Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
ez nem igaz , mert a tűzálló is sokat változott...
Értem, de mennyire sokat?
És a tónusa változott?
Ha eredetileg pl magasba húzott, akkor az elmúlt neki?
Nem hinném...
Általában az alap marad legfeljebb finomodik.
A magas éles nyers volt, az megfinomodott..Mélyet is alig akart adni de az is előkerült valahonnét :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Sehol, senki?Úgylátszik még senki nem próbálta a2 fajta tápkábelt. :lol!:
A Pirelli kábelt csak próbálta már valaki, vagy rosszul gondolom? :lol!:
Ha nem is ilyeneket, de nekem van egy spéci tápkábelem, Revox fórumtárstól, amikor az Alto-t vettem, kaptam hozzá.
Én annál drasztikus eltérést nem de még aprót sem tapasztaltam... :kiraly: :lol!:
Azóta aaz Alto nincs, de az Advence-vel sem sikerült bármi változást kihallani a "sima" hozzáadott PC-s kábelhez képest...
Bizonyos tápmegoldások esetében teljesen mindegy, hogy milyen dróton megy a 230V, nem lesz hallható változás... ez egy régi tapasztalat...
-
Vendég
Kábelezzünk
Értem, de mennyire sokat?
És a tónusa változott?
Ha eredetileg pl magasba húzott, akkor az elmúlt neki?
Nem hinném...
Általában az alap marad legfeljebb finomodik.
Kábelezzünk
Sehol, senki?
Úgylátszik még senki nem próbálta a2 fajta tápkábelt. :lol!:
A Pirelli kábelt csak próbálta már valaki, vagy rosszul gondolom? :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
A Cat-al nekem is van tapasztalatom, ha visszaolvastok, még tanácsokat is adtam.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Szerbusztok.
A félreértések elkerülése végett, a másik 2 kábel esetében most nem hangfalkábelre gondoltam.
Hanem tápkábelre. Ölflex-Servo 2YSLCY-JB, és a Pirelli-6242y-ra.
A tűzállón kívül vkinek van e ezekkel vmilyen tapasztalata?
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
Na tisztelettel, itt az idő, hogy a csapos újra beleszóljon... :lol!: :lol!:
Ha egy bármilyen !!! dolognak vacak a hangja, azt semmilyen bejáródás nem fogja 100% megváltoztatni.
Tehát, ha nem aktív dologról van szó mint pl a kábelek, akkor alapvetően a hang karaktere megmarad, lehet, hogy finomodik, de az alap megmarad.
Aktív dolgok, mint erősítő, vagy CD játszó esetén lehet jelentősebb változás is, de ott sem fog teljesen másként szólni a cucc a bejáródás után, az alaphang meg fog maradni.
Ezért aztán nem kellene nagy nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a bejáródásnak, főleg kábelek esetén.... :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Na tisztelettel, itt az idő, hogy a csapos újra beleszóljon... :lol!: :lol!:
Ha egy bármilyen !!! dolognak vacak a hangja, azt semmilyen bejáródás nem fogja 100% megváltoztatni.
Tehát, ha nem aktív dologról van szó mint pl a kábelek, akkor alapvetően a hang karaktere megmarad, lehet, hogy finomodik, de az alap megmarad.
Aktív dolgok, mint erősítő, vagy CD játszó esetén lehet jelentősebb változás is, de ott sem fog teljesen másként szólni a cucc a bejáródás után, az alaphang meg fog maradni.
Ezért aztán nem kellene nagy nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a bejáródásnak, főleg kábelek esetén.... :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Ha összerakjátok a sok próbálkozás költségeit, vennétek belőle kábelt...
Rossz gondolatmenet? :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Cat5-ö próbáltam az űber rossz, most ez a CAt 8 vagy 7 van bent tesztelni, de megvárom amig bejáródik...
Kábelezzünk
melyikre gondolsz?
cat 6, cat 7?
Én egyszer fontam cat 5 -öt.
Nem tetszett, ennyi, főléeg a mélyeit hiányoltam.
Ezért is mondják hogy közép és magas tartományra jó.
Kábelezzünk
Köszönöm Tigris. :lol!:
A lentebb említett másik két kábelt próbálta-e esteleg vki?
Vélemények, róluk?
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
De idővel venni fogok normális kábelt , még ha drágább is, mert ezek a kábelek teljes mértékben kezelhetetlenek..Nem lehet forrasztani sem normálisan, merev mint a fene sok gond van vele...És azért nem olyan jók, megváltani nem fogják a világot... :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Kedves Tigris.
Eggyüttérzek veled. :lol!: Itt Félegyházán még kevesebb dolgot lehet kapni. :lol!: Hála Istennek van egy ismerősöm, akinek a tesója a K-Box-nál van így elérhetőbbek bizonyos dolgok. :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
Kedves Tigris.
Értem. És nem is tervezel készíteni?
Terveznék, de itt Kecskeméten semmit nem lehet kapni, csak ezért meg nem fogok utazni mert az már sokban lenne ...
Kábelezzünk
ha rajtahagytam volna teljesen kezelhetetlen lenne, így is elég merev.
Kábelezzünk
Kiváncsian várom a dologról a többiek véleményét is. :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Kedves Racpower.
Köszönöm a segítséget. :lol!: Azt azért még megkérdezem, hogy a kabátkájától megfosztottad a kábelt, vagy mindent rajtahagytál?
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
igen full tűzálló a hálózati is, és ahol forrasztottam ott 4% ezüst tartalmú ónnal van ami olommentes.
Kábelezzünk
Kedves Racpower.
Az elosztón lévő is Tűzálló, vagy csak sima 2,5-es? Ferrit ügyben a Lomex-et ajánlgatják, ott állítólag szélesenn a választék, kedvezőbb árakkal. !36_7_11.gif' /> :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
így van elejére és végére 1-1 db
mint az elosztónál amit csinááltam.
Belső réz sín full 3x2,5mm2 kábel és még a kapcsoló is cserélve lett jobbra.
Elosztó tápkábel
ezen kicsit nagyobb a ferritmag.
Én nem vettem, hanem még előző cégemnél volt és hoztam.
Szerintem kácsa audionál lehet kapni
Kábelezzünk
Kedves Tigris.
Értem. És nem is tervezel készíteni?
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Kedves Racpower.
Ez milyen fajta Ferrit gyűrű? Hol kapható? Amit én láttam az tényleg az a vékonyka fajta. Láttam olyan megoldást is ahol a kábal elejére, és végére is tettek bizonyos számban.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Nos én amit tanultam a ferrit gyűrükről igazán akkor van jelentősége (szűrési funkciója) ha a kábel nemcsak szimplán áthalad hanem legalább 1-szer, de inkáb 2-szer 3-szor át van húrkolva rajta.
Ezt szokták alacsony jelszintnél.
Magasabbnál főleg erősáramnál elég csak ha szimplán megy rajta.
Nos ez a ferrit gyűrű ami nekem van éppen hogy rá tudtam pattintani, de funkciójának szerintem megfelel.
Volt egyszer egy HK AVR 7000 házimozi erősítőm.
Igaz ott fix volt a 2x1,5mm2 táp kábel de a ferritgyűrű pont amit én használok most, már rajta volt. :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Köszönöm Tigris.
Neked milyen tapasztalatod van? Gondolom jó. Mi az ami változott?
én nem csináltam még hálókábelt ...