nadtom írta: ↑2019.01.22., kedd 23:32
kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:50
marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:39
De logikusan mi következik ebből? Nagy esélyel a kapcsolás lehetett az erősítő gyenge pontja. Meg persze sok minden más... senki nem állította hogy ez egyszerű, de azt se állítsuk hogy nem kellenek minőségi alkatrészek.
A Merging Hapi egy abszolúte filléres, inkább ipari, mint audiofil alkatrészekből megépített professzionális ADC/DAC és mégis valami olyat hozott ki belőle a tervező gárda, amivel az ezt a fórumot olvasgatók többsége biztosan nagyon boldog lenne.
Melyik a legjobb dac, amit eddig hallottál?
Ez nehéz kérdés... Talán a mostaniak közül Merging Hapi, illetve az ebből átépített audiophile verziója, a Merging NADAC.
A régiek közül az Altmann Atttraction DAC illetve az MSB egy régebbi modellje.
Furcsamód a Merging nem NOS és nem R2R, az Altmann és az MSB viszont NOS és az MSB R2R is.
Ha végre ki tudom DSD512-vel is a HQPlayerrel próbálni, akkor a Holo Spring 2-nek is jó esélye lesz, ahogy hallom bejáródni. HQPlayer felkonvertálás nélkül még nincs ezek szintjén (persze az emlékezet csalóka dolog), de azért közelít. Az biztosan elmondható a Holoról, hogy ennyire bejáratás igényes DAC-ot még biztosan nem hallottam, nagyon sokat változott a hangja egy éjszaka alatt is, talán a sok ezüst drót meg a nagy kondik tehetnek róla.
Én most az USB bemenetéről használom egy nem audio célú 18 magos iMac Próról, amin millió dolog fut zenehallgatás közben (vagy egy SoTM SMS200 Neorol, mint Ethernet - USB interfaceről). Ha már úgy érzem bejáródott kipróbálom majd egy olyan belül OCXO clockolt über high-end audio PC-vel is (csak a HQplayer NAA linux ISO-t futtatva rajta), amiben van egy Pink Faun - féle I2S kimenetes PCIe kártya is, még ha az némileg limitálja is majd a mintavételezési opciókat, azt hiszem kb az az forrás, amivel ki tudja magát futni.
Arra biztosan jó a Holo, hogy lehetőséget adjon a kisérletezésre. Persze zenehallgatásra is szuper. Ma hajnalig hallgattam rajta a Bugge Wesseltoft össszest, nagyon halkan és nagyon jól esett.