Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Szerintem kizárólag a kollégák elégedetlensége miatt "kellenek", az elégedetlenség pedig sokaknál ugye örök.
Imádom a pacalt, bármikor, bármennyit meg tudtam és tudok enni belőle.
Ha sohasem próbálom ki a csülkös és velős pacalt, akkor azzal az elégedettségemet, vagy a saját hülyeségemet bizonyítom?
Ha kipróbálom a csülkös és velős pacalt - ami hatalmas gasztronómiai élvezethez és "rászokáshoz" vezet -, akkor pusztán az örök elégedetlenségemet bizonyítom?
Természetesen elfogadom, hogy sok olyan "zenehallgató" van, akik ugyanazon 2 demólemezük folyamatos tesztjével, az azokon lévő 20-30 másodpercek hangjának egyre jobbá tételével töltik idejüket - és nevezik azt a folyamatot zenehallgatásnak.
Őket azonban kéretik külön kezelni.
longkft.hu/audioblog/
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Szerintem kizárólag a kollégák elégedetlensége miatt "kellenek", az elégedetlenség pedig sokaknál ugye örök.
volt egy ilyen gondolatom is
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
a kütyük (hangó etc) egy jól megcsinált, bemért akusztikus környezetben is kellenek, vagy éppen annak a hiánya miatt?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
a kütyük (hangó etc) egy jól megcsinált, bemért akusztikus környezetben is kellenek, vagy éppen annak a hiánya miatt?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Bezonyám. Én, amikor beülök fülelni, általában legurul 4-5 dobozos sör is. Ebből egyszerre max. kettőt hagyok a szobában. Ez egyiket csak félig iszom ki. Üveges sör nem jól rezonál. Analóg forrás esetén esetleg száraz fehérborral, "digitnél" félédes-édessel hangolhatunk. ...és ami a pláne, a hallgató személy is rezgésbe jön (na jó, alapból is rezeg, de gerjeszthető). Dagadt személy öblösebb hangzást generál, viszont diffúzorként hatásosabb. Vékonyabb ember magasba húz, magas ember vékonyabbat hall.
ezek szerint te a kocsmába jársz zenét hallgatni, bocs, alkoholizálni. A zene közben meg had zörögjön, pár % alkohol szint felett már úgy is mindegy mi szól
Ilyen alapon minden működik, amit képes a lesugárzó rendszer rezgésbe hozni (és megfelelő hangnyomáson szinte bármit képes).
Bezonyám. Én, amikor beülök fülelni, általában legurul 4-5 dobozos sör is. Ebből egyszerre max. kettőt hagyok a szobában. Ez egyiket csak félig iszom ki. Üveges sör nem jól rezonál. Analóg forrás esetén esetleg száraz fehérborral, "digitnél" félédes-édessel hangolhatunk. ...és ami a pláne, a hallgató személy is rezgésbe jön (na jó, alapból is rezeg, de gerjeszthető). Dagadt személy öblösebb hangzást generál, viszont diffúzorként hatásosabb. Vékonyabb ember magasba húz, magas ember vékonyabbat hall.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
-
Vendég
Ilyen alapon minden működik, amit képes a lesugárzó rendszer rezgésbe hozni (és megfelelő hangnyomáson szinte bármit képes).
Csináltam egy gyors próbát,először egy pár db-vel,aztán kiraktam vagy 25-öt a drasztikusabb változás miatt.
Ez tényleg működik csak sok sok próba és finomítás kellhet neki,mert nálam zavaróan,olyan mű cizelláltan szólt a zene mikor kipakoltam a sok poharat.
De van benne fantázia.Mondjuk én megvagyok nélküle is,de működik a dolog.
Annyi hasznom volt mindenképpen,hogy szépek lesznek, mert bepakoltam őket a mosogatógépbe ha már a kezemben voltak.
25? az már önálló zenekar, 4-5db legyen max, persze eltalálva a méret, típus és elhelyezés
előtte finoman meg kell kocogtatni, tompán, csörgőn, széles egyenletes spektrumba csengenek-e. Köztudott, a kristály üveg mindig is szebb (hangú). De, túlzásba nem szabad vinni, akkor "nagyon szól" és sok pakolgatással kell keresni az optimális helyeket. Többnyire szimmetrikusan kell pakolni bal-jobb, vagy front középen. Aztán a sok zenével kipróbálod, akkor rájössz, szépít a hangszereken, csak az a baj, azonos felharmonikusokkal dúsítja a csembaló, gitár, hegedű, orgona, és még az szoprán énekhangot, és végén ez bizony zavaró. Én már abbahagytam ezt a fajta hangzás javító kütyüzést.
Csináltam egy gyors próbát,először egy pár db-vel,aztán kiraktam vagy 25-öt a drasztikusabb változás miatt.
Ez tényleg működik csak sok sok próba és finomítás kellhet neki,mert nálam zavaróan,olyan mű cizelláltan szólt a zene mikor kipakoltam a sok poharat.
De van benne fantázia.Mondjuk én megvagyok nélküle is,de működik a dolog.
Annyi hasznom volt mindenképpen,hogy szépek lesznek, mert bepakoltam őket a mosogatógépbe ha már a kezemben voltak.
Van itthon rengeteg különféle kristálypoharam,kirakom őket,kíváncsi vagyok mit tesznek.
Ha semmit,akkor megtöltöm sörrel és iszom egyet.Kristálypohárból söritalt még úgy sem ittam.
előtte finoman meg kell kocogtatni, tompán, csörgőn, széles egyenletes spektrumba csengenek-e. Köztudott, a kristály üveg mindig is szebb (hangú). De, túlzásba nem szabad vinni, akkor "nagyon szól" és sok pakolgatással kell keresni az optimális helyeket. Többnyire szimmetrikusan kell pakolni bal-jobb, vagy front középen. Aztán a sok zenével kipróbálod, akkor rájössz, szépít a hangszereken, csak az a baj, azonos felharmonikusokkal dúsítja a csembaló, gitár, hegedű, orgona, és még az szoprán énekhangot, és végén ez bizony zavaró. Én már abbahagytam ezt a fajta hangzás javító kütyüzést.
különféle méretű kristály és nem kristály picinytől a boros pohár méretekig képesek hallgató térben rezonálni, kísérletezést és véglegesítést lehet velük produkálni, ezerszer olcsóbban mint ezekkel a méreg drága fémharangocskákkal. Persze a márka az garancia, hogyne. Aztán ezek a rezonátorok itt-ott csengnek, bongnak, hozzá "zenélnek" rendszerhez valahol, bizonyos frekvenciákon, interferálva a hangsugárzóból érkező hanghullámokkal. Én is próbálgattam, de megállapítottam, feleslegesen hamisítanak, ehelyett inkább kiegyenlített akusztikát és nem csengő-bongó rezonátorokat kell hangzást rendbe tenni.
Van itthon rengeteg különféle kristálypoharam,kirakom őket,kíváncsi vagyok mit tesznek.
Ha semmit,akkor megtöltöm sörrel és iszom egyet.Kristálypohárból söritalt még úgy sem ittam.
Imi ez a resonator biztosan "gyári"?Ez a famunka nekem gyanús,de ha működik akkor ok.
Szia,
Bocs, a kép nem az enyémről van, csak google-iztam egyet gyorsan. Az enyém eredeti, dobozos, a réz a mélyhez , az arany a középhez.
Vettem kínait is, ami töredék ár, és még töredékebb teljesítmény az eredetihez képest.
üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
Imi ez a resonator biztosan "gyári"?Ez a famunka nekem gyanús,de ha működik akkor ok.
különféle méretű kristály és nem kristály picinytől a boros pohár méretekig képesek hallgató térben rezonálni, kísérletezést és véglegesítést lehet velük produkálni, ezerszer olcsóbban mint ezekkel a méreg drága fémharangocskákkal. Persze a márka az garancia, hogyne. Aztán ezek a rezonátorok itt-ott csengnek, bongnak, hozzá "zenélnek" rendszerhez valahol, bizonyos frekvenciákon, interferálva a hangsugárzóból érkező hanghullámokkal. Én is próbálgattam, de megállapítottam, feleslegesen hamisítanak, ehelyett inkább kiegyenlített akusztikát és nem csengő-bongó rezonátorokat kell hangzást rendbe tenni.
Ami nálam az utolsó ( sajna nem olcsó ) tuning volt, s nagyon hallhatóan javított a hangzáson az egy pár acoustic resonator volt.
Szia Imi.
Javaslom, hogy ha teheted, hallgasd meg az Olympus Minimust, a Silvernel nagyobbat. A kicsi nálam sem jelentert semmit, de a nagyobb, az hozta azt, amire kitalálták. Nekem is szimmetrikus a rendszer, ezért meghallgattam az Olympust is. Még mindig használom...
Üdv. Peti
Helló Hifiőrült, zenerajongó társaim!
Egy kedves fórumtárs jóvoltából több napig nálam vendégeskedett az Entreq Silver Minimus...
Kíváncsi voltam egy full szimmetrikus rendszerben miként hat. Sok időm nem volt, de járattam rendesen, s esténként hallgattam is bőszen...
Előszőr próbálam a végfokoknál, de ott csak a házra tudtam kötni a kábelt. Aztán jött az előfok, majd a cd-dac páros...
Legnagyobb meglepetésemre, mint ahogy már ebben a topic-ban is említették, bizony szimmetrikus rendszer esetén elenyészhet az Entreq ereje. Én legalábbis érdemi javulást semmilyen irányban nem éreztem.
Sajnálom....
Persze ez semmit nem von le az Entreq képességeiből, egyszerűen most nálam nem, és kész.
Ami nálam az utolsó ( sajna nem olcsó ) tuning volt, s nagyon hallhatóan javított a hangzáson az egy pár acoustic resonator volt.
üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
- ajkamici
- V.I.P.

- Értékelés: 893
Az is, biztosan, de szerintem több attól.
Nem olyan ( nem a külsőre gondolok ) mint pl a régen sokszor átbeszélt "eleven hang" "hangzó" . ( mai napig 1db ot használok )
Azt is erősen meghallani, de lehet vitatkozni róla, hogy ki mennyire érzékeli egyáltalán, illetve jónak vagy ritkább esetben zavarónak találja.
Az entreq hatása sztem nem lehet "vita" tárgya, már amennyiben valaki veszi a fáradtságot és saját rendszerében bepróbálja.
Arról lehet beszélgetni, hogy mennyire markáns vagy periférikus a ( legtöbb kütyütől eltérően nem vegyes, hanem pozitív ) hatása,
de hogy egyértelműen van, azt nem lehet kétségbe vonni.
( itt a topikban persze természetesen lehet.. )
Ez is egy közérzet befolyásoló cucc, mint annyi más.
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Ez nálam is így van. Van mögöttem kb. 2 méter a hátsó falhoz (a fejemhez képest) és kb. ugyanennyire ülök a hangfaltól, ha nem kicsit közelebb. Bőven tudnék még hátrébb ülni, de itt jó. Én se gondoltam volna, érdemes kipróbálni. Bár szerintem köze van a szoba módusaihoz is, hogy hol "kattan" a szobával és a hallgató pozícióval a hangfal. (Persze az is fontos, hogy a hangfal mennyire van a hátsó és oldalsó falaktól).
A harmadik kepet nezve aztan nekem senki ne mondja, hogy nalam kozel van a hangfal a hallgatasi helyhez kepest pedig abba a szobaban ugy nezem van hely boven.
http://carbon4copy.blogspot.com/
-
Vendég
Egy újabb felvetés az Entreq-et sikeresen alkalmazók felé. Miért nem próbálják ezt a kütyüt abban a formában, hogy nem a jelföldre kötik (ami az esetek túl nyomó többségében védőfölddel galvanikusan összekötött) hanem közvetlenül a nullavezetőre, vagy még inkább a fázis vezetőre. Elvégre a fázis-nullán 100szor-1000szer nagyobb energiával van jelen zavarfeszültség, amit érdemes lenne kivezetni onnan.
/mivel az Entreq doboz szára fából van, a benne lévő kristályhalmaz is gyenge áramvezető, vagy talán még szigetelő is, tehát nem okoz érintésvédelmi bajt az a megoldás/
Egy próbát tényleg megér
Sőt! Érdemes lenne a "zajoknak kötelező haladási irány" jelzőtáblát kitenni a dobozok felé.
Egy újabb felvetés az Entreq-et sikeresen alkalmazók felé. Miért nem próbálják ezt a kütyüt abban a formában, hogy nem a jelföldre kötik (ami az esetek túl nyomó többségében védőfölddel galvanikusan összekötött) hanem közvetlenül a nullavezetőre, vagy még inkább a fázis vezetőre. Elvégre a fázis-nullán 100szor-1000szer nagyobb energiával van jelen zavarfeszültség, amit érdemes lenne kivezetni onnan.
/mivel az Entreq doboz szára fából van, a benne lévő kristályhalmaz is gyenge áramvezető, vagy talán még szigetelő is, tehát nem okoz érintésvédelmi bajt az a megoldás/
Egy próbát tényleg megér
Egy próbát tényleg megér
Ebben azért ne legyél olyan biztos. Bütyköltem magamnak én is két entreq-szerű cuccot (nem teljesen olyan) és napok óta hallgatom vissza a legjobb lemezeimet. Egyértelműen jobban szólnak! Egyébként azt üzenem a mindent tudó, nagyon okos technokratáknak, hogy a világ bonyolultabb, mint ahogy az iskolás könyvekben azt leírják.
Rudolf, abban az isteni és bonyolult világban előfordul olyan is ami "egyértelműen" nem ad jobb hangzást?
Biztos vagyok benne, hogy az entreq nem azért hat a hallgatóra, amit műszaki indoknak elmondanak.
Ez is egy közérzet befolyásoló cucc, mint annyi más. (Unicumos üveg olajjal, hangzók, spéci karkötő, stb.)
Ebben azért ne legyél olyan biztos. Bütyköltem magamnak én is két entreq-szerű cuccot (nem teljesen olyan) és napok óta hallgatom vissza a legjobb lemezeimet. Egyértelműen jobban szólnak! Egyébként azt üzenem a mindent tudó, nagyon okos technokratáknak, hogy a világ bonyolultabb, mint ahogy az iskolás könyvekben azt leírják.
Biztos vagyok benne, hogy az entreq nem azért hat a hallgatóra, amit műszaki indoknak elmondanak.
Ez is egy közérzet befolyásoló cucc, mint annyi más. (Unicumos üveg olajjal, hangzók, spéci karkötő, stb.)
Szerény véleményem szerint az Unicumos üveg Unicummal hatásosabb
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Aki úgysem vesz ilyet, az minek kérdez? Eggyel több hozzászólás?
Tessék privátban kötözködni.
Ha ez kötözködés...? Akkor ezt megint nem értem. Azt sem , hogy ez , vagy ilyesmi dolgok már több mint 10 éve piacon vannak. Az egy dolog, hogy én még nem hallottam róluk, de , hogy nem terjedt el mint csodaszer járványban, azért ez némi kételkedésre adhat okot. Ezért fogok még kérdezni! Még ha kötözködésnek is tűnik.