Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nem veszitek észre, hogy Fernando csak szórakozik veletek? :kiraly:
Kábelezzünk
SAJNOS AZ EGÉSZ MÖGÖTT BIZNISZT SEJTEK.
Kiábrándítalak. Az egész HiFi egy BIZNISZ.
Csak az nem mindegy, hogy az eladott termék mögött van-e valódi teljesítmény...
Ez egy messzire vezető kérdés, így most nem is megyek mélyebben bele, egyszerűen csak: Nincs. A HiFi 99 %-a humbuk.
Ott a pont! Egyetértek! Én a nem humbuk részt szeretném kiválogatni:)
Neem, Uraim, dehogyis...
fapaci túlzottan szélsőséges és kirekesztő! már-már demagóg!...99%! csak 1%-nak enged (élet)teret...?!?!
:kiraly:
Boccs, de ezt nem tudtam kihagyni!
...
visszatérve a jómodorhoz és a konstruktivitáshoz, Én azt mondom Fernando, hogy nézelődj a topicban (nem szeretem magam ismételni), és keresd meg a linkeket, hogy mi a véleménye a kérdésről Bill Whitlock-nak, a Jensen Transformers Inc. alapítójának és elnökének; jelen pillanatban, ma, az SE és a teljesen szimmetrikus rendszerek legelismertebb és legelismertebb szakértője publikálja a rendszerek kritikus pontjaival szoros összefüggésben a legobjektívebb kábel összefüggéseket...
„Bill Whitlock has designed pro audio and video electronics and systems for 30 years. In 1989, after seven years with Capitol Records, he assumed presidency of Jensen Transformers. He has become a recognized expert on system interfacing issues through his writing and teaching. His landmark paper on balanced interfaces was published in the June 1995 AES Journal, which has since become the most popular ever printed. Other writing includes the popular "Clean Signals" column for S&VC magazine, the ongoing “Clear Path” column for Live Sound magazine, three chapters for Glen Ballou's 1500-page "Handbook for Sound Engineers," and numerous other magazine articles and Jensen application notes. Since 1994, he has helped thousands unravel the mysteries of grounding and signal interfacing by teaching at trade shows, universities, and professional organizations. Bill holds several patents including the InGenius® balanced input circuit and the ExactPower® waveform-correcting ac power voltage regulator. He is an active member of the Audio Engineering Society and a senior member of the Institute of Electrical and Electronic Engineers.”
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Azt remélem, hogy van aki meg tudja magyarázni, hogy miért is van ez másképpen, nagyon kíváncsi vagyok, őszintén.
Szerintem ott kezdődik a baj, hogy túl vannak magyarázva a kábelek. Egyrészt a hifisták részéről, másrészt a gyártók részéről.
A hifisták hallanak valami különbséget, akkor egyből meg akarják magyarázni a tapasztalást, igazolni próbálják magukat(mert néha olyan kicsi a különbség, hogy nem biztosak benne, szóval kell egy magyarázó elmélet, ami megnyugtat). Ekkor jönnek az elméletek a locsoló cső effektusról, meg, hogy a tápkábel szűr(bár ezt lehetne mérni is, meg azért egy 2m-es fém vezetéknek nem hiszem hogy lehetnek olyan paraméterei, amik érdemben szűrik a hálózati zavarokat).
Más hifisták meg már saját tapasztalás nélkül hallják ezeket az elméleteket és ez annyira erős szuggesztió(mindegy hogy hisz benne, vagy ellenzi), hogy kipróbálják és tényleg hallani fogják a különbséget. A kérdés szerintem a mérték. Mekkora különbséget lehet hallani, melyik a jobb egyáltalán a kettő közül, megéri-e sok-sok pénzt áldozni erre, vagy inkább a készülékekbe kéne ezt a pénzt fektetni, stb? Mert nem azt mondom, hogy nincs különbség, csak hogy elég behatárolt módon tud hatni a hangra a kábel az egyszerűségénél fogva. Számomra az is kérdés, hogy azt a különbséget vajon hogy tolerálja az agyunk. Mert az egy dolog, hogy mondjuk látjuk a kék és a zöld színű szobafalak közötti különbséget és akkor örülünk, de ha igazából egyik se zavar hosszútávon, mert megszokjuk, akkor nincs is jelentősége. Lehet sokkal zavaróbb a szoba színe helyett az hogy mondjuk nem tudunk felállni benne mert alacsony.
És akkor itt jön az is a képbe, hogy a kábeleket egyszerű cserélgetni, egyszerűbb, mint a többi dolgot, olcsóbb is a többi kütyünél, szóval ideális keresni vele a saját "ízlésünket" a hangban, ezért is felkapottak.
A gyártók meg ráerősítenek erre és kitalálnak már minden hülyeséget, csak hogy eladható legyen a kábelük. Nem lennék meglepve ha direkt elszúrják az olcsóbb kábeleik vezetőképességét, csak hogy a drágábbat eladhassák.
Szóval szerintem nincsen manapság helyén kezelve a dolog, mert vannak különbségek, de annyi féle felépítésű, anyagú kábel létezik, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy ésszerű anyagi határig is lehet megfelelő kábelt találni. Ezek a sok százezres, meg milliós kábeleket megvenni csak pénzkidobás.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ez egy messzire vezető kérdés, így most nem is megyek mélyebben bele, egyszerűen csak: Nincs. A HiFi 99 %-a humbuk.
Ott a pont! Egyetértek! Én a nem humbuk részt szeretném kiválogatni:)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
(Egy Tannoy westminster royal mögött igen, pedig az nem tíz fillér, de egy Monitor audio mögött is.)
Na majd meghallgatom. (Érintőlegesen tartozik ide, hogy van egy haverom, aki venni akart 270 ezerért CD játszót, én mondtam neki, hogy nyugodtan, de akkor hozza el és halljuk, hogy a 30 ezres nagyszériás --de azért igényes-- géphez képest miben lesz hallható a különbség, de nem vett.)
Nem vagyok tudós, de szkeptikus, az igen :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Engem meg lehet győzni, de mondom, SZAKMAI választ kérek!
engem nem lehetett meggyőzni........eleinte, de azóta hallottam pár drótot.
Minden hónapban van egy tudósunk, aki SZAKMAI választ kér. :kiraly:
Kábelezzünk
Fernando!
ahogy lent is írtam, kész fizikai magyarázatot ne akarj!
MI IS RÉGÓTA VÁRUNK RÁ!!!
talán még a technika fejlődésére kell egy kicsit várnunk, hogy ezt is mérni tudjuk, jelenleg nem tudjuk, holott a különbség hallható.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Kábelezzünk
Itt a másik kedvenc: a tizenezer forintos hálózati kábelek... Jó, tegyük fel, hogy ezek tényleg kiváló minőségű kábelek.
-Nade hogyan is jut el az áram a Hi-Fi elektronikáig?
-Erőmű, nemzetközi hálózat (legalább kétszeresen élösszefüggő), aztán jónéhány transzformátorállomás. Persze ezek a transzformátorok mágnesesen közel telítésig jutnak minden félperiódusban (hiszen ez anyagmegtakarítással jár és gazdaságilag indokolt) ami magyarul azt jelenti, hogy a színuszjel erősen torzul is. Aztán ott van több száz kilóméteren át mindenféle "gusztustalan, alpári" légvezeték, meg még a falban is mindenféle igénytelen egyszálas vezeték a 70-es évekből és A VÉGÉN 1,5 MÉTER 10 EZER FORINTOS SZUPERVEZETÉK. Na magyarázza meg nekem valaki, hogy milyen csoda is történik az utolsó másfél méteren!
Ebben őszintén nem hiszek, de itt is meg lehet győzni azért.
Az, hogy az erősítőtől milyen vezetéken jut el a jel a hangszórókig, valamivel könnyebben elhinném, hogy van jelentősége, de erre is örömmel fogadnék bármi magyarázatot, vagy objektív bizonyítékot.
Azt meg, hogy a 200-2000mV-os hangfrekvenciás jel milyen kábelen utazik pl a CD lejátszóból az erősítőhőz, arról azért valóban elhiszem, hogy nem teljesen (!) mindegy.
Olyan csoda történik az utolsó 1.5 méteren (régen én is így közelítettem meg ahogy Te, ráadásul elektroműszerész vagyok..), hogy egy haverom, aki a balatonparton lakik, olyan problémával küzdött, hogy néha lekapcsolt az arcam erősítője, feszültségingadozás miatt, ott elég gyér az áram "minősége".. mióta vett egy jó tápkábelt, megszűnt a probélma.. Aztán felszámolja a rendszerét, nálam van a kábele.. bizony, dominál, letisztultabb a zene, a lecsengések stb.. Pl haverom 340-es Cambridge Audio erősítőjén is próbáltuk ezt a kábelt, ott nem hozott szinte semmit...
Ez az utolsó 1,5 méter minőségi tápkábel az elektronika előtt, nem is tudom, hogy írjam.. Mint egyfajta zavarszűrő, kondenzátor - hülye példa, de nem tudom máshogy megfogalmazni..
Próbálj párat megfülelni, ha hallod a különbséget, meddővé vált a hitetlenséged, ha nem hallod, akkor egy gonddal kevesebb...
Kábelezzünk
Itt a másik kedvenc: a tizenezer forintos hálózati kábelek... Jó, tegyük fel, hogy ezek tényleg kiváló minőségű kábelek.
-Erőmű, nemzetközi hálózat (legalább kétszeresen élösszefüggő), aztán jónéhány transzformátorállomás. Persze ezek a transzformátorok mágnesesen közel telítésig jutnak minden félperiódusban (hiszen ez anyagmegtakarítással jár és gazdaságilag indokolt) ami magyarul azt jelenti, hogy a színuszjel erősen torzul is. Aztán ott van több száz kilóméteren át mindenféle "gusztustalan, alpári" légvezeték, meg még a falban is mindenféle igénytelen egyszálas vezeték a 70-es évekből és A VÉGÉN 1,5 MÉTER 10 EZER FORINTOS SZUPERVEZETÉK. Na magyarázza meg nekem valaki, hogy milyen csoda is történik az utolsó másfél méteren!
Tök mindegy, hogy honnan jön a 220 Volt, akár Szibériából vagy Paksról is érkezhet, semmi jelentősége, nem is az a lényeg. De gondolj bele, mivel pl. egy DAC 5 vagy 3,3 V-al működik, ami ráadásul DC, azt valahogy transzformálni kell a 220 V AC-ből. Ezek a kis vackok meg ráadásul minden francos külső zajra érzékenyek. na ez az, amiben egy jó hálózati kábel segíthet, lehet akármilyen szuper a tápegység.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
-
Vendég
Kábelezzünk
Az, hogy az erősítőtől milyen vezetéken jut el a jel a hangszórókig, valamivel könnyebben elhinném, hogy van jelentősége, de erre is örömmel fogadnék bármi magyarázatot, vagy objektív bizonyítékot.
Azt meg, hogy a 200-2000mV-os hangfrekvenciás jel milyen kábelen utazik pl a CD lejátszóból az erősítőhőz, arról azért valóban elhiszem, hogy nem teljesen (!) mindegy.
Két tanácsot tudok Neked adni.
1. Ha tényleg érdekel a téma, akkor olvasd át a topicot, mert ezekre van már válasz, és legalább nyomon követheted a hozzád hasonló hitetlenek fejlődését ez ügyben.
2. Ha viszont szerinted teljesen mindegy milyen kábelek vannak egy hifirendszerben, akkor ne töltsd az időt olvasással, hanem hallgasd úgy, ahogy most van. :kiraly:
Alapvetően a 2-eshez közeli állásponton vagyok, nem teljesen azon.
Azt remélem, hogy van aki meg tudja magyarázni, hogy miért is van ez másképpen, nagyon kíváncsi vagyok, őszintén.
Majd bogarászom a fórumot, de áltudományos okfejtésekre nem pazarlok időt, energiát. Lehet, hogy van korrekt fizikai válasz is, na ez érdekelne!! Fórumozóktól is!!
Majd hallgatózok is, de annak csak úgy van értelme, hogy ugyanazon a rendszeren és főleg ugyanabban az akusztikai környezetben, vakteszttel...
( Akik gyártják ezeket a kábeleket, azok csak tudnak egy villamosmérnöki, vagy egyetemi fizikai szakhoz méltó érvelést a termékük mellett. --elvárnám tőlük, lehet föl is keresem őket )
Kábelezzünk
Két tanácsot tudok Neked adni.
1. Ha tényleg érdekel a téma, akkor olvasd át a topicot, mert ezekre van már válasz, és legalább nyomon követheted a hozzád hasonló hitetlenek fejlődését ez ügyben.
2. Ha viszont szerinted teljesen mindegy milyen kábelek vannak egy hifirendszerben, akkor ne töltsd az időt olvasással, hanem hallgasd úgy, ahogy most van. :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Esetleg meg kellene fülelned!!!
És lehet hogy megváltozna a véleményed?! :kiraly:
Ki mondta hogy meg kell győzni valakit...?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Kábelezzünk
Itt a másik kedvenc: a tizenezer forintos hálózati kábelek...
Jó, tegyük fel, hogy ezek tényleg kiváló minőségű kábelek.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kedves Buffi!
A választ MAGYAR NYELVEN, vagy ANGOLUL kérem.
Nesze:
http://translate.google.hu/#auto|en|Des ... 0a%20todos!
-
Vendég
Kábelezzünk
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi ez az óriási mizéria az egyszerű kábelekkel kapcsolatban? Tudományos igényű magyarázat érdekel!!Ti: pl a hangváltóban levő induktivitásokhoz, kapacitásokhoz, ohmikus ellenállásokhoz képest a legigénytelenebb kábel induktivitása, kapacitása, ohmikus ellenállása is tökéletesen elhanyagolható. Nem is beszélve a hangszóró elektromos és mechanikai tényezőiről, na azokon tényleg sok múlik, nade a kábelen???
Engem meg lehet győzni, de mondom, SZAKMAI választ kérek!
Fernando!
Desafortunadamente, usted no obtendrá una respuesta profesional a esta pregunta.
Todo el mundo comienza a comprender a los fieles y sin fe: D
Entonces pruebe un poco de cable y descubre que las cosas misteriosas, pero reales.
Nunca tomó en serio hasta que el cable, pero me convencieron de que no lo podía creer.
Adiós y buena suerte a todos!
Kedves Buffi!
A választ MAGYAR NYELVEN, vagy ANGOLUL kérem. Mivel valószínűsíthetően elolvastad és értetted is a kérdést, így azt gondolom megoldható.
Dear Buffi,
I would like to ask you to answer me in Hungarian or English language. Probably you understood my question and my opinion so I think you could answer me.
-
Vendég
Kábelezzünk
Rosszul.
köszönöm :kiraly:
Nem is mertem remélni, hogy Te fogsz válaszolni...
csak a blogban az nem volt - számomra - egyértelmű, hogy a vx, mint típus kompletten hamisítvány, vagy csak azt hamisítják előszeretettel.
De így már teljesen világos.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Kábelezzünk
A Jamo a réz színe alapján még jó is lehet. Hány métered van belőle?
4*3méter
Bocs fordítva 3*4 méter. :kiraly:
Tudtommal, a Jamo métere 5-600 Ft újonnan.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kábelezzünk
4*3méter
Bocs fordítva 3*4 méter. :kiraly:
Kábelezzünk
4*3méter
Kábelezzünk
Ha nem gond szeretném mindkettőt egyben tudni... :kiraly:
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
-
Vendég
Kábelezzünk
Köszönjük Emese! :kiraly:
Nade a Sálhoz bat?
vagy ez a széleshez kell?
Kábelezzünk
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
Találtam a gale-ról is
Íme: