Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Most teljesen noname kábel van hozzá. nem bírtam ki hogy ne szóljon amíg nincs rendes kábel így bementem a media marktba és ott vettem...
nagy céljaim nincsenek, csak hogy nyugodtan aludjak :kiraly: tudván nem a kábel a leggyengébb pontja a hifinek. valami ami ár-érték arányban megfelelő és kategóriában is stimmel a CA, MS komponensekkel.
Ha az a célod akkor javallom ne mássz bele a kábelrengetegbe a MM-os Monitor kábel elég lesz(egyelőre).
Kábelezzünk
Most teljesen noname kábel van hozzá. nem bírtam ki hogy ne szóljon amíg nincs rendes kábel így bementem a media marktba és ott vettem...
nagy céljaim nincsenek, csak hogy nyugodtan aludjak :kiraly: tudván nem a kábel a leggyengébb pontja a hifinek. valami ami ár-érték arányban megfelelő és kategóriában is stimmel a CA, MS komponensekkel.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
hali,
egyelőre 2.0hoz kellene. a keret pedig, annyi hogy 15.000ből kijöjjön a 2x2,5 méter, lehetőleg szerelve de nem feltétlenül. nem hiszem hogy egy nagyon drága kábelt érdemes lenne venni.
Az apróban van jó pár frankó kábel!
És vannak itt "gyártók ill. fejlesztők" is... akiknél érdemes érdeklődni! :kiraly:
Milyen kábel van most és mit szeretnél elérni?
Látatlanban a DNM kábelt ajánlom (ez is megtalálható az apróban)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Sziasztok,
cambridge audio 540r v2, és mordaunt short 906i közé keresek hangszórókábelt.
Tudtok valamit ajánlani esetleg? Gyártót vagy akár konkrét típust is! A konfigból látható hogy a csilliárdos árkategória kiesik:) Olyat keresnék amelyik nem butítja le egyik komponens tudását sem.
Üdv
Csak a frontokhoz kell... vagy a sokpontegyhez?
Hány méter kellene?
Mennyi lenne a keret ft/m?
hali,
egyelőre 2.0hoz kellene. a keret pedig, annyi hogy 15.000ből kijöjjön a 2x2,5 méter, lehetőleg szerelve de nem feltétlenül. nem hiszem hogy egy nagyon drága kábelt érdemes lenne venni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Sziasztok,
Tudtok valamit ajánlani esetleg? Gyártót vagy akár konkrét típust is! A konfigból látható hogy a csilliárdos árkategória kiesik:) Olyat keresnék amelyik nem butítja le egyik komponens tudását sem.
Üdv
Csak a frontokhoz kell... vagy a sokpontegyhez?
Hány méter kellene?
Mennyi lenne a keret ft/m?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Sziasztok,
Üdv
-
Vendég
Kábelezzünk
csak nekem nem jött be
Mégiscsak végigvezetted a fogyasztásmérőtől? (Melyiket?). Ha nem, akkor inkább vékony MCU vagy falikábel után sorba kötött vastagabb kábelről mondasz véleményt. Ahogy RKR-ösvény(ek) után kötve részben megváltozhat a hálózati kábelekről alkotott addigi vélemény...
-
Vendég
Kábelezzünk
- és merre színez a pirelli? csak a mihez tartás végett.
a pirellinek 7 szálból sodrott erei N, L és 1.5mm-es tömör védő
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A Pirelli minden, csak nem semleges
Melyik nem? A 2.5-es, jó kis csepeli réz alapanyagú, régebben 'MKM', mostanában 'Pirelli' feliratú MCU? Hogy az adott kábel mennyire semleges, azt majd akkor tudhatod meg, ha módszeresen végigvezetted villanyórától a készülékekig vagy legalább a dugaljakig; járattad két hónapig, és Memerát (Eaton) raktál elé a színezett hangú kismegszakító helyett :foto:
/Nálad milyen drót megy a falban?/
Egyszer már ezt kitárgyaltuk, olvass vissza Már bánom, hogy beírtam, bocs. A pirelli ku*va jó kábel, csak nekem nem jött be, mert a kismegszakítóm elszínezte a hangját
Kábelezzünk
:foto:Köszönöm. Akkor egyszer lehet, hogy kipróbálom.
Ha a hálózati kábel cseréjét meghallod, akkor ezt vagy a kismegszakító cseréjét is meg fogod. Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené. A sok érből sodrott drótokat illetve "audiofil" kábeleket kerüld a konnektor és a villanyóra között.
Mi az a betáp vonal?
-
Vendég
Kábelezzünk
Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené.
Én pirelli 6mm-est használok erre a célra, igaz nem egy ér...
Egyetlen éren bajos lenne betáp energiát átvinni :foto:
Persze, értem, "multi-ösvényt" akartál mondani;)
-
Vendég
Kábelezzünk
A Pirelli minden, csak nem semleges
Melyik nem? A 2.5-es, jó kis csepeli réz alapanyagú, régebben 'MKM', mostanában 'Pirelli' feliratú MCU? Hogy az adott kábel mennyire semleges, azt majd akkor tudhatod meg, ha módszeresen végigvezetted villanyórától a készülékekig vagy legalább a dugaljakig; járattad két hónapig, és Memerát (Eaton) raktál elé a színezett hangú kismegszakító helyett :foto:
/Nálad milyen drót megy a falban?/
Kábelezzünk
Köszönöm. Akkor egyszer lehet, hogy kipróbálom. :foto:
Ha a hálózati kábel cseréjét meghallod, akkor ezt vagy a kismegszakító cseréjét is meg fogod. Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené. A sok érből sodrott drótokat illetve "audiofil" kábeleket kerüld a konnektor és a villanyóra között.
"A sok érből sodrott drótokat...kerüld a konnektor és a villanyóra között."
Mennyi a Sok?
1,2,3,...Sok...?!
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
-
Vendég
Kábelezzünk
Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené.
Én pirelli 6mm-est használok erre a célra, igaz nem egy ér...
-
Vendég
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Nálam is van leválasztó trafó a hifi előtt...
Ártani semmi sem árt, de használ-e... pro és kontra lehetne állást foglalni a kérdésben. Kinek mennyi lehetősége és anyagi ereje van. Lehet építeni saját erőművet is a kertben, audiofil eszközökből, anyagokból... hoppá ezt le kellene védetnem
Valaki a kábelezést a pesten található westendes millennium téren látható szökőkút játékhoz hasonlította, ami gyönyörű sima vizet locsol, mintha üveg lenne. Mert az utolsó pár centiméter fel van polírozva. Persze számít a cső vastagság és a szivattyú.
Ezen elvből (is)- a tápkábel fontosabb, mint hinnéd
Most készülök kivenni a trafót... egyelőre csak próbából :foto: Kíváncsi vagyok mi változik, néhány hónap használat után, ha kiveszem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Szerintetek panelban van létjogosultsága a tápkábelek cseréjének. Arra gondolok, hogyha már a falban silány minőségű vezetékek vannak(gondolom), akkor számíthat valamit az a 1.5 m jó kábel?Valakinek van esetleg tapasztalata ezügyben?
Van! Én is szkeptikus voltam, de másodpercek-percek alatt meg lettem győzve!
Ha van rá lehetőség akkor próbáld ki! A rendszeredben már hallani fogod a különbségek! :foto:
-
Vendég
Kábelezzünk
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést... :foto:
Nem, mert az első trafónál megszakad a fémes összeköttetés.
Lehet, rosszul tudom, de attól még a zaj rárakódik...
Kábelezzünk
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést... :foto:
Ezzel az erővel az erősítőben lévő trafó is ugyanígy szeparál
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Szerintetek panelban van létjogosultsága a tápkábelek cseréjének. Arra gondolok, hogyha már a falban silány minőségű vezetékek vannak(gondolom), akkor számíthat valamit az a 1.5 m jó kábel?Valakinek van esetleg tapasztalata ezügyben?
Természetesen komoly különbségek vannak a tápkábelek közt, s ez lakástól teljesen független.
A rendszer és a kábelezés pénzbeli arányaira azért érdemes odafigyelni, nehogy a kábelek többen legyenek, mint az erősítő.
Naim-ZU
-
Vendég
Kábelezzünk
Ismerősömnél tapasztaltam, hogy igen, van.
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést...