztam,hogy itt az ideje komolyabb,minőségibb hangfalakat keresni.Használtat vennék,mert újra nagyon nincs keret így 30-40ezret szánnék rá.A szoba ahol elhelyezném 3×7 méteres.A hangfal/erősítő a gépre van kötve,az íróasztal 140centi széles és a két oldalán volt idáig a két jamo,tehát szinte mellette ültem ha hátrébb toltam a hangfalat akkor meg ki "takart" belőle az asztal,csak ha hátrébb ültem egy méterrel akkor volt normálisan hallgatható.Akusztikai szempontból nem a legjobb volt... Ezért gondoltam,mint laikus,hogy veszek egy nagyobb méretű polcsugárzót és mellé állványt,így viszonylag előnyösebben el tudnám helyezni.Erősítőt nem terveztem váltani,csak egy normális hangkártyát vennék a gépembe,bár nem tudom hogy az említett kenwood mennyire alkalmatlan minőségibb zenehallgatásra.Hátsó/centert nem is akarok mert 90%-ban csak zenét hallgatok így stereoban használnám.Ha valami hülyeséget mondtam javítsatok ki illetve ha van valami jobb ötlet a polcsugárzóknál azt is szívesen fogadom.Továbbá valami konkrét márka/típus is jól jönne..idáig Dali-t,Tannoy-t néztem,de nyitott vagyok mindenre.Valaki,valami ötlet?
Köszi az infókat. A Roltelekről azt olvastam, hogy eléggé nagy szórás van különböző típusok között. De utánanézek review-oknak,h melyik lenne izlésemhez közelálló hangkaraktere. Denon-ról és NAD-ról olvasgattam, és talán ők lennének a nekem való márkák valóban. Van most pl vaterán egy Denon PMA-320A, erről mi a tapasztalat? Sok jót mondanak, és gondolom nem véletlen volt hifi etalon. 315BEE-nek is utánanéztem, szintén nagyon szimpi. Harman Kardon területén érdemes lenne nézelődnöm? Mi számít amúgy réginek egy erősítőnél, mire kell figyelni mondjuk a potikon kívül?
A PMA-320-as a Denon jó vételnek számít, nemhiába volt annó a Hifi-Magazin etalonja /leváltva a NAD 3020-at/. Ajánlom figyelmedbe az következő erősítőt is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ge__st__40
Ez egy nagyon jó készülék! Jóval fiatalabb is és távirányítós. Biztos meg tudnátok egyezni a tulajdonossal! Sajnos mostanában a Vaterán nagyon sok a lomis és a nepper. Itt a Fórumon biztonsággal vásárolhatsz! Ettől függetlenül ott is kifoghatsz jó vételeket csak nagyon oda kell figyelni! Ajánlott elolvasni az eladó értékeléseit, az sokmindent elárul.
A Harman/Kardon erősítők teljesen más hangkaraktert képviselnek. Rockra, elektronikus zenére ajánlják elsősorban.
A régebbi erősítőknél elsődlegesen a potik ill. a kapcsolók állapotára kell odaigyelni. A próbánál figyelni kell, hogy nincsen-e búgás, rendellenes hangok, torzítások. Szerintem sokat számít egy készüléknél ha ismerjük az előéletét, esetleg a korábbi tulajdonost vagy tulajdonosokat. Nem utolsó szempontként fontos az esztétika is, az is sokat elárul arról, hogy korábban hogyan használták, bár a külcsinen sokat lehet kozmetikázni.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 505
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszi az infókat. A Roltelekről azt olvastam, hogy eléggé nagy szórás van különböző típusok között. De utánanézek review-oknak,h melyik lenne izlésemhez közelálló hangkaraktere. Denon-ról és NAD-ról olvasgattam, és talán ők lennének a nekem való márkák valóban. Van most pl vaterán egy Denon PMA-320A, erről mi a tapasztalat? Sok jót mondanak, és gondolom nem véletlen volt hifi etalon. 315BEE-nek is utánanéztem, szintén nagyon szimpi. Harman Kardon területén érdemes lenne nézelődnöm? Mi számít amúgy réginek egy erősítőnél, mire kell figyelni mondjuk a potikon kívül?
A PMA-320-as a Denon jó vételnek számít, nemhiába volt annó a Hifi-Magazin etalonja /leváltva a NAD 3020-at/. Ajánlom figyelmedbe az következő erősítőt is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ge__st__40
Ez egy nagyon jó készülék! Jóval fiatalabb is és távirányítós. Biztos meg tudnátok egyezni a tulajdonossal! Sajnos mostanában a Vaterán nagyon sok a lomis és a nepper. Itt a Fórumon biztonsággal vásárolhatsz! Ettől függetlenül ott is kifoghatsz jó vételeket csak nagyon oda kell figyelni! Ajánlott elolvasni az eladó értékeléseit, az sokmindent elárul.
A Harman/Kardon erősítők teljesen más hangkaraktert képviselnek. Rockra, elektronikus zenére ajánlják elsősorban.
A régebbi erősítőknél elsődlegesen a potik ill. a kapcsolók állapotára kell odaigyelni. A próbánál figyelni kell, hogy nincsen-e búgás, rendellenes hangok, torzítások. Szerintem sokat számít egy készüléknél ha ismerjük az előéletét, esetleg a korábbi tulajdonost vagy tulajdonosokat. Nem utolsó szempontként fontos az esztétika is, az is sokat elárul arról, hogy korábban hogyan használták, bár a külcsinen sokat lehet kozmetikázni.
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia!
Ha már mindenképpen az erősítővel szeretnél kezdeni akkor én a Denon vagy a NAD erősítőit tudom a figyelmedbe ajánlani. Nekem volt egy Denon PMA 560-as amelyet sokáig használtam és nagyon meg voltam vele elégedve! A Denon erősítők szinte mindenevők így nagyon nem tudsz mellé nyúlni velük! Meleg, nyugodt, hosszú távon is hallgatható hangjuk van. Kezdésként talán elsődlegesen ezt preferálnám!
A NAD készülékei is nagyon jók, csak sajnos ebben az árban csak a régebbi modellek között tudsz válsztani /3020/. Nekem most egy NAD C325 Bee erősítőm van és nagyon szeretem! Ha kicsikét többet tudnál esetleg rászánni akkor mindenkép ajánlanám figyelmedbe, az itt a fórumon is hirdetett C315 Bee-vel egyetemben.
Természetesen nem csak ez a két márka amely ajánlható de nekem csak ezekről van tapasztalatom. Nyugodt szívvel nézz körül a Rotel és a Marantz készülékei között is!
Nézd meg a fórum adás-vétel topicját, itt is van jelen pillanatban is az említett márkák készülékei közül!
Jó böngészést!
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, és nagyon szimpatikusnak tüntök, ezért is merészkedem újként regisztrálva teljesen alap kérdésekkel elétek állni. Most kezdenék összeszedni egy használható hangú rendszert. Villamosmérnök vagyok, így a technikai részhez konyitok valamit, de sosem foglalkoztam hanggal. Amik vannak most: Videoton RA6363S (búgós hangú), és két házi építésű komolytalan hangfal,laptop. Cserélnék mindent előbb és utóbb, szóval nulláról építkeznék. Először az erősítővel gondoltam kezdeni, és ahhoz kapcsolni a többit. Már most szóljatok, ha hibás az elméletem! Pénzügyileg most az erősítő aktuális. Szeretnék használtan 20ezer (max.30) körül valami szép, természetes hangú remekművet mely alkalmas többféle hengadó meghajtására. Ne legyen tolakodó, harsány, inkább nyugtató, barátságos. Elsősorban jazz, világzene, és női énekesek, és elég sűrűn klasszikus. Viszont mindent hallgatok, így, ha néha belekerül 1-2 elektronikus zeneszám (pl: Orbital, Kraftwerk), akkor se feküdjön meg. A szoba 30nm körül lenne, és majd álló dobozokban gondolkodom, de ez még nem tiszta. Bemenet majd egy jó DAC, mellé esetleg CD, és egy tuner lenne.
Ja, és a kérések : ) Jó-e az erősítővel kezdeni építkezni? Milyen tipusokat javasoltok?
Előre is köszi! Gergő
Szia!
Ha már mindenképpen az erősítővel szeretnél kezdeni akkor én a Denon vagy a NAD erősítőit tudom a figyelmedbe ajánlani. Nekem volt egy Denon PMA 560-as amelyet sokáig használtam és nagyon meg voltam vele elégedve! A Denon erősítők szinte mindenevők így nagyon nem tudsz mellé nyúlni velük! Meleg, nyugodt, hosszú távon is hallgatható hangjuk van. Kezdésként talán elsődlegesen ezt preferálnám!
A NAD készülékei is nagyon jók, csak sajnos ebben az árban csak a régebbi modellek között tudsz válsztani /3020/. Nekem most egy NAD C325 Bee erősítőm van és nagyon szeretem! Ha kicsikét többet tudnál esetleg rászánni akkor mindenkép ajánlanám figyelmedbe, az itt a fórumon is hirdetett C315 Bee-vel egyetemben.
Természetesen nem csak ez a két márka amely ajánlható de nekem csak ezekről van tapasztalatom. Nyugodt szívvel nézz körül a Rotel és a Marantz készülékei között is!
Nézd meg a fórum adás-vétel topicját, itt is van jelen pillanatban is az említett márkák készülékei közül!
Jó böngészést!
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 505
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, és nagyon szimpatikusnak tüntök, ezért is merészkedem újként regisztrálva teljesen alap kérdésekkel elétek állni. Most kezdenék összeszedni egy használható hangú rendszert. Villamosmérnök vagyok, így a technikai részhez konyitok valamit, de sosem foglalkoztam hanggal. Amik vannak most: Videoton RA6363S (búgós hangú), és két házi építésű komolytalan hangfal,laptop. Cserélnék mindent előbb és utóbb, szóval nulláról építkeznék. Először az erősítővel gondoltam kezdeni, és ahhoz kapcsolni a többit. Már most szóljatok, ha hibás az elméletem! Pénzügyileg most az erősítő aktuális. Szeretnék használtan 20ezer (max.30) körül valami szép, természetes hangú remekművet mely alkalmas többféle hengadó meghajtására. Ne legyen tolakodó, harsány, inkább nyugtató, barátságos. Elsősorban jazz, világzene, és női énekesek, és elég sűrűn klasszikus. Viszont mindent hallgatok, így, ha néha belekerül 1-2 elektronikus zeneszám (pl: Orbital, Kraftwerk), akkor se feküdjön meg. A szoba 30nm körül lenne, és majd álló dobozokban gondolkodom, de ez még nem tiszta. Bemenet majd egy jó DAC, mellé esetleg CD, és egy tuner lenne.
Ja, és a kérések : ) Jó-e az erősítővel kezdeni építkezni? Milyen tipusokat javasoltok?
Előre is köszi! Gergő
Szia!
Jó böngészést!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Előre is köszi! Gergő
Ha mindenáron az erősítővel akarsz kezdeni, akkor szerintem HIVOX Evergreen.
Jobb lenne először a hangfalat megvenned.
Hallgass meg komplett rendszereket, úgy sok felesleges kört lefutását megspórolod.
-Cambridge Audio, Ethosz, Heed, Hivox.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
......... Először az erősítővel gondoltam kezdeni, és ahhoz kapcsolni a többit. ........
Én a magam részéről -sokakkal együtt- azt az elvet vallom, hogy a hanglánc "alapja" a hangsugárzó, így az építkezést is azzal kell kezdeni, majd erre az alapra felépíteni a láncot.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Előre is köszi! Gergő
Ebben a kategóriában egy NAD 3020, vagy későbbi változatai jönnek szóba; ahogy látom egyre kevesebb kerül terítékre.
Vagy Rotel 8xx esetleg 9xx ill. Denon 320.
Esetleg Marantz SE széria valamelyike.
Nézz körül a Hirdetés topicban, aztán nyugodtan kérdezz!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Előre is köszi! Gergő
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Bocs a butyuta kérédésért. Mire jó egy előfok, vagy végfok. Előerősítő=előfok és végerősítő=végfok.
Egy HM erősítő estében is lehet ezeket használni? Ha igen, akkor mi lesz más?
Szerintem ilyen "hozzáértő" kérdéssel is ritkán találkoztok.
Azért ha valaki válaszol, azt nagyon megköszönöm.
Vannak, akik szerint érdemes szétválasztani és külön dobozba pakolni ezeket.
Az előerősítővel szoktak bemenetet választani, attól függően, hogy rádiót akarnak hallgatni, vagy például cd-t. Bakelit lemezjátszóhoz meg szokott lenne az előerősítőben egy külön phono előfok.
A végfokokon általában csak egy bekapcsoló gomb található, mert a hangerő szabályozást is a bemenetválasztással együtt az előfok végzi.
A másik tábor szerint nem attól függ, hogy milyen a hang, hogy egy dobozban vagy külön dobozban vannak az elő-és végfokok, ezért ők egy dobozba rakják az előfokot a végfokkal. Ezek az integrált erősítők.