Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írható Cd-k

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Pelican »

mondjuk adattárolásra érdekelne: hol ennyi? 
(szlovák forrás?)

A net hemzseg az árusoktól.
pl. lemezbolt.atw.hu/

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani azzal, akit érdekel.Összehasonlító tesztet végeztünk itt baráti körben írható cd-k minőségéről.
A fekete lemez is nagyon jó, annak a középtartománya tisztább, mint az eredetinek, olyan középsúlyos a lemez, egy kicsit kevesebb a mélye, de szintén kiváló.
Összefoglava:a philips audio nagy salódás, mert 340 forint körül van, a Sony 211-ért szintén gynge, a verbatim 150-ért végülis oké lehet, de ne audiofil célra.
A maell 150-ért nagyon jó, a Fuji audio pro 350 -ért szintén nagyon jó, de a legjobb a Fuji fkete lemeze 219-ért.ha vkinek van pénze , akkor a sárga Fuji, de a fekete is kitűnő.
legközelebb a penna által forgalmazott arany lemzekre vágyok, mert van itthpon 1 régi Kodak gold, és az is szuper.
na ha untatott vkit, akkor bocsi!

Dehogy untatsz ! Inkább még több ilyet
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ne vicceljetek már ! 200 huf-ért venni írható cd-t?? 80 Ft-ért lehet kapni Taiyo Yuden alapanyagú Plextort, ami tökéletes.

Ezt én 65 Ft-ért veszem...

A fekete kedvelőknek van ilyen (60 Ft/db):

Lacy:
Köszi!

mondjuk adattárolásra érdekelne: hol ennyi?

(szlovák forrás?)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Ne vicceljetek már ! 200 huf-ért venni írható cd-t?? 80 Ft-ért lehet kapni Taiyo Yuden alapanyagú Plextort, ami tökéletes.

mármint mihez tökéletes?

zenéhez, vagy adattároláshoz ( nem vitatva a Taiyo Yuden kiváló alapanyagát) ?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Írható Cd-k

Ezt én 65 Ft-ért veszem...

A fekete kedvelőknek van ilyen (60 Ft/db):

Lacy:
Köszi!

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Scott »

Saturn mammut 10es kiszerelés 1.999.-memorex fekete. 
MMben drágább: 399.-

Ne vicceljetek már ! 200 huf-ért venni írható cd-t??
80 Ft-ért lehet kapni Taiyo Yuden alapanyagú Plextort, ami tökéletes.
Az Audio CDR meg egy lehúzás. Ugyanaz, mint egy data CD, csak az árban benne vannak bizonyos jogdíjak ill. az asztali CD írok csak ezeket kajálják be. Teljesen felesleges ilyet venni PC-s audio íráshoz, csak pénz kidobás.

Vendég

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a fekete Memorex is megérne egy próbát, csak marha nehéz venni.

Saturn? az meg ki a pék... :kiraly:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Én Erre szoktam mostanában írni.Szerintem ez is megérne egy tesztet.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani azzal, akit érdekel.Összehasonlító tesztet végeztünk itt baráti körben írható cd-k minőségéről.

a tesztért..
Amit hozzá fűznék:
A másik titkos fegyver a Traxdata, annak is az audio veziója ami tán csak 1-4x irható sebességű....
Amúgy én elég sok zenét írtam a sima ezüst Memorexre, és Fuji-ra. mindkettő jó minőséget ad, bár össze nem hasonlítottam senkivel (semmivel) ráadásul ezekből van már több éves is, ami az autós használat ellenére is hibátlan.
Szóval ha van még kedvetek tesztelni

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Egy illetékes - ha erre jár - kijavíthatná a címet cédéékről cédékre (cd-k).Lehet, hogy csak az én szememet bántja...

Jogos. Done.

pedig milyen sokat gondolkodtam rajta, hogy írjam :D de így nézett ki a legjobban

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11319
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egy illetékes - ha erre jár - kijavíthatná a címet cédéékről cédékre (cd-k).Lehet, hogy csak az én szememet bántja...

Jogos. Done.

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Kicsit Off:  
Nem tudjátok esetleg hogy a 7es Neroban audio cd írása esetén miért nem adja be az írási sebesség beállításának lehetőségét mint a korábbi 6os sorozat esetében ? (szóval itt most full magától adja meg )

Thx

Nekem kiadja. Talán csak közvetlen lemezmásoláskor nem jön elő, vagy csak a sok fül közül nem az van legfelül, te meg túllépsz rajta.
Milyen lemezre írtál és mekkora sebességet adott meg magától?
Nekem most van a gépemen audio CD lemezképfájl, ki is próbáltam, hogy elkezdem kiírni, és rögtön a sebesség megadása jött elő. Az én Nero-m 7.0.1.4.-es.
Egyébként a Szoftver fórumban van topicja az audio szoftvereknek, ott van szó a Neroval való zeneírásról és konvertálásokról is.

OFFTOPIC:

Köszönöm a választ! :kiraly: Ott folytatom majd - Szoftver
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Írható Cd-k

Egy illetékes - ha erre jár - kijavíthatná a címet cédéékről cédékre (cd-k).
Lehet, hogy csak az én szememet bántja...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

de a legjobb a Fuji fkete lemeze 219-ért.ha vkinek van pénze , akkor a sárga Fuji, de a fekete is kitűnő.

hát igen, qqriq-ék is erre jutottak, igaz, ők a memorex black-kel hasonlitották össze , de ezt írtuk is pár hete

(érdekes, nekem úgy tűnik a black fuji mélyben is "erős")

a teszt nagyon hasznos volt!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11319
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Összehasonlító tesztet végeztünk itt baráti körben írható cd-k minőségéről.
Köszi a beszámolót! Kár, hogy Neroval csináltátok.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

nálam belépett a princo kategóriába. Na az már nem semmi, annál rosszabb talán nincs is...
Naim-ZU

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: edwin »

Ezen a képen látszik, hogy kicsi-nagy "lyukak" lettek rajta, ez miatt a lemez olvashatatlan. Sajnos nem látszik rendesen, nem fókuszált rá a gép, de a "lyuk" közelről megnézve olyan, mint ha egy "amőbát" néznénk a tárgylemezen mikroszkóp alatt, van széle, pöttyös is.....
Volt egy philips széria, amivel nekem is nagyon meggyűlt a bajom. Néhány hónap alatt olvashatatlanná váltak. Azóta a philipset nagyívben elkerülöm, nálam belépett a princo kategóriába.
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: sozs »

Ezen a képen látszik, hogy kicsi-nagy "lyukak" lettek rajta, ez miatt a lemez olvashatatlan. Sajnos nem látszik rendesen, nem fókuszált rá a gép, de a "lyuk" közelről megnézve olyan, mint ha egy "amőbát" néznénk a tárgylemezen mikroszkóp alatt, van széle, pöttyös is.....

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: sozs »

Íme egy (számomra) érdekes lemez.
A mellékelt képen egy Philips CD-R látható, ami kb. a megírás után egy két hónapra lett ilyen:

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

miért nem eac-cal írtatok
Nekem ez bevált, de ha úgy gondolod az jobb kipróbálhatom, semmibe nem kerül..

Hajrá!
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

miért nem eac-cal írtatok Nekem ez bevált, de ha úgy gondolod az jobb kipróbálhatom, semmibe nem kerül..
Naim-ZU

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Számítógépre került nero 6-al az image az eredeti lemezről (usher teszt), s majd az image lett kiírva több lemezre 8x-os sebbességgel NEC íróval. Volt köztük Sony cd-r(zöld borítós), Maxell cd-r (nyomtatható felületű), Philips cd-r q Audio, Fuji Audio pro, Fuji fekete lemez (for digital photos), és verbatim cd-r (olcsó jellegű).
az eredmény változó lett, erősen hallható különbségek voltak a legrosszabb és legjob között.
Tehát a leggyengébb abszolút a Verbatim lett, nagyon hasonó lett a Sony is. Ezeknél jelentősen felfelé billent az egyensúly, s dinamikát is veszítettek rendesen. a nagybőgő hangja összemosódott, nem is ment olyan mélyre, a pánsípos-dobos felvételen a sípok idegesítőek lettek, a dobok is mosottak. Ezeknél egy kicsit jobb a philips audio lemeze, de az is fefelé billen, viszont nem annyira zavaróan, meg több a dinamikája. A Maxell lemeze meglepően hallgatható, de még mindig rosszabb az eredetinél, itt megmarad az egyensúly nagyjából, csak a dinamika rosszabb. A két legjobb a Fuji termékei, viszont nagyon más karakterűek! A sárga audio pro szinte egy az egyben olyan, mjint az eredeti, nem hallottunk különbséget mi, talán 1 kicsit erősebb a mélye, meg mélyebbre megy, mint az eredeti. A fekete lemez is nagyon jó, annak a középtartománya tisztább, mint az eredetinek, olyan középsúlyos a lemez, egy kicsit kevesebb a mélye, de szintén kiváló.
Összefoglava:a philips audio nagy salódás, mert 340 forint körül van, a Sony 211-ért szintén gynge, a verbatim 150-ért végülis oké lehet, de ne audiofil célra.
A maell 150-ért nagyon jó, a Fuji audio pro 350 -ért szintén nagyon jó, de a legjobb a Fuji fkete lemeze 219-ért.ha vkinek van pénze , akkor a sárga Fuji, de a fekete is kitűnő.
legközelebb a penna által forgalmazott arany lemzekre vágyok, mert van itthpon 1 régi Kodak gold, és az is szuper.

Untatott?? Ugyan már, az ne olvassa!
Inkább köszönjük a tesztet, amiből mindannyian profitálhatunk!
(miért nem eac-cal írtatok?)

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani azzal, akit érdekel.
Összehasonlító tesztet végeztünk itt baráti körben írható cd-k minőségéről.
Számítógépre került nero 6-al az image az eredeti lemezről (usher teszt), s majd az image lett kiírva több lemezre 8x-os sebbességgel NEC íróval. Volt köztük Sony cd-r(zöld borítós), Maxell cd-r (nyomtatható felületű), Philips cd-r q Audio, Fuji Audio pro, Fuji fekete lemez (for digital photos), és verbatim cd-r (olcsó jellegű).
az eredmény változó lett, erősen hallható különbségek voltak a legrosszabb és legjob között.
Tehát a leggyengébb abszolút a Verbatim lett, nagyon hasonó lett a Sony is. Ezeknél jelentősen felfelé billent az egyensúly, s dinamikát is veszítettek rendesen. a nagybőgő hangja összemosódott, nem is ment olyan mélyre, a pánsípos-dobos felvételen a sípok idegesítőek lettek, a dobok is mosottak. Ezeknél egy kicsit jobb a philips audio lemeze, de az is fefelé billen, viszont nem annyira zavaróan, meg több a dinamikája. A Maxell lemeze meglepően hallgatható, de még mindig rosszabb az eredetinél, itt megmarad az egyensúly nagyjából, csak a dinamika rosszabb. A két legjobb a Fuji termékei, viszont nagyon más karakterűek! A sárga audio pro szinte egy az egyben olyan, mjint az eredeti, nem hallottunk különbséget mi, talán 1 kicsit erősebb a mélye, meg mélyebbre megy, mint az eredeti. A fekete lemez is nagyon jó, annak a középtartománya tisztább, mint az eredetinek, olyan középsúlyos a lemez, egy kicsit kevesebb a mélye, de szintén kiváló.
Naim-ZU

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Kicsit Off:  
Nem tudjátok esetleg hogy a 7es Neroban audio cd írása esetén miért nem adja be az írási sebesség beállításának lehetőségét mint a korábbi 6os sorozat esetében ? (szóval itt most full magától adja meg )

Thx

Nekem kiadja. Talán csak közvetlen lemezmásoláskor nem jön elő, vagy csak a sok fül közül nem az van legfelül, te meg túllépsz rajta.
Milyen lemezre írtál és mekkora sebességet adott meg magától?
Nekem most van a gépemen audio CD lemezképfájl, ki is próbáltam, hogy elkezdem kiírni, és rögtön a sebesség megadása jött elő. Az én Nero-m 7.0.1.4.-es.
Egyébként a Szoftver fórumban van topicja az audio szoftvereknek, ott van szó a Neroval való zeneírásról és konvertálásokról is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”