Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
Írható Cd-k
a javított verzsön okés,de mi javítja ki,hogyan kerül kijavításra? az otikai meghajtó amikor grabbelem,vagy írom?
A hibajavító áramkör olvasáskor dolgozik, ha jól tudom.
én is így tudom.
"előre" mintavételez és kijavitja a hiányzó "részeket", ami 1-esekből és 0-ákból áll
Lacy(ha jól emlékszem) ezt egyszer elmagyarázta nekem
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Írható Cd-k
Sentinel, jó neked, a Plextorom nem megy 4x írás alá...
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
A gyári lemezeket préseléssel állítják elő, az otthon írott lemezeket pedig égetjük. Totál más dolog. A hibajavítókat jobban megizzasztják a gyári lemezek.
Az Audio CD-nek eladott lemezek csak a jogdíjban térnek el az egyéb üres lemezektől, illetve egy információs sáv van még rajtuk, ami alapján az írók felismerik, hogy Audio CD van a belükben.
Írható Cd-k
A közvetlen írás (on the fly) veszélyesebb, olvasás közben bárhol hiba van és elakad az olvasó valamiért, akkor az írt cd-t max. a kocsiba a tükörre lehet lógatni.
hm. Csak ez a veszélye? Mert nekem még egyet sem rontott. Igaz, egyszeresen írok kizárólag, és Plextor-ral.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Írható Cd-k
a javított verzsön okés,de mi javítja ki,hogyan kerül kijavításra? az otikai meghajtó amikor grabbelem,vagy írom?
A hibajavító áramkör olvasáskor dolgozik, ha jól tudom.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Írható Cd-k
sry,de láma vok kissé ezen a téren.
a cédé lejátszókban is működik egy ilyen, de feltételezhető, ha átírja az ember, akkor a hd-ra eleve egy (ki)javitott verzió kerül, amit, ha 1* , 2* sebességgel írsz fel, vélhetően még kisebb a hibalehetőség.
mondjuk az írható lemeznek is lehet hibája.
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
Nem xarbol épitünk wárat a másoláskor.
Azt fogadd el, h a matricás korongon sok a hiba, hix a technologia miatt soknak kell lennie. Namost ha lemásoljuk, akkor dolgozik a hibajawito áramkör és a számitogépbe elewe egy jawitott wáltozat kerül be a wincsire. Namost mikor ebböl kiirjuk, akkor nyilwán jobb lex, a dolog, mint az eredeti, de pennát kérdezzétek inkább, mert ö szakxerübbenm el tudja magyarázni. A lényeg mindenesetre ez.
most már értem. a hibajavító áramkör alatt mit értesz? sry,de láma vok kissé ezen a téren.
a cédé lejátszókban is működik egy ilyen, de feltételezhető, ha átírja az ember, akkor a hd-ra eleve egy (ki)javitott verzió kerül, amit, ha 1* , 2* sebességgel írsz fel, vélhetően még kisebb a hibalehetőség.
mondjuk az írható lemeznek is lehet hibája.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Írható Cd-k
Nemtom melyik a jobb waw, image vagy közvetlenül történő írás. A közvetlenül történő vmiért nekem veszélyesebbnek tűnik, több hibalehetőséggel, pedig lehet nincs igazam.
Erre én is kíváncsi lennék, melyik a jobb... Tudja valaki?
A közvetlen írás (on the fly) veszélyesebb, olvasás közben bárhol hiba van és elakad az olvasó valamiért, akkor az írt cd-t max. a kocsiba a tükörre lehet lógatni.
Grabbeléshez szvsz (és mások szerint is) az Exact Audio Copy a legjobb, ha ezzel csinálod, tulajdonképpen mindegy, hogy image-be vagy wav fájlokként mented. Kipróbáltam 1x a Nero-t, a Clonecd-t és az EAC-t ugyanazzal a lemezzel, hallhatóan az EAC került ki győztesként a hármasból.
Az elmúlt hetekben kezembe akadt egy Fuji Audio cd is, így próbaképp ugyanazt a lemezt leírtam erre és az előzőekben említett Photo (fekete) verzióra is. Meghallgatáskor a fekete nyert....
Írható Cd-k
Azt fogadd el, h a matricás korongon sok a hiba, hix a technologia miatt soknak kell lennie. Namost ha lemásoljuk, akkor dolgozik a hibajawito áramkör és a számitogépbe elewe egy jawitott wáltozat kerül be a wincsire. Namost mikor ebböl kiirjuk, akkor nyilwán jobb lex, a dolog, mint az eredeti, de pennát kérdezzétek inkább, mert ö szakxerübbenm el tudja magyarázni. A lényeg mindenesetre ez.
most már értem. a hibajavító áramkör alatt mit értesz? sry,de láma vok kissé ezen a téren.
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
abszolút érthető és logikus a dolog,ja és eccerű is tulajdonképpen,-mint minden nagy dolog.
azért egy kérdés még marad: ezek szerint "sz@rból" is lehet várat építeni? vagy ez a hasonlat ebben az esetben nem állja meg a helyét ?
na és nem beszélve arról, ha az ember biztonsági másolatot készít, akkor (leglábbis én) max 2* sebességgel írom fel.
mondjuk, azt nem tudom, hogy gyári cédéket milyen sebeséggel vésik fel.
Írható Cd-k
Nemtom melyik a jobb waw, image vagy közvetlenül történő írás. A közvetlenül történő vmiért nekem veszélyesebbnek tűnik, több hibalehetőséggel, pedig lehet nincs igazam.
Erre én is kíváncsi lennék, melyik a jobb... Tudja valaki?
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Írható Cd-k
és mivan a másolásvédett cucclikkal ez esetben?
Nem írok másolásvédettet
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Írható Cd-k
Én javaslom a Nero Image recorderét kipróbálásra.
A Fujit megnéem a Mediában, köszi!
Naim-ZU
-
Vendég
Írható Cd-k
lehet,h rosszul fogalmaztam: wav file-ba mentem le az anyagott,nem tömörítem.
image file-ba történő mentés az jobb?
a dinamika mostmár stimmel.
A WAW fileba walo lementést hiwják másnéwen grabbelésnek.
-
Vendég
Írható Cd-k
abszolút érthető és logikus a dolog,ja és eccerű is tulajdonképpen,-mint minden nagy dolog.
azért egy kérdés még marad: ezek szerint "sz@rból" is lehet várat építeni? vagy ez a hasonlat ebben az esetben nem állja meg a helyét ?
Írható Cd-k
Ezt a grabbelést nem értem igazán, mi szüksé van rá? Én image fájlt készítek, ami elvileg tükörképe az eredetinek, s abból vissza, tömörítés nélkül.
én egyből írok DVD meghajtóról CD-íróra...
és mivan a másolásvédett cucclikkal ez esetben?
Írható Cd-k
Dinamika alatt a zenei dinamikakülönbségeket értem, pl. halk részek és nagy fortissimók közt, illetve különböző hangszerek dinamikáját külön-külön is, nemcsak a teljes zenéét együtt.Ezt a grabbelést nem értem igazán, mi szüksé van rá? Én image fájlt készítek, ami elvileg tükörképe az eredetinek, s abból vissza, tömörítés nélkül.
Ez a fekete Fuji lemez érdekel engem is, bárhol lehet kapni?
lehet,h rosszul fogalmaztam: wav file-ba mentem le az anyagott,nem tömörítem.
image file-ba történő mentés az jobb?
a dinamika mostmár stimmel.
Írható Cd-k
Ezt a grabbelést nem értem igazán, mi szüksé van rá? Én image fájlt készítek, ami elvileg tükörképe az eredetinek, s abból vissza, tömörítés nélkül.
én egyből írok DVD meghajtóról CD-íróra...
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
Média Markt (árkád 100%ék), de gondolom akkor a többiben is.ma megnézem a westendben.
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
én nem ezt tapasztaltam ennél a bizonyos photo fujinál.meglepően dinamikus lett, ugyanaz a szám egy (mondjuk) verbatimra írva, ill. erre a fujira.
És az eredetihez képest?
hát nembiztos, hogy meg lehetne mondani, melyik, melyik....
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Írható Cd-k
Dinamika alatt a zenei dinamikakülönbségeket értem, pl. halk részek és nagy fortissimók közt, illetve különböző hangszerek dinamikáját külön-külön is, nemcsak a teljes zenéét együtt.
Naim-ZU
Írható Cd-k
A soxorosito gyárakban matricát gyártanak, amit felragasztanak a korongra, azt kész.
Itthon pedig beégeti az ember a lemez felületébe. Más technologia.
Ha jo a grabbelö és az iro (plextor) akkor jobb lex az égetett, mint a matrica.
Az égetettnél kewesebb a hiba is és nem mindegy, h a lejátszonak mennyi hoibát kell jawitania lejáccás közben az elég kewés bitböl, ami rendelkezésrte áll. Namost ha kewesebb a hiba, akkor több a zene.
Eccerü, nem?
ez a matricás dolog nekem új; mennyi mindent nem tudok még :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Mápeg Jobb lex! A technikábol adodoan is!
akkor csak jól értelmeztem Fülelek értekezését.
hogy érted a technikát? otthon jobbna csinálhatok mint a soxorosító gyárakban készült anyagok?
A soxorosito gyárakban matricát gyártanak, amit felragasztanak a korongra, azt kész.
Itthon pedig beégeti az ember a lemez felületébe. Más technologia.
Ha jo a grabbelö és az iro (plextor) akkor jobb lex az égetett, mint a matrica.
Az égetettnél kewesebb a hiba is és nem mindegy, h a lejátszonak mennyi hoibát kell jawitania lejáccás közben az elég kewés bitböl, ami rendelkezésrte áll. Namost ha kewesebb a hiba, akkor több a zene.
Eccerü, nem?
Írható Cd-k
én nem ezt tapasztaltam ennél a bizonyos photo fujinál.meglepően dinamikus lett, ugyanaz a szám egy (mondjuk) verbatimra írva, ill. erre a fujira.
És az eredetihez képest?
- GTomi
- V.I.P.

Írható Cd-k
De ami megsínyli az írást, mégha kis mértékben is az a dinamika.
gondolom számít, ez a fuji lemez fekete színű.