Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

MarkyMark
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: MarkyMark »

Sziasztok!
Elnézést kérek a zavarásért, de segítségetekre lenne szükségem.
Egy Focal Clear MG-t hajtok, és szükségem lenne 3,5mm jack végű kábelre, mert a gyárit nem érzem igazán jónak.
Mit tudnátok elfogadható árban ajánlani kb 20-30 ezer forintig?

Köszönöm!
Márk
Topping DX3Pro+ | JDS Labs Atom | Focal Clear MG

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

supravox írta:
2024.09.15., vas. 11:58
edzoba írta:
2024.09.15., vas. 10:23
Elosztó belső kábelezésére kaphatok valami best budget tippet?
köszönöm:)
Jajj
Best budget?
Mingyá jön gomola elvtárs és az orrodra koppint😄😄
Tisztelt supravox valaki!

Te még elvtárs sem vagy, mert személyeskedsz, gúnyolódsz! (moderátorok hol vannak?)
Senkinek sem szoktam semmilyére koppintani, csak a magam módján szeretem az anyanyelvemet, és próbálom megőrizni annak szépségét és történelmét.
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

edzoba írta:
2024.09.15., vas. 14:57

Privátban már kértelek...
Ha unatkozol, vásárolj mosómedvét!
Többieknek köszönöm a publikus és privát tanácsokat is.
Soha nem csevegtünk privátban.
Van 4 ( négy) darab macim !
Ugyan azt a legjobb ( kis ) költségvetésű kábelt ajánlottam Neked én is - Neotech SOCP 14 - mit pl. a buzgón like-oló Zoli.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.09.15., vas. 20:56-kor.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

Rock60 írta:
2024.09.15., vas. 13:08
supravox írta:
edzoba írta:
Jajj
Best budget?
Még igaza is lehet.
Ez nem olyan fogalom, mint a "dielektrikum", ami nem helyettesíthető pontosan magyar szóval.
A "best budget" tökéletesen feleslegesen erőltetett szóösszetétel.
Legjobb vétel, legjobb ajánlat, ajánlott vétel, milyen drótot ajánlotok jó áron, stb...
Kedves Rock60, ha nyelvészeti tanácsra lesz szükségem, majd írok a megfelelő topikba! Privátban már kértelek, most megteszem publikusan is: "ne összegezz jobbra-balra, mert..." ha a nevemet látod-please:)
Ha olvasnál nemzetközi szaksajtót, láthatnád, vagy megjegyezhetnéd/érthetnéd, hogy a "best budget" annyit tesz: a legjobb (kis) költségvetésű. Nézve a napi 3 (2N RFC= 99% Relevance Free Comment=oralis diarhea) hsz-odat őszinte részvétem a birka türelmű adminoknak!
Ha unatkozol, vásárolj mosómedvét!
Többieknek köszönöm a publikus és privát tanácsokat is. Legtöbben, még csak 30 éve hifizgető amatőrök ezért kérdezünk... sztem...
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Hozzászólás Szerző: fülelek »

edzoba írta:
Ezt ajánlom: https://sonopart.hu/006-0051jantzen-ezu ... 25mm2-5483
Olcsóbb és jobb.

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
edzoba írta:
Jajj
Best budget?
Még igaza is lehet.
Ez nem olyan fogalom, mint a "dielektrikum", ami nem helyettesíthető pontosan magyar szóval.
A "best budget" tökéletesen feleslegesen erőltetett szóösszetétel.
Legjobb vétel, legjobb ajánlat, ajánlott vétel, milyen drótot ajánlotok jó áron, stb...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2488

Hozzászólás Szerző: supravox »

edzoba írta:
Jajj
Best budget?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

edzoba írta:
Ár/érték arányban ezt ajálom.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
2024.09.14., szomb. 20:41
nemtomm írta:
2024.09.14., szomb. 18:18
zoli73 írta:
2024.09.14., szomb. 13:48

Ők a "hitetlentagadók"! :D Az olyan embereket én sem értem, aki nem hisz valamiben, ki sem hajlandó próbálni, még akkor sem, ha egy fillérjébe sem kerül, de határozott véleménye van, leginkább elutasítja és mindemellett kompromittálja a többieket.
Erre azt szoktam mondani ki kell próbálni és utána lehet kritizálni….egy alap rendszeren nem nagyon hoz de erős közepesen már ki lehet hallani a javulást rendesen …. A rendszer többi tagjának is kell tudni azt amit szeretnénk elérni de gondolom azért ez eléggé zseton függő… :D
Ha rám gondoltak az előző hozzászólók a hitetlenségben, akkor tévedtek! Nekem is volt több darab ilyen ,,csodám" egy magyar gyártótól, és arra alapoztam a negatív véleményemet az olvadó biztosítókról. Nem a levegőbe írogattam.... :smile51:
Pedig még mélyhűtöttek (kriogénezettek) is voltak.
Ezek után, hogy voltak ilyeneim és bukással adtam el őket, még mindíg hitetelenség a vád???
Inkább csak nem voltál eléggé kitartó, hamar elszállt a bizalmad, és talán elutasító is lettél.
Ezekről a biztosítékokról jónéhány tapasztalt fórumtárssal értekeztem a napokban(privátban, telefonon), és az derült ki, hogy nekik is az volt a tapasztalatuk, mint neked, hogy egy bizonyos magyar gyártó biztosítékai hatására alig valamit, vagy semmit sem hallottak, de ettől nem ment el a kedvük, és nem adták fel. Mindegyőjük azt mondta, hogy sajnos ezen a szinten még szinte nem történi semmi, és ha csak ilyenekre van keret, akkor inkább hagyni kell a fenébe.
Ahogy a nyitó hozzászólásban is írtam, én is próbálkoztam korábban egy Furutech biztivel, de vagy tényleg nem csinált semmit, vagy csak az én ingerküszöbömet nem érte el, de én sem hallottam semmit, így egy időre félretettem a kérdést, de ettől még nem váltam szkeptikussá.
Most úgy érzem megint eljött a késztetés, így ismét nekifutok.
A jelszavak kitartás, türelem, bizalom.
Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

gomolalaci írta:
2024.09.14., szomb. 20:41
nemtomm írta:
zoli73 írta:

Ők a "hitetlentagadók"! :D Az olyan embereket én sem értem, aki nem hisz valamiben, ki sem hajlandó próbálni, még akkor sem, ha egy fillérjébe sem kerül, de határozott véleménye van, leginkább elutasítja és mindemellett kompromittálja a többieket.
Erre azt szoktam mondani ki kell próbálni és utána lehet kritizálni….egy alap rendszeren nem nagyon hoz de erős közepesen már ki lehet hallani a javulást rendesen …. A rendszer többi tagjának is kell tudni azt amit szeretnénk elérni de gondolom azért ez eléggé zseton függő… :D
Ha rám gondoltak az előző hozzászólók a hitetlenségben, akkor tévedtek! Nekem is volt több darab ilyen ,,csodám" egy magyar gyártótól, és arra alapoztam a negatív véleményemet az olvadó biztosítókról. Nem a levegőbe írogattam.... :smile51:
Ezek után, hogy voltak ilyeneim és bukással adtam el őket, még mindíg hitetelenség a vád???
Azt a magyar gyártót nagyon gyorsan felejtsd el… sok a duma és nincs mellete semmilyen tudás …sajnos szembesültem vele túl van árazva rendesen
"Az igazi barát szemből támad."

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

tottyi írta:
2024.09.14., szomb. 13:05
Kellene egy szavat kitalalni azokra az emberekre akik nem probaltak ki de nem hisznek benne. :D
"Kellene egy szavat kitalalni" Nem inkább szót? Ha már nincs magyar ékezeted!

Rock60
Őslakos
Őslakos

Voyager írta:
2024.09.14., szomb. 17:28

Pitiáner csaló!
Egy darabig jól megél belőle, de a tükör előtt állarcot visel.
Mert hogy :quetionmark:
Nem ezüstből van ?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

nemtomm írta:
zoli73 írta:
tottyi írta:
Kellene egy szavat kitalalni azokra az emberekre akik nem probaltak ki de nem hisznek benne. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gomolalaci 2024.09.14., szomb. 20:55-kor.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

zoli73 írta:
tottyi írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Pitiáner csaló!
Egy darabig jól megél belőle, de a tükör előtt állarcot visel.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

gomolalaci írta:
2024.09.13., pén. 20:46
zoli73 írta:
2024.09.12., csüt. 21:48
supravox írta:
2024.09.12., csüt. 21:10

A qsa yellow picit drágább mint a synergistic purple...
De egy más világ.
Meg kell találni a helyét.
A változás mértéke de inkább a jellege az ami mellbevágó.
Erre én 200£-os(kb. 95e Ft) árat találtam. A QSA-nak ennél jóformán csak drágább biztijei vannak, én meg ennek maximum a felét tudom rááldozni 1-1 biztosítékra. Tudom, tudom, akkor számomra elérhetetlen marad a hifi kánaán, de sajnos szegény ember vízzel főz. :rolleyes:
Sose bánd!
Nem ertem hogyan tudsz ilyet tanacsolni valakinek. gondolkodik.gif
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
supravox írta:
2024.09.12., csüt. 21:10
zoli73 írta:
2024.09.12., csüt. 20:54

Utánanéztem a QSA biztosítékoknak, bár ne tettem volna, ezek nem evilági cscsebecsék. :D De már meg sem lep, hogy nálad ilyenek vannak.
A qsa yellow picit drágább mint a synergistic purple...
De egy más világ.
Meg kell találni a helyét.
A változás mértéke de inkább a jellege az ami mellbevágó.
Erre én 200£-os(kb. 95e Ft) árat találtam. A QSA-nak ennél jóformán csak drágább biztijei vannak, én meg ennek maximum a felét tudom rááldozni 1-1 biztosítékra. Tudom, tudom, akkor számomra elérhetetlen marad a hifi kánaán, de sajnos szegény ember vízzel főz. :rolleyes:
Sose bánd!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nálam hifi rendszerben egyetlen cserélhető 5x20mm-es olvadó betét van, a CA851N zenejátszóban. Azt cseréltem Hifi-Tuning-osra. Absolute semmi hangzás változást nem okozott. A DIY készülékeimbe szándékosan nem épített biztiket. Igen, ez kockázatos.

A hifi ösvényem elején viszont igen. A korábbi 10x38mm-es olvadó cseréje, ott is Hifi-Tuning betét került bele. Ott előtte teszteltem hatást méret azonos, kvázi zéró ohmos rézbetéttel.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2024.09.13., pén. 08:51
zoli73 írta:
2024.09.13., pén. 08:18

Jól vázolod a "taktikát", első körben 1 darabot készülök venni, mondjuk a végerősítőbe, de privátban kaptam olyan véleményt is, hogy az összes készülékben ki kell cserélni, és egyformára, mert csak így érvényesül a kívánt hatás. Nem tudom tényleg így van-e?
Persze, ha semmi sem drága, akkor nyilván...
Ahogy előbb írtam, minden egyes cserénél hallottam a pozitív változást.
Hogy egyformára kell- e cserélni, abban egyáltalán nem vagyok biztos.
Ennek kiderítésére sok időre, és egy marék jobbnál - jobb biztire lenne szükség, amire gyakorlatilag semmi esély.
Ahogy folyamatosan cseréltem a biztiket annál jobb lett a hang meg a kép is ...nálam sem egyszerre lett kicserélve az összes...de één személy szerint a forrásnál kell kezdtem és rögtön sokat javult a rendszer :D :D :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2024.09.13., pén. 08:18

Jól vázolod a "taktikát", első körben 1 darabot készülök venni, mondjuk a végerősítőbe, de privátban kaptam olyan véleményt is, hogy az összes készülékben ki kell cserélni, és egyformára, mert csak így érvényesül a kívánt hatás. Nem tudom tényleg így van-e?
Persze, ha semmi sem drága, akkor nyilván...
Ahogy előbb írtam, minden egyes cserénél hallottam a pozitív változást.
Hogy egyformára kell- e cserélni, abban egyáltalán nem vagyok biztos.
Ennek kiderítésére sok időre, és egy marék jobbnál - jobb biztire lenne szükség, amire gyakorlatilag semmi esély.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.13., pén. 07:51
zoli73 írta:

Az igaz, de nem olyan vészes a helyzet.
Ahogy mondtam, az SR Orange 30 körül megszerezhető használtan.
Az már egy nagyon jó szint szerintem, ahhoz mindenképpen, hogy kilendülj az üvegbiztik hangjának a világából.
Ha annak nem / sem/ hallod az előnyeit - mint a Furutechnek - akkor szerintem tök felesleges feljebb nézelődni.
Ha igen, akkor ott van még a Purple, 55-60 körül mozog a használt piacon, részemről is az a maximum, amit erre a kérdésre költenék.
/ Tudom, sokkal kényelmesebb a fotelből megrendelni az újat, de a használtan - ha még sem válna be - lényegében nem buksz semmit./
Igen, előzetesen ezt a kategóriát határoztam meg, maximum 50 ezret vagyok hajlandó kifizetni darabjáért, és azt sem egyszerre. Összesen 5 darabra van szükségem.
Ezzel így a fent említett QSA Yello, és egyéb egzotikus darabok, mégha olyan jók is, de kiesnek.
Most(ma) mindenesetre az ösvény elején lévőt fogom kicserélni, és majd meglátom, ez már sok mindenre választ fog adni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”