Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

Köszi cosmo!
én kb. 1990-ig egy a képen láthatóhoz hasonlót használtam,
karnélküli azt hiszem "linear tracking" fajtát, nos abban hátul ki/be lehetett kapcsolni az előerősítőt, de anélkül ment be egy phono-ba.
Lehet, hogy anyagi okok miatt akkor várnom kell

system

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ha az angol nem akadály, akkor
köszi, az angol a legjobb, német elmegy, francia ne legyen.

ha jól gondolom nekem csak olyan jó, amiben van már előerősítő, ugye.

és gondolom a mostaniak mind tudják, hogy ők rakják rá a tűt, nem
én remegő ujjakkal

Előerősítő (kell, mert nem hiszem, hogy a musiccenteredben van phono bemenet), ha nincs benne az sem baj, mert a NAD csinál ilyet. Olyan 20.000 Ft. körüli az ára! Katt ide.

Az én alap Denonom is rárakja magától a tűt, viszont csak az eljér, ha a lemez en máshová szeretném tenni, akkor bénázni kell a kezemmel. Vannak olyan lemezjátszók, amikben egy kis karral meg lehet emelni a fejet és ott letten, ahol akarod.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Ha az angol nem akadály, akkor
köszi, az angol a legjobb, német elmegy, francia ne legyen.

ha jól gondolom nekem csak olyan jó, amiben van már előerősítő, ugye.

és gondolom a mostaniak mind tudják, hogy ők rakják rá a tűt, nem
én remegő ujjakkal
system

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Kedves LP szakértők! 
tudnátok olyan oldalakat ajánlani, ahol teszteket, összehasonlításokat lehet olvasni lemezjászókról.
Elsősorban nem a high-end készülékekre gondolok, hanem affélékre amiket mostanság 10-15-20 ezer forintokért árulnak használtan. Leginkább a dicsért nad-okat látom, de feltűnnek az "ismert" gyártók különféle termékei. Ahogy olvasgattam itt és másutt a hangszedő a legfontosabb. Ilyeneket hol árulnak Mo-on (alábbi emlegetett helyeken túl)? Hogy tudom megállapítani egy használt készüléken, hogy mennyire agyonhasznált?

cél: LP-kről biztonsági cd másolat készitése (digitalizálás), illetve élvezkedés csak úgy. utóbbi inkább később, mert először csak egy musiccenterre lesz kötve, aztán egyszer, ha Allah is úgy akarja, lesz erősitőm is rendes.

a többi kérdést majd sorjában még

előre is kösz, aki rám pazarolja idejét

Ha az angol nem akadály, akkor itt elég sok lejátszóról írnak, de NAD-ok közül csak sajnos egy van

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Kedves LP szakértők!

tudnátok olyan oldalakat ajánlani, ahol teszteket, összehasonlításokat lehet olvasni lemezjászókról.
Elsősorban nem a high-end készülékekre gondolok, hanem affélékre amiket mostanság 10-15-20 ezer forintokért árulnak használtan. Leginkább a dicsért nad-okat látom, de feltűnnek az "ismert" gyártók különféle termékei. Ahogy olvasgattam itt és másutt a hangszedő a legfontosabb. Ilyeneket hol árulnak Mo-on (alábbi emlegetett helyeken túl)? Hogy tudom megállapítani egy használt készüléken, hogy mennyire agyonhasznált?

cél: LP-kről biztonsági cd másolat készitése (digitalizálás), illetve élvezkedés csak úgy. utóbbi inkább később, mert először csak egy musiccenterre lesz kötve, aztán egyszer, ha Allah is úgy akarja, lesz erősitőm is rendes.

a többi kérdést majd sorjában még

előre is kösz, aki rám pazarolja idejét
system

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Még annyit, hogy demo-ra érdemes elôbb bejelentkezni, mert addigra összeszerelik a kívánt motyót (jobb esetben még azt is megkérdezik, hogy milyen egyéb komponensekkel szeretnéd meghallgatni a lemezjátszót)
Kultúrált hely. Most már pláne kiváncsi vagyok.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Még annyit, hogy demo-ra érdemes elôbb bejelentkezni, mert addigra összeszerelik a kívánt motyót (jobb esetben még azt is megkérdezik, hogy milyen egyéb komponensekkel szeretnéd meghallgatni a lemezjátszót)

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Szívesen   Egyébként kifejezetten "hifibarát" hangulatú hely!
Arra gondolsz, hogy nem a féltartóstej és a látványpékség között van a hallgatósdi ? :vazeg:

Szerintem is arra gondol, meg az eladó is ért hozzá, nem neked kell elmagyarázni, hogy mi miért van a készüléken.

Teccik

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Szívesen   Egyébként kifejezetten "hifibarát" hangulatú hely!
Arra gondolsz, hogy nem a féltartóstej és a látványpékség között van a hallgatósdi ?

Szerintem is arra gondol, meg az eladó is ért hozzá, nem neked kell elmagyarázni, hogy mi miért van a készüléken. :vazeg:

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Arra gondolok, hogy szívesen látják akkor is az embert, ha nem vásárol azon nyomban hanyatt homlok.

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Szívesen Egyébként kifejezetten "hifibarát" hangulatú hely!
Arra gondolsz, hogy nem a féltartóstej és a látványpékség között van a hallgatósdi ?

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Szívesen Egyébként kifejezetten "hifibarát" hangulatú hely!

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

vagy pl a Pro-Ject is egészen elfogadható áron gyárt nagyon jó futómu˝veket 

Tucc esetleg helyet Pesten, ahol meg lehetne hallgatni?

A használttól mindig fázom egy kicsit, volt pár rossz tapasztalatom. Azért egy kis nézelo˝dést megér. Körülnézek.

Akusztika Hifibolt a Dob utcában. Elérhetôségüket megtalálod a www.hifibolt.hu címen

Köszönöm.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

vagy pl a Pro-Ject is egészen elfogadható áron gyárt nagyon jó futómu˝veket 

A használttól mindig fázom egy kicsit, volt pár rossz tapasztalatom. Azért egy kis nézelo˝dést megér. Körülnézek.

Akusztika Hifibolt a Dob utcában. Elérhetôségüket megtalálod a www.hifibolt.hu címen

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

vagy pl a Pro-Ject is egészen elfogadható áron gyárt nagyon jó futóműveket 

A használttól mindig fázom egy kicsit, volt pár rossz tapasztalatom. Azért egy kis nézelődést megér. Körülnézek.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vtb »

vagy pl a Pro-Ject is egészen elfogadható áron gyárt nagyon jó futóműveket

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Gondoltam nem nyitok új topikot.Úgy érzem lassan eljő a pillanat, hogy be kell szerezzek a lemezjátszót. A nad-ot (533 LP) ismerem, többször hallottam.    Mondjuk az ára  . Mindenképpen újat szeretnék, de árban ennél (ca 100e) többet nem szívesen adnék ki érte. Mit javallanátok?
A lentebb szerepló Project-et pl. nem ismerem, de az ára ölég szimpatikus.
Nézegetetm még a denon-t, asszem cosmo-nak van.
Túl sok helyen nem láttam, főleg nem meghallgathatóan. :vazeg:
Itt a Nagyfaluban van valami 5let?

Igen nekem van, de ez nem az a ketegoria, amit szeretnél. 30.000 és 35.000 Ft. között lehet kapni ezt a Denon modellt. Már más tipust nem is gyártanak, csak ezt láttam a katalógusba.

Ez egy alap szintű lejátszó. Semmi extra. 45 és 33 rpm-et tud, van rajta lemezméretbeállító (jobb szót nem találtam rá ) : Meg start és stop gomb . Teljresen autómatikusan teszi a fejet a lemezre. Negatív benne, hogy nem cserélhető rajta az RCA csati és sajnos elég rövid és nem valami jó minőségű. Szép hangja van, de a te keretedből már sokkal komolyabbra is futja. Mondjuk biztos nagyot dobna a hangján egy Phono előerősítő.

Én még javasolnám még meghallgatni a Nadot is.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vtb »

én azt javallanám, hogy vegyél használtan egy jó megbízható futóművet és a maradékért pedig nagyon válassz ki egy jó hangszedőt.
nekem a hangszedő majd 3x annyiba került mint maga a lemezjátszó

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Gondoltam nem nyitok új topikot.
Úgy érzem lassan eljő a pillanat, hogy be kell szerezzek a lemezjátszót. A nad-ot (533 LP) ismerem, többször hallottam. Mondjuk az ára . Mindenképpen újat szeretnék, de árban ennél (ca 100e) többet nem szívesen adnék ki érte. Mit javallanátok?
A lentebb szerepló Project-et pl. nem ismerem, de az ára ölég szimpatikus.
Nézegetetm még a denon-t, asszem cosmo-nak van.
Túl sok helyen nem láttam, főleg nem meghallgathatóan. :vazeg:
Itt a Nagyfaluban van valami 5let?

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! A hifimarket.hu-n is van Project lemezjatszo, hala Istennek... Jok az araik, erdemes Oket kiprobalni. Eloerositonek azutan mar lehet venni Project-et, Creek-et, Bubo-t, Heed-et, de foleg NAD PP1, illetve 2-t... Jo zenehallgatast! Fi.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick »

Kunosa!

Nézz utána egy használt Thorens-nek.

Üdv, Mick

...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TechnoMan »

kunosa: szerintem ebben az árba új lejátszót nem igazán tudzs venni, de talán a legkisebb Project-et már (talán ) megkapod. Ha minden igaz , akkor a Zsolt Audio forgalmazza( talán még mindig az Alkotmány u.-ban vannak?). A másik lehetséges dolog a Hi-FI barlang . VAgy esetleg alternatívaként tanácsolom a Hifi magazin ill Sztereó magazin megvásárlását (kitudod rázni a hirdetéseket ezekből)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

kunosa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kunosa »

Sziasztok!

Otthoni használatra szeretnék vmi normális lemezjátszót vásárolni a közeljövőben! Tudnátok segíteni, hogy hol és milyen termékeknek érdemes utánnanézni? Nem szeretnék egy vagyont kiadni rá, olyan 40-50e max.

Használtakat is érdemes figyelembevenni? Mire kell ügyelni teszteléskor?
Ismeri vki a Technics SL-B210-et -- jó állapotban hozzá tudnék jutni!

Segítségeteket előre is köszönöm!

kunosa

Erősítő:, Lp: Technics SL-B210 Dvd: Panasonic RV32, TV: Pana 29" Hangfalak: Wharfedale Valdus 500, Valdus 200, Valdus Centre, Sub: keresés alatt Kábelek: Monitor Slim line,
Discman: Sony D-E440 MP3 Player: THD, Fejhallgató: AKG K240 Studio, Sennheiser PMX 60, AKG K55

Fotó: Canon 400D+BG-E3 , Canon 300D+BG-E1, Tamron 17-35mm, Canon 17-40L + HOYA filters , Canon 580EX, 430EX

Pc: Samsung 970p, Intel Core2, 2Gb Kingmax 667Mhz Ram , 1 tera hdd, Creative X-FI

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”