Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
Még annyi, ami esetleg fontos lehet, hogy én nem kívánok javítani a felvételek minőségén, az lenne a cél, hogy ugyan úgy szóljon, mint a "forrás" zene.(kazetta, Lp stb.)
Az, hogy ugyanúgy szóljon, mint a forrás azért elég idealista vágyakozás... Különösen ha Lp-ről beszélünk. Ahhoz ugye még egy RIAA korrektor is kell a hangkártya elé jó esetben.
kf
akkor úgy fogalmaznék, hogy nagyon hasonló legyen RIAA most nem lényeg. Igazából az Onkyo DX-R700 jobban illene a rendszerembe, de nem tudom hogy mennyivelé lehet "rosszabb" az A/D konvertere, mint a Pioneer PDR-609-é.(mert azt hallottam, hogy annak jobb van).Ha jól tudom, nincs más külömbség a kettő közt.
-
Vendég
Írható Cd-k
... van egy CD-m, amit midi-ből írtam... )
Ezt hogy is...? Saját hangszerelés?
Nem... Van olyan progi ami a midit átalakítja cd-re is írható hangfájllá.
Én is próbálkoztam annó ilyesmivel. Csak nekem a fordítottja kellett volna Midit csinálni wav-ból, de az nem jött össze
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
... van egy CD-m, amit midi-ből írtam... )
Ezt hogy is...? Saját hangszerelés?
Írható Cd-k
Nem mp3, persze , EAC-cal beszedett wav vagy netről töltött flac. (bár van egy CD-m, amit midi-ből írtam... )
De az különleges eset volt.
sony: lehet haldoklik a fej
Ez akkor is felmerült amikor vettem, de úgy gondoltam, megkockáztatom a dolgot, mert jó áron volt és régóta keresetem ezt a modelt. Remélem még kihúzza pár évig
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Írható Cd-k
Kérdésem lenne:
- Jelenleg Fuji (adat) CD-re írok audiót. Jó ez nekem?
- Miért van az, hogy a CD játszóm (Sony) az írott Fuji CD-t nagyon szereti, míg néhány gyári CD-t csak nehézkesen olvas be? (Ezek a CD-k sincsenek lestrapálva egyáltalán) Hogy CD-RW-t miért nem szeret olvasni, az már nem izgat annyira.
attól függ mi a forrás. remélem nem mp3
sony: lehet haldoklik a fej vagy mechanika. nekem is csinálta az előző gépem...
nyugdíjazás lett a vége.
system
Írható Cd-k
Kérdésem lenne:
- Jelenleg Fuji (adat) CD-re írok audiót. Jó ez nekem?
- Miért van az, hogy a CD játszóm (Sony) az írott Fuji CD-t nagyon szereti, míg néhány gyári CD-t csak nehézkesen olvas be? (Ezek a CD-k sincsenek lestrapálva egyáltalán) Hogy CD-RW-t miért nem szeret olvasni, az már nem izgat annyira.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Írható Cd-k
Nálam meghallgathatod, azt ha teccik, akkor bedigizzük.
OFFTOPIC:
ok, a jövő héten szerét is ejteném ha lehet.Pesten vagy?
-
Vendég
Írható Cd-k
Tökjó lenne meghallgatni,aztán átdobni cédére,kijavítva az esetleges hibákat.
jut eszembe,; egy ismerőstől szereztem italodisco maxikat,amiket bakelitről vett át;mit mondjak vmi eszméletlen a minőségük,cd-ben talán Michael Jackson HIStory lemeze az ami hasonlóan jól szól.szóval izgat ez a bakelitről való másolás.
Nálam meghallgathatod, azt ha teccik, akkor bedigizzük.
Írható Cd-k
én sem találtam forintos árat, de van hazai numark forgalmazó és a külföldi árak alapján 50-60e ft lehet.
kf
ha tényleg szuper akkor nem olyan irreális az ára,-bár én nem értek a bakelitcuccosokhoz.
éppen a minap vettem két bakelitlemezt,két ritkaságot :Gravestone stúdióalbumot, és egy Halloween koncert lemezt(már régóta vadásztam őket,cd-n meg nem lehet megkapni egyiket sem.)
Tökjó lenne meghallgatni,aztán átdobni cédére,kijavítva az esetleges hibákat.
jut eszembe,; egy ismerőstől szereztem italodisco maxikat,amiket bakelitről vett át;mit mondjak vmi eszméletlen a minőségük,cd-ben talán Michael Jackson HIStory lemeze az ami hasonlóan jól szól.szóval izgat ez a bakelitről való másolás.
-
Vendég
Írható Cd-k
Nem hallottam még, de arra tippelnék, hogy felejthető. Mellesleg van olyan lemezjátszó, aminek egyenesen USB kimenete is van, ilyen például a Numark TTUSB. Közvetlenül csatlakoztatható PC-hez, Mac-hez.
kf
oszt mipénz egy ilyen ketyere? nem talátam sehol árat .
én sem találtam forintos árat, de van hazai numark forgalmazó és a külföldi árak alapján 50-60e ft lehet.
kf
Írható Cd-k
Nem hallottam még, de arra tippelnék, hogy felejthető. Mellesleg van olyan lemezjátszó, aminek egyenesen USB kimenete is van, ilyen például a Numark TTUSB. Közvetlenül csatlakoztatható PC-hez, Mac-hez.
kf
oszt mipénz egy ilyen ketyere? nem talátam sehol árat .
Írható Cd-k
Na és milyen cédére szoktatok írni?
Plextor,vagy Verbatim Taiyo Yuden alapanyaggal.
Azért a Plextor Tayója jobb, mint a Verbáé
ezzel én is így vagyok.amióta tudom,csak azt veszem meg,audio-video anyagra egyalánt sirály!
Írható Cd-k
Azért a Plextor Tayója jobb, mint a Verbáé
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Írható Cd-k
Nem hallottam még, de arra tippelnék, hogy felejthető.
Pontosan, egy nagy kalap .... Már sokadszorra kellene szervízbe vinnem, de nincs már kedvem hozzá, így majd kell egy új után néznem. Most éppen az a problémája, hogy a Start gomb megnyomása után ráteszi a lemzre a kart, amjd egyből vissza is teszi.
ennyit a kommersz árkategóriájú(egyébként remek márkájú) cuccokról.csak a példa kedvéért említettem,gondolom a drágább termékei a Denon-nak azért komolyabbak.
Írható Cd-k
Nem hallottam még, de arra tippelnék, hogy felejthető.
Pontosan, egy nagy kalap .... Már sokadszorra kellene szervízbe vinnem, de nincs már kedvem hozzá, így majd kell egy új után néznem. Most éppen az a problémája, hogy a Start gomb megnyomása után ráteszi a lemzre a kart, amjd egyből vissza is teszi.
-
Vendég
Írható Cd-k
Ahhoz ugye még egy RIAA korrektor is kell a hangkártya elé jó esetben.
kf
mi a helyzet a beépített kapcsolható RIAA korrektorrral? Asszem Denon LP-nál láttam ilyet.nem s volt drága a lejátszó, 35 ropi asszem.
Ez a hivatalos leírása:
"TT USB
Nagyszerű újítás a Numarktól, hogy egy USB portot épített a TT szériás lemezjátszóba. Ennél egyszerűbb soha nem volt még a digitalizálás, a féltett lemezek egyszerűen a Windows-t vagy Mac OS-t futtató számítógépre menthetők. Természetesen a TTUSB-t Plug&Play elven felismeri magától mindkét operációs rendszer.
Jó megoldás a gyártótól, hogy egy kisjackes csatlakozójú bemenetet is elhelyezett a készüléken, így ezen keresztül akár kazetták digitalizálását is meg tudod majd oldani. Ezzel gyakorlatilag egy tökéletes archiváló eszközzé avanzsált a TT széria.
A csomagban szállítják az Audacity szoftvert is, mely segítségével egyszerűen eltávolíthatjátok majd a sercegést és az egyéb zajokat a hangképből.
Egyéb technikai paraméterek:
* 33.33 és 45 RPM visszajátszási sebesség
* +-10% pitch szabályzási tartomány
* RCA csatlakozós, vonalszintű kimenet
"
kf
Írható Cd-k
Ahhoz ugye még egy RIAA korrektor is kell a hangkártya elé jó esetben.
kf
mi a helyzet a beépített kapcsolható RIAA korrektorrral? Asszem Denon LP-nál láttam ilyet.nem s volt drága a lejátszó, 35 ropi asszem.
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
Még annyi, ami esetleg fontos lehet, hogy én nem kívánok javítani a felvételek minőségén, az lenne a cél, hogy ugyan úgy szóljon, mint a "forrás" zene.(kazetta, Lp stb.)
Az, hogy ugyanúgy szóljon, mint a forrás azért elég idealista vágyakozás... Különösen ha Lp-ről beszélünk. Ahhoz ugye még egy RIAA korrektor is kell a hangkártya elé jó esetben.
kf
Írható Cd-k
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
-
Vendég
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
Hát.Az az igazság, hogy szeretném azt elérni, hogy olyan legyen, mintha magnóról vennék fel.Hogy jobb-e ugyanennyiért hangkártya, azt nem tudom, bár nem hinném.Itt a jó minőség és az egyszerűség lenne a lényeg.Esetleg egy gyengébb író+komolyabb ADC, csak nemtom hogy egyáltalán árulnak-e ilyet:D
Írható Cd-k
germinator:
vag úgy,arra nem gonddoltam
fapaci:
konkrétan milyen karit ajánlanál?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Nem teljesen témába vág, de milyen asztali CD-írót ajánlanátok mondjuk 50-60 Ft körül?Nézegettem az Onkyo DX-R700 meg a Pioneer PDR-609-et, de igazából nem tudom melyiknet érdemes megvenni (nemfeltétlen a kettő közü).Azt tudom, hogy ha digitális forrásból veszek fel, akkor mind1, az ADC az eltérő igazából, és az fontos lenne hogy jó legyen.Szempont még, hogy ne legyen pár évnél öregebb, és ha lehet, tudjon lemezt "feliratozni" (CD-TEXT-re gondolok). Előre is köszi!
Én is PC-t, vagy laptop-ot ajánlok (amennyiben már van ilyened), valami jófajta digitalizáló hangkártyával. Az utólagos editálás lehetősége nagyon hiányozna az asztali író esetén. No és egy 60ezres kártya valószínűleg jobb minőséget ad, mint egy asztali cucc ennyiért.
Írható Cd-k
a kompúteres cdírás nem elég jó?
Lehet hogy árban jobban jössz ki, ha veszel egy jó hangzsugát + valami normális analóg kábelt, és így gépen még további finomításokat tudsz eszközölni a felvett hangon. Mondjuk némi gyakorlat kell hozzá.