Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NGA »

Na elfelejtettem bejelentkezni. Az előző én voltam :-)

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hosszas küszködés után, egy fórumtárs kérésére beszkenneltem a NAD 5120 teljes doksiját és leírását, akinek esetleg még kéne, az szóljon...
A http://www.vinylengine.com -on fenn van kb 2 éve a kezelési, a gyorsbeállitó, a hangszedőadatok, és a szervizkönyv is :-) Letölthetően PDF formátumban.

:-)

Üdv
Gábor

Vendég

Lemezjátszó

Hosszas küszködés után, egy fórumtárs kérésére beszkenneltem a NAD 5120 teljes doksiját és leírását, akinek esetleg még kéne, az szóljon...

Vendég

Lemezjátszó

lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.
Most oktacc,wagy hülyülsz?

Biagio saját bevallása szerint sem ért hozzá, és a kezdőket sem küdjük el a pitlibe!
Má mé küdtem wona el öket?

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

urak....
stroboszkópról a következőket kell tudni... a lemezjátszó tányérján (oldalán) található osztás változó ..... ugyan is nem kell azonos legyen. a lemezjátszókon lévő stroboszkóp egy elég jó ( stabil) kvarc vezérelt villogó forrás. hogy ez mennyit villog, tök mindegy. egy dolog ami fontos. hogy az osztások száma és a villogások száma egyezzen 33,1/3 fordulatnál, ill 45nél. itt nem feltétlenül kell 50hz legyen a strobi villogása. egy dolog ami nagyon fontos. a strobi villanás sebessége nagyon egyenletes kell legyen, így a lemeztányér lassulása vagy gyorsulása azonnal jól látható lesz. persze igyekeznek az osztásokat minnél kisebbre készíteni (persze csak annyira hogy jól észlelhető legyen a van-nincs különbség), és a strobi frekijét ehhez növelni, mert így az "érzékenység" nagyobb lesz. Tehát az osztás mindegy, a strobi frekijét kell a 33,1/3 hoz igazítani.

(remélem az elv érthetően lett leírva) megjegyzem ha nem reggel lenne akkor kiszámolnék nektek pár osztás/villogás aránypárt , de még nagyon reggel van.......
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.
Biagio saját bevallása szerint sem ért hozzá, és a kezdőket sem küdjük el a pitlibe!
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Vendég

Lemezjátszó

Nem, Európában a hálózati freki 50Hz Amerikában 60 Hz. Mesterséges fényből is csak a gázkisülésű fényforráso jók, pl: Glimm lámpa vagy a trafós/!/ előtétű fénycső. Led-el is lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

hát én nagyon kezdő vagyok, de nekem annyit mondtak hogy egy ilyen stroboszkóp csak mesterséges fénnyel működik. a felmerült kérdésen filózom hogy most 50-60hz? nem úgy van hogy a sima égő az 60hz? (merthogy elvileg a hálózati fesz 60hz)...egyébként ha tudnék fénymásolni egyet az megfelelően működne, nem?

Nem, Európában a hálózati freki 50Hz Amerikában 60 Hz. Mesterséges fényből is csak a gázkisülésű fényforráso jók, pl: Glimm lámpa vagy a trafós/!/ előtétű fénycső. Led-el is lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

Itt egy svéd honlapról egy stroboszkóp

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

de ha jól tévedek, mesterséges fény nélkül is látszik az eltérés, vagy nem?
hát én nagyon kezdő vagyok, de nekem annyit mondtak hogy egy ilyen stroboszkóp csak mesterséges fénnyel működik. a felmerült kérdésen filózom hogy most 50-60hz? nem úgy van hogy a sima égő az 60hz? (merthogy elvileg a hálózati fesz 60hz)...
egyébként ha tudnék fénymásolni egyet az megfelelően működne, nem?

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

A srtoboszkóp se természetes fénynél, se olyan mesterséges fénynél, ahol nincs meg az frevanciától függő vibráció, nem működik!

Vendég

Lemezjátszó

igen ám, de a lemeztányér sebességének semmi köze a hálózati frekihez. Sztem ennek a 60hz-nek akkor van jelentősége ha adott frekin működő mesterséges fénnyel világítod meg.
De bizony számít, mivel a belső glimm is, meg ha külsőt használunk is, az 50 Hz- hez tartozó osztású stroboszkóp kell, az a baj, hogy a neten talált Dual stroboszkóp tárcsának, a 60 Hz-s oldalát rakták fel, mert a másik oldalán 50Hz-s osztások vannak...

Vendég

Lemezjátszó

igen ám, de a lemeztányér sebességének semmi köze a hálózati frekihez. Sztem ennek a 60hz-nek akkor van jelentősége ha adott frekin működő mesterséges fénnyel világítod meg.
Ennek némileg ellenzmond a régi DD lejátszók glimmlámpája, és a kétféle sebességhez tartozó 4 féle strobi beosztás csík.

glimmlámpa=mesterséges fény

... ami a hálózati frekivel villog. Azért is volt azokon a strobi, meg a fordulatszám állító poti.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

De bizony számít, mivel a belső glimm is, meg ha külsőt használunk is, az 50 Hz- hez tartozó osztású stroboszkóp kell, az a baj, hogy a neten talált Dual stroboszkóp tárcsának, a 60 Hz-s oldalát rakták fel, mert a másik oldalán 50Hz-s osztások vannak...

Vendég

Lemezjátszó

Ennek némileg ellenzmond a régi DD lejátszók glimmlámpája, és a kétféle sebességhez tartozó 4 féle strobi beosztás csík.

glimmlámpa=mesterséges fény

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

nem próbáltam, egy német oldalról való (már nem tudom honnan)
system

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

ilyesmi van neten:
Kipróbáltad? Megbízható?
Kinyomtatnám és tök jó lenne ha működne...

Nem hinném, mert az van ráírva, hogy 60 Hz !!!

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

ilyesmi van neten:
Kipróbáltad? Megbízható?
Kinyomtatnám és tök jó lenne ha működne...

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

bocsánat csatolni akartam a fájlt, de mivel kép rögtön megjeleníti
system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

ilyesmi van neten:

system

Vendég

Lemezjátszó

Hozzaqd nyugodtan... Wan puskám.  
Minek, elég hozzá egy 1812 nyitány...

Szerintem ott direkt megkarcoltad a lemezt,h ugorgyon! Bennem meg megált az ütö...

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Minek, elég hozzá egy 1812 nyitány...

Vendég

Lemezjátszó

Ilyen jó lenne ?

Lelki szemeim előtt felrémlik, mit szólna egy Linn gazdája, ha rátenném...)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”