Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hi-Fi érdekességek, újdonságok, hírek
Hi-Fi érdekességek,újdonságok,hírek.
Kedves Lehoako!
Élvezetes olvasmány volt, amit leírtál és logikus is.
Azért kicsit fájhat a szívünk, ha megszűnik a lemezkiadás.
Mivel van köztünk szerintem pár év külömbség, nekem már fájt a fekete lemez,
az orsós magnó, a kazettás magnó halála, még akkor is, ha törvényszerű volt.
Arról nem is beszélve, hogy az új(modern) formátum valahogy mindig
igénytelenebbre sikeredett mint a régi.
Ácsibácsi!
Attól, hogy egy nagy kiadó igénytelen a saját jövőjére, az még nem jelenti automatikusan egy formátum halálát. A fekete lemez technológiáját csak önmaga haladhatja meg, és én személy szerint nagyon kíváncsi is vagyok arra, hogy milyen tartalékok rejlenek még e technológiában, mit tudnak, mit tudhatnak még kihozni belőle az űrkorszak fejlesztései. Az igényesség drága dolog, ezért valószínűleg fejlesztésekre lesz erőforrás a jövőben is, a vásárlók, és főőőőleg az igényes fekete lemezt vásárlók tisztában vannak az értékekkel, mind adás, mint kapás szempontjából.
Sok kiadó ad még ki igényes felvételeket fekete lemezen. Szerintem ne a formátumot temessük, hanem a hozzáállást.
A kazi elmúlta nekem is fájt, sőt, mikor utazni használt minidiscem lemakkant, le is álltam az utcai zenehallgatással, az mp3-nál fontosabb, hogy elüt-e valami tökorrú a zebrán.
A "régi" és "új" formátumokat talán nem félreértelmezve azt gondolom, hogy a tárhelyek árának mai szintje mellett nem szükségszerűen mutat a "fejlődés" az igénytelenebb, rosszabb hangzás felé. A sima 16-bites flac is sokkal jobb, mint a "korai" mp3ak, pláne a nagyfelbontású felvételek. A további olcsósodás (és ez a tömegkultúra hatása) talán még szebben hangzó felvételek, MÁR-MÁR analóg-hangú megszólalását is lehetővé teszik majd.
Vagy nem ezt hozza a jövő?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Szomorú egybeesés (az HMV zárásával), hogy a Virgin Megastore Franciaországi leánya 33 év jelenlét után, egy bő héttel ezelőtt jelentett ugyancsak csődött...(35 üzletes hálózatról van/volt szó)
Ebben az üzletben sok lemezt vásároltam bő 10 évvel ezelőtt...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 391
Kedves Lehoako!
Élvezetes olvasmány volt, amit leírtál és logikus is.
Azért kicsit fájhat a szívünk, ha megszűnik a lemezkiadás.
Mivel van köztünk szerintem pár év külömbség, nekem már fájt a fekete lemez,
az orsós magnó, a kazettás magnó halála, még akkor is, ha törvényszerű volt.
Arról nem is beszélve, hogy az új(modern) formátum valahogy mindig
igénytelenebbre sikeredett mint a régi.
Én amikor eloszor meghallotam a hírt, (úgy kb.: 1 hete) akkor igazából azért voltam ledobbenve, mert ugye egy majdnem 100éves márka (és a márkát nem kell idézojelbe tenni mert ez itt Nagy-Britanniában tényleg egy mákra névvé notte ki magát) és nekem olyan hihetetlen hogy senki nem eszmélt évekkel ezelott a HMV headoffice-ben a kerek asztalnál a meetingeken, és kiáltotta el magát, hogy "valamit tenni kéne"... vagy valami?
...
Pont ugyanemiatt nem értem a kétségbeesést. Piacvezetők voltak a net nélküli világban, a főnökök hozzászoktak a rutinhoz, meg a süppedős, vállig érő, kék szemű titkárnőkhöz, oszt Hannibal meg megjelent ante portas. Hannibal, vagyis a net, nem legyőzhető a pénzért, fix, materializált hordozón való megjelenésekkel, az előadók, dalszerzők jogdíjai a józan igazságérzettel rendelkező embereket nem érdekli.
(Mindenki munkájának van eredménye, értéke. Mi lenne, ha a fogorvosom aszondaná, "oké, betömtem, de ezentúl minden rágáskor kérek egy húszast!" vagy a nyelvtanár aszondaná: "oké, megtanítottam, mostantól, ha kiejtesz egy idegen szót, akkor szavanként fizetsz a munkámért". Ésatöbbi. Persze, visszamenőlegesen. Mint George Lucas, aki mindenkit megcharge-ol, aki ki meri mondani, hogy "sztarvorsz".
Kőkorszaki, lassú, változni képtelen dolgok nem maradnak sokáig meghaladatlanul a világban.
Mint tudjuk, a dialektika lényege, hogy csakis a változás állandó.
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Szomorú egybeesés (az HMV zárásával), hogy a Virgin Megastore Franciaországi leánya 33 év jelenlét után, egy bő héttel ezelőtt jelentett ugyancsak csődött...(35 üzletes hálózatról van/volt szó)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Nagyon összetett doldog ez, és nem csak az alkalmazottak alulfizetettségén múlik, mert sokuk ha rendes fietést kapna akkor sem lenne elhivatottabb... Szurkolok a pénzért letöltős gyári oldalaknak, mert szerintem ez a jövő, Deutsche Grammophon elkezdte, azóta már sok kiadó követte a példájukat. Sajnos "könnyűzene" fronton nincs nagy mozgolódás. "Intim" dolog a zene vásárlás (itt most nem az egynótás előadók produktumaira gondolok) és ezt a neten lehet leginkább megvalósítani (persze a kávézóval egybekötött kis shopok sem rosszak ), belehallgathatsz, nem kell az egész albumot megvenned stb.A HMV példája meglepő, ennyire nem odafigyelni...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Hát röviden kábé ennyire érdekli az átlag halandókat a zenehallgatás és környéke...
Az még haggyán, de ezek szerint az alkalmazottakat és a tulajdonost sem érdekli a dolog. Ez még szomorúbb!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Igen ez nagyon szomorú. Igénytelenség és pénztelenség párosa. Ha nincs pénz de van lelkesedés, az sokáig tudja működtetni az üzletet. Zalaegerszegen bezárt a MM egy éve. Itt is a tehetségtelen vezetők miatt ment csődbe az üzlet, pedig lehet jól is csinálni. A városban most már csak egyetlen üzletben lehet CD-t kapni, az is az Alexandra könyvesbolt. Régi Philips asztali CD játszójuk van. A hangerőszabályzója nem jó, állandó nagy hangerőn üvölt a hibás fülesből, aminek csak az egyik fele szól, az is kontaktos. Amikor felajánlottam nekik, hogy elviszem a CD-t megjavíttatni húzták a szájukat és azt makogták, hogy ezt meg kell kérdezni a központban.. Nem értem, régi kuncsaft vagyok, ismernek,nem lépek le a szajréval....
Hát röviden kábé ennyire érdekli az átlag halandókat a zenehallgatás és környéke...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Én amikor eloszor meghallotam a hírt, (úgy kb.: 1 hete) akkor igazából azért voltam ledobbenve, mert ugye egy majdnem 100éves márka (és a márkát nem kell idézojelbe tenni mert ez itt Nagy-Britanniában tényleg egy mákra névvé notte ki magát) és nekem olyan hihetetlen hogy senki nem eszmélt évekkel ezelott a HMV headoffice-ben a kerek asztalnál a meetingeken, és kiáltotta el magát, hogy "valamit tenni kéne"... vagy valami?
Én aki utolsó pillanatig kihúztam a CD lemezekkel, már 2 éve be ripeltem a zenéimet és 1,5 éve nem hallgatok cd lemezrol zenét, még én is elobb beláttam, hogy VÉGE a cd korszaknak. De a HMV-nél senki nem tudta aztmondani, hogy emberek vegyunk példát az AMAZON-ról, és áruljunk zenei fájlokat, a weboldalat alakitsuk át olyanra, hogy minden igényt kielégítoen lehessen zenét vásárolni, az uzletekben a CD polcok helyett helyezzunk el USB-s, SD kártyás letolto konzolokat grafikus kijelzovel, stb???
Ma voltam bent a HMV-ben! Úgy legagyisodott az egész, hogy nem is csodálom, hogy így végezte. Nem értem, hogy hagyhatták a felelos beosztásban lévok ezt?
A teljes bezárás elott megpróbálják kiárulni a készleteket 25%-os engedménnyel ami csak a DVD-kre és CD lemezekre vonatkoznak.
Egyébként lesúlytó amit láttam. Árulnak fuleseket. De! Egyik fejhallgatót sem lehetett meghallgatni mert a forrás készulék már hetek óta rossz. Egyik promo CD-be sem lehetett bele hallgatni mert mindegyik lejátszó elromlott. Aztán találtam egyet ami mukodott, de arra meg rátoltak egy nehéz polcot így nem lehetett hozzá férni a rákotott fejhallgatóhoz.
Tényleg nem értem ezt a hanyagságot!
2007-ben a Virgin (Virgin Megastores) lemez bolt uzlet lánc is bajba kerult és ár alatt el is adták igen gyorsan és Zaavi néven tovább mukodtek de csak 2 évig! Utána a Zaavi is becsodolt! Most tessék kapaszkodni! A HMV megvásárolt 19 uzletet a becsodolt Zaavitól (aki a konkurencia volt) vagy ha úgytetszik Virgin-tol 2009-ben!
A HMV 176millió Angol Font tartozást jelentett Január elején. Gondolom ez nem tegnap jott ossze, vagy is 2009-ben már lennie kellett egy szép kis summának ami figyelmeztethette a General Managert, meg a helyetteseit, hogy "hét te buta ne vegyél még 19 uzletet mikor milliókkal tartozunk".
Jól megszégyenult a kutyás-gramofonos logo!
Komoly PR "managerek" meg helyzet elemzok, piac kutatók ulhetnek a HMV bársony foteljeiben... a General Managerrol már nem is bszélve.
Igen ez nagyon szomorú. Igénytelenség és pénztelenség párosa. Ha nincs pénz de van lelkesedés, az sokáig tudja működtetni az üzletet. Zalaegerszegen bezárt a MM egy éve. Itt is a tehetségtelen vezetők miatt ment csődbe az üzlet, pedig lehet jól is csinálni. A városban most már csak egyetlen üzletben lehet CD-t kapni, az is az Alexandra könyvesbolt. Régi Philips asztali CD játszójuk van. A hangerőszabályzója nem jó, állandó nagy hangerőn üvölt a hibás fülesből, aminek csak az egyik fele szól, az is kontaktos. Amikor felajánlottam nekik, hogy elviszem a CD-t megjavíttatni húzták a szájukat és azt makogták, hogy ezt meg kell kérdezni a központban.. Nem értem, régi kuncsaft vagyok, ismernek,nem lépek le a szajréval....
-
alfaati
Én aki utolsó pillanatig kihúztam a CD lemezekkel, már 2 éve be ripeltem a zenéimet és 1,5 éve nem hallgatok cd lemezrol zenét, még én is elobb beláttam, hogy VÉGE a cd korszaknak. De a HMV-nél senki nem tudta aztmondani, hogy emberek vegyunk példát az AMAZON-ról, és áruljunk zenei fájlokat, a weboldalat alakitsuk át olyanra, hogy minden igényt kielégítoen lehessen zenét vásárolni, az uzletekben a CD polcok helyett helyezzunk el USB-s, SD kártyás letolto konzolokat grafikus kijelzovel, stb???
Ma voltam bent a HMV-ben! Úgy legagyisodott az egész, hogy nem is csodálom, hogy így végezte. Nem értem, hogy hagyhatták a felelos beosztásban lévok ezt?
A teljes bezárás elott megpróbálják kiárulni a készleteket 25%-os engedménnyel ami csak a DVD-kre és CD lemezekre vonatkoznak.
Egyébként lesúlytó amit láttam. Árulnak fuleseket. De! Egyik fejhallgatót sem lehetett meghallgatni mert a forrás készulék már hetek óta rossz. Egyik promo CD-be sem lehetett bele hallgatni mert mindegyik lejátszó elromlott. Aztán találtam egyet ami mukodott, de arra meg rátoltak egy nehéz polcot így nem lehetett hozzá férni a rákotott fejhallgatóhoz.
Tényleg nem értem ezt a hanyagságot!
2007-ben a Virgin (Virgin Megastores) lemez bolt uzlet lánc is bajba kerult és ár alatt el is adták igen gyorsan és Zaavi néven tovább mukodtek de csak 2 évig! Utána a Zaavi is becsodolt! Most tessék kapaszkodni! A HMV megvásárolt 19 uzletet a becsodolt Zaavitól (aki a konkurencia volt) vagy ha úgytetszik Virgin-tol 2009-ben!
A HMV 176millió Angol Font tartozást jelentett Január elején. Gondolom ez nem tegnap jott ossze, vagy is 2009-ben már lennie kellett egy szép kis summának ami figyelmeztethette a General Managert, meg a helyetteseit, hogy "hét te buta ne vegyél még 19 uzletet mikor milliókkal tartozunk".
Jól megszégyenult a kutyás-gramofonos logo!
Komoly PR "managerek" meg helyzet elemzok, piac kutatók ulhetnek a HMV bársony foteljeiben... a General Managerrol már nem is bszélve.
pont kapcsolódik a témához:
http://www.nme.com/n...s-artists/68311
Mielőtt pezsgőt bontanánk, ez az éves forgalom kb annyi, mint a gyár egy hetes árbevétele, ahol dolgozom...sajnos ez édeskevés...
What is an Audiophile?
Hát, tévedtem. Az igazat megvallva a hölgy munkássága nincs az érdeklődésem középpontjában.
Nyugodt lehetsz, hogy előbb megjelennek az efféle populárisabb dolgok LP-n, mint a mi kedvenceink. A sznobok megveszik...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Mármint a vinil minősége
Én sem vagyok rajongó, de mielőtt rákerestem az amazonon, nagyobb összegben is fogadtam volna, hogy a menősége miatt vinilen is kiadták a zenéit.
Mármint a vinil minősége
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Hát, tévedtem. Az igazat megvallva a hölgy munkássága nincs az érdeklődésem középpontjában.
Én sem vagyok rajongó, de mielőtt rákerestem az amazonon, nagyobb összegben is fogadtam volna, hogy a menősége miatt vinilen is kiadták a zenéit.
És vannak a tények.
http://www.amazon.co...Vinyl Lady Gaga
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
A Zorn/Tzadik albumok nem jottek ki vinilen. Azok a boritok igazan jol neznenek ki nagyban.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1 ... zorn+vinyl
Lédigiga nyilván nem fog LP-t kiadni.
És vannak a tények.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_ ... +Lady+Gaga
Nem tömeges tendencia ez, de sok embernek a zenehallgatás misztériumához tartozik. Ráadásul mostanában nagyon jó minőségben jelennek meg LP-k.
Egyet kell értsek dörmögi fórumtárssal abban, hogy a mostanában megjelenő LP-k minősége javuló tendenciát mutat. Mondom ezt úgy , hogy ha valaki visszaolvassa a posztjaimat abból kiderül, hogy enyhén szólva is szkeptikus vagyok az új és újrakiadott lemezekkel szemben. De hál' Istennek változóban van a dolog, ami persze nem azt jelenti, hogy már utolérték a régi jó 60-as 70-es évekbeli kiadványokat. Erre pontosan addig kell várnunk, amíg teljesen visszaállnak a felvételeknél a nagysebességű analóg szalagokra, és a csöves stúdió elektronikákra. .
A piaci tendenciák engem egyébként abszolút nem érdekelnek, csak az, hogy az általam szeretett zenei műfajok és bandák hozzáférhetőek legyenek LP-n vagy CD-n.
Nem tömeges tendencia ez, de sok embernek a zenehallgatás misztériumához tartozik.
Igen, így van. Ahogy a mechanikus órát is élvezet hordani és kazettás vagy szalagos magnót hallgatni.
ÁÁÁ kész vagyok....lejárt a zene én felálok, hogy kiveszem a lemezt... és közbe a számitógépről ment...ez a megszokás.:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Tény, hogy én is fontolgatom 2 évtized után ismét egy lemezjátszó beszerzését, de nem hiszem, hogy ezzel valamiféle tömeges tendenciát testesítenék meg.
Nem tömeges tendencia ez, de sok embernek a zenehallgatás misztériumához tartozik. Ráadásul mostanában nagyon jó minőségben jelennek meg LP-k.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Szerintetek a blu ray lemezek mikor fognak "kihullani"? Mint korongra gondolok, ugyanis a cd használat csökken, dvd-t is át fogja venni a HDD, pen drive, media lejátszó, persze adatra, egyébre még sokan használják/juk. Nyilván a blu ray a maga 25, 50 gigájával viszonylag nagy méret, de szerintetek a blu ray korongoknak is annyi lesz előbb utóbb?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Ezt az adatot honnan vetted, ha szabad kérdeznem?
Elhiszem, hogy így zárt körben azt próbáljuk érezni, az LP piac komolynak mondható, de az átlagember számára már rég nem létezik. Tény, hogy én is fontolgatom 2 évtized után ismét egy lemezjátszó beszerzését, de nem hiszem, hogy ezzel valamiféle tömeges tendenciát testesítenék meg.
Már nem emlékszem pontosan, egy amerikai statisztikáról szóló cikk volt..de mint minden cikk lehet, hogy nem volt valós.