Ebből négy kell, ha jól értettem...

Vagy nem értettem jól?
Ebből négy kell, ha jól értettem...
Az igazán jó rendszereken az is tisztán hallatszik, milyen zongorán játsszák a 4:33-at. A zongorista jelenléte és a környezet egyéb mikrozajai által gerjesztett tér hangzó tulajdonságait egyértelműen különböző módon és mértékben befolyásolják a különböző hangszerek a jelenlétükkel, amelyet az igazán jó felbontású rendszerek tisztán közvetítenek. Különösen 4+ switchen keresztül betáplálva a digitális jelfolyamot! És persze ez youtube videókon is demonstrálható!
Valóban, de a világ tele van olyan jelenségekkel, amik bár léteznek, nem célszerű beállni mögéjük, pláne terjeszteni őket. Ez a Youtube hifizés sok fórumon nagyon népszerű már, néhányan megdöbbentő elemzéseket végeznek és kijelentéseket tesznek az ilyen filmek alapján. Most nem kezdek bele a felsorolásba, hogy hány szempontból nevetséges és félrevezető ez a technikai megoldás, sokan tudjátok ezeket magatoktól is. Gondoljatok csak a hangszereknél használt közeli/távoli mikrofonozás polémiára! Sok más hangfelvételi kérdéssel együtt ebben sem tudtunk dűlőre jutni, egy ilyen mobiltelefonos felvételt meg bekajálunk? Örültem eddig, hogy az AVX-en nem terjedt el ez a butaság és örülnék, ha ez így is maradna.
Nem demózza, csak feliratozta a youtube videótPicabia írta: ↑2021.03.15., hétf. 13:56Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...Ear írta: ↑2021.03.15., hétf. 11:19https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
fapaci írta: ↑2021.03.15., hétf. 21:25Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.
fapaci írta: ↑2021.03.15., hétf. 21:25Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.
Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.
Ezt én sem értem, nálam minden demó pont úgy szól, mint ez a kis Genius hangszóró itt a gépem mellett.
Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...Ear írta: ↑2021.03.15., hétf. 11:19https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Lehet fokozni, pl azzal, hogy az interneted sebességétől függően ~30mp után kíhúzod a számítógép hátuljából az UTP kábelt és csodálkozol, hogy pontosan úgy szól, mint előtte, mindegy mennyi switch volt elé kötve, mert már rég nincs adatforgalom a hálózaton. Aztán ha véget ért a nóta, rányomsz az ismétlésre kihúzott UTP-vel és továbbra is pont ugyanúgy szól.Ear írta: ↑2021.03.15., hétf. 11:19https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Ezt a switch dolgot kifejtenéd? Nekem a routerbe vannak dugva a hálózati eszközök.wittao írta: ↑2021.03.12., pén. 07:57Ez tobb tenyezos dolog szerintem. Manapsag ha belekukkantunk 1-1 halozati lejatszoba, rajovunk nagyon vekony a jeg egy halozati lejatszo vagy eppen PC kozott (az Apple altal az M1-gyel elinditott lavina csak meg kozelebb fogja hozni egymashoz a ket keszulekcsoportot) hardveres es szoftveres szempontbol.Peger írta: ↑2021.03.11., csüt. 23:31Egyetértek, de lehet hogy fejlesztői szempontból ez egy Kánaán, egy brainstorming, de nekem (felhasználó) a hálózati lejátszásban pont az a jó, hogy nem kell ezzel foglalkoznom. Ezt meghagyom a PCs vonalnak, mert ott van rá indíttatás. Ott szeretik a szofisztikált beállításokatwittao írta: ↑2021.02.27., szomb. 09:06Ezek az egymasba “dugdosasok” a switchek teruleten csak probak (mondjuk mashol is), es utana neki lehet feszulni az elmelkedesnek, prototipusok gyartasanak, hatasmechanizmusok megfigyelesenek, modellezesnek.
Ha nincs egy ilyen tapasztalat, nem jut eszebe senkinek sem 8-10-20 switchet egymas utan kotni.
A masik a “buhera”. Hany CFW-s Oppo van a piacon... majd ha kijon a Spotify CD es a sok Spotify kepes pejatszo tulaj radobben, nem biztos, hogy menni fog a dolog a meglevo keszuleken, ott lesz meg kaparaszas a forumokon (de az is lehet FW frissitessel menni fog).
Harmadsorban vegulis mindegy, hogy halozati lejatszo vagy PC (ha mar kulonbseget akarunk tenni kozottuk) elott cserelgetunk switcheket. Akik kiprobaltak, hasonlo hatasokrol szamolnak be, hardvertol fuggetlenul. Es 4db switchet sorba kotni, egy elosztoba benyomogatni a tapjukat szerintem nem a vilag vege.
Egyetértek, de lehet hogy fejlesztői szempontból ez egy Kánaán, egy brainstorming, de nekem (felhasználó) a hálózati lejátszásban pont az a jó, hogy nem kell ezzel foglalkoznom. Ezt meghagyom a PCs vonalnak, mert ott van rá indíttatás. Ott szeretik a szofisztikált beállításokatwittao írta: ↑2021.02.27., szomb. 09:06Ezek az egymasba “dugdosasok” a switchek teruleten csak probak (mondjuk mashol is), es utana neki lehet feszulni az elmelkedesnek, prototipusok gyartasanak, hatasmechanizmusok megfigyelesenek, modellezesnek.
Ha nincs egy ilyen tapasztalat, nem jut eszebe senkinek sem 8-10-20 switchet egymas utan kotni.
A TP-link-nél megáll a tudomány, nagyon alját kínálja az SFP üveg technikának, nem is látok nála SFP+ képes modulokat, média konvertereket. A nagyobb házméretű és kapacitásra képes modul technika eszközökből már semmit. (SFP modul forma max 25Gbps technikáig használatos)
A Mikrotik CRS305 2db kb 1W-ot fogyasztó modullal, (RJ45, SFP+) 230V konnektor oldalon 8W felvétele. Ezt a saját DIY 63% hatásfokú, 12VDC kimenetű tápommal veszi fel. A DC oldalon lehet kb 5W. A gyári SMPS dugasztápja 24V DC-t ad le, max 0,8A képességgel, de ezt nem használom.vt05 írta: ↑2021.02.28., vas. 09:28Egész egyszerűen azért, mert nekem adta egy barátom ajándékba a swich-et. Ha nem így lett volna, én is az általad ajánlott Mikrotik típusban gondolkodtam. Egyébként annak mekkora az áramfelvétele?
Az optikai média átalakítókat és a Single módot Peter Lie (LUMIN Firmware Lead) ajánlotta az https://www.audioshark.org/lumin-169/lu ... 14265.html fórumon. Én nem akartam és nem is tudtam ezzel kísérletezni, ha már ők megtették. Ha tudsz konkrét típust ajánlani Single módra az érdekelne![]()
Köszönöm!