Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lateharvest
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lateharvest »

Mint mindent a hifiben is az elején a kezd tápkábelnél. Lehet, hogy több eredményt elérsz… kevesebb pénzből. Azt jöhet a hangfalkábel próbálgatás… De csak én is okoskodok..."Dobd ki" a ProJect Karkábelét vegyél bele Dscovery karkábelt (Kb. 15-20ezer Ft) egészen megszakítás nélkül a Heed Qestar fonóig. Ezt biztos hallani fogod. Én az ProJect RPM9 karkábelét cseréltem le anno...

egyszer már ki lett cserélve VDH karkábelre és aranyozott csatlakozókra a pro ject...

de nagyon érdekes amit írsz, mer az ic-kel úgy vagyok hogy ami igazán tetszett az megfizethetetlen számomra. így most egy ged qunex referencet használok amit elég jónak hallok, és főleg megfizethető!

de megfontolandó és szimpatikus gondolat!!!

én nem fabrikálok hifi-t, ajánlasz valaki spécit, vagy a aliscanal csinálnak ilyet vajon?
és mi lesz a másik ic-vel (phono-erősítő vonal) oda kell mindenféleképpen, az lesz a szűk keresztmetszet a vonalban, nem de??? az úgy is ront a jelen. biztos lesz pozitív változás?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Alapvetően az Audience sokkal komolyabb kábel, mint a Qed, semmiképpen sem egy kategória a kettő. Az más kérdés, hogy nálad ez nem mutatkozik meg.Ez talán azért van, mert az adott jól felépített rendszeredbe betettél a lánc végébe egy másik kábelt, ami ugyanazt a minőséget kapja az előtte lévő tagokból, mint a Qed is.
Nagyon tömören megfogalmazva: nincs több a rendszerben a hangfalkábelig bezárólag, így sok értelme nincs másik kábelt venned, mert maximum más karakterű lesz a hang, de sokkal jobb nem.
Azt sem tudom, hogy a hangfalad tudna-e többet esetleg.
A megoldás az lehet, ha tudsz kölcsön kérni különböző komponenseket barátoktól, s jól meghallgatod.

S ez mind csak gondolkodás s okoskodás a távolból...

igen, rajta vagyok más kábelek tesztelésén!
egy "nagy ágyút" fogok a közeljövőben kölcsönkapni egy pár napra:

COICIDENT TRS EXTREME

ennek muszáj lesz működnie!!!
köszönöm a hozászolásodat

Az a Concident nem komolyabb kategória, mint az audience véleményem szerint,
de más karakterű lehet.
Ezek jóval felülmúlják a lánc szintjét, talán nem itt kellene keresgélni a javulás irányát.
De kíváncsian várom a tapasztalatokat.
Naim-ZU

lateharvest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Alapvetően az Audience sokkal komolyabb kábel, mint a Qed, semmiképpen sem egy kategória a kettő. Az más kérdés, hogy nálad ez nem mutatkozik meg.Ez talán azért van, mert az adott jól felépített rendszeredbe betettél a lánc végébe egy másik kábelt, ami ugyanazt a minőséget kapja az előtte lévő tagokból, mint a Qed is.
Nagyon tömören megfogalmazva: nincs több a rendszerben a hangfalkábelig bezárólag, így sok értelme nincs másik kábelt venned, mert maximum más karakterű lesz a hang, de sokkal jobb nem.
A megoldás az lehet, ha tudsz kölcsön kérni különböző komponenseket barátoktól, s jól meghallgatod.

igen, rajta vagyok más kábelek tesztelésén!
egy "nagy ágyút" fogok a közeljövőben kölcsönkapni egy pár napra:

COICIDENT TRS EXTREME

ennek muszáj lesz működnie!!!
köszönöm a hozászolásodat

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

Úgy értem 1000 Ft/m alatti.
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Üdvözlök minden fórumozót!

Szerintetek melyik a legjobb 1000Ft/m hangfalkábel?
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1026

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Mint mindent a hifiben is az elején a kezd tápkábelnél. Lehet, hogy több eredményt elérsz… kevesebb pénzből. Azt jöhet a hangfalkábel próbálgatás… De csak én is okoskodok...
"Dobd ki" a ProJect Karkábelét vegyél bele Dscovery karkábelt (Kb. 15-20ezer Ft) egészen megszakítás nélkül a Heed Qestar fonóig. Ezt biztos hallani fogod. Én az ProJect RPM9 karkábelét cseréltem le anno...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Alapvetően az Audience sokkal komolyabb kábel, mint a Qed, semmiképpen sem egy kategória a kettő. Az más kérdés, hogy nálad ez nem mutatkozik meg.
Ez talán azért van, mert az adott jól felépített rendszeredbe betettél a lánc végébe egy másik kábelt, ami ugyanazt a minőséget kapja az előtte lévő tagokból, mint a Qed is.

Naim-ZU

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Acus »

valaki tud infóval szolgálni egy AUDIENCE MAESTRO hangfal kábelről?van nálam egy próbára, de ne győzött meg....

egy hete hallgatom folyamatosan, cserélgetve, ide oda rakosgatva...

Véleményem szerint adj több időt az "új" kábelnek, az ide-oda cserélgetéssel és feszült figyelgetéssel csak magadat csapod be. Illetve az idő előtti cserével, magát a kábelt fosztod meg attól hogy beletudjon "simulni" a rendszeredbe. Hagyd bent egy 30 akár 40 órát és utána tedd vissza a régit.

az audience kb másfél éves, szerintem már be van járatva....
úgy két napja cseréltem vissza a kábelt a régímre, kb 5 napot hallgattam folyamosan..

ezek után írtam az amit írtam....

Akkor talán az IC-k amik a meghatározott karakterükből nem engednek, vagy megtaláltad a sajtban a lyukat:) Viccet félretéve természetesen. Miért ne lehetne egy "olcsó" kábel olyan jó vagy megközelítőleg olyan jó mint egy másik kábel. Nehogy már az ár határozza meg minden ízében a kábelt :kiraly:

Ha meg nem tudsz bele nyugodni:) Akkor feleség, gyerek, szomszéd, haver, barát, kutya, macska Akinek azért van némi affinitása a zene felé, és lehet könnyebben mérlegel:)

lateharvest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

valaki tud infóval szolgálni egy AUDIENCE MAESTRO hangfal kábelről?van nálam egy próbára, de ne győzött meg....

Véleményem szerint adj több időt az "új" kábelnek, az ide-oda cserélgetéssel és feszült figyelgetéssel csak magadat csapod be. Illetve az idő előtti cserével, magát a kábelt fosztod meg attól hogy beletudjon "simulni" a rendszeredbe. Hagyd bent egy 30 akár 40 órát és utána tedd vissza a régit.

az audience kb másfél éves, szerintem már be van járatva....
úgy két napja cseréltem vissza a kábelt a régímre, kb 5 napot hallgattam folyamosan..

ezek után írtam az amit írtam....

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Acus »

lateharvest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

:kiraly:

Én elég jól ismerem az Audience kábeleket, nem véletlenül használok Audience ic-t.
A hangja nagyon természetes, részletező,s még azt szeretjük benne ( akik használjuk valamely típusát), hogy nincs komoly kiemelése egyik tartományban sem.
Milyen láncban hallgattad meg?

NAD erősítés és QUAD 21L hangfalak, HEAD phono, Pro ject 6.1 + benz micro mc20 pickup, QED ic-k

....jelenleg egy szimpla QED Silver Anniversary XT kábelt használok egész jó csatlakozókkal. Ez a kábel meglehetősen olcsó, és kategóriájában kimondottan best buy. Alapvetően elégedett vagyok vele...

... gondoltam fejlesztek egy kicsit, reméltem lesz halható előre lépés, itt a karácsony úgy is!

kaptam kölcsön egy fent említett Audince kábelt, amiről tudom hogy elméletileg rendben van és komoly árat is képviselt. (másodkézből 70-80eFT)

az a megállapításom, hogy szinte semmi változás!
ha van is egy leheletnyi különbség az audience javára akkor az az, hogy a közepek talán levegősebbek, tisztábbak, de csak egy hangyafaszit...., de lehet hogy csak már belemagyarázom magamnak ez is!

amúgy egy coicident cst.5-őt gondoltam ki magamnak, sőt találtam is a fórumon 45eFt-ért, de ez a fránya Audience elbizonytalanított hogy nem e felesleges kábelre költenem----
az biztos hogy tesztelés nélkül nem veszek semmit!

érdekel a meglátásod.... biztos a rendszeremmel van a gebasz

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én elég jól ismerem az Audience kábeleket, nem véletlenül használok Audience ic-t.
A hangja nagyon természetes, részletező,s még azt szeretjük benne ( akik használjuk valamely típusát), hogy nincs komoly kiemelése egyik tartományban sem.
Milyen láncban hallgattad meg?
Naim-ZU

lateharvest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

valaki tud infóval szolgálni egy AUDIENCE MAESTRO hangfal kábelről?
van nálam egy próbára, de ne győzött meg....

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Guruk!  
DNM Reason IC vagy Nordost Blue Heaven?

Azon gondolkodom manapság, hogy felszámolom a házimozi vonalat, és elindulok a stereo felé.

Kezdésnek sem szeretnék alap - alap cuccokat, mondjuk egy C326BEE re gondoltam.
Esetleg a kicsi Jungson (ja66), asszem.

A dvd/cd maradna ami most is van, dv600 pio.

Azon agyalok, hogy megfizethető árban van-e ami üti a Dali C6-okat?

És a kábelek, persze. Mint fent is olvasható.
Nincs se időm se pénzem mindent kipróbálni. Jazzt hallgatok javarészt, kicsi Depeche, AC/DC.
150 évente egyszer Madonna.

Szerintem két teljesen más világ a kettő hangban.

Vendég

Kábelezzünk

Guruk!

DNM Reason IC vagy Nordost Blue Heaven?

Azon gondolkodom manapság, hogy felszámolom a házimozi vonalat, és elindulok a stereo felé.

Kezdésnek sem szeretnék alap - alap cuccokat, mondjuk egy C326BEE re gondoltam.
Esetleg a kicsi Jungson (ja66), asszem.

A dvd/cd maradna ami most is van, dv600 pio.

Azon agyalok, hogy megfizethető árban van-e ami üti a Dali C6-okat?

És a kábelek, persze. Mint fent is olvasható.
Nincs se időm se pénzem mindent kipróbálni. Jazzt hallgatok javarészt, kicsi Depeche, AC/DC.
150 évente egyszer Madonna.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mia véleményetek a Profigold banándugaszokról?
Nekem van ilyenem.
Nagyon jól passzol a terminálba.
És a hangba nemigen hallani (nálam).

Egyedül a kábel "befogatása" problémás egy kicsit...

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gida »

Valakinek nem volt még szerencséje a Jamo gyári 2,5-es ezüstözött kábelével....

Jamo C603-ashoz kéne....../ mint surrond kábel.../

Néhány gondolotatot nagyon megköszönnék...

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Mia véleményetek a Profigold banándugaszokról?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ennek az arzachel kábelnek nincs saját topikja? szívesen olvasnék róla többet
"Google" a barátod.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Egyszerűbb ha meghallgatod

Vendég

Kábelezzünk

Ennek az arzachel kábelnek nincs saját topikja? szívesen olvasnék róla többet

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Olyan 5-10 ezer közötti kellene. Lehet komolyabb használt is. A magas hangokat szeretném picit csillapítani.
Arzachel, vagy Néhai-féle kábel, már ha ez megoldható. Én ugyan nem próbáltam őket, de ebben a kategóriában állítólag igen jók.

Az Arzachelről azt olvastam, hogy kicsit magasba húz.

Nekem a Thorensem gyári kábele lett lecserélve Arzachelre. Hát én nem érzem ezt, sőt nagyon kiegyenlíttet!!! Érdemes lenne kipróbálnod, én most sem döntenék másképp.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Olyan 5-10 ezer közötti kellene. Lehet komolyabb használt is. A magas hangokat szeretném picit csillapítani.
Arzachel, vagy Néhai-féle kábel, már ha ez megoldható. Én ugyan nem próbáltam őket, de ebben a kategóriában állítólag igen jók.

Az Arzachelről azt olvastam, hogy kicsit magasba húz.

A sokszáz vásárló ezt még nem jelezte vissza.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Próbálkozz az elosztó elötti  kábel cserélgetésével is,legalább olyan változásokat hozhat mint a mögötte lévő kábelek,sőt mondanám hogy meg sem állj az óraládáig ha már megvan a tuti kábel,de nem mondom mert ezzel újból kiveretném a biztosítékot a hitetlenek fejében akik ezek után vaktesztek után kiálltva próbálnák bizonygatni hogy ilyen pedig nem létezik,sőt még zsiráf sincs. 
Én már nem vagyok szkeptikus...
Tervezgetném is a hálózati út lecserélését, a lehető legmesszebbről, ha lehet Pakstól :kiraly:
Pirelli kábel 6mm
Csak egy kis félelemem van, most összeállt a hang, nehogy... belepiszkálok és borul megint a hangkép. És megint kezdődik előröl minden

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Dominancia: Nekem a legnagyobb változást a táp kábel cseréje hozta. Alig hittem a fülemnek!
AZ erősítőbe egy neotech kábelt dugtam be, elvégre a maga 4.5mm-es vezető keresztmetszetével tudja ám szállítani a kraftot... hát kb félórát volt benne. Magasba húzott, de nem is kicsit, lepadlóztam, sokkal rosszabb volt a hangja, mint a gyári fröccs öntött IEC. Neotech ki, majd furuech be. Ez igen ezt akartam hallani, nem lett túlzó, sehol nem adott hozzá hangban, mégis éreztem az erőt. Több lett a tartalék.
Majd csak úgy próbából neotech ment a cd-be... láss csodát, megtalálta a párját. Kitisztult gyönyörű transzparens hangzás, nem ciceg, nem túloz. A mélyek is gömbölyödtek, feszesek lettek, de mégsem annyira, hogy elveszítse karakterét a basszus. Inkább csak pontos lett, s egyben öblös, játékos.
Summa, szkeptikus voltam a hálózati kábel fontosságával kapcsolatban. Aztán egy éve Szabó Zoli (hivox) jóvoltából, betekintést nyertem a tápellátás lényegességének rejtelmeibe. De ez a közel egy hónappal ezelőtti próba minden kételyemet elűzte. Sőt eddigi hangfal és IC cseréimet, próbáimat degradálta. E téren kezdhetek előröl mindent, bár az új hangfalkábelt már megtaláltam.

Próbálkozz az elosztó elötti kábel cserélgetésével is,legalább olyan változásokat hozhat mint a mögötte lévő kábelek,sőt mondanám hogy meg sem állj az óraládáig ha már megvan a tuti kábel,de nem mondom mert ezzel újból kiveretném a biztosítékot a hitetlenek fejében akik ezek után vaktesztek után kiálltva próbálnák bizonygatni hogy ilyen pedig nem létezik,sőt még zsiráf sincs.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”