Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem használtan olcsóbban is ki lehet jönni, 60-80-ból ki lehet hozni olyat, ami számottevően jobb, mint a logitech. Biztos sok hiányossága, de szerintem kezdésnek ki lehet jönni ennyiből, aztán majd látja, hogy kell-e jobb.
Egy mostani HD audio integrált kártya sem az abszolút hallgathatatlan kategória. Az asus alaplapomon elviselhető, bár a laptopomban ugyanez, már tényleg borzalmas.
Laptopról hallgatok jelenleg is, én sok zenémet képtelen vagyok élvezni rajta.
Gondolom a hangfal-erősítő kettősnek az áráért 2/3 részben a hangfal felel. Úgy sem tudnátok mondjuk 40-50 körül olyan párost mondani, hogy mondjuk egy hallgatható hangfal, hozzá egy olcsóbb erősítő, amit majd a későbbiekben cserélnék le? Egyáltalán ebben az árszegmensben milyen márkákban lehet gondolkodni, és mi az, ami kerülendő? És mi a helyzet a házilag épített erősítőkkel? Szívesen forrasztgatok.
Köszi a válaszokat!
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem használtan olcsóbban is ki lehet jönni, 60-80-ból ki lehet hozni olyat, ami számottevően jobb, mint a logitech. Biztos sok hiányossága, de szerintem kezdésnek ki lehet jönni ennyiből, aztán majd látja, hogy kell-e jobb.
Egy mostani HD audio integrált kártya sem az abszolút hallgathatatlan kategória. Az asus alaplapomon elviselhető, bár a laptopomban ugyanez, már tényleg borzalmas.
Ez lehetne jo kezdo szett:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pw-sonata/
+kell hozza egy DAC + kabelek es maris 100nal van, de egy biztos: 30bol nem erdemes probalkozni
Norbi
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia!
Két dolgot tehetsz:
1, veszel egy jobb hangkártyát
2, ha már van jobb hangkártya, veszel egy picit drágább PC-s aktív hangfalat.
Ennyi pénzből erősítő+hangfal témakörben nem érdemes költeni, mert csalódni fogsz és csak kidobott pénz lesz. Szerintem 100-150k Ft a belépő, ha még semmid sincs.
N.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Abszolút amatőr vagyok a témában, de szeretnék kicsit feljebb lépni a 2.1 Logitech aktívhangfalam szintjén.
A keretem kb. 30e Ft, esetleg ha van valami nagyon jó ajánlat 40.
..............
Amit eddig találtam jó áron, és szimpatikus:
AIWA SX-Z95 hangfalpár + Onkyo A-8230 sztereó erősítő (esetleg JVC S PX-440 hangfalak).
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia!
Két dolgot tehetsz:
1, veszel egy jobb hangkártyát
2, ha már van jobb hangkártya, veszel egy picit drágább PC-s aktív hangfalat.
Ennyi pénzből erősítő+hangfal témakörben nem érdemes költeni, mert csalódni fogsz és csak kidobott pénz lesz. Szerintem 100-150k Ft a belépő, ha még semmid sincs.
N.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Abszolút amatőr vagyok a témában, de szeretnék kicsit feljebb lépni a 2.1 Logitech aktívhangfalam szintjén.
Nem audiofil hangzást várok el, hanem tiszta, erőteljes, minőségi zenei élményt.
Leginkább 2.0 hangrendszerben gondolkozom, valami fadobozos polcravalóban. Szeretnék minél nagyobb teljesítményt, hogy esetleg egy közepes termet is meg lehessen tölteni vele kényelmesen.
Elsősorban használtban gondolkozom. Zenei ízlésem igazán vegyes, de elvárás, hogy hangszeres zenében ott is legyenek azok a hangszerek, de élvezhető legyen egy deephouse/techno szám is. Elsősorban laptopra kötném, de bakelitről is legyen hajtható.
A keretem kb. 30e Ft, esetleg ha van valami nagyon jó ajánlat 40.
Amit eddig találtam jó áron, és szimpatikus:
AIWA SX-Z95 hangfalpár + Onkyo A-8230 sztereó erősítő (esetleg JVC S PX-440 hangfalak).
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kezdő hifi - tanács kéne
Az nem is olyan kicsi! Kipróbáltam Marantz erősítővel és B&W 600-as régi, zárt hangdobozokkal, kicsi szobában, hogy teljesen levettem 50Hz-en a hangszínszabályzót. Jó, tudom ez nem ugyanaz, de legalább valamit tettem. Igazából nem túl sokat próbálgattam, de olyasmit, amit írtál nem tapasztaltam, ebben az esetben nekem egyszerűen hiányzott a basszus.
Grafikus hangszínszabályzóval nekem sem olyan a hatás.
Gondolkoztam a dolgon, arra jutottam, hogy akkor lehet különbség, ha nagy hangerőn (kb fél hangerőtől érzek különbséget) már a nagy amplitúdójú mélyek nem mennek át szépen (erősítő vagy a hangfal hibájából), ezért torzítja az egész hangképet. Kis hangerőn nem igazán van különbség. Erről a pluginről van szó: http://shibatch.sourceforge.net/
Csináltam egy kis vak tesztet, 10-ből 8-szor pontosan lehetett hallani, hogy éppen be van-e kapcsolva a plugin vagy nincs. Tehát nem placebo hatás, erről meg akartam győződni. Viszont nem mindenhol vált előnyére a zenének. Elektronikus zenénél mindegy volt ott úgy sincsenek szép vokálok stb, viszont mondjuk a Blood like lemonade-nél, Not giving in-nél, Milla's dream-nél egyértelmű volt a különbség. Havasi Alkotás közben c. művénél egy Carmina Burana részletnél is egyértelmű volt a hevesebb részeknél, hogy tisztább. De mondjuk egy Ludovico Einaudinál már inkább hátrány volt. Ugyanez volt a rock zenénél is.
A következtetés, amit le tudtam vonni, hogy ott van értelme ahol sok a basszus és mellette ének vagy akusztikus hangszerek vannak a magas tartományban, tisztább, érthetőbb lett. Máshol vagy mindegy volt, vagy pedig tompábbnak hallottam az egész hangképet. Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy így vagy úgy jobb.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok,
A Sound Art W2 és a Wharfedale Diamond 9.2 egymáshoz viszonyatva milyen hangfal?
Több csatornás házi mozira hadra foghatóak-e?
Mia véleményetek a fenti hangfalakról?
Előre is köszönöm a válaszokat.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Főleg elektronikus zenénél vettem észre, de például Havasi Balázs egyes műveinél, Jean Michel Jarre műveknél is, rocknál, jazznél nem annyira vettem észre különbséget, csak talán a Kimnovák Gyémánt című számánál. Kb 21 liter (ebből már levontam mindent, kivéve a csillapító anyagot). A csillapító anyaggal sokat játszottam, ez talán a legjobb állás.
Az nem is olyan kicsi! Kipróbáltam Marantz erősítővel és B&W 600-as régi, zárt hangdobozokkal, kicsi szobában, hogy teljesen levettem 50Hz-en a hangszínszabályzót. Jó, tudom ez nem ugyanaz, de legalább valamit tettem. Igazából nem túl sokat próbálgattam, de olyasmit, amit írtál nem tapasztaltam, ebben az esetben nekem egyszerűen hiányzott a basszus.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Idézőjelben volt a meredek, de amúgy valószínűleg valahol tényleg van egy meredek vágás is. Nem fárasztó hosszabban hallgatni így? Milyen zenékről van szó? Mekkora a hangsugárzó?
Főleg elektronikus zenénél vettem észre, de például Havasi Balázs egyes műveinél, Jean Michel Jarre műveknél is, rocknál, jazznél nem annyira vettem észre különbséget, csak talán a Kimnovák Gyémánt című számánál. Kb 21 liter (ebből már levontam mindent, kivéve a csillapító anyagot). A csillapító anyaggal sokat játszottam, ez talán a legjobb állás.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Ez nem meredekség, hanem csillapítás, tehát ez nem dB/oktáv vagy dekád. Nem tudom pontosan milyen meredekségű.
Meg nem mondom mi a plugin neve (Winamp plugin), ha otthon leszek megnézem. De külön lehet mindent a bal és a jobb csatornához állítani, preamp, grafikus EQ, illetve egy egy listába be lehet tenni a parametikus eq paramétereit, mint tól-ig és erősítés trió képében.
Már napok óta küzdök azzal, hogy milyen szoftverrel tudnék normálisan zenét hallgatni. Foobarnak tetszik legjobban a hangja, de egyszerűen annyire nem esik kézre, és nem lehet úgy kezelni vele a médiákat, ahogy szeretném. Mediamonkeyhoz (wasapi) ajánlottak a fórumán a plugint.
Idézőjelben volt a meredek, de amúgy valószínűleg valahol tényleg van egy meredek vágás is. Nem fárasztó hosszabban hallgatni így? Milyen zenékről van szó? Mekkora a hangsugárzó?
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Én sem "művi kiemelésről" beszélek. Hmm, azért a -60dB számítógéppel vágva kicsit "meredeknek" hangzik.
Ez nem meredekség, hanem csillapítás, tehát ez nem dB/oktáv vagy dekád. Nem tudom pontosan milyen meredekségű.
Meg nem mondom mi a plugin neve (Winamp plugin), ha otthon leszek megnézem. De külön lehet mindent a bal és a jobb csatornához állítani, preamp, grafikus EQ, illetve egy egy listába be lehet tenni a parametikus eq paramétereit, mint tól-ig és erősítés trió képében.
Már napok óta küzdök azzal, hogy milyen szoftverrel tudnék normálisan zenét hallgatni. Foobarnak tetszik legjobban a hangja, de egyszerűen annyire nem esik kézre, és nem lehet úgy kezelni vele a médiákat, ahogy szeretném. Mediamonkeyhoz (wasapi) ajánlottak a fórumán a plugint.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Nincs komoly gond a hangjával, méretéből adódóan ezt tudja. Ekkora méretű doboz tudtam elhelyezni, hogy aránylag kulturált szögből, távolságról magasságból tudjam hallgatni. Egyébként pusztán egy subfiltert (erősítőkön is szokott lenni) alkalmaztam. Csak nagyobb hangerőn vehető észre a különbség, eddig nem zavart, halkan hallgattam. Csak néha feltekerem, amikor olyanom van.
Nem levegősnek érzem, inkább tisztábbnak. Csak azt a tartományt vágtam le, amit egyébként sem kéne tudnia produkálni. Tehát nem arról van szó, hogy levágtam a mélyeket, itt-ott kiemeltem és kaptam egy ilyen légies hangzást. Konkrétan az tetszett meg ebben az EQ pluginban, hogy meg lehet adni, hogy mettől meddig, mennyit erősítsen vagy csillapítson. Most 1-45 Hz-ig -60 dB. Tehát kb néma az a tartomány.
Én sem "művi kiemelésről" beszélek. Hmm, azért a -60dB számítógéppel vágva kicsit "meredeknek" hangzik.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Ejjjjjj de jó pedig az a levegős hang, ha tiszta és 'gazdag' mélyek is társulnak mellé!
Nem csak "laikusoknak"...a 'HiFisták világméretű egyesületének' ajánlásával!
Lehet, hogy nem egyről beszélünk!
Különben szeretem, ha fedett a hang egy kicsit! Erről már írtam, hogy sztem a "valóság is fedett" kissé!
Kezdő hifi - tanács kéne
"Laikusokra" nagy hatással lehet ez a fajta "levegőből szól" érzés, rám is nagy hatással volt, de változott az ízlésem.
Majd kipróbálom, talán tudok számítógépes EQ-t, meg van az erősítőmön is, bár nem szoktam használni, "leszoktam" a hangszínszabályzóról mióta komolyzenét és jazzt is hallgatok.
Nem akarlak bántani, de LEHET, hogy a hangsugárzóval nincs valami rendben (váltás stb).
.
Nincs komoly gond a hangjával, méretéből adódóan ezt tudja. Ekkora méretű doboz tudtam elhelyezni, hogy aránylag kulturált szögből, távolságról magasságból tudjam hallgatni. Egyébként pusztán egy subfiltert (erősítőkön is szokott lenni) alkalmaztam. Csak nagyobb hangerőn vehető észre a különbség, eddig nem zavart, halkan hallgattam. Csak néha feltekerem, amikor olyanom van.
Nem levegősnek érzem, inkább tisztábbnak. Csak azt a tartományt vágtam le, amit egyébként sem kéne tudnia produkálni. Tehát nem arról van szó, hogy levágtam a mélyeket, itt-ott kiemeltem és kaptam egy ilyen légies hangzást. Konkrétan az tetszett meg ebben az EQ pluginban, hogy meg lehet adni, hogy mettől meddig, mennyit erősítsen vagy csillapítson. Most 1-45 Hz-ig -60 dB. Tehát kb néma az a tartomány.
Kezdő hifi - tanács kéne
"Laikusokra" nagy hatással lehet ez a fajta "levegőből szól" érzés, rám is nagy hatással volt, de változott az ízlésem.
Ejjjjjj de jó pedig az a levegős hang, ha tiszta és 'gazdag' mélyek is társulnak mellé!
Nem csak "laikusoknak"...a 'HiFisták világméretű egyesületének' ajánlásával!
.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Direktben ilyennel nem, azonban az egy létező jelenség, hogyha vágjuk a mélyeket kb ott, ahol írtad, akkor jobban "leválnak a hangok" a hangsugárzókról, "nyíltabb" lesz, olyan, mintha a "levegőből szólna" a hang.
Majd kipróbálom, talán tudok számítógépes EQ-t, meg van az erősítőmön is, bár nem szoktam használni, "leszoktam" a hangszínszabályzóról mióta komolyzenét és jazzt is hallgatok.
Nem akarlak bántani, de LEHET, hogy a hangsugárzóval nincs valami rendben (váltás stb).
.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Nem várom, arra lennék kíváncsi, hogy más is találkozott-e ilyen jelenséggel.
Direktben ilyennel nem, azonban az egy létező jelenség, hogyha vágjuk a mélyeket kb ott, ahol írtad, akkor jobban "leválnak a hangok" a hangsugárzókról, "nyíltabb" lesz, olyan, mintha a "levegőből szólna" a hang.
Kezdő hifi - tanács kéne
És azt várod tőlünk, hogy mi mondjuk meg, hogy mit hallasz otthon? Kivált DIY hangsugárzóval?
A reflex dobozoknél 24 dB/oktáv meredekséggel esik a 3-as pont után a dolog, zárt doboznál 12dB/oktáv.
Én eleve az eq-val óvatosan bánnék, meg a szűrőkörökkel is.
Nem várom, arra lennék kíváncsi, hogy más is találkozott-e ilyen jelenséggel.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Jól hallom, hogy a Technics A700 mk2 erősítővel hajtott saját építésű Tannoy hangfalaim tisztábban szólnak, ha szoftveres parametikus EQ-val megvágom alulról olyan 40-45 Hz környékén?
Szeretnék hozzájuk egy pár mélysugárzót, a 60-70Hz alatti tartományhoz. Sokan azt állítják, hogy nem kell felüláteresztő szűrő, csak alul áteresztő a mélyekhez, mert a dobozok korlátai miatt úgy is kap egy vágást (nem tudom mennyi Bassreflex esetben, talán 12 db/oktáv?).
Szerintem érdemes felüláteresző szűrőt is építeni hozzá, és nem csak a doboz korlátaira hagyatkozni.
Mi a véleményetek, ti is tapasztaltok ilyet?
És azt várod tőlünk, hogy mi mondjuk meg, hogy mit hallasz otthon? Kivált DIY hangsugárzóval?
A reflex dobozoknél 24 dB/oktáv meredekséggel esik a 3-as pont után a dolog, zárt doboznál 12dB/oktáv.
Én eleve az eq-val óvatosan bánnék, meg a szűrőkörökkel is.
Kezdő hifi - tanács kéne
Jól hallom, hogy a Technics A700 mk2 erősítővel hajtott saját építésű Tannoy hangfalaim tisztábban szólnak, ha szoftveres parametikus EQ-val megvágom alulról olyan 40-45 Hz környékén?
Szeretnék hozzájuk egy pár mélysugárzót, a 60-70Hz alatti tartományhoz. Sokan azt állítják, hogy nem kell felüláteresztő szűrő, csak alul áteresztő a mélyekhez, mert a dobozok korlátai miatt úgy is kap egy vágást (nem tudom mennyi Bassreflex esetben, talán 12 db/oktáv?).
Szerintem érdemes felüláteresző szűrőt is építeni hozzá, és nem csak a doboz korlátaira hagyatkozni.
Mi a véleményetek, ti is tapasztaltok ilyet?
Kezdő hifi - tanács kéne
Rendszer? Helyiség? Zenehallgatási szokások és műfajok? Személyes preferencia a hangzás terén?
12m² -es szobába szeretnék sztereo rendszert összedobni pc hez, fokent elektronikus zenet hallgatnek rajta de ez változo az eddigi tanacsok alapjan a kovetkezo tunik a legjobb megoldasnak szamomra
NAD 3225PE (20k)
+
Acoustic Research Status S40 hivox tuningos (60k) vs Canton Karat 40
az érdekelne szerintetek megfelelo parositas lenne e?
valamint hogy mi lenne a legolcsobb megoldas a gep es az erosito koze h ne veszitsek sokat hangkártya dac? talaltam egy HK dvd 31 -et (10k) amiről aztmondták hogy tökéletes dac nak...
esetleg találtam még egy ilyen DAC ot:
Musiland Monitor 1 Usb ("kissé megtuningoltam így már fantasztikusan szól (Elna Silmic II kondik, OP275 csere LM4562-re)")
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
üdv!
NAD 3225PE + Canton Karat 40 jo parositas lenne?
Rendszer? Helyiség? Zenehallgatási szokások és műfajok? Személyes preferencia a hangzás terén?
Kezdő hifi - tanács kéne
üdv!
NAD 3225PE + Canton Karat 40 jo parositas lenne?
Kezdő hifi - tanács kéne
Ezeket a 7*125 Watt jellegű specifikációkat soha nem is értettem!
7*125=975 Watt, hozzá véve mondjuk 50% hatásfokot és 95%-os hatásfokú trafót... 975/(0.5*0.95)=2052 Wattos trafó kellene legrosszabb esetben... Nyilván ilyet nemigen adnak el otthoni használatra...
Azt gondolom, hogy trükkösködnek a specifikációkkal, hogy úgysem kell egyszerre mindenhol annyi power stb...
Na persze a hangsugárzóknál a rend kedvéért a megadott Wattok még kevésbé korrektek sokszor, bár a minőségibbeknél ez nem olyan súlyos.
akkor beszéljünk trafó wattokról. Csöves monoblokkom triódái A osztályban fűtésekkel piszok rossz hatásfokkal dolgoznak, a max 50W képességhez folyamatosan 400W-ot vesz ki a konnektorból, persze oldalanként. ehhez van benne egy 900W-os toroid trafó, tehát a max kimenő teljesítmény 18xszorosa.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Ezeket a 7*125 Watt jellegű specifikációkat soha nem is értettem!
7*125=975 Watt, hozzá véve mondjuk 50% hatásfokot és 95%-os hatásfokú trafót... 975/(0.5*0.95)=2052 Wattos trafó kellene legrosszabb esetben... Nyilván ilyet nemigen adnak el otthoni használatra...
Azt gondolom, hogy trükkösködnek a specifikációkkal, hogy úgysem kell egyszerre mindenhol annyi power stb...
Na persze a hangsugárzóknál a rend kedvéért a megadott Wattok még kevésbé korrektek sokszor, bár a minőségibbeknél ez nem olyan súlyos.