A nagy, kiálló csavarnak a használati útmutató szerint „biztosíték a mozgatáshoz” a neve.SoundMania írta: ↑2025.11.02., vas. 04:22Hol, melyik csavarokat kell tekerni? Például a lemeztányér meg a kar mögött ami kiálló csavar látszik a képeden az mi? Ezekről is tennél fel fotót? A kar hogyan áll amikor felteszed a hangszedőt a lemez elejére? Mennyire vízszintes? Amit még írtam a tányéron levő lemezalátét is fent van a helyén?TI2025 írta: ↑2025.11.01., szomb. 21:17Sajnos nem megy le, eléri a kart.SoundMania írta: ↑2025.11.01., szomb. 19:01
Szerintem írd le az egész történetet pontosan.... Lehet kiderül, hogy nem is jó hozzá a most benne lévő hangszedő (mert nem elég magas) és/vagy nem elég vastag a lemezalátét a tányéron....
A karlift lemegy egyáltalán annyira, hogy nem éri el már a kart amikor a hangszedő a lemezen van? Csinálhatsz pár képet is...
Csatolok egy képet a jelenlegi állapotról.tű.jpg
Csavargattam a karliftnél található kis csavart, meg a képen látható nagyobbat, így most eléri a tű lemezt a legtöbb esetben.
Pár lemeznél már az első dalnál is akadásmentes a lejátszás, de a legtöbb esetben akad(vagy a tű el sem éri a lemezt). A másodiktól szinte soha nincs gond.
Az fura, hogy egy adott lemeznél az A oldalnál semmi gond nincs, a B-nél viszont tekergetni kell a csavarokat, hogy az első számot hibátlanul lejátssza. Szóval javult a helyzet, de a tökéletestől messze van a lemezjátszó műkődése.
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémával.
A karliftnek lejjebb kell mennie annyira hogy a kart semmiképp nem érheti el lejátszáskor.
"csak" azt kell kideríteni, hogy ez most miért nincs így, de ehhez majd írj a fenti részletekről....
Esetleg a tű állásáról is csinálhatsz fotót hogyan áll amikor már rajta van lemezen és már le is tudja játszani, hogy látható legyen mennyire fekszik le, mennyire mozdul el a terheletlen állapothoz képest. És ilyenkor kb mennyi hézag lehet a kar és a lift között?
Köszi!
Az szabályozza a szürke „alaplap” magasságát. Ha nagyon becsavarom, súrlódik a tányér.
A lemezalátét a helyén van. Igen, az a gond, hogy a karlift eléri a kart a lejátszáskor.
Csatolom a képeket és én köszönöm a segítséget.