Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
5linket
Kezdő hifi - tanács kéne
amúgy linket tetem be csak össze olvadtak...
Kezdő hifi - tanács kéne
https://www.sal.hu/sal-elso-sugarzo-1-d ... /7793.aspx gondolom ez se jobb,,,
Mivel nem drága, talán ez jó lesz. Kollégiumi szobába biztosan elég. A másik kettőből az egyik aktív, vagyis van erősítője. Ha van erősítőd, akkor felesleges, a másik meg házi barkácsnak tűnik. Szóval ez a SAL 14e Ft-ért talán, ha tényleg csak a tuctuc miatt kell.
Kezdő hifi - tanács kéne
http://www.jofogas.hu/veszprem/SAL_PA_2 ... 884904.htm
http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_ ... 854818.htm
http://www.jofogas.hu/heves/Quadral_Ser ... 848864.htm
http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_ ... 739746.htm
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemp ... 568203.htm
ezek között sincs semmi érdemes?
Kezdő hifi - tanács kéne
https://www.sal.hu/sal-elso-sugarzo-1-d ... /7793.aspx gondolom ez se jobb,,,
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő vagyok hifitéren és a véleményetekre vagyok kivi.
Van egy onkyo erösitőm 4*50w és ehez kinéztem egy hangfal párt a netten.
http://www.electronic-star.hu/Hyundai-M ... W_i849.htm
koleszba lesz szoval dühöngönek kell... tudom hogy sokan fikázni fognak ezért de most oda csak dübörögni kell.
Esetleg más ötlet pl hasznlt piacról? 40eFt lesz a célra
bocsi a helyes írásért nem az erőségem meg a billentyüzetem is rossz....
7kg per darab nem sok jót ígér. Inkább nézelődj itt az avx-en a használtak között.
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő vagyok hifitéren és a véleményetekre vagyok kivi.Van egy onkyo erösitőm 4*50w és ehez kinéztem egy hangfal párt a netten. http://www.electronic-star.hu/Hyundai-M ... tmkoleszba lesz szoval dühöngönek kell... tudom hogy sokan fikázni fognak ezért de most oda csak dübörögni kell.Esetleg más ötlet pl hasznlt piacról? 40eFt lesz a célra
bocsi a helyes írásért nem az erőségem meg a billentyüzetem is rossz....
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Először is szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi válaszokat!
Egyelőre tocsogok a hifi-s kérdésekben, mint dzsoki jujing kezdő kútfúróként az olajban... Ez a DAC, külső DAC, stb. nem egészen tiszta mit hogyan csinál a hanggal!? Hiába olvasom a különböző topikokat, egyre nagyobb kavalkád van a fejemben ezekkel a szakzsargonokkal kapcsolatban. Hozzáteszem az elektronika eddig nagyon távol állt tőlem, bár gondolom ezt már leszűrte mindenki.
Az alap bluray-eket tehát felejtsem el, nagyjából ugyanazt fogom hallani, mint most? Egy avx-en hirdetett Pioneer BDP-320 nagyon megtetszett, azzal tehát nem járok túl jól? (miért? )
Doky által említett Pio PD107 típust már nézegettem, a testvérét megtaláltam apródon most hirtelen, a kérdés hogy mi a két lejátszó között a különbség?
http://aprod.hu/hirdetes/pioneer-pd-207 ... c5637a8e74
Ismételni tudom csak magam, előre köszönöm mindenkinek a segítségét!!
Szerintem sem kellene most a számokkal (adatokkal) foglalkoznod... hogy pl milyen felbontású DAC van egy készülékben!
Az említett 207-es távos, ennyi a különbség!
Mivel a haverodnak gondolom van hifije (ha kábeleket is tudott "kölcsönözni")... kérj tőle ill mástól kölcsön tapasztalatszerzés céljából cd játékost (kicsit kényes kérdés mert én sem szívesen adom kölcsön a készülékeimet, kivétel ha megbízható az illető, mi zeneszeretők már csak ilyenek vagyunk!)!
Hallani fogod a különbségeket!!!
Ha meg nem akkor le van tudva ez a kör is!
Ugye minden termékcsoport valamire tervezve lett, arra van kihegyezve...
Tehát attól hogy "visszafelé" kompatibilis... attól még közel sem biztos hogy ideális bizonyos felhasználási területre!
Vannak jó dvd/Blu játékosok amik futóműnek ill cd játékosnak is jók lehetnek (azért mindig kompromisszum) de ezeket vastagon mérik (használtban is)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Kezdő hifi - tanács kéne
Egyelőre tocsogok a hifi-s kérdésekben, mint dzsoki jujing kezdő kútfúróként az olajban... Ez a DAC, külső DAC, stb. nem egészen tiszta mit hogyan csinál a hanggal!? Hiába olvasom a különböző topikokat, egyre nagyobb kavalkád van a fejemben ezekkel a szakzsargonokkal kapcsolatban. Hozzáteszem az elektronika eddig nagyon távol állt tőlem, bár gondolom ezt már leszűrte mindenki.
Az alap bluray-eket tehát felejtsem el, nagyjából ugyanazt fogom hallani, mint most? Egy avx-en hirdetett Pioneer BDP-320 nagyon megtetszett, azzal tehát nem járok túl jól? (miért? )
Doky által említett Pio PD107 típust már nézegettem, a testvérét megtaláltam apródon most hirtelen, a kérdés hogy mi a két lejátszó között a különbség?
pio pd szériáján csak optikai kimenet van, koax nincs.
hangja nekem tetszett pár évig volt, egy pd-s507-em, de fordított mechanikás, és ehhez a típushoz 25 e volt utoljára a fej.
zenére jobb a cd lejátszó, kivételes eset, ha egy dvd-bd lejátszó jól teljesít futóműként szvsz, és egy pár tízezres lejátszó (újra) szvsz nem is fog.
(igaz nagy ritkán vannak csodák)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Kezdő hifi - tanács kéne
A DAC külső digitál analóg konverter.A cd saját d/a-ját megkerülve ki tudod hozni a digitális jelet a cd/dvd játszóról (optikai/digit koax/toslink kábellel) és azt analóg kábellel összekötve az erősítővel hallgathatod.ezzel egyelőre még ne foglalkozz,kár volna még.
Az alap bluray-ek azon kívül, hogy BD és DVD lemezeket tudsz nézni igazán zenehallgatásra (CD-n) messze nem olyanok mint bármelyik az általam linkelt vagy a többiek által javasolt CD játszó (még az 5000-ért kínált) Philipsek is jobbak erre a célra.
A Pio 207 hangját nem ismerem, de ha mindenképp ragaszkodsz hozzá...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kezdő hifi - tanács kéne
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kezdő hifi - tanács kéne
Merem ajánlani az általam is nagy megelégedettséggel használt Rotel RCD-955 AX lejátszót. Nem túl gyakori a piacon de ha sikerülne egy jó állapotú példányt kifognod az hosszú távon megoldaná a cd lejátszó kérdését. CDM4 mechanika, TDA1541A Dac
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Merem ajánlani az általam is nagy megelégedettséggel használt Rotel RCD-955 AX lejátszót. Nem túl gyakori a piacon de ha sikerülne egy jó állapotú példányt kifognod az hosszú távon megoldaná a cd lejátszó kérdését. CDM4 mechanika, TDA1541A Dac. A megbízható és strapabíró mechanika illetve a jó minőségű coax kimenete jóvoltából akár a későbbiekben egy külső DAC-al futóműként is használhatod így elérve egy kis minőség javulást.
Természetesen a Lacy és tonee73 kollégák által említett gépeket is nyugodt szívvel megvásárolhatod.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Kezdő hifi - tanács kéne
Merem ajánlani az általam is nagy megelégedettséggel használt Rotel RCD-955 AX lejátszót. Nem túl gyakori a piacon de ha sikerülne egy jó állapotú példányt kifognod az hosszú távon megoldaná a cd lejátszó kérdését. CDM4 mechanika, TDA1541A Dac. A megbízható és strapabíró mechanika illetve a jó minőségű coax kimenete jóvoltából akár a későbbiekben egy külső DAC-al futóműként is használhatod így elérve egy kis minőség javulást.
Természetesen a Lacy és tonee73 kollégák által említett gépeket is nyugodt szívvel megvásárolhatod.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Úgy néz ki, "kezd összeállni a hang". Vakon (süketen) megvásároltam az erősítőt Pioneer a-109 és az álló sugárzókat, Polkaudio R50. A hatás nem maradt el, nagyon örültem hogy végre saját sztereóm van! Az eddigi zenehallgatásaimat egy 5.1-es áruházban vásárolt Orion szolgáltatta kezdetben egy Hyundai dvd lejátszóról ( ), majd később egy Pioneer dv220v került hozzám, ami nem kis javulást eredményezett az amúgy teljesen hallgathatatlan rendszerben.
A forrás még mindig a Pio dvd lejátszó, tervezem a cseréjét a közeljövőben. Szeretem a dolgaimat a lépcső aljáról kezdeni, tehát relatíve drága pörgetőt nem tervezek beszerezni egyelőre. A fő kérdés az, hogy egy belépő kategóriás Pioneer (tudom butaság ez a ragaszkodás a márkához - az építő jellegű hozzászólásokat szívesen olvasom, és előre is köszönöm) lejátszóval mennyi a valószínűsége annak, hogy javulást fogok hallani a rendszerben?
A hangfalakhoz kaptam 2x2 méter kábelt, márkanév nincs feltűntetve csak hogy angol, 10mm. Az IC-vel nagy szerencsém volt, először a saját, addig használt párszáz forintos műanyag nóném kábelt hallgattam pár napig, majd egy nagyon kedves kollégám hozott nekem két IC-t hogy hallgatózzak, van-é különbség. Márkanevet itt sem tudok említeni, a csatik aranyozottak voltak mindkét kábel esetében, az egyik egy 5-6ezer, míg a másik tizenpárezer forintos kategória. A hangok kicsit teltebbé váltak, ami azelőtt mp3-nak tűnt, gyári lemez minőségű hang lett, nem tudom jobban kifejezni. Aztán jött a megváltás, szintén a kollégának köszönhetően, előgubázta azt a kábelét amit ezer éve nem látott/halott mert neki nem vált be. Átjött fülelni, tanácsot adni a sugárzók elhelyezését illetően, és csatlakoztattuk a kábeleket... Mindkettőnk álla egyszerre esett le, mikor elindult a Dead Can Dance - Anastasis albumról az Amnesia! 30 másodpercen belül tudtam, hogy ezt a kábelt nekem meg kell vásárolnom! Elmondása szerint egy Bodor Audio kábelről van szó, (ami még abból a korból származik, amikor a külcsín még nem volt meghatározó szempont a hifiben ) 30 cm hosszú és úgy néz ki, mint mikor egy benzincsőbe spirálba tekert rézszálakat dugunk, és a két vége aranyozott RCA-ban végződik. A "benzincsövön" kívül szintén ugyanez a rézkábel-spirál fut árnyékolás nélkül. A hálózati kábelek még a gyáriak, ebben is segítségre, tapasztalatokra, illetve ötletekre van szükségem, érdemes-e foglalkozni velük!?
Mindent összevetve örülök annak, hogy elindultam a rögös úton, és hogy az eddigi körülményekhez képest rengeteget sikerült javítanom az élvezeti értéken!
Ha eljutottál eddig a mondatig, köszönöm a figyelmet és a türelmet, no meg a válaszokért örök hála!
Én is csak alátámasztani ill ismételni tudom Lacy-t és tonee73-at!
Megjegyzem a Pioneer dvd-ben is Orion fej működik (elméletileg)...
De attól nem rossz kis gépek!
Az én véleményem hogy kábelre MOST ne költs (jelen esetben tápkábelre semmiképp)!
Fogsz változást tapasztalni!
Mindenképp szerezz be egy cd játékost a dvd mellé (drágább dvd sem helyettesíti, nálam nem alap Pioneer DV 575 sehol sincs a cd-hez képest)!
Ha ragaszkodsz a Pioneer-hoz akkor keress mondjuk egy PD 107-es kis alap játékost (minden esetben fontos hogy csendesen és stabilan olvasson!!!)...
Kellemes hangú készülék és olyan 5 körül mennek ha van...
De én is az említett Philips, Marantz vonalat preferálnám!
Hangban (alkatrész utánpótlásban), "tuningolhatóságban" sokkal jobbak!
Utólag:
Ne Blu játékost nézegess (főként ne "alapot") ha zenét szeretnél hallgatni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kezdő hifi - tanács kéne
Csak igazolni tudom Lacy kollégát, a Pio-t felejtsd el.Pici pénzért vannak tisztességes pörgetők (nem tudom mennyi az összeg limited, beteszek párat a fórumról,meg kívülről is)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 04-cdm419/
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... -614-elado
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... -824-elado
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... ips-cd-930
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... lips-cd614
Ezek még a rendesen megépített gépek közül valók, jó hang kevés pénzért.
Persze nyilván neked kell döntened, de egyet mindig tarts szem előtt:mindig csak a saját füledre hallgass és csak azt vedd meg ami neked tetszik.
A forrás még mindig a Pio dvd lejátszó, tervezem a cseréjét a közeljövőben. Szeretem a dolgaimat a lépcső aljáról kezdeni, tehát relatíve drága pörgetőt nem tervezek beszerezni egyelőre. A fő kérdés az, hogy egy belépő kategóriás Pioneer (tudom butaság ez a ragaszkodás a márkához - az építő jellegű hozzászólásokat szívesen olvasom, és előre is köszönöm) lejátszóval mennyi a valószínűsége annak, hogy javulást fogok hallani a rendszerben?
Ha eljutottál eddig a mondatig, köszönöm a figyelmet és a türelmet, no meg a válaszokért örök hála!
azért a Pio-nál van jobb lejátszó alternatíva de gondolom itt CD játszóra gondoltál
Philips, Marantz, vagy nem alap Sony-k jobb választás lennének, esetleg Cabridge Audio relatív olcsó de a jobb hifi-k közé tartozik (nem hájend de közelít )
Persze nem új az táűn már nincs is sajna
Kezdő hifi - tanács kéne
azért a Pio-nál van jobb lejátszó alternatíva de gondolom itt CD játszóra gondoltál
Philips, Marantz, vagy nem alap Sony-k jobb választás lennének, esetleg Cabridge Audio relatív olcsó de a jobb hifi-k közé tartozik (nem hájend de közelít )
Persze nem új az táűn már nincs is sajna
Kezdő hifi - tanács kéne
Úgy néz ki, "kezd összeállni a hang". Vakon (süketen) megvásároltam az erősítőt Pioneer a-109 és az álló sugárzókat, Polkaudio R50. A hatás nem maradt el, nagyon örültem hogy végre saját sztereóm van! Az eddigi zenehallgatásaimat egy 5.1-es áruházban vásárolt Orion szolgáltatta kezdetben egy Hyundai dvd lejátszóról (), majd később egy Pioneer dv220v került hozzám, ami nem kis javulást eredményezett az amúgy teljesen hallgathatatlan rendszerben.
A hangfalakhoz kaptam 2x2 méter kábelt, márkanév nincs feltűntetve csak hogy angol, 10mm. Az IC-vel nagy szerencsém volt, először a saját, addig használt párszáz forintos műanyag nóném kábelt hallgattam pár napig, majd egy nagyon kedves kollégám hozott nekem két IC-t hogy hallgatózzak, van-é különbség. Márkanevet itt sem tudok említeni, a csatik aranyozottak voltak mindkét kábel esetében, az egyik egy 5-6ezer, míg a másik tizenpárezer forintos kategória. A hangok kicsit teltebbé váltak, ami azelőtt mp3-nak tűnt, gyári lemez minőségű hang lett, nem tudom jobban kifejezni. Aztán jött a megváltás, szintén a kollégának köszönhetően, előgubázta azt a kábelét amit ezer éve nem látott/halott mert neki nem vált be. Átjött fülelni, tanácsot adni a sugárzók elhelyezését illetően, és csatlakoztattuk a kábeleket... Mindkettőnk álla egyszerre esett le, mikor elindult a Dead Can Dance - Anastasis albumról az Amnesia! 30 másodpercen belül tudtam, hogy ezt a kábelt nekem meg kell vásárolnom! Elmondása szerint egy Bodor Audio kábelről van szó, (ami még abból a korból származik, amikor a külcsín még nem volt meghatározó szempont a hifiben ) 30 cm hosszú és úgy néz ki, mint mikor egy benzincsőbe spirálba tekert rézszálakat dugunk, és a két vége aranyozott RCA-ban végződik. A "benzincsövön" kívül szintén ugyanez a rézkábel-spirál fut árnyékolás nélkül. A hálózati kábelek még a gyáriak, ebben is segítségre, tapasztalatokra, illetve ötletekre van szükségem, érdemes-e foglalkozni velük!?
Mindent összevetve örülök annak, hogy elindultam a rögös úton, és hogy az eddigi körülményekhez képest rengeteget sikerült javítanom az élvezeti értéken!
CD: Denon DCD-695
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia!
Konkrétan nem ismerem, de meg kell hallgatni. A mai belépő JBL hangfalaknál biztos jobb.
és így a képek alapján kit-ben is kapható volt, könnyű összerakni
Köszönöm a válaszokat! Esetleg árba mi lenne korrekt rájuk, jó állapotban vannak mondhatni "új" állapotban.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia!
Konkrétan nem ismerem, de meg kell hallgatni. A mai belépő JBL hangfalaknál biztos jobb.
és így a képek alapján kit-ben is kapható volt, könnyű összerakni
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Kezdő hifi - tanács kéne
Van pár asztalos haver....én is az vagyok csak nem ebben dolgozom.
Na akkor.Mi lenne az a cucc ami nekem kielégítené a vágyaim és a jelenlévők is rábólintanának. A mélyből nem engedek egyedül, annak hallhatónak kell lennie.
Jöhet link is. Kíváncsi vagyok. :-)
Kezdő hifi - tanács kéne
Magánvéleményem az, hogy nem igazán éri meg mélyládát építeni, hacsak nem szeretsz nagyon barkácsolni és mondjuk majdnem ingyen van a faanyag...
Van pár asztalos haver....én is az vagyok csak nem ebben dolgozom.
Na akkor.Mi lenne az a cucc ami nekem kielégítené a vágyaim és a jelenlévők is rábólintanának. A mélyből nem engedek egyedül, annak hallhatónak kell lennie.
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia. azt már rég eldöntöttem mi a fontos...ezért is keresek két álló hangfalat és mellé építek egy JÓÓÓÓ nagy sub-ot elvileg egy külön erővel.
Amint láthatod az elvárásaimnak (nem igényeimnek) megfelelő hangfalakat és egyebeket próbálok keresni, hallgattam egy Videoton 2550est kb 1 hónapja mikor kezdett érdekelni a dolog és van a családban egy jamo studio 170 is. Maradnék a jamo-nál.
Volt alkalmam meghallgatni egy tannoy 632-es hangfalat, azzal a zenével amit "haver" hallgat talán még hallgatható is volt (sokáig hallgatva idegesített mint a zene mint a hangfal hangja) de szerintem arra a tuc tuc zenével amit én hallgatok nem birkózott volna meg sokáig pedig ő eléggé oda van tőle, csak másak az elvárásaink.
Jah nem panelban lakom.
Köszönöm válaszodat.
Magánvéleményem az, hogy nem igazán éri meg mélyládát építeni, hacsak nem szeretsz nagyon barkácsolni és mondjuk majdnem ingyen van a faanyag...
Lehet, hogy hangilag valamivel közelebb áll hozzád a Jamo, de igazából megépítettségében eléggé alapfokú és nem biztos, hogy annyira terhelhető.
Az említett Tannoy sztem sem játszik, mert sokkal kevésbé terhelhető és igazán mély hangokra sem kell számítani.
Ha már építkezni szeretnél és nem gagyi hangszóró kell, akkor íme:
http://www.hangszoro.net/index.php/h200 ... /ha31-421-
Ez lemegy a pincébe és aránylag robusztus: 5 cm-es átmérőjű alu lengőcséve, Fs: 20 Hz alatt...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Na mármost a fizikát nem tudjuk becsapni, ha sok mély kell, meg nagy hangerő, akkor nagy hangsugárzó kell... Döntsd el, mi a fontos! Ekkora szobában mondjuk lehet elegendő lenne a Videoton 2550-ese is, 25ös mélyekkel.
Szia. azt már rég eldöntöttem mi a fontos...ezért is keresek két álló hangfalat és mellé építek egy JÓÓÓÓ nagy sub-ot elvileg egy külön erővel.
Amint láthatod az elvárásaimnak (nem igényeimnek) megfelelő hangfalakat és egyebeket próbálok keresni, hallgattam egy Videoton 2550est kb 1 hónapja mikor kezdett érdekelni a dolog és van a családban egy jamo studio 170 is. Maradnék a jamo-nál.
Volt alkalmam meghallgatni egy tannoy 632-es hangfalat, azzal a zenével amit "haver" hallgat talán még hallgatható is volt (sokáig hallgatva idegesített mint a zene mint a hangfal hangja) de szerintem arra a tuc tuc zenével amit én hallgatok nem birkózott volna meg sokáig pedig ő eléggé oda van tőle, csak másak az elvárásaink.
Jah nem panelban lakom.
Köszönöm válaszodat.
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Na mármost a fizikát nem tudjuk becsapni, ha sok mély kell, meg nagy hangerő, akkor nagy hangsugárzó kell... Döntsd el, mi a fontos! Ekkora szobában mondjuk lehet elegendő lenne a Videoton 2550-ese is, 25ös mélyekkel.
Remélem, nem panelben laksz, mert ott merénylet lenne a közösség ellen bmelyik...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)