Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Esetleg néhány képet kérhetek az optocouplerről? A hibajelenség leírása alapján ugyanis az a megvizsgálandó alkatrész...
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
Kazettás deckek
Esetleg néhány képet kérhetek az optocouplerről? A hibajelenség leírása alapján ugyanis az a megvizsgálandó alkatrész...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
Felmágneseződés helyett inkább a relé hibásodhatott meg.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kazettás deckek
Szia!
Az elektronikában nem vagyok otthon,szerintem keresd meg Tunermant privátban,valószínűleg tud segíteni.
Szia, azt mondták Te nagy guruja vagy a deckekknek hátha tudsz segíteni!
Nekem Marantz SD 6020-as deckem van, és az alábbi hibát produkálja. Ha elidítom a lejátszást vagy a csévélést pár másodprecig megy, majd kikapcsol mintha vége lenne a szalagnak.
A felcsévélő orsón van egy lyukacsos tárcsa ami egy fénydióda fényét szakítgatja meg. ha állandóan van fény, vagy ha nincs akkor leáll a tekerés mert úgy veszi hogy megállt a kazi. Ez pont olyan mint a régi golyós egerek érzékelője. Már vettem belőle újat, de a hiba maradt.
Ha ez az érzékelő bent van, nem megy.
Ha kiszedem a mechanikából, ahol egy behúzó mágnes van közvetlen a dióda mellet, és manuálisan szakítgatom meg a fény útját, akkor megy. A lap amin van a dióda, nincs kapcsolatban a fém házzal Ha kiveszem a diódát és úgy működtetem, és ha egy mágnessel közelítek felé szintén kikapcsol. Ezért gondoltam hogy valami felmágneseződés lehet
Földelni, vagy nem tudom mit kéne
A dióda lapjába bemegy 3 kábel, szinte közvetelen a diódába.
Ez a dióda egy patkó alakú vacak, aminek az egyik szárában a fényforrás (led?) van, a másikban az érzékelő és e kettó között forog a tárcsa.
Előre is köszi.
- Aiwa
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 148
Kazettás deckek
Tisztelt Herstal és Tunerman !
Én irányítottam ide a fórumra a kolléga urat, telefonon beszélgettem vele a hibajelenségről, és javasoltam itt a fórumon keressen meg benneteket.
Remélem sikerül neki segíteni, mint ahányszor már segítettetek nekem és másoknak is.
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó
- vintageman
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Kazettás deckek
Szia, azt mondták Te nagy guruja vagy a deckekknek hátha tudsz segíteni!
Nekem Marantz SD 6020-as deckem van, és az alábbi hibát produkálja. Ha elidítom a lejátszást vagy a csévélést pár másodprecig megy, majd kikapcsol mintha vége lenne a szalagnak.
A felcsévélő orsón van egy lyukacsos tárcsa ami egy fénydióda fényét szakítgatja meg. ha állandóan van fény, vagy ha nincs akkor leáll a tekerés mert úgy veszi hogy megállt a kazi. Ez pont olyan mint a régi golyós egerek érzékelője. Már vettem belőle újat, de a hiba maradt.
Ha ez az érzékelő bent van, nem megy.
Ha kiszedem a mechanikából, ahol egy behúzó mágnes van közvetlen a dióda mellet, és manuálisan szakítgatom meg a fény útját, akkor megy. A lap amin van a dióda, nincs kapcsolatban a fém házzal Ha kiveszem a diódát és úgy működtetem, és ha egy mágnessel közelítek felé szintén kikapcsol. Ezért gondoltam hogy valami felmágneseződés lehet
Földelni, vagy nem tudom mit kéne
A dióda lapjába bemegy 3 kábel, szinte közvetelen a diódába.
Ez a dióda egy patkó alakú vacak, aminek az egyik szárában a fényforrás (led?) van, a másikban az érzékelő és e kettó között forog a tárcsa.
Előre is köszi.
Kazettás deckek
JVC DD-99
Az alsó két gumi volt rajta(valami puha gumitömítés), a felsőt raktam rá,ezzel fog működni.
Ha esetleg eladnád majd,engem érdekelne.
Kazettás deckek
JVC DD-99
Az alsó két gumi volt rajta(valami puha gumitömítés), a felsőt raktam rá,ezzel fog működni.
Kazettás deckek
Szia!
Nem tudtam, hogy te licitáltál rá , remélem nem haragszol rám.
Üdv. János
Miért haragudnék? Ez egy aukciós oldal. Örülök,hogy szakértő kezekbe kerül!
Kazettás deckek
Elkészültek a világítás javítások.
Kazettás deckek
Szia!
Nem tudtam, hogy te licitáltál rá , remélem nem haragszol rám.
Üdv. János
Gratula a JVC DD99-hez a teszveszen, sajnos nem értem haza addigra, mire vége lett, és láttam, hogy rámlicitáltál.
Sok sikert az életrekeltéshez.
Nagy Gábor (NGA)
Kazettás deckek
Gratula a JVC DD99-hez a teszveszen, sajnos nem értem haza addigra, mire vége lett, és láttam, hogy rámlicitáltál.
Sok sikert az életrekeltéshez.
Nagy Gábor (NGA)
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
Kazettás deckek
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
Akai GX-F95 cassette deck, vintage, silver, original
http://cgi.ebay.com/Akai-GX-F95-cassett ... 35adcf3cf7
Kazettás deckek
Szép estét!
Pioneer CT 91 Referenztape im Urushi Design
http://cgi.ebay.de/Pioneer-CT-91-Refere ... 3cb262c0d2
Kazettás deckek
Double Capstan Cassettendeck Akai GXC-310D - ADR System
http://cgi.ebay.de/Double-Capstan-Casse ... 27b666110d