Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2021.03.16., kedd 13:43
switch.jpg
:fekverohog:
Ebből négy kell, ha jól értettem... gondolkodik.gif
Vagy nem értettem jól?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4060

Hozzászólás Szerző: juliush »

switch.jpg
switch.jpg (58.49 KiB) Megtekintve 1671 alkalommal
:fekverohog:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4060

Hozzászólás Szerző: juliush »

ktamas írta:
2021.03.16., kedd 08:16
Az a helyzet, hogy Steve Reich 4.33-ja sokak szerint szólhat analóg csendként, vagy digitális csendként... bár ez inkább filozófiai kérdés szerintem :)
Az igazán jó rendszereken az is tisztán hallatszik, milyen zongorán játsszák a 4:33-at. A zongorista jelenléte és a környezet egyéb mikrozajai által gerjesztett tér hangzó tulajdonságait egyértelműen különböző módon és mértékben befolyásolják a különböző hangszerek a jelenlétükkel, amelyet az igazán jó felbontású rendszerek tisztán közvetítenek. Különösen 4+ switchen keresztül betáplálva a digitális jelfolyamot! És persze ez youtube videókon is demonstrálható! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ear írta:
2021.03.16., kedd 07:50
Ahogy én látom, az ilyen kis filmecskék mára önálló műfajjá váltak...
Valóban, de a világ tele van olyan jelenségekkel, amik bár léteznek, nem célszerű beállni mögéjük, pláne terjeszteni őket. Ez a Youtube hifizés sok fórumon nagyon népszerű már, néhányan megdöbbentő elemzéseket végeznek és kijelentéseket tesznek az ilyen filmek alapján. Most nem kezdek bele a felsorolásba, hogy hány szempontból nevetséges és félrevezető ez a technikai megoldás, sokan tudjátok ezeket magatoktól is. Gondoljatok csak a hangszereknél használt közeli/távoli mikrofonozás polémiára! Sok más hangfelvételi kérdéssel együtt ebben sem tudtunk dűlőre jutni, egy ilyen mobiltelefonos felvételt meg bekajálunk? Örültem eddig, hogy az AVX-en nem terjedt el ez a butaság és örülnék, ha ez így is maradna.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Picabia írta:
2021.03.15., hétf. 13:56
Ear írta:
2021.03.15., hétf. 11:19
adodaniel írta:
2021.03.13., szomb. 07:56

Ezt a switch dolgot kifejtenéd? Nekem a routerbe vannak dugva a hálózati eszközök.
https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...
Nem demózza, csak feliratozta a youtube videót :D Ugyanis nem látni, hogy bármi is változna a hálózati topológiában.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Az a helyzet, hogy Steve Reich 4.33-ja sokak szerint szólhat analóg csendként, vagy digitális csendként... bár ez inkább filozófiai kérdés szerintem :)

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 21:25
robi20064 írta:
2021.03.15., hétf. 13:52
Meg mindig meg tud lepni hogy ezeket a YT "demokat" az emberek komolyan gondoljak. Par sebbol verzik csak.
Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.

En is imadom, amikor bor vagy pezsgőkóstolóra hatalmas parfümfelhőben, vagy after shave illattal érkeznek a vendégek. Az a baj, hogy nem csak magukkal basznak ki. Na de ez már erősen off. :)

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 21:25
robi20064 írta:
Meg mindig meg tud lepni hogy ezeket a YT "demokat" az emberek komolyan gondoljak. Par sebbol verzik csak.
Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.

En is imadom, amikor bor vagy pezsgőkóstolóra hatalmas parfümfelhőben, vagy after shave illattal érkeznek a vendégek. Az a baj, hogy nem csak magukkal basznak ki. Na de ez már erősen off. :)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

robi20064 írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

robi20064 írta:
Ezt én sem értem, nálam minden demó pont úgy szól, mint ez a kis Genius hangszóró itt a gépem mellett. :smile29: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Ear írta:
adodaniel írta:

Ezt a switch dolgot kifejtenéd? Nekem a routerbe vannak dugva a hálózati eszközök.
https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7570

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ear írta:
adodaniel írta:

Lehet fokozni, pl azzal, hogy az interneted sebességétől függően ~30mp után kíhúzod a számítógép hátuljából az UTP kábelt és csodálkozol, hogy pontosan úgy szól, mint előtte, mindegy mennyi switch volt elé kötve, mert már rég nincs adatforgalom a hálózaton. Aztán ha véget ért a nóta, rányomsz az ismétlésre kihúzott UTP-vel és továbbra is pont ugyanúgy szól. :D
Ha már ilyesmit szeretne bárki demonstrálni, akkor nagyon nem így kéne. Mondjuk a szobájának az iszonyat saját hangja, az frankón átjön. :)
Mondom mindezt úgy, hogy a gépemben nekem is van pitypang ocxo órajel, 2 is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

wittao írta:
2021.03.12., pén. 07:57
Peger írta:
2021.03.11., csüt. 23:31
wittao írta:
2021.02.27., szomb. 09:06
Ezek az egymasba “dugdosasok” a switchek teruleten csak probak (mondjuk mashol is), es utana neki lehet feszulni az elmelkedesnek, prototipusok gyartasanak, hatasmechanizmusok megfigyelesenek, modellezesnek.
Ha nincs egy ilyen tapasztalat, nem jut eszebe senkinek sem 8-10-20 switchet egymas utan kotni.
Egyetértek, de lehet hogy fejlesztői szempontból ez egy Kánaán, egy brainstorming, de nekem (felhasználó) a hálózati lejátszásban pont az a jó, hogy nem kell ezzel foglalkoznom. Ezt meghagyom a PCs vonalnak, mert ott van rá indíttatás. Ott szeretik a szofisztikált beállításokat
Ez tobb tenyezos dolog szerintem. Manapsag ha belekukkantunk 1-1 halozati lejatszoba, rajovunk nagyon vekony a jeg egy halozati lejatszo vagy eppen PC kozott (az Apple altal az M1-gyel elinditott lavina csak meg kozelebb fogja hozni egymashoz a ket keszulekcsoportot) hardveres es szoftveres szempontbol.
A masik a “buhera”. Hany CFW-s Oppo van a piacon... majd ha kijon a Spotify CD es a sok Spotify kepes pejatszo tulaj radobben, nem biztos, hogy menni fog a dolog a meglevo keszuleken, ott lesz meg kaparaszas a forumokon (de az is lehet FW frissitessel menni fog).
Harmadsorban vegulis mindegy, hogy halozati lejatszo vagy PC (ha mar kulonbseget akarunk tenni kozottuk) elott cserelgetunk switcheket. Akik kiprobaltak, hasonlo hatasokrol szamolnak be, hardvertol fuggetlenul. Es 4db switchet sorba kotni, egy elosztoba benyomogatni a tapjukat szerintem nem a vilag vege.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

Es 4db switchet sorba kotni, egy elosztoba benyomogatni a tapjukat szerintem nem a vilag vege.
[/quote]
Persze, Én csináltam már ennél őrültebb dolgot a hifi miatt, csak Én azt a tendenciát várom, ahol egyre egyszerűbb lesz a világ a PC és Stream vonalon is
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Auralic Femtohoz milyen tápegység javasolt, van valakinek tippje, tapasztalata?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: Tul »

2x1,5mm2-es, tömör réz villanyvezetékből készített házi szerelésűt :smile29:
Nekem volt több Node2, meg Powernode is - aránytalan lenne 50-60eFt-os kábeleket venni hozzá. Viszont 20-25eFt-os dolgoktól gyakorlatilag minden esetben lényegesen jobb egy egyszerű, de tömör réz kábel, amihez veszel ebayes csatlakozókat. Összesen 6-8eFt-ért..
adodaniel írta:
2021.03.12., pén. 11:12
Sziasztok!

Bluesound node 2i-be milyen tápkábelt érdemest dugni, ami nem a gyári? Van ezzel tapasztalat?

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Sziasztok!

Bluesound node 2i-be milyen tápkábelt érdemest dugni, ami nem a gyári? Van ezzel tapasztalat?
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

wittao írta:
2021.02.27., szomb. 09:06
Ezek az egymasba “dugdosasok” a switchek teruleten csak probak (mondjuk mashol is), es utana neki lehet feszulni az elmelkedesnek, prototipusok gyartasanak, hatasmechanizmusok megfigyelesenek, modellezesnek.
Ha nincs egy ilyen tapasztalat, nem jut eszebe senkinek sem 8-10-20 switchet egymas utan kotni.
Egyetértek, de lehet hogy fejlesztői szempontból ez egy Kánaán, egy brainstorming, de nekem (felhasználó) a hálózati lejátszásban pont az a jó, hogy nem kell ezzel foglalkoznom. Ezt meghagyom a PCs vonalnak, mert ott van rá indíttatás. Ott szeretik a szofisztikált beállításokat
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Szerintem reálisan innét csak az erősítő és a forrás cseréjével tudsz feljebb lépni. A kettő közül is inkább az erősítőre áldoznék többet. Nekem egy ebbe a termékkategóriába pozicionált cuccom volt és sokba fájt, mikor erről /Yamaha Rn500/ feljebb akartam lépni. Szerintem önmagában egy másik forrás vagy forrás + DAC nem fog annyit dobni hangban, mintha az ezekre szánt több erősítőre költöd. Úgy gondolom, hogy ha most erősítőre elköltesz 100eFt az többet hoz hangban, mint ha 150-eFt ot elköltesz hálózati lejátszóra.
Én elbúcsúznék az Onkyo hálózati reciver-től és egy új erősítő + egy szerényebb képességű alap DAC (Pld. Audioquest Dragonfly) és egy DIY hálózati forrás (Pld. Raspebby) lenne a javaslatom. Ez - igaz - kevésbé kényelmes felhasználói élmény mellett, jobb zenei élményt adhat. Aztán persze innét már könnyebb lesz feljebb lépni hálózati lejátszó + DAC ügyében, vagy adott esetben egy olyan DAC+ lejátszót venni, mint a Node.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Valakinek van tapasztalata Onkyo TX-8130 vs Bluesound Node 2 vagy 2i összehasonlításban? Megér dupla árat a Node (használt árakon van ekkora különbség)? Tidal vagy Spotify kliensre nincs szükségem, csak hálózatról szeretnék zenét hallgatni. Volt már TX-8130 a tulajdonomban, tetszett is, aztán eladtam, mert Raspberry Pi alapú (Volumio) lejátszót építettem ES9018K2M és ES9038 Q2M DAC-okkal, amik nem voltak rosszak, de bizonyos nyűgjeik miatt szeretnék egy gyári készüléket. Vagy ha már 100 ezer feletti tartományba jutok, érdemes lenne egy Onkyo NS-6130 hálózati lejátszóba beruházni? Erősítőm van, arra nem nagyon van szükség...

Köszönöm a segítséget!
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Erre van valami megoldás?

Kép

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

vt05 írta:
2021.02.28., vas. 14:43

Az MC210CS csak 1000Mbps SC/UPC csatlakozóval rendelkezik.
Ennek ellenére jobb lehet SFP+ modullal indulni a swichből ha, MC210CS -el állunk vissza rj45-re?
Vagy szerinted érdemes a Tp-Link MC210CS -t leváltani a Lumin előtt pl egy CRS305-1G-4S+IN -re?
A TP-link-nél megáll a tudomány, nagyon alját kínálja az SFP üveg technikának, nem is látok nála SFP+ képes modulokat, média konvertereket. A nagyobb házméretű és kapacitásra képes modul technika eszközökből már semmit. (SFP modul forma max 25Gbps technikáig használatos)
Az MC210CS ráadásul nem SFP slotos, hanem bele van építve a "modul" fixen, tehát az csak azt tudja. Végül is költség takaros, tehát az fixen 1Gbps SC/UPC csatlakozós, ezt a kábel végződést, 1310nm OS kábelt fogadja. A kábel mindkét végén 1310nm OS kábel fogadó eszköz kell.

Arra én nem tudok határozott választ, hogy ha TP-Link média konverter helyett beraksz egy Mikrotik CRS305-öt, azzal biztosan jobb lesz nálad a hangi végeredmény. Technika háttere ennek a Mikrotik megoldásnak lányegesen komolyabb, szerintem. Abba épített Marvell hálózati proci 24db 1Gbps RJ45 és 4db SFP+ port kezelésre képes, az SRC305-ben csak a 4db SFP+ portot kezeli.

A hangzás minőségben fekete öves high-endesek azonos protokoll és forma, eltérő márka-gyártmány (vagy csupán modulon cimke(?) modulok között "hallják" azok hangzás minőségi eltéréseit is. Talán ez is tényező, ellenben az SFP (1Gpbs) és SFP+ (10Gbps) lépés technikai, zaj és jitter szempontból előre lépés. Olvasok olyanokat is, próbálkoznak 25-100Gbps modulokkal is, nem csak SFP+-al, de egyértelmű véleményt nem látok az írásaikból.

Abban nem vagyok jártas, hogy többféle, márkájú, rendszerű hálózati útválasztók, router, média konverterek, hubok stb szeretik-e egymást, a sokféle eszköz egymás felé konfigurálása, főleg finom hangolása nehézségekbe ütközhet. Ezt LAN hálózat építős emberkétől kéne megkérdezni. Igaz, az otthoni struktúra nem bonyolult, felesleges bonyolítani, ellenben falba mégis lehet ütközni.

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

István, köszönöm a válaszod!
Igen Lumin, de csak az U1 MINI, úgyhogy a lejátszó előtt közvetlenül egy Tp-Link MC210CS -el visszaállunk rézre. Azt írtam, hogy ennek kell egy jó analóg tápegység. Erre írtam, hogy nagyságrenddel jobb lett mint az AQ Carbon cat7, úgy hogy a médiakonverterből szintén AQ Carbon cat7 catlakozott a Luminba akkor még. Azóta lett jobb cat kábel erre a rövid szakaszra. Egyébként csak NAS-ról jászok le, és az is hasonlóan csatlakozik a switch sfp portjához. Gyakorlatilag a switchnek csak a 4 db otikai portját használom.
Az MC210CS csak 1000Mbps SC/UPC csatlakozóval rendelkezik.
Ennek ellenére jobb lehet SFP+ modullal indulni a swichből ha, MC210CS -el állunk vissza rj45-re?
Vagy szerinted érdemes a Tp-Link MC210CS -t leváltani a Lumin előtt pl egy CRS305-1G-4S+IN -re?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

vt05 írta:
2021.02.28., vas. 09:28
Egész egyszerűen azért, mert nekem adta egy barátom ajándékba a swich-et. Ha nem így lett volna, én is az általad ajánlott Mikrotik típusban gondolkodtam. Egyébként annak mekkora az áramfelvétele?
Az optikai média átalakítókat és a Single módot Peter Lie (LUMIN Firmware Lead) ajánlotta az https://www.audioshark.org/lumin-169/lu ... 14265.html fórumon. Én nem akartam és nem is tudtam ezzel kísérletezni, ha már ők megtették. Ha tudsz konkrét típust ajánlani Single módra az érdekelne :D
Köszönöm!
A Mikrotik CRS305 2db kb 1W-ot fogyasztó modullal, (RJ45, SFP+) 230V konnektor oldalon 8W felvétele. Ezt a saját DIY 63% hatásfokú, 12VDC kimenetű tápommal veszi fel. A DC oldalon lehet kb 5W. A gyári SMPS dugasztápja 24V DC-t ad le, max 0,8A képességgel, de ezt nem használom.
Ha 10Gbps SMF modulra kérdezel, akkor melegen tudok ajánlani az FS választékából. (FS valódi eredeti gyártó, OM modulokat kevesen gyártanak a világban). FS rengeteg hálózati eszközgyártóval kompatibilis modult gyárt, vagy ha nincs egy modulnál a márka kompatibilitás jelölve, akkor a "generic" jelölésű fog nagy valószínűséggel hibátlanul működni.
D-Link kompatibilisben SM, LC-duplex csatlakozósban 10km-est találtam, ennél még talán nem kell beiktatni csillapítót 100m alatti SM kábelhez. De 2m-nél soha nem ajánlott rövidebb üveg kábel.

https://www.fs.com/de-en/products/29375.html

Generic, márka függetlenben van 2km SM (ennél rövidebb SM modult nem gyártanak)
https://www.fs.com/de-en/products/74673 ... &id=219436

Ehhez hasonló tudású modulokat D-Link talán kínál 5xszörös áron. (Szerintem a D-Link sem maga gyártja az optika modulokat). Sokan a Finisar modulokat tartják favoritnak, ellenben a kompatibilitás náluk nem magától értetődő, és nem annyira széles választékú mint itt az FS-nél, ezért kockázatos ebből a szempontból.

Lumint emlegeted. Ha neked az lenne (?), akkor abban az SFP port szerintem fix 1Gbps, ezért abban nem fog menni a 10Gbps modul. A dual módú 1Gbp/10Gbps az menne, de SM módban most nem látok dual módút.

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Egész egyszerűen azért, mert nekem adta egy barátom ajándékba a swich-et. Ha nem így lett volna, én is az általad ajánlott Mikrotik típusban gondolkodtam. Egyébként annak mekkora az áramfelvétele?
Az optikai média átalakítókat és a Single módot Peter Lie (LUMIN Firmware Lead) ajánlotta az https://www.audioshark.org/lumin-169/lu ... 14265.html fórumon. Én nem akartam és nem is tudtam ezzel kísérletezni, ha már ők megtették. Ha tudsz konkrét típust ajánlani Single módra az érdekelne :D
Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”