Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Tegnap vettem.
Hol? Mennyiért vesztegetik?
Lemezjátszó
Dupla.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Lemezjátszó
Tegnap vettem.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Lemezjátszó
Érdekes, mindenkinek van Z1-es JVC hangszedője?
Az Excel milyen? Hogy tetszett a hangja?
Lemezjátszó
A Lenco és a JVC lemezjátszó eladó, ha valaki olcsó lemezjátszót szeretne. A Lenco-ban Excel hangszedő van, a JVC-ben JVC Z1. Ár 8e Ft/db
Lemezjátszó
A http://www.vinylengine.com -on fenn van kb 2 éve a kezelési, a gyorsbeállitó, a hangszedőadatok, és a szervizkönyv is :-) Letölthetően PDF formátumban.
:-)
Üdv
Gábor
NGA!
Nagyon köszönöm hogy beírtál egy URL-t!
Nem is tudod, hogy végre találtam stroboszkópot! Meg sok ezer hasznos dolgot.
http://www.vinylengine.com/manuals_setup_tools.shtml
Itt vannak alul a strobok.
Lemezjátszó
Sejtettem én, valahogy másként néz ki. Olyan tul modern. A Lenco erről nem volt hires. Van azonban még egy valamim, ami érdekes, olyan TAYA kinézetű GPM nevű GPM8000P tipusú szijhajtású lemezgyalu, olyan fityegős antiskating-al, meg meg kell hallgatnom, csak az antiskating fityegője nem volt hozzá. Hogy tudom kitalálni, mekkora súlyt akasszak rá? Vagy hogy tudnám lemérni, hogy most mondjuk 1,5 az antiskating?
Lemezjátszó
Mondasz valamit, nekem sincs két egyforma elem a láncomban. Ezt szereztem tegnapelött, az általad annyira nem kultivált Lenco cég utolsó dobása volt:
Valami Stanton van benne:
Ebben aztán minden van ami akkro menő volt: DD, Quartz, stroboszkóp stb :-) Érdekes, a hangszedő T4P felfogatású, és egy adapter van hozzá a 1/2 colos felfogatásra.
Megnyugtatlak Gábor, az a Lenco, már rég nem az a Lenco volt, már jóval előtte tönkre ment, csak megvásárolták a nevet! )
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
Lemezjátszó
Nahh, kaptam névnapomra audiofil (Vivanco) lemeztisztító szénszálas kefét, mostmár az élet császára vagyok
Lemezjátszó
Az a kis stroboszkóp kémlelő nagyon hasonlít az enyéméhez.
Amúgy megkövetlek mert tegnap láttam egy képet egy Dualról ami gyönyörű.
7-valahanyas reference.
Lemezjátszó
Mondasz valamit, nekem sincs két egyforma elem a láncomban. Ezt szereztem tegnapelött, az általad annyira nem kultivált Lenco cég utolsó dobása volt:
Valami Stanton van benne:
Ebben aztán minden van ami akkro menő volt: DD, Quartz, stroboszkóp stb :-) Érdekes, a hangszedő T4P felfogatású, és egy adapter van hozzá a 1/2 colos felfogatásra.
Lemezjátszó
És ha azt mondom, hogy azért akarom lecserélni, mert a HM erősítő is Yamaha és nem szeretem, ha két egyforma márka van a láncban?
Amúgy ez a gyenge pont dolog is relatív, nem érzem, hogy olyan rossz lenne a hangzás ahhoz képest, hogy a szoba akusztikája katasztrófa. De ugye nem tudom, hogy milyen tartalékai vannak a rendszernek, illetve, hogy mi fogja vissza leginkább.
Lemezjátszó
Én nem ismerem a láncom gyengéit...
Egyébként ismered a láncod legalább egy gyenge pontját. Emlitetted, hogy a lemezgyalu az. Igy lassan bár, de haladó útra léptél :-)
(Ne érts félre, semmiről nem akarlak meggyőzni)
Lemezjátszó
Bevallom, az emlitett tipust nem ismerem, a tipusszáma alapján Direct Drive lehet, a neve alapján DJ lemezjátszó, tehát a robosztusság, a terhelhetőség jellemző rá. Valószinüleg egyszerübb MM hangszedővel érzi jól magát, nagy tűnyomáson. Nekem most átmenetileg DD-m van, de azt hiszem le fogom cserélni egy DUAL 505-re, csak gyüjtögetek. Egyszer volt már nálam pár napig a DUAL, és meggyőzött a hangja, nagyon kellemes volt. Most van egy BPM német szijas lemezjátszóm, azt tesztelgetem. Baromi ronda, de fadobozos, és baromi jó a hangja. Pedig senki nem ismeri.
-------------------------------------------------------------------------------------
"Amúgy, ha valami ki van kapcsolva akkor hogy fog meg a hangja?"
Nálam csak éjszaka szokott kikapcsolva lenni. Szinte mindig szól a zene. Ha nem LP, akkor CD.
Ja és a vannak olyan bizományik, ahol elmondod mit szeretnél, milyen kategoriában, és kifizeted, elviszed, 1-2 nap alatt, sőt néha 1-2 perc alatt el lehet dönteni, milyen az adott berendezés. És ilyenkor oda visszaviheted. Nekem már adtak vissza igy pénzt, mert kikötöttem, hogy 2 nap vissazvásárlási garanciát kérek. És nagyon pozitivan álltak hozzá! Azt mondták, hogy ez csak természetes. Igy volt amit visszavittem, volt, amit eladtam inkább utánna.
Rólad még a végén azt is el tudom képzelni, hogy tekergeted a hangszingombokat :-)
Lemezjátszó
Én nem ismerem a láncom gyengéit, ha látok egy eszközt akkor nem vihetem haza, hogy napokig próbálgassam, mert nincs lehetőségem újat venni, a bizományi meg nem nagyon adogat kölcsön semmit. (Mellesleg sztem pár nap alatt sem lehet kiismerni egy eszközt) Be lehet illeszteni egy ottani láncba ami teljesen más mint az enyém, egy más akusztikai környezetben egy olyan hanganyaggal amit magamtól sosem hallgatnék. Itt azt lehet tenni, hogy az eladóval társalog egy csöppet az ember, hogy ez és ez van, meg ilyen zenéhez és hogy ez jó-e arra. Ha megbízol benne és bátor vagy akkor üzlet, he nem akkor nem. Nálam fut néhány hónapig és ha úgy érzem, hogy cserére érett akkor lecserélem egy újabb zsákbamacskára
Amiket írtál a külsőről bizonyítja, hogy tényleg nem foglalkozol vele, de engem kicsit más tényezők befolyásolnak mint a led színe. Rengeteg gombot is el lehet ízlésesen rendezni és 2 potmétert is lehet csúnyán. Ha ProJect lemezjátszót szeretnék, gondolhatod, hogy nem a csicsára hajtok.
Amúgy, ha valami ki van kapcsolva akkor hogy fog meg a hangja?
Lemezjátszó
Jesszusom, nálad ez már előrehaladott :-) Menthetetlen vagy :-)
"Ahhoz, hogy fül alapján döntsek végig kéne hallgatni az összes elérhető darabot és akkor még ott van, hogy más gyenge láncszem is akadhat a láncban amire egy közepes teljesítményű nem olyan érzékeny, viszont egy jobb minőségű előnyét meg elvágja. Erre pedig nincs lehetőségem sajna."
Én ismerem a láncom gyengéit. Mindig csak 1 darabot próbálok bele. Igy el tudom dönteni, hogy jobb vagy rosszabb. És ehhez nem kell mindent meghallgatnom.
"Másrészt meg én nem tudom kikerülni az érzelmi oldalát, hiszen zenét sem azért hallgatok, hogy mozgassa valami a levegőt, hanem mert valamilyen hangulatot közöl"
Erre kitaláltak egy egyszerübb eszközt, úgy hivják, hogy ventillátor :-)
"Ezek után miért ne lehetne ezt a vizualitásig vezetni. Egy eszközt ami kikapcsolt állapotban is kellemes látványt nyújt, fokozza a vágyat a bekapcsolás iránt. "
Nálam ez forditva van. Nem azért kapcsolom be, mert kellemes látványt nyújt, hanem mert a hangja az ami megfog. Felőlem bármekkora kijelző lehet rajta, bárhány gomb, kék led, bármi, ha a hangja nem tetszik, akkor nem érdekel. Én nem nézegetni akarom, hanem hallgatni. Egy Linn LP12 sem szép. De a hangja az elsőrangú. Sajnos egy kicist messzire kerültél a hifitől. De ne aggódj, vannak még sokan, akik a külső után itélnek :-))))))))))
Mi a véleményed az Omnitronic dd3120 -as lejátszóról , mert most ilyet vettem és nincs még túl sok összehasonlítási alapom . A hangja eddig tetszik , azonkívül úgy tudom ,megbízható , masszív német technika.
Lemezjátszó
Jesszusom, nálad ez már előrehaladott :-) Menthetetlen vagy :-)
"Ahhoz, hogy fül alapján döntsek végig kéne hallgatni az összes elérhető darabot és akkor még ott van, hogy más gyenge láncszem is akadhat a láncban amire egy közepes teljesítményű nem olyan érzékeny, viszont egy jobb minőségű előnyét meg elvágja. Erre pedig nincs lehetőségem sajna."
Én ismerem a láncom gyengéit. Mindig csak 1 darabot próbálok bele. Igy el tudom dönteni, hogy jobb vagy rosszabb. És ehhez nem kell mindent meghallgatnom.
"Másrészt meg én nem tudom kikerülni az érzelmi oldalát, hiszen zenét sem azért hallgatok, hogy mozgassa valami a levegőt, hanem mert valamilyen hangulatot közöl"
Erre kitaláltak egy egyszerübb eszközt, úgy hivják, hogy ventillátor :-)
"Ezek után miért ne lehetne ezt a vizualitásig vezetni. Egy eszközt ami kikapcsolt állapotban is kellemes látványt nyújt, fokozza a vágyat a bekapcsolás iránt. "
Nálam ez forditva van. Nem azért kapcsolom be, mert kellemes látványt nyújt, hanem mert a hangja az ami megfog. Felőlem bármekkora kijelző lehet rajta, bárhány gomb, kék led, bármi, ha a hangja nem tetszik, akkor nem érdekel. Én nem nézegetni akarom, hanem hallgatni. Egy Linn LP12 sem szép. De a hangja az elsőrangú. Sajnos egy kicist messzire kerültél a hifitől. De ne aggódj, vannak még sokan, akik a külső után itélnek :-))))))))))
Lemezjátszó
Ahhoz, hogy fül alapján döntsek végig kéne hallgatni az összes elérhető darabot és akkor még ott van, hogy más gyenge láncszem is akadhat a láncban amire egy közepes teljesítményű nem olyan érzékeny, viszont egy jobb minőségű előnyét meg elvágja. Erre pedig nincs lehetőségem sajna.
Másrészt meg én nem tudom kikerülni az érzelmi oldalát, hiszen zenét sem azért hallgatok, hogy mozgassa valami a levegőt, hanem mert valamilyen hangulatot közöl. Ezek után miért ne lehetne ezt a vizualitásig vezetni. Egy eszközt ami kikapcsolt állapotban is kellemes látványt nyújt, fokozza a vágyat a bekapcsolás iránt. (legalábbis nálam)
Lemezjátszó
Szoval a Yamaha-ról a Dual-ra nem visszalépés, hanem előrelépés.
Na most valszeg végképp elásom magam, de tudod nálam a márka az érzelmi kérdés is, bármilyen komponensről legyen szó. Vannak amiket akkor se szeretnék, ha bizonyítottan a világ legjobbjai lennének (Sony, Technics), vannak amik elmennek, sőt átmenetinek szívesen használom, de azért ha van alkalom akkor csere (Yamaha, Panasonic) és vannak amik valamiért nem szimpik (Pioneer, Dual, Lenco).
Noés érthetetlen okok miatti szerelmek is kialakultak (Denon, Teac)
Tehát lehet, hogy hangilag verné a Yamahát, de itt többről van szó mint csak a hangról
OK, Te tudod. Nálam soha nem volt egyetlen márka sem érzelmi kérdés. Soha nem favorizáltam semmilyen márkát, és CSAK FÜLEMNEK HITTEM. Még másoknak sem :-)
Lemezjátszó
Elolvastam a másik topikon leírtakat és az lenne a kérdésem , hogy a Soud Forge automatikusan végzi a hibajavítást vagy manuálisan kell megkeresni a pontokat és kézzel javítani .Milyen erős pattogást ill. zajt szűr ki ? A digitalizálással ill track-okra osztással szerintem nem lesz gondom csak a minőségi javulás még kérdőjel.
Húúúú...
Van neki automata számkereső és hibajavító módja, de
én egyrészt nem használom, másrészt fogalmam sincs hogyan kellene használni.
Én manuálisan vágom számokra a nagy egybe waw-ot, másrészt a hibajavítást is kézzel egyedileg oldom meg. A timelinét 16-1x szeresre kell kihúzni, és akkor a Pencil eszköz használható. Ezzel a nagy tüskéket egyszerűen átrajzolod simára, ééééés volt pattogás nincs pattogás.
Minőségjavolás olyan amúgy értelemben nem lesz a nagy előny viszont, hogy romlani sem fog, viszont a nagy sercik és pattogások elmúlnak. Végülis azokkal van a legtöbb baj.
Az apró porsercik a mosással eltüntethetőek, viszont egy karmolás nyomát az sem hozza helyre.
Ezt a rész nem egészen értem , ha tudod egy kicsit egyszerűbben írd le légyszi !
"A timelinét 16-1x szeresre kell kihúzni, és akkor a Pencil eszköz használható. Ezzel a nagy tüskéket egyszerűen átrajzolod simára, ééééés volt pattogás nincs pattogás. "
Egyébként meg a Hifi City-n meg ezt a tanácsot kaptam :
"Jó lemezjátszó, lemosott lemez, jó vonal, jó író! Ennyi az egész! A számítógépet még közelébe sem szabad engedni a zenének! Jól szóló kópia igénye esetén! Tudok segíteni, kérlek, keress meg! "
Lehet ,hogy a emberke már üzletileg szólt hozzám ?
Letöltöttem a Sony soundforge 7.0 at , csak termékkulcs kellene hozzá ...
Lemezjátszó
nálam a márka az érzelmi kérdés is,
Onkyo-ról és JVC-ről nem írtál
szerelem, szerető, utálod?
jó akkor lássuk
JVC nálam egyenlő a videóval, mióta ez megvan azóta már nem akarok más márkát, ha egyáltalán lesz még ezután másik videóm. Ismerkedés után lángoló vonzalom kezd kibontakozni.
Onkyo, eddig csak ilyen deckem volt így ő is valszeg uralni fogja ezt a komponenst egyetlen sanszos vetélytársa egy bitang Nakamichi lenne. Ő olyan barátnő szerű
A Luxman pedig a makrancos szerető. Kicsit háklis, de amikor elönti a vágy akkor nem lehet bírni vele
Lemezjátszó
nálam a márka az érzelmi kérdés is,
Onkyo-ról és JVC-ről nem írtál
szerelem, szerető, utálod?
system
Lemezjátszó
Na most valszeg végképp elásom magam, de tudod nálam a márka az érzelmi kérdés is, bármilyen komponensről legyen szó. Vannak amiket akkor se szeretnék, ha bizonyítottan a világ legjobbjai lennének (Sony, Technics), vannak amik elmennek, sőt átmenetinek szívesen használom, de azért ha van alkalom akkor csere (Yamaha, Panasonic) és vannak amik valamiért nem szimpik (Pioneer, Dual, Lenco).
Noés érthetetlen okok miatti szerelmek is kialakultak (Denon, Teac)
Tehát lehet, hogy hangilag verné a Yamahát, de itt többről van szó mint csak a hangról
-
Vendég
Lemezjátszó
Elolvastam a másik topikon leírtakat és az lenne a kérdésem , hogy a Soud Forge automatikusan végzi a hibajavítást vagy manuálisan kell megkeresni a pontokat és kézzel javítani .Milyen erős pattogást ill. zajt szűr ki ? A digitalizálással ill track-okra osztással szerintem nem lesz gondom csak a minőségi javulás még kérdőjel.
Húúúú...
Van neki automata számkereső és hibajavító módja, de
én egyrészt nem használom, másrészt fogalmam sincs hogyan kellene használni.
Én manuálisan vágom számokra a nagy egybe waw-ot, másrészt a hibajavítást is kézzel egyedileg oldom meg. A timelinét 16-1x szeresre kell kihúzni, és akkor a Pencil eszköz használható. Ezzel a nagy tüskéket egyszerűen átrajzolod simára, ééééés volt pattogás nincs pattogás.
Minőségjavolás olyan amúgy értelemben nem lesz a nagy előny viszont, hogy romlani sem fog, viszont a nagy sercik és pattogások elmúlnak. Végülis azokkal van a legtöbb baj.
Az apró porsercik a mosással eltüntethetőek, viszont egy karmolás nyomát az sem hozza helyre.
Lemezjátszó
Na ez pl a második kritériumnak nem felel meg Egy Yamahát miért cserélnék le egy Dualra?
1. Soha ne a nevek alapján itélj, mert zsákutca.
2. A DUAL-nak a lemezjátszótechnikában sokkal nagyobb neve van (volt) mint a Yamaha-nak.
Ismered a CS5000-es DUAL-t? Még mindig egy vagyont kérnek érte.
Szoval azt javaslom, hallgass meg egy DUAL 505-3-at, és utánna már nem akarsz Project-et venni, és sajna a Yamaha-t sem akarod hallgatni.
Nekem most nincs rá sajna 30e Ft-om, de ha lenne, 1 percig sem gondolkoznék rajta. Tisztességes csapágyazás, 16 polusu szinkronmotor, preciziós 4 pontos kardános hangkar, profi szikhajtás, függesztett felépités.