Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írható Cd-k

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

De ami megsínyli az írást, mégha kis mértékben is az a dinamika.
én nem ezt tapasztaltam ennél a bizonyos photo fujinál.meglepően dinamikus lett, ugyanaz a szám egy (mondjuk) verbatimra írva, ill. erre a fujira.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

. Az említett fuji lemezen kívül nem hallottam , hogy a hangszerhangok ne csúsztak volna el, vagy az ének ne tolódott volna felfelé. De ami megsínyli az írást, mégha kis mértékben is az a dinamika.
a dinamia alatt azt érted,h veszít a lendületességéből az anyag? ezt egy mezei halandó is észreveszi vagy csak a vájtfülűek észlelik?
mitől jobb az a Fuji cd?

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

Az audionakeladott cd korongokon wan egy olyan jel, amit a cd irok "megesznek"Ez a jel biztositja a cd irot,h olyan cd korongot akar megirni a gazda, amelyen már kifizette a szerzöi jogdijat!!!
Más különbség nincs.

bekap6od.gif a kiadóknak! .éreztem, h parasztvakítás!

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

Mápeg Jobb lex! A technikábol adodoan is!

akkor csak jól értelmeztem Fülelek értekezését.
hogy érted a technikát? otthon jobbna csinálhatok mint a soxorosító gyárakban készült anyagok?

Vendég

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is ezt tapasztaltam...

Nem mindegy, h milyen grabbelöt haxnálx.

Vendég

Írható Cd-k

Az audionakeladott cd korongokon wan egy olyan jel, amit a cd irok "megesznek"
Ez a jel biztositja a cd irot,h olyan cd korongot akar megirni a gazda, amelyen már kifizette a szerzöi jogdijat!!!
Más különbség nincs.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

De ami megsínyli az írást, mégha kis mértékben is az a dinamika.
Én is ezt tapasztaltam...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Írható Cd-k

Meglepne, ha a másolat jobb lenne Legföljebb ha karcos az eredeti (bolti) akkor a másolatot jobban megeszi a CD játékos (ilyet már láttam). De jobb aligha lesz...

Mápeg Jobb lex! A technikábol adodoan is!
De ezt mondja Fülelek is, és penna is. Nekik má csak hixel, ha nekem nem is.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Lehet rosszul tudom, hogy az audio írható cédéket, nem a pécés írokhoz találták ki.ez persze lehet rossz info...

egyik haverom, mondja, hogy szhelyen van egy hifis pasi( pl. linn-eket ad, vesz stb), neki vmi olyasmit mondott a koma, hogy a tesztelemeze, amivel x rendszert hallgatták, vmi spéci íróval lett megírva x lemezre, aminek a költsége 2000.- ra jönne ki, ha számszerűsítené, de pontosan utána kérdezek a dolognak.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Én azt hallottam, hogy attól Audio elnevezésű a lemez és drágább, mert az vhogy szerzői jogcímek alapján vhogy a kiadókhoz kerül, már a plusz-ár. Nemtom ebből mi valős, DE engem nem az érdekelt, hogy audio-e vagy sem, hanem a hangja.
Egy-két lemeznél valóban hallgathatóbb lett az írás,mint az eredeti(nem műszerrel mértük, hogy jobb-e, hanem fülre)
De a gyári lemezek legtöbbje jobb, mint a másolat. Az említett fuji lemezen kívül nem hallottam , hogy a hangszerhangok ne csúsztak volna el, vagy az ének ne tolódott volna felfelé. De ami megsínyli az írást, mégha kis mértékben is az a dinamika.
Naim-ZU

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

Ha hallásra jobbnak érzem, a műszer véleménye nem érdekel

most akkor a bolti,vagy a másolt a jobb?

Meglepne, ha a másolat jobb lenne Legföljebb ha karcos az eredeti (bolti) akkor a másolatot jobban megeszi a CD játékos (ilyet már láttam). De jobb aligha lesz...
és mi van ha EAC-vel szedem le monnyuk Plextor cdíróval az anyagot a lemezről,és egy fajin írható cd-re égetem fel? akkor mennyire érezni a különbséget?sztem nemigazán lehet...
zenét érdemes audio cd-re írni vagy csak parasztvakítás,h audio?azért kérdem mert ebben teljesen megoszló véleményeket kaptam másik fórumon,meg egyéb helyeken.kíváncsi vok,h itt mit mondtok róla. :kiraly: és jó lenne már tudni,h mi az igazság,ugyanis tervbe vettem,h kiírom a bolti lemezekez cd-re.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Acme »

hogyan döntöd el,h melyik a jobb? nem hallásra gondolok,hanem esetleg vmi műszerre

Ha hallásra jobbnak érzem, a műszer véleménye nem érdekel

QUOTE (fülelek @ 2006 Aug 28 , 21:59)  
Ne tessék mindenáron a bolti cd minőségét számonkérni a másolt verziótól, mert az általában jobb.

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

Nemtom javasolta-e már vki, de amit eddig a legjobbnak hallottunk az eredetihez képest: a FUJI AUDIO-PRO lemeze.
Igen, én már javasoltam

jobb mint a TAIYO YUDEN?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Nemtom javasolta-e már vki, de amit eddig a legjobbnak hallottunk az eredetihez képest: a FUJI AUDIO-PRO lemeze.
Igen, én már javasoltam
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

Ne tessék mindenáron a bolti cd minőségét számonkérni a másolt verziótól, mert az általában jobb.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11318
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szeretném, ha a boltban kapható cédét nem tekintenétek eredetinek...
Logikus és érdekes okfejtés.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

A bolti lemezről grebbelt és megírt változat jobban hasonlít az eredeti (winchesteren) tárolt hanghoz, mint a bolti változat. Persze fontos kitétel a megfelelő hardver és szoftver használata).

magyarán a boltban kapható cd-ből jobbat tudok csinálni ha frankó szoftverem és vasam van hozzá? eladom az összes "eredeti" lemezemet ha ez így van!
milyen HW-SW -re gondolsz?esetleg vmi tipp?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szeretném, ha a boltban kapható cédét nem tekintenétek eredetinek, mert az eredeti felvételt az utóbbi kb. tíz évben ún. hard disc recorderre veszik fel és tárolják (winchester), és onnan kiírják cédére, elküldik a cd lemezgyárba, ott úgy-ahogy begrebbelik, és csinálnak belőle többé de inkább kevésbé sikerült préselt változatot.
A bolti lemezről grebbelt és megírt változat jobban hasonlít az eredeti (winchesteren) tárolt hanghoz, mint a bolti változat. Persze fontos kitétel a megfelelő hardver és szoftver használata).
Aki ezt nem hiszi, járjon utána a neten, számtalan cikk, interjú van neves audio emberekkel, akik ugyanezt gondolják.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Írható Cd-k

hogyan döntöd el,h melyik a jobb? nem hallásra gondolok,hanem esetleg vmi műszerre.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Naim-ZU

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Nagyon érdemes kipróbálni (akár biztonsági másolat készítéséhez is) a Fujinak ezt a fekete cédéjét....

Hihetetlenül jól szól!

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

kb. úgy, mint a beszédfelismerés.  
Az nagyon jól szokott működni! Már játszottam ilyen progikkal, általában röhögés lett a vége (másra ugyanis nem jók)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Nem... Van olyan progi ami a midit átalakítja cd-re is írható hangfájllá. Én is próbálkoztam annó ilyesmivel. Csak nekem a fordítottja kellett volna Midit csinálni wav-ból, de az nem jött össze

Túl sokat tételeztek fel rólam. Egyszerű Hangfelvétel "what-U-hear", oszt jóvan

Különben azért kellett, mert nagy-nagy Heroes-fan vagyok, és írtam egy soundtrack CD-t amin rajta van a 2-5. részek zenéje, és a 2. még midiben szólt.

De wav-ból midit... azt nemtom elképzelni, hogy lehet... (midihez kotta kell, nem hangfájl)

A midi csak egy parancsfájl, amiben a hangok paraméterei vannak rögzítve, amolyan kotta hozzárendelt hangszínekkel. A megszólalás erősen függ a hangkártya képességeitől. Ebből persze lehet hangfile-t számoltatni. Visszafelé már vakítás a dolog, bár láttam példát rá, amikor egy progi próbált "lekottázni" egy zenét. Kevés hangszeres zenénél talán működhet alapszinten, kb. úgy, mint a beszédfelismerés.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Nem... Van olyan progi ami a midit átalakítja cd-re is írható hangfájllá. Én is próbálkoztam annó ilyesmivel. Csak nekem a fordítottja kellett volna Midit csinálni wav-ból, de az nem jött össze

Túl sokat tételeztek fel rólam. Egyszerű Hangfelvétel "what-U-hear", oszt jóvan

Különben azért kellett, mert nagy-nagy Heroes-fan vagyok, és írtam egy soundtrack CD-t amin rajta van a 2-5. részek zenéje, és a 2. még midiben szólt.

De wav-ból midit... azt nemtom elképzelni, hogy lehet... (midihez kotta kell, nem hangfájl)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Írható Cd-k

akkor úgy fogalmaznék, hogy nagyon hasonló legyen RIAA most nem lényeg. ...

Enélkül pedig nehéz lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”