Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Valakinek van tapasztalata málna pc-hez PI2AES-PRO Shield kártyával?
https://www.pi2design.com/pi2aes.html
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

avl2 írta:
2021.04.26., hétf. 12:29
nem emlekszem pontosan, olyan 7-8-9-10 éve megelégedéssel használok Squeezebox Touch-ot, lokálisan rácsatlakoztatott USB tárolóról lejatszva a zenét.

Tegnap megijesztett (nem olvasta be, ezt-azt probaltam es vegül a reset gomb - a tápcsatlakozója felett - megnyomása ugy nez ki segített.

Nekem elegendő a hangminőség, elengedhetetlen, hogy lokálisan USB-vel rádugott tarolorol jatszik le, nagy előny, hogy egyéb doboz/eszköz/kütyü nem kell hozza (érintőkijelzős+saját táv), fontos, hogy 1-2-3 perc alatt a nulláról (nem standby-ból) hallgatható.

Kérdés: ha elhalálozna, mivel pótolható ? (eBay-en évek óta nézem, lehet veszek tartalékba; de mi egyéb ? iEast ? ámítógép ? semmi sem fogható hozzá??)
Raspberry Pi, valamilyen Allo Digione (esetleg Hifiberry) "sapkával" és kész.
Némi konfigurációt igényel az elején, de aztán szól rendületlenül.
Az alacsony fogyasztás miatt nekem folyamatosan be van kapcsolva, telefonon kiválasztom az SSD-n lévő zenét és már szól is. Kijelző se kell. Az Allo Digione Signature-höz kell egy plusz alacsony zajú táp.

Sose hasonlítottam össsze milliós audio PC-kell, de az internet hifi társadalma szerint ez igencsak költséghatékony streamer / lejátszó.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

nem emlekszem pontosan, olyan 7-8-9-10 éve megelégedéssel használok Squeezebox Touch-ot, lokálisan rácsatlakoztatott USB tárolóról lejatszva a zenét.

Tegnap megijesztett (nem olvasta be, ezt-azt probaltam es vegül a reset gomb - a tápcsatlakozója felett - megnyomása ugy nez ki segített.

Nekem elegendő a hangminőség, elengedhetetlen, hogy lokálisan USB-vel rádugott tarolorol jatszik le, nagy előny, hogy egyéb doboz/eszköz/kütyü nem kell hozza (érintőkijelzős+saját táv), fontos, hogy 1-2-3 perc alatt a nulláról (nem standby-ból) hallgatható.

Kérdés: ha elhalálozna, mivel pótolható ? (eBay-en évek óta nézem, lehet veszek tartalékba; de mi egyéb ? iEast ? ámítógép ? semmi sem fogható hozzá??)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3472

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

alto írta:
2021.04.26., hétf. 10:52
istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 10:08
alto írta:
2021.04.26., hétf. 09:23

A Synology-n a médiakönyvtár hozzáférés jogosultsága guest accountra hogy van beállítva? Ha read/write, az nem jó ötlet...
Erre mint gátló tényező, gondoltam. Tudnék újabb csökkentett hozzáférésű acountot is beállítani NAS-ra, könyvtáranként is eltérő hozzáféréssel, de ebben az esetben, ha Zidoo-ról indítok egy külső, Zidoo által jól?? kontrollált szerverrről felirat keresést, akkor találat esetén a Zidoo azt betölti az aktuális film mellé, annak könyvtárába. Ezért ha csak olvasásra állítom a hozzáférést, akkor ezt nem tudja oda rakni.
Hát igen, de így egy teljes hozzáférésű guest accounttal a Zidoo (illetve az aki átveszi felette az írányítást) bármit megtehet a NAS-on lévő fájlokkal. Sajnos az Androidos eszközök rendkívűl sebezhetőek biztonsági szempontból, érdemes a LAN-os hozzáférésüket a szükséges legminimálisabbra korlátozni. Vagy mégjobb Androidot be sem engedni a hálózatba, de ez persze általában kivitelezhetetlen. Érdemes továbbá olyan routert használni, ahol a szokásos tűzfal mellett van lehetőség valamilyen behatolás érzékelő/threat prevention program futtatására is.
A Zidoo-m nem vendég accounttal látja a NAS-omat, korábban és most sem.
Behatolás alapesete az lenne, amikor a kezdeményező kívülről indítana hozzám belépést routeren keresztül.
Abban az esetben, sajnos ez a gyakoribb, amikor a LAN oldalon belülről kezdeményez valaki "behívást", ahogy feltételeztem az .srt fájlok letöltését (házimozi/média topicban írtam), abban androidra/Zidoo-on kibontakozó virus, Zidoo által megnyitott SMB-NAS felé???
Tehát ha feltételezésem jó irányú, akkor itt a gyenge láncszem a Zidoo-Android 7.1.1, minden féle aktív védelem nélkül.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3160
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 10:08
alto írta:

A Synology-n a médiakönyvtár hozzáférés jogosultsága guest accountra hogy van beállítva? Ha read/write, az nem jó ötlet...
Erre mint gátló tényező, gondoltam. Tudnék újabb csökkentett hozzáférésű acountot is beállítani NAS-ra, könyvtáranként is eltérő hozzáféréssel, de ebben az esetben, ha Zidoo-ról indítok egy külső, Zidoo által jól?? kontrollált szerverrről felirat keresést, akkor találat esetén a Zidoo azt betölti az aktuális film mellé, annak könyvtárába. Ezért ha csak olvasásra állítom a hozzáférést, akkor ezt nem tudja oda rakni.
Hát igen, de így egy teljes hozzáférésű guest accounttal a Zidoo (illetve az aki átveszi felette az írányítást) bármit megtehet a NAS-on lévő fájlokkal. Sajnos az Androidos eszközök rendkívűl sebezhetőek biztonsági szempontból, érdemes a LAN-os hozzáférésüket a szükséges legminimálisabbra korlátozni. Vagy mégjobb Androidot be sem engedni a hálózatba, de ez persze általában kivitelezhetetlen. Érdemes továbbá olyan routert használni, ahol a szokásos tűzfal mellett van lehetőség valamilyen behatolás érzékelő/threat prevention program futtatására is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:11
Ide is berakom, nem csupán audio,

Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra

Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni. Azt írják, a 2021 év a zsaroló vírusok nagy éve lesz. Ami nálam tarolt !!!mars nevű jószág. A zsaroló szöveg orosz forrásra utal, de ez nem garantálja hogy tényleg orosz forrású. Bitcoint-ban 300$-ért és fájlonként plusz 1$ ellenében ígér visszafejő kódolást, amiben bízni felesleges. 47 fajta kiterjesztésű fájlformára utazik. Ez a támadás nálam nem win7-es PC-kre, hanem Synology NAS-ra támadt. Nekem azon szerencsére csak média fájlok, zene, film és azokhoz kapcsolódó képanyag van-volt. Ezeket mind használhatatlanná tette, kivéve a .m2ts formátumot. Ahogy keresgéltem erre a !!!mars vírusra, ez vélhetően Synology-ra van kihegyezve, ezen pusztítást emlegetik több helyen.
Három hete küldött a Synology a NAS-okra üzenetet, hogy az egyszerű admin jelszavas belépő helyett csináljunk másik és erősebb belépő-jelszavas másikat, az admin belépőt tiltsuk le. (érdekes, admin-t nem tudtam átírni). További lehetséges veszélyt nem emlegettek, az új és erősebb belépőt beállítottam, admin-t letiltottam. Ez viszont semmi akadályt nem jelentett ennek a rohadék károkozónak.
Ez a valami milyen úton, módon kúszott be hozzám a LAN-onmra? Ott miért csak a NAS-on aratott? A router, NAS és PC-k tűzfal-vírus megfogói miért nem észlelték? Talán nem voltak elég erős, szigorú beállításban? Ez is lehet ok. IT-ban nagyobb tudású vejemmel körbenéztünk, miket kéne jobban zárni. További furcsaság, hogy a PC-ken és NAS-on akár hányszor ismételt vírus keresés sem mutatott semmit, amiből még messze nem következett, hogy él még valahol a hálózat valamelyik pontján a rohadék vírus.

A NAS-on eddig sem volt külső hozzáférés engedélyben, tehát ezen nem sokat tudtam keményíteni.
A NAS biztonsági ellenőrzője (ez lenne a tűzfala) és vírus keresőjét gyakoribb ellenőrzésre állítottam.

TP-link routeren néhány protokoll fajtát, amik állítólag a kívülről indított forgalmakra szolgálnak, lekapcsoltam.

A PC-ken is erősebbre állítottam a tűzfal-vírus védelmet.
Az itt javasolt zsaroló behatolás védők közül egyiket (zemana) felraktam.
http://avirus.hu/legjobb-zsarolovirus-e ... -eszkozei/

A TP-link naplójában valószínű megtaláltam a gyenge pontot. Ebben azt látom, hogy a vírus támadás utáni napon Zidoo-ból indítva SMB felületen próbálkozik valami kijutni TP-link routeren keresztül, összesen 11 alkalommal. Azt nem írja a napló, hogy blokkolta volna-e ezt a forgalmat. Ezt a fajta forgalmat csak a zsarolási fájltarolás utáni kettő nap alatt jegyezte. Miután a Zidoo-n lefuttattam a "Clean up" menü pontjait, ez a gyanús forgalom kifele megszűnt, vagy talán nem fog ismétlődni.
Következtetésem, a Zidoo gyengén védett Androidjából a szintén könnyű hozzáférésű SMB-n tudott pusztítani a vírus NAS-on. Nem, a Zidoo-ra korábban nem telepítettem semmi appot a gyárilag felrakottak mellé.
Ezek után irány a Zidoo fórum, ki mit mond a Zidoo biztonsági védelméről. Panasz az van, nincs semmi amit biztonsági/tűzfal/vírus védelemre egyértelműen tudnának ajánlani. Próbálkozásokról beszélnek csak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:11
Ez a valami milyen úton, módon kúszott be hozzám a LAN-onmra?
TP-link routeren néhány protokoll fajtát, amik állítólag a kívülről indított forgalmakra szolgálnak, lekapcsoltam.
Mindenkinek ajánlom olvasásra ezt a tavalyi tanulmányt a routerek biztonságosságáról (többek között). Talán segít abban, hogy jól válasszunk a márkák között.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ide is berakom, nem csupán audio,

Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra

Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni. Azt írják, a 2021 év a zsaroló vírusok nagy éve lesz. Ami nálam tarolt !!!mars nevű jószág. A zsaroló szöveg orosz forrásra utal, de ez nem garantálja hogy tényleg orosz forrású. Bitcoint-ban 300$-ért és fájlonként plusz 1$ ellenében ígér visszafejő kódolást, amiben bízni felesleges. 47 fajta kiterjesztésű fájlformára utazik. Ez a támadás nálam nem win7-es PC-kre, hanem Synology NAS-ra támadt. Nekem azon szerencsére csak média fájlok, zene, film és azokhoz kapcsolódó képanyag van-volt. Ezeket mind használhatatlanná tette, kivéve a .m2ts formátumot. Ahogy keresgéltem erre a !!!mars vírusra, ez vélhetően Synology-ra van kihegyezve, ezen pusztítást emlegetik több helyen.
Három hete küldött a Synology a NAS-okra üzenetet, hogy az egyszerű admin jelszavas belépő helyett csináljunk másik és erősebb belépő-jelszavas másikat, az admin belépőt tiltsuk le. (érdekes, admin-t nem tudtam átírni). További lehetséges veszélyt nem emlegettek, az új és erősebb belépőt beállítottam, admin-t letiltottam. Ez viszont semmi akadályt nem jelentett ennek a rohadék károkozónak.
Ez a valami milyen úton, módon kúszott be hozzám a LAN-onmra? Ott miért csak a NAS-on aratott? A router, NAS és PC-k tűzfal-vírus megfogói miért nem észlelték? Talán nem voltak elég erős, szigorú beállításban? Ez is lehet ok. IT-ban nagyobb tudású vejemmel körbenéztünk, miket kéne jobban zárni. További furcsaság, hogy a PC-ken és NAS-on akár hányszor ismételt vírus keresés sem mutatott semmit, amiből még messze nem következett, hogy él még valahol a hálózat valamelyik pontján a rohadék vírus.

A NAS-on eddig sem volt külső hozzáférés engedélyben, tehát ezen nem sokat tudtam keményíteni.
A NAS biztonsági ellenőrzője (ez lenne a tűzfala) és vírus keresőjét gyakoribb ellenőrzésre állítottam.

A PC-ken is erősebbre állítottam a tűzfal-vírus védelmet.
Az itt javasolt zsaroló behatolás védők közül egyiket (zemana) felraktam.
http://avirus.hu/legjobb-zsarolovirus-e ... -eszkozei/

A TP-link naplójában valószínű megtaláltam a gyenge pontot. Ebben azt látom, hogy a vírus támadás utáni napon Zidoo-ból indítva SMB felületen próbálkozik valami kijutni TP-link routeren keresztül, összesen 11 alkalommal. Azt nem írja a napló, hogy blokkolta volna-e ezt a forgalmat. Ezt a fajta forgalmat csak a zsarolási fájltarolás utáni kettő nap alatt jegyezte. Miután a Zidoo-n lefuttattam a "Clean up" menü pontjait, ez a gyanús forgalom kifele megszűnt, vagy talán nem fog ismétlődni.
Következtetésem, a Zidoo gyengén védett Androidjából a szintén könnyű hozzáférésű SMB-n tudott pusztítani a vírus NAS-on. Nem, a Zidoo-ra korábban nem telepítettem semmi appot a gyárilag felrakottak mellé.
Ezek után irány a Zidoo fórum, ki mit mond a Zidoo biztonsági védelméről. Panasz az van, nincs semmi amit biztonsági/tűzfal/vírus védelemre egyértelműen tudnának ajánlani. Próbálkozásokról beszélnek csak.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

NWT-DSD Ennek nincsen saját Tidal kliense, ezért kellett "mókolni".

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

csabi71 írta:
2021.04.23., pén. 14:01
alto írta:
2021.04.23., pén. 13:52
csabi71 írta:
2021.04.23., pén. 08:25
Köszi de ez nem megoldás nekem, ahogy írtam nekem a nason "fut" a Tidal ez a pedig nem tudja kezelni.
Mit jelent az hogy "NASon fut a Tidal"?
A nason fut egy BubbleUPnp szerver, az OpenMedia renderenben van beállítva az Ayon. Ezt vezéreltem a Lumin vagy a Linn applikációval. Csak így tudom az Ayonon megszólaltatni a Tidal-t.
Ha tudsz egyszerűbb vagy működő variációt azt szívesen fogadom.
Milyen Ayon ez? Nálam Ayon S-10 van, annak van saját Tidal kliense. Én inkább Roonból vezérlem, ott alapszolgáltatás a Tidal.
BARTIMEX AUDIO Honlap

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2021.04.23., pén. 13:52
csabi71 írta:
Köszi de ez nem megoldás nekem, ahogy írtam nekem a nason "fut" a Tidal ez a pedig nem tudja kezelni.
A nason fut egy BubbleUPnp szerver, az OpenMedia renderenben van beállítva az Ayon. Ezt vezéreltem a Lumin vagy a Linn applikációval. Csak így tudom az Ayonon megszólaltatni a Tidal-t.
Ha tudsz egyszerűbb vagy működő variációt azt szívesen fogadom.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

csabi71 írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én is iPad ill. Iphone-on használom a Kazoot- ill a Lumin appokat (most nincs frissítése egyikhez sem). Viszont a lejátszóm nem Linn ill Lumin termék hanem Ayon. Ahogyan olvasgattam azonos márkájú lejátszóknál megoldódott a gond csak az "idegen" lejátszókkal nem működik.

Csak egy tipp. Én iPadOS-en használom a Linn Kazoo-t, nem androidon, de emlékszem, hogy amikor a Tidal változtatott a belépési protokollon frissítenem kellett a Kazoo-t és a hálózati lejátszó (Linn Sneaky DS) firmware-jét is, hogy ismét működjön a Tidal integráció.
[/quote]

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Üdv!
Szeretnék segítséget kérni. Marantz Na8005-ös hálózati lejátszóm van, mivel nincs Tidal kliense, ezért mconnect alkalmazással küldeném a Tidalt át. Sajnos amint leteszem a telefont hogy hallgassam a zenét, az mconnect a zeneszám végén abbahagyja a lejátszást, ha kezembe veszem a a telefont folytatja. Egyszerüen nem hajlandó lejátszani az egész albumot, ha letettem a telefont.
Állítgattam már mindent de nem jutok dűlőre. Természetesen próbáltam hogy az albumkép alatti lejátszó piktogramot nyomtam meg, de így sem működik.
Valaki tudna ebben segíteni? Addig nem merem megvásárolni a teljes mconnectet.
Köszönöm előre is.
Üdv: Pioneer

gyszabolcs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs »

dbrnsk írta:
2021.04.22., csüt. 20:33

Sajnos én sem kaptam választ erre a kérdésre... Linn Kazoo-t használtam az LDS mellett (droid miatt), de már jó ideje nem lehet alkalmazáson belül belépni a Tidalba.

Követem...
Csak egy tipp. Én iPadOS-en használom a Linn Kazoo-t, nem androidon, de emlékszem, hogy amikor a Tidal változtatott a belépési protokollon frissítenem kellett a Kazoo-t és a hálózati lejátszó (Linn Sneaky DS) firmware-jét is, hogy ismét működjön a Tidal integráció.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Gyuri108 írta:
2021.04.22., csüt. 21:24
Az mconnect Player app nálam hibátlanul működik iPad-en Tidalra is. Van ingyenes verziója is, mconnect Player Lite, ki lehet próbálni.
Androidra is megvannak ezek az appok, hogy azon rendesen működnek-e, azt nem tudom.
Köszi, de nem azzal van problémám, hogy nincs működő applikációm a Tidalhoz. A Lightning DS teljesen jó és frankón működik, de a Linn kazoot és a Lumint is szerettem használni androidos cuccokon... :) Sajnos ezeket már csak korlátozottan lehet, mert alkalmazáson belül nem lehet belépni a Tidalba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.04.23., pén. 10:23-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

dbrnsk írta:
2021.04.22., csüt. 20:33
csabi71 írta:
2021.04.22., csüt. 20:22
Sziasztok!
TIDAL belépési problémám van, fórumokat olvasgatva nem csak nekem. PC-n vagy a Tidal saját appján be tudok lépni azonban ez nekem nem megoldás mert a médialejátszómnak nincsen dedikált Tidal kliense. Eddig gond nélkül használtam, így:
Synology NAS-on fut a BubbleUPnp szerver, ehhez van hozzárendelve a médialejátszóm, a Tidal vezérlése LINN Kazoo vagy a Lumin appjával történt azonban most már nem tudok belépni.
Ha jól olvastam akkor a Tidal változtatott a beléptetési protokollon.
Tudja valaki a megoldást?
Sajnos én sem kaptam választ erre a kérdésre... Linn Kazoo-t használtam az LDS mellett (droid miatt), de már jó ideje nem lehet alkalmazáson belül belépni a Tidalba.

Követem...
Az mconnect Player app nálam hibátlanul működik iPad-en Tidalra is. Van ingyenes verziója is, mconnect Player Lite, ki lehet próbálni.
Androidra is megvannak ezek az appok, hogy azon rendesen működnek-e, azt nem tudom.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

csabi71 írta:
2021.04.22., csüt. 20:22
Sziasztok!
TIDAL belépési problémám van, fórumokat olvasgatva nem csak nekem. PC-n vagy a Tidal saját appján be tudok lépni azonban ez nekem nem megoldás mert a médialejátszómnak nincsen dedikált Tidal kliense. Eddig gond nélkül használtam, így:
Synology NAS-on fut a BubbleUPnp szerver, ehhez van hozzárendelve a médialejátszóm, a Tidal vezérlése LINN Kazoo vagy a Lumin appjával történt azonban most már nem tudok belépni.

Követem...

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Kinek mi a véleménye erről: Advanced Acoustic X-stream 9 ? Gondolkodom egy ilyen beszerzésén...
A gondolkodás nem megerőltető...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A műfaj kezdeti problémáinak leküzdése után egyre több nívós hálózati lejátszó jelenik meg a piacon és már nem feltétlenül kell egy autó árát fizetnünk értük. A Lindemann készüléke szerény kinézete és mérete ellenére komoly potenciált képvisel, mindennel fel van szerelkezve, amire manapság az új megoldásokra is nyitott zenehallgatónak szüksége lehet.

Lindemann Limetree Network

Lindemann_Audio_Limetree_NETWORK.jpg
Lindemann_Audio_Limetree_NETWORK.jpg (68.63 KiB) Megtekintve 2650 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.30., kedd 11:20

Egyszer majd biztos kipróbálom a 305-öst, de sajna lent is kevés lenne üzemszerűen az 5 port. A dupla kábelezés érdekes, egyszer kipróbálom. Ezeket a modulokat használtad? https://www.fs.com/de-en/products/74674 ... &id=219319
Nem, hanem ezt a max 10km-est. Minél nagyobb távolságú, annál nagyobb veszélye annak, hogy 10-20m-en túlvezérlődik. Szerencsére ez a 10km-es 20m-es kábellel teljesen jó, kb -2,5-3.0dB vételi jelszintet mutat. Sőt, amikor MM kábellel kötöttem össze, nem szabályos, de mégis teljesen jól működik azzal is, akkor +/- 0,1db RX vétel jelszintet mutat. +0,5dB már túlvezérlést okoz, azt el kell kerülni.
https://www.fs.com/de-en/products/74670.html

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.30., kedd 09:41

A CSS610 újabb technológia a CRS305-höz képest. Egy NYÁK, egy IC, végtelenül egyszerű belső felépítés. Azért is írtam, hogy zéró esély benne a tuningra. Gondolom a Mikrotik ugrott rá elsőként erre a chipre, és meglátta benne a fantáziát, hogy első lehet az ilyen tudású, olcsó switchel. Nekem pont ideális az itthoni hálózatba, az öt port már kevés lett volna. Bug igazán egy volt, Vlan-on keresztül macera volt a portokkal, de már megoldották. Az SwOS Lite 2.13 már két-három hete fenn van a switcheimen. :) Neked nem látszik az elérhető frissítések listájában? És ez a frissítés keltette életre az SFP modulokat az SFP+ portokban, hiba nélkül működnek.

A 12-57 V tápfesz pedig biztosan a POE táplálás lehetősége miatt van, én egyelőre jól elvagyok a 12 voltos lineáris táppal a hifit szolgáltató switchnél, de ott nincs is annyi modul, de tervben van, hogy eljátszok ezzel is. A streamerem is 8-14 volt között mindenről elmegy, de 12 volt körül valahogy jobb lesz a hangja.
hifis fórumok visszatérően ER versenyképes alternatívaként emlegetik a CRS305-öt, ez is bátorított engem ezt választani. Mondanám, nálad úgy is talán jó alternatíva lehetett volna, ha a hifi mellé teszel egy CRS305-öt, ott talán elég a 4+1 port, a másik végen elmegy a CSS610.

Ha még tovább akarsz kísérletezni hifi felé, tegyél egy próbát kettő optika kábellel LAG-ban, ez nekem egyértelmű javulást hozott. Sajna viszont az SwOS v2.12 éppen a LAG-ban bugos, ez nálam is jelentkezett, időnként leakadt a routertől távolabbi második, hifi közeli CRS305. Megvárom a v2.13-at, abban ennek javítását ígérik.

A másik még furcsább opció, amikor SM 1310mm-es modulokat MM kábellel kötöttem össze, ez nem hozott annyit mint a LAG próba, de jobbnak halottam, mint a MM 850nm modulok MM kábel összekötésben.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”