Bocsánat, most olvasom a délelőtt történéseit: szóval a Gold Note PH 1000 a gyártó csúcsmodellje -volt- mert már van Mk II. is. Otthon soha nem hallgattam, mert minek vittem volna ilyet haza, ha többe kerül, mint az egész cuccom? Ott meghallgatva nagyon tetszett a teljes finom beállítási lehetőség, szinte nulla zaj.
Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet. Az álló dobozokról fogalmam sincs, azok is valami olasz gyártó darabjai voltak. A kábelezésre sem emlékszem, de ő Boa Acoustics forgalmazó volt ebben az árkategóriában. Egyben a srác 40e Eurora árazta be a cuccot.
Emlékem szerint nagyon eszköztelen, a dobozokról jól leváló, dinamikus hangot hallottunk. Klasszikus nagyzenekaron kicsit csalódás volt, de kiderült, hogy egy csapnivaló új DG nyomatot tett fel elsőként, aztán előkerült a HFM által is emlegetett Tűzmadár felvétel, no, az nagyot szólt! Barátom, akivel a lemezjátszóját buherálták közben, hozott magával egy Hungaroton lemezt, Úrhatnám szolgáló (Capella Savaria, Gregor) . Ugye hibrid lemezről van szó, de hátborzongatóan jó volt.
Azért kicsit csalódott voltam, mert itt már bejött az az érzés, hogy tízszer annyirért a hang már nem tízszer jobb, csak kétszer,

, így már tudom, hogy én ennyit akkor sem költenék lemezjátszós rendszerre, ha lenne...