Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nem nagyon tudok ilyeneket, csak annyit, hogy ProJecten kívül nincs más ami emberi áron van mérve és le is cserélném rá a mostanit. Bár valszeg így is használt lesz.
Dual 505-3 - 30e Ft-ért kapni
Lemezjátszó
Nem nagyon tudok ilyeneket, csak annyit, hogy ProJecten kívül nincs más ami emberi áron van mérve és le is cserélném rá a mostanit. Bár valszeg így is használt lesz.
Lemezjátszó
Project? Ez még mindig a Tesla motorral és a szintén Tesla Supraphon mod hangkarral készül? Nézegettem az 1.2-őt, de a hangkar az még mindig a NC440 hátulja, csak feketére festve. Gondolom a motoron sem variáltak azóta. Van nálam kölcsönbe egy Lenco L-500-as az megfelel a Project 1.2-nek, és meglepően szép hangja van. Lehet, hogy be is kötöm addig :-)
Lemezjátszó
Énis lekaptam ma a barázdabillegetőt, csak úgy
A telefonoddal?
Mert olyan mintha...
Egy ilyen cucc megérdemelne egy jobb minőségű képet is..
Valszeg megérdemelné, de ez a legolcsóbb digifényképezővel készült amit kapni lehet és sajnos igazolja is az árát
Lemezjátszó
Tudna valaki bakelit lemezek digitalizásával kapcsolatban tanácsot adni ? Szeretném a régi jó lemezeimet a kocsiban is hallgatni , a lemezjátszótű ott meg mindig ugrálna. Asztali készülékkel írnám fel , majd PC-n próbálnám a sistergést és egyéb hibákat eltüntetni. Néztem már egy progit , Audacity a neve , magyar nyelvű , csak nem tudom hogyan működik vagy valóban jó lesz-e. Ha valaki csinált már ilyet és van tapasztalata, ossza meg velem ! Köszi
Most írtam le teljes egészében másik fórumtárs kérésére, itt megtalálod, ha egyéb kérdés van, írj privit, vagy hívhatsz skype-n is. (ha nem megy kűldök telszámot...)
Elolvastam a másik topikon leírtakat és az lenne a kérdésem , hogy a Soud Forge automatikusan végzi a hibajavítást vagy manuálisan kell megkeresni a pontokat és kézzel javítani .Milyen erős pattogást ill. zajt szűr ki ? A digitalizálással ill track-okra osztással szerintem nem lesz gondom csak a minőségi javulás még kérdőjel.
Lemezjátszó
Nicsak egy újabb DD lemezgyalu :-) Ha jól emlékszem, ez egy automata Direct Drive nem? Ez az Excelsound hangszedő milyen? Bevallom töredelmesen, nem ismerem :-(
Igen autómata DD, de asszem egy szíjhajtásos ProJect lesz helyette, ha lesz rá keret. Az ExcelSoundot tulképp úgy vettem, hogy nem ismertem, de nagyon bejött. Van itt Debrecenben egy bolt, a Bernád Elektronika és ők igen jó hírben állnak lemezjátszóilag. Ott ajánlották és mint utolsó darab kb féláron hoztam el.
Amúgy japán gyártmány.
Lemezjátszó
Hol lehet mostani? Mennyiért? Milyen tartós? Én úg ytudom, hogy mosás után érdemes a belső általában fehér tokot is cserélni valami speckóra.
Bizony, érdemes uj tasakot is kérni. Én ismerek pesten valakit, de nem kivánom reklámozni nagyon. Az index forumon Gabocza-t keresd a Vinyl topicban.
Lemezjátszó
Hol lehet mostani? Mennyiért? Milyen tartós? Én úg ytudom, hogy mosás után érdemes a belső általában fehér tokot is cserélni valami speckóra.
Lemezjátszó
Nekem sajna semmi tapasztalat, de érdemes lemosatni elötte a lemezeket, több helyen is foglalkoznak vele. Ezek után meglepődsz milyen csendesek lesznek.
(csak zárójelben jegyzem meg, hogy a lemez alapanyaga hőre lágyuló vinyl és nem a höre keményedő bakelit :-) )
-
Vendég
Lemezjátszó
Tudna valaki bakelit lemezek digitalizásával kapcsolatban tanácsot adni ? Szeretném a régi jó lemezeimet a kocsiban is hallgatni , a lemezjátszótű ott meg mindig ugrálna. Asztali készülékkel írnám fel , majd PC-n próbálnám a sistergést és egyéb hibákat eltüntetni. Néztem már egy progit , Audacity a neve , magyar nyelvű , csak nem tudom hogyan működik vagy valóban jó lesz-e. Ha valaki csinált már ilyet és van tapasztalata, ossza meg velem ! Köszi
Most írtam le teljes egészében másik fórumtárs kérésére, itt megtalálod, ha egyéb kérdés van, írj privit, vagy hívhatsz skype-n is. (ha nem megy kűldök telszámot...)
Lemezjátszó
Itt egy kis hangulatba hozó:
Nekem a filc hátoldalán egy női popsi van :-) De most nem tudom lefotozni :-)
bocsika, de az a lemez...
itt a túloldala..
Atyaisten, lemaradtam egy körrel :-)
Azért próbáld ki filccel, nekem bejött a NAD-nál a VMS30-al a filc. De csak lapkarnál.
Lemezjátszó
Tudna valaki bakelit lemezek digitalizásával kapcsolatban tanácsot adni ? Szeretném a régi jó lemezeimet a kocsiban is hallgatni , a lemezjátszótű ott meg mindig ugrálna.
Asztali készülékkel írnám fel , majd PC-n próbálnám a sistergést és egyéb hibákat eltüntetni. Néztem már egy progit , Audacity a neve , magyar nyelvű , csak nem tudom hogyan működik vagy valóban jó lesz-e. Ha valaki csinált már ilyet és van tapasztalata, ossza meg velem ! Köszi
Lemezjátszó
Nicsak egy újabb DD lemezgyalu :-) Ha jól emlékszem, ez egy automata Direct Drive nem? Ez az Excelsound hangszedő milyen? Bevallom töredelmesen, nem ismerem :-(
-
Vendég
Lemezjátszó
bocsika, de az a lemez...
itt a túloldala..
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ebben nincs semmi különleges, csak nem értem miért zárja ki ez a házimozi meglétét, hiszen azt másra használja az ember.
Igen, nagyon jól fogalmaztad meg. Bevallom, ritkán nézek TV-t akkor is céltudatosan, inkább zenét hallgatok, olvasok, meg veletek netezek éppen :-)
Házimozira nincs igényem megvallom, mivel amilyen filmeket én szeretek, azok vagy mono vagy éppen csak sztereo hanggal rendelkeznek. De nem mondom azt, hogy rossz dolog, csak nekem nincs rá szükségem.
-
Vendég
Lemezjátszó
A telefonoddal?
Mert olyan mintha...
Egy ilyen cucc megérdemelne egy jobb minőségű képet is..
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ebben nincs semmi különleges, csak nem értem miért zárja ki ez a házimozi meglétét, hiszen azt másra használja az ember.
Lemezjátszó
Hát nem tud meghatni bevallom semmilyen 5.1.
Halottam iszonyat jó rendszereket szólni, de a lélek az hiányzott belőle. Nem tudok belemerülni a zenébe, nem tudok sodródni vele, állandóan azt figyelem, hogy mi szól éppen. A sztereó az hagyja élvezni a zenét, ott belemerülsz, vele lélegzel. Ezért ha lehet, mindent LP-n szerzek meg, és nem bántam meg eddig. Olyan élményben van részem, amit nem tud nyujtani a digitális világ. Én már csak ilyen maradi vagyok. Van CD-m, DVD-m is, de mindennek megvan a helye. Sőt vannak koncert DVD-im is, de nem tudtam soha senkinél úgy belemerülni, mint amikor felteszem a lemezre a hangszedőt. hallom a pici sercenést, ahogy elkapja a befutó barázdát, és megszólal a ZENE. Analóg, nem digitális. És az a szép benne, és ezért lemezjátszó e topic cime is :-)
Lemezjátszó
Meg két szeme van és hány dimenzióban lát?
-
Vendég
Lemezjátszó
Köszi. Az a VMS10 egy nagyon jó hangszedő, nekem még mindig van egy tartalék VMS30MKII tűm vadiujan dobozában. Nem tud valaki kisegiteni egy hibás, tűtörött, tűkopott VMS házzal?
Azért az MC az MC. AMióta megvan, teljesen más zenét hallgatni. Nekem az elsődleges műsorforrás az LP. Házimozim nincs, nem is lesz soha :-) Az embernek 2 füle van, nem 5.1 :-)
Te csak azt hiszed, hogy nincs 5.1 füled. Csak még nem használtad!
Én is most vettem új tűt a hangszedőbe, mert a régi kétséges volt, vagyis inkább törött egy darab mintha letört volna belőle. Így vettem egy újat. Nem is volt drága, valai 2100 ft. (bár anno az egész fej alig volt több )
Tudnék Neked amúgy jó kis 5.1 mutatni...
Lemezjátszó
Köszi. Az a VMS10 egy nagyon jó hangszedő, nekem még mindig van egy tartalék VMS30MKII tűm vadiujan dobozában. Nem tud valaki kisegiteni egy hibás, tűtörött, tűkopott VMS házzal?
Azért az MC az MC. AMióta megvan, teljesen más zenét hallgatni. Nekem az elsődleges műsorforrás az LP. Házimozim nincs, nem is lesz soha :-) Az embernek 2 füle van, nem 5.1 :-)