Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Addig a pontig amíg a kábel nem melegszik föl annyira, hogy az anyag fizikailag nagyobb mértékben dolgozzon, nem kellene változnia hangban. A puding próbája az evés, majd ha megcsinálod kiderül. Bár ugye a kérdés, hogy most milyen belső kábel van az erősítődben amit szeretnél kicserélni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a csere csak pozitívumokkal fog járni.

Persze semmi sem biztos, de én azért 99%-ra veszem, hogyha a jelet ugyan azon a kábelen viszem tovább az erősítőn belül is, akkor az csak tovább növeli a szinergiát. Mint ahogy ez történt akkor is, amikor egyre több helyre kezdtem el használni.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

...mert egy barátom úgy próbálta bejáratni a valamilyen tápkábelét, hogy hegesztett vele, és borzasztó hangja lett, tulajdonképpen használhatatlanná tette. Gondolom Te nem erre a nagyobb feszültségre gondoltál!

Addig a pontig amíg a kábel nem melegszik föl annyira, hogy az anyag fizikailag nagyobb mértékben dolgozzon, nem kellene változnia hangban. A puding próbája az evés, majd ha megcsinálod kiderül. Bár ugye a kérdés, hogy most milyen belső kábel van az erősítődben amit szeretnél kicserélni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a csere csak pozitívumokkal fog járni.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

lol

Úgy látszik, hogy az elvetemült hifista nem ismer határokat, habár ezt eddig is tudtuk
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ha forrasztva van és elvágod, utána ha nem ugyanazzal az ónnal forrasztod vissza nem lesz ugyanaz a hang. Az, hogy előtte tápkábel volt, nem lesz jelentősége az IC-nél sőt lehet még jobb is. Sokan járatják be a jelkábeleiket nagyobb feszültségen és áramerősséggel, ami egy jelkábelnél nem fordulna elő, szóval ettől ne félj, az irányra figyelj!

Köszi, ez jól hangzik. Az iránnyal nincs gond, a régi kopott felirat még látszik valamennyire. Egyébként azért merült ez fel bennem, mert egy barátom úgy próbálta bejáratni a valamilyen tápkábelét, hogy hegesztett vele, és borzasztó hangja lett, tulajdonképpen használhatatlanná tette. Gondolom Te nem erre a nagyobb feszültségre gondoltál!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Ha forrasztva van és elvágod, utána ha nem ugyanazzal az ónnal forrasztod vissza nem lesz ugyanaz a hang. Az, hogy előtte tápkábel volt, nem lesz jelentősége az IC-nél sőt lehet még jobb is. Sokan járatják be a jelkábeleiket nagyobb feszültségen és áramerősséggel, ami egy jelkábelnél nem fordulna elő, szóval ettől ne félj, az irányra figyelj!

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lassan készülök levágni a hálózatiból, hogy az erősítőbe berakjam a jelhez 2x25cm-ert. Azt megtudod mondani Ear, vagy valaki, hogy megfelelő járatási idő után ugyanolyan jó lesz, mintha mindig is ic-nek használtam volna, vagy nem?

Magyarázatképpen még annyit, hogy azon aggódok, hogy a tartósan nagyobb feszültség, és áram, átalakíthatta-e a molekuláris szerkezetét? Lehet, hogy nagy baromság, de azért megköszönném, ha megnyugtatna valaki.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lassan készülök levágni a hálózatiból, hogy az erősítőbe berakjam a jelhez 2x25cm-ert. Azt megtudod mondani Ear, vagy valaki, hogy megfelelő járatási idő után ugyanolyan jó lesz, mintha mindig is ic-nek használtam volna, vagy nem?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szívesen elcserélem az árnyékolt drótomat árnyékolatlanra veled.

Hálózatinak is? Az enyém 2m-es.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az első KSL réz hangszóródrót az randa szürke szigetelésben volt, az a leguniverzálisabb,jó interkonnektnek, belső kábelezésre, tápdrótnak és persze hangszóróhoz is. A második generáció árnyékolt és bambábban, laposabban tud szólni. A szigetelés maradt randa szürke. A színes köpenybe húzott generáció nyitottabb, izgalmasabb, hifibb hang, kevésbé univerzális, mint az első generáció.

Az ezüst KSL drótoknál is van hasonló generációbeli eltérés, legyen szó összekötőről, hangszóróról vagy éppen tápkábelről, bár ott bonyolultabb, mi mivel jó. És ez alighanem a készülékekre is igaz, nem véletlen, hogy külön áruk van a Kondo halála előtti és utáni dolgoknak.

Én ezt semmiképp nem látom ennyire kategorikusan, nekem a legrégebbiből is (árnyékolatlan), és az utána lévő első árnyékolt verzióból is van ic-m is, és hf-em is. Sokat játszottunk velük, és szerintem nincs ilyen első, második helyezett, inkább másképp jó mindkettő (de nagyon). Én hosszú idő után sem tudom rangsorolni a kettőt, persze ez az én ítéletem, nem kijavítani akartalak, csak annyira nem értek egyet azzal, hogy bambább laposabb lenne a vastagabb, hogy muszáj volt leírnom, nehogy valaki így könyvelje el ezek után, holott mind a két féle olyan zeneiséggel bír, amit az általam ismert (és birtokolt) drágább AN drótokból is hiányolok. Az újabb fehér feliratos jellemzésével már egyet értek, annak hangjában már tényleg megjelenik az Angol hifisebb vonal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: contaxg »

A korából. Körülöttem messze az első generáció a legnépszerűbb mindkét változatból.

Jahhh, ok! Armnál láttam jó pár éve ilyen muzeális példányt.
Bitang hosszú volt (a kábel) és nagyon büszke volt rá!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha a Mikulás meglepne egy rakás KSL (réz)kábellel, szíves-örömest próbálnám bármely felépítésű, topológiájú és árkategóriájú rendszerünkben használni, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, még ha nem is áruljuk, érdemes kipróbálni egyszer, ha mód van rá.

Csak kellő mennyiségű apróval meg kell tölteni a Mikulás puttonyát és máris házhoz szállítja a kívánt mennyiségű Kondo KSL-t.
Én azért inkább a KSL ACz-t választanám a helyedben, ha már kívánságműsorról van szó.

(bocs a rossz képért, de csak a telcsim volt most éppen kéznél)

viri
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem a KSL hálózati kábellel ellenkező irányú tapasztalataim vannak.
Ugyanakkor más (AN) rendszerben rendkívül jó hangot produkált.

Engem pedig a KSL megtalálása hozott le a kábelmizériáról! Egy óráig tudnék beszélni róla, de inkább csak annyit mondok: Örök hála Kondo mesternek!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Réz vagy ezüst? Mindkettőből készült jobb, univerzálisan jó, és bénább hangú generáció is.

Honnan, miből lehet tudni, hogy melyik az univerzálisan jó?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

Amennyiben feltételezzük, hogy a Naim PowerLine "rendszerspecifikus" drót, akkor talán igen. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy nem igazán rendszerspecifikus, van aki Parasound JC2 előfokkal használja, van aki studióban öreg AKG csöves hangkeverővel, van aki Accuphase DP700 SACD játszóval és C2810 előfokkal, van aki Lavry DA10 D/A konverterrel és van aki Ear-Yoshino 864B előfokkal és ATC 100-as aktív studió monitorokkal. SZVSZ tehát nem igazán rendszerspecifikus a használhatósága, de ez persze nem jelenti azt, hogy minden rendszerben csak jó lehet.

Mellesleg a KSL interkonnekt és hálózati kábelt is használják studióban is ismerőseim, és igen csak elégedettek vele, nem véletlenül, a KSL kábelek lehet, hogy univerzálisabbak annál, mint a régebbi Vx, Vz angol Note kábelek voltak. Ha a Mikulás meglepne egy rakás KSL (réz)kábellel, szíves-örömest próbálnám bármely felépítésű, topológiájú és árkategóriájú rendszerünkben használni, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, még ha nem is áruljuk, érdemes kipróbálni egyszer, ha mód van rá.

Nekem a KSL hálózati kábellel ellenkező irányú tapasztalataim vannak.
Ugyanakkor más (AN) rendszerben rendkívül jó hangot produkált.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Mellesleg a KSL interkonnekt és hálózati kábelt is használják studióban is ismerőseim, és igen csak elégedettek vele, nem véletlenül, a KSL kábelek lehet, hogy univerzálisabbak annál, mint a régebbi Vx, Vz angol Note kábelek voltak. Ha a Mikulás meglepne egy rakás KSL (réz)kábellel, szíves-örömest próbálnám bármely felépítésű, topológiájú és árkategóriájú rendszerünkben használni, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, még ha nem is áruljuk, érdemes kipróbálni egyszer, ha mód van rá.

... és még az sem zavar ebben az esetben, ha ezüstből készül!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4273

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Csak neki.
pl.
Sok év kísérletezés után egy AN rendszernél kötök ki. Tovább drótozok, de mellesleg (nyilván) KSL hálózati kábeleket használok.
Ez utóbbi mások számára semmi hangzásinformációval nem bír.
Sőt. Egyenesen katasztrofális hangot eredményezhet ez a rendszerspecifikus drót egy más rendszerben.

Analógia fennáll?

Amennyiben feltételezzük, hogy a Naim PowerLine "rendszerspecifikus" drót, akkor talán igen. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy nem igazán rendszerspecifikus, van aki Parasound JC2 előfokkal használja, van aki studióban öreg AKG csöves hangkeverővel, van aki Accuphase DP700 SACD játszóval és C2810 előfokkal, van aki Lavry DA10 D/A konverterrel és van aki Ear-Yoshino 864B előfokkal és ATC 100-as aktív studió monitorokkal. SZVSZ tehát nem igazán rendszerspecifikus a használhatósága, de ez persze nem jelenti azt, hogy minden rendszerben csak jó lehet.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Dehogynem. Egy fontos fejlődéstörténeti állomás, aminek az előzményei meglehetősen jól publikáltak.

Így igaz. Mellesleg tényleg csak Naim készülékei vannak.

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Dehogynem. Egy fontos fejlődéstörténeti állomás, aminek az előzményei meglehetősen jól publikáltak.

Csak neki.
pl.
Sok év kísérletezés után egy AN rendszernél kötök ki. Tovább drótozok, de mellesleg (nyilván) KSL hálózati kábeleket használok.
Ez utóbbi mások számára semmi hangzásinformációval nem bír.
Sőt. Egyenesen katasztrofális hangot eredményezhet ez a rendszerspecifikus drót egy más rendszerben.

Analógia fennáll?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1027

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Az utolsó 2 métertől azért sok minden függ!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Elég sok kísérletet végzett az elmúlt években hálózati kábelekkel és jelenleg a Naim PowerLine hálózati kábeleket használ a készülékekhez.
Remélem nem sértődik meg, hogy kipletykáltam

Amennyiben Naim készülékei vannak, ez az információ számunkra semmit sem jelent...talán csak egy finom szinergia-megnyilvánulást, kizárólag csak ott.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Darvas László elismert munkásságába időnként becsúsztak tévedések,(ezt ő maga is elismeri), amik nem kisebbítik érdemeit. Ez a sommás nyilatkozata sem akkor, sem most nem állja meg a helyét.

Elég sok kísérletet végzett az elmúlt években hálózati kábelekkel és jelenleg a Naim PowerLine hálózati kábeleket használ a készülékekhez.
Remélem nem sértődik meg, hogy kipletykáltam

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Ennél már csak az jobb ötlet, ha az audio készülékeknek saját áramköre van, praktikusan a fogyasztásmérőtől kezdve ('dedikált betáp').

Pont ezt írtam le. Mivel két készüléket táplált (erősítő, CD játszó), ezért volt két 10 méteres tápvonal.
Mivel kikerültem a kismegszakítót, ennek a hangjával sem kellett foglalkozni.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Kábelezzünk

Ha már: érdemes-e kismegszakítót tenni külön csak az audio részhez, esetleg másik körre kötni a videót?
Ennél már csak az jobb ötlet, ha az audio készülékeknek saját áramköre van, praktikusan a fogyasztásmérőtől kezdve ('dedikált betáp').

Vendég

Kábelezzünk

Egyszer bekötöttem 2db kb.10 méteres MTK kábelt (100Ft/m) a kismegszakító elé az (elosztóba), de természetesen a villanyóra után . A kábelek végére IEC dugókat szereltem egyet-egyet és kb egy hétig hagytam járatodni. Szerintem ez volt életem legjobb "tápkábele".

Innen már egyenes út vezet a Roy-féle ösvényekre:-)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Ehhez a fényviszonyok is hozzájárulnak, mert eggyel kevesebb érzékszervre kell koncentrálni. Én legalábbis ezt tapasztalom. Persze a hálózat terhelése is számít.
Ha már: érdemes-e kismegszakítót tenni külön csak az audio részhez, esetleg másik körre kötni a videót? Nekem a TV is ugyanabba a körbe van bekötve, és ha áramtalanítom, akkor mintha kerekebb lenne a hang.

Egyszer bekötöttem 2db kb.10 méteres MTK kábelt (100Ft/m) a kismegszakító elé az (elosztóba), de természetesen a villanyóra után . A kábelek végére IEC dugókat szereltem egyet-egyet és kb egy hétig hagytam járatodni. Szerintem ez volt életem legjobb "tápkábele".

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”