Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2021.02.15., hétf. 10:51
A "fenyevekre" termeszetesen koltoi tulzas, de jelen esetben sokkal objektivabban merheto mint egy kabel hatasa a kapott hangra. UI, UX, DSP, room correction, library management, streaming support (Tidal,Qobuz,Dezzer stb) metadata, multizone support es igy tovabb. Nem nehez egy tablazatba tenni a jelenlegi osszes lejatszaot es megnezni hogy a fentiekbol melyik mit - es milyen szinten - tamogat.

Probalhatom en szeretni az Audirvanat es az uzleti modelljet hogy 100 dollar korul lifetime licenset kapsz, ha az ami szamomra fontos csak akadozva mukodik benne (felskalazas) es valoszinutlen hogy javitva lesz. Persze hozhatok kompromisszumot es mondhatom hogy 100 usd-ert lemondok errol a funkciorol es hasznalom evekig minden tovabbi raforditas nelkul az alapokat.
Na akkor vegyük sorra, Audirvana vs Roon:
- UI, UX - nem látom a problémát az Audirvanával. Azt is elérte nemrég a "muszáj változtatni a UI-on" őrület, és elsőre bosszantó volt, de végül el kellett ismernem, hogy az új UI véleményem szerint jobb lett, a Remote új UI-ja pedig sokkal jobb lett, UX szempontból főleg.
- DSP - az Audirvana is támogat vst-ket, bár nem ad beépítetteket - én a room correctionön kívül semilyen DSP-t nem igazán igényelek, de a room correction nélkül is elvagyok egyelőre
- room correction - elvileg van olyan 3rd party vst, amely használható az Audirvanában és REW-ből exportált mérési eredmények alapján szobakorrekciót végez. Más kérdés, hogy én ezt ha megszakadtam sem tudtam Mac-en beozzítani, szóval igen, itt akkor plusz pont a Roon-nak
- metaadat - a saját könyvtárhoz mindenféle metaadatot lehet szerkeszteni az Audirvanával, tömegesen is. Nem működik zökkenőmentesen a dsf-ekkel pl. Ha ez a Roon-ban jobb, akkor még egy plusz pont. Ha idevesszük a sok körítés infót is, amit a Roon ad, akkor igen, ezen a területen messze veri az Audirvanát
- multizone support - na erről semmit nem tudok az Audirvanával kapcsolatban (attól tartok, nincs benne ilyen), de egyelőre nem is igény nálam
- library management - nem látom a problémát az Audirvanával, valószínűleg ismét a további igényeim hiánya miatt
- felskálázás: nekem PCM 24/384 ill. DSD256-ig gond nélkül ment mac-en a "felskálázás", látom te DSD512-ben nyomulsz... hát igen, nagyok az igények :D Mindkettőről leszoktam, amint egy olyan DAC került hozzám, aminél nem előny, ha DSD-be konvertálok. Sőt, semmiféle felskálázás nem ad előnyt, mert a DAC FPGA-ja amúgy is elvégzi, és nüansznyival jhobb az eredmény. Ezért aztán a 16/44.1-et is változatlanul engedem rá, DSD-t pedig nem tud, szóval on-the-fly kell konvertálni PCM-be, amivel azért az Audirvana elbánik.

A fentiekhez még hozzájön, hogy Mac-en használom az Audirvanát, és szerintem nagyon becsületes a hangja. Nem találom rosszabbnak, mint a Roon-ét, bár én direkt USB-s lejátszást használok, a két-háromgépes meg "Roon ready" lejátszós dolgok nálam nem usecase-ek.

Mindezt nem azért írtam le, hogy az Audirvana jobb, csak hogy érthetővé váljon, hogy számomra miért nem indokolt a 7-szeres árkülönbség a kettő között.

A Roon egy sikeres üzleti modellt választott, nem kis marketinggel: gerjesszünk korábban nem létező piaci igényt: saját protokoll (RAAT) vs szabvány (DLNA), sikeresen el is terjesztette a hitet, hogy az előző jobb, bejöttek a "roon-ready" hardverek, többgépes elosztott koncepció (kicsit meg is ideologizálva, miért ne?), némi misztikum is, ami hozzájön az egyébként nagyszerű minőségű szoftverhez, stb... mindez eléggé ismerős számomra az MQA-hype kapcsán is. És igen, amikor előállította a piaci igényt (sikeresen, mert még nálad is már nem a jó zene az elsődleges igény, hanem a gond nélküli DSD512 konverzió :D ), akkor már tényleg úgy érzik az emberek, hogy nincs alternatíva, és hajlandók bármennyit fizetni érte. Le a kalappal a cég előtt, profizmusra vall mindez, és ezt minden cinikus felhang nélkül írom :smile53: , tényleg.

Én teljesen elismerem a roon érdemeit, viszont 100%-ban fapacival értek egyet abban (veled ellentétben), hogy szoftveres területen nincs hosszútávú megdönthetetlen monopólium. Ezt már számtalanszor igazolta a történelem, és a Roon sem lesz ezalól kivétel. Előbb-utóbb lesz mellette széleskörűbb élhető alternatíva (mint ahogy az én igényeim mellett már most is van).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hány éve növekszik a Roon felhasználói bázisa és mekkora tehetetlenséget fog képviselni az új kihívók valamelyikére történő migrációval szemben a gyakran sokezer albumos gyűjteményekbe fektetett kurátori munka, a taggelések, a megfelelő "album art" kiválasztása, a gyűjteményes dobozok összehozása, tisztázása...! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 10:36
én jelenleg sajnos nem tudok érdemi alternatívát rá a jelenlegi hardveres környezetemben.
Sajnos én se nagyon. Egyről tudok, ami akár működhetne is nálam az az LMS/Squeezelite. Nem próbáltam még, de egyrészt a kinézete, kezelése nagyon nem roon a hírek szerint, illetve alig van összeszedett info róla, úgy kell összevadászni, hogy egyáltalán hogy kéne beüzemelni.
De ahogy az elején írtam, szerintem hamarosan lesz, leginkább azért, mert a fejlesztők meglátták, hogy komoly pénzeket is el lehet kérni egy minőségi lejátszóért és erre a modellre vélhetően többen is építeni fognak a közeljövőben.
De ezzel nem leszünk nagyon kisegítve a pénztárcánk szempontjából, ha hasonló áron lesznek elérhetőek ezek. Persze legalább a választás meglesz kinek kell fizetni

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

juliush írta:
2021.02.15., hétf. 11:01
Az biztos, hogy nem olcsó, viszont a fentiek figyelembe vételével nem állítanám, hogy nem értékarányos. Kérdés, hogy mennyire fontosak valakinek a fent felsorolt képességek, funkciók, tulajdonságok!
Hát ez az! Nekem pl. semennyire nincsen szükségem a library managementen, az ajánlón és stream-en kívül semmire. Arról nem is beszélve, ha mondjuk kihasználnám az összes funkcióját, akkor mennyire kellene utánamennem hw fronton azok miatt. Sejtésem szerint jó sokba kerülne a kalandozás. :rolleyes:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

Talán kicsit más lehetne a Roon árazásának megítélése, ha nem pusztán egy a többieknél valamivel csilivilibb, de végső soron kutya-közönséges zenelejátszóként tekintenénk rá (ráadásul a hazai hobbisták pénztárcája felől közelítve), hanem komplett és kiforrott audio ökoszisztémaként, kényelmes, nagymértékben automatizált és kontextus-alapú katalogizáló mechanizmussal és felhasználói felülettel, DSP lehetőségekkel, nagyon robusztus, szinte már ipari szabványnak tekinthető dedikált audio hálózati protokollal és a többzónás, többszobás komplex rendszerek kialakításának és működtetésének minden szükséges elemével addícionális költségek nélkül, hiszen a licencdíjak tartalmaznak minden olyan elemet, amely mobil és egyéb informatikai eszközeinkből teljes funkcionalitású Servert, Renderert vagy Controllert varázsolnak, emellett a 3rd party gyártók százával kínálják Roon Ready eszközeiket.
Az biztos, hogy nem olcsó, viszont a fentiek figyelembe vételével nem állítanám, hogy nem értékarányos. Kérdés, hogy mennyire fontosak valakinek a fent felsorolt képességek, funkciók, tulajdonságok!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11303
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2021.02.15., hétf. 09:45
Szerintem nem az a kérdés, hogy megközelíti-e valami, hanem, hogy nyújt-e ésszerű alternatívát. Ugyanis a szomorú valóság az is, hogy a roon pofátlanul drága. A 13 dolláros havi, 120 dolláros éves és. a 700 (!!!) dolláros "örök" előfizetést számomra egyszerűen nem éri meg pl. az Audirvana egyszeri árához képest (csak összehasonlításként: a 20+ éve, sokkal nagyobb erőforrással fejlesztett, és alighanem sokkal-sokkal komplexebb "nagy" Photoshop kerül(t) kb ugyanennyibe, miközben egy kreatív és profi munkaeszköz).
Jogos gondolatok. Hogy 3-5 éven belül lesz-e alternatívája a Roon-nak, abban biztos vagyok. Ha csak az elmúlt 5 évre tekintünk vissza, hányféle szoftverrel találkoztunk ez idő alatt és ha hozzátesszük, hogy a fejlesztések folyamatosan gyorsulnak, akkor a kérdésre adandó válasz szerintem egyértelművé válik.

A Roon drága. Lehet védeni, hogy havi 3e Ft egy elkötelezett, minőségre éhes zenehallgatónak nem lehet ellenérv, ennél egy gagyi koncertjegy, meg egy gyors sörözés is többe kerül, ami persze igaz is. De ahogy benned is, bennem is felmerült a párhuzam pl. a Photoshop irányában. Fotósként előfizetője vagyok az Adobe kreatív szoftvercsomagjának, amiben számos, összesen 6 egészen komplex és felsőszintű alkalmazást használhatok havi 3e forintért, plusz kapok hozzá ingyenes oktatásokat, újságokat és egy méretes online tárhelyet is. Gyakorlatilag nem létezik olyan digitális képmanipuláció, fotós utómunka feladat, amit ezekkel ne lehetne megoldani. Nem véletlen, hiszen az Adobe fejlesztő gárdája a Roon csapatához képest egy hatalmas vállalat élmenő szakemberekkel, izmos forrásokkal, rengeteg fizetett tesztelővel és ötletgazdával. Az ugyanennyiért (!) bérelt Roon ehhez a csomaghoz képest valóban rémesen drága, de én jelenleg sajnos nem tudok érdemi alternatívát rá a jelenlegi hardveres környezetemben. De ahogy az elején írtam, szerintem hamarosan lesz, leginkább azért, mert a fejlesztők meglátták, hogy komoly pénzeket is el lehet kérni egy minőségi lejátszóért és erre a modellre vélhetően többen is építeni fognak a közeljövőben.

És igen, a Roon mostanra nagyon túl lett hype-olva. Amilyen elutasítás fogadta pár évvel ezelőtt a hazai fórumokon, most pont akkora rajongás övezi. Az igazság valahol félúton van a kettő között, de ott ugye nem szeretünk tartózkodni, egyaránt szükségünk van sztárokra és antikrisztusokra.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Aszpirin írta:
2021.02.15., hétf. 09:45
Szerintem nem az a kérdés, hogy megközelíti-e valami, hanem, hogy nyújt-e ésszerű alternatívát. Ugyanis a szomorú valóság az is, hogy a roon pofátlanul drága.

(Szerk: azért ez a "fényévekre van tőle" kifejezés szvsz elcsépelt túlzás, bár ezt a hifiben ugye megszoktuk, minden kis valós vagy vélt - normál ember számára nüansznyi - különbség "ég és föld" ill. "fényévnyi" távolságot okoz a hangban).
Az utolsó mondattal különösen egyetértek. Néha elszalad a kommentelővel a ló, és nincsen tisztában még a nagyságrend fogalmával sem.

Más: én nagyon meglepődtem, hogy egyes gyártók már azért is pénzt kérnek, hogy mondjuk a Tidal előfizetésedet be tudd állítani a hálózati lejátszójukon. :rolleyes:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2021.02.14., vas. 21:37
fapaci írta:
2021.02.14., vas. 09:35
Jolida írta:
2021.02.13., szomb. 18:16
Hangminőségben -a jól bevált 1.7-hez képest- a többség érezhető visszalépést tapasztal, főleg akik bármilyen DSP funkciót használnak.

Volt rendesen anyázás, főleg, akik sok száz dollárért "örök élet" opciót vásároltak.
DSP-t nem használok, hangzásban változást nem tapasztalok, az App pedig hibátlanul működik.

A számítógépes zenelejátszás világában, ahol nagyon gyorsan változnak a dolgok, elég bátor döntés az örökös licensz vásárlása. Az éves előfizetés logikusabb lépésnek tűnik, mert a Roon bár most a trónon csücsül, de egyáltalán nem biztos, hogy 1-2 év múlva is ott lesz.
En nagyon meg leszek lepve ha akar csak 3-5 even belul is valaki meg tudja kozeliteni oket. A jelenlegi tobbi lejatszo/media managment app fenyevekre van tole es a fejlesztesuk is toredek emberrel halad fuggetlenul attol hogy milyen platformot nezunk. Az 1-2 emberes "csapatok" nagyjabol eselytelenul probalkoznak, egy-egy teruleten lehetnek jok (lasd Audirvana UI, HQP DSP) de az meg nagyon keves onmagaban. Esely nagyjabol akkor lenne ha egy kb Apple meretu ceg piacot latna ebben es ratennenek par tucat fejlesztot megfelelo budgetel. A szomoru valosag az, hogy az atlagember szamara egy iTunes/Apple Music vagy egy BluOS esetleg egy Spotify tokeletesen eleg.
Szerintem nem az a kérdés, hogy megközelíti-e valami, hanem, hogy nyújt-e ésszerű alternatívát. Ugyanis a szomorú valóság az is, hogy a roon pofátlanul drága. A 13 dolláros havi, 120 dolláros éves és. a 700 (!!!) dolláros "örök" előfizetést számomra egyszerűen nem éri meg pl. az Audirvana egyszeri árához képest (csak összehasonlításként: a 20+ éve, sokkal nagyobb erőforrással fejlesztett, és alighanem sokkal-sokkal komplexebb "nagy" Photoshop kerül(t) kb ugyanennyibe, miközben egy kreatív és profi munkaeszköz). Értem én, hogy sok embert kell fizetni (és ahogy látom/olvasom, a sok ember sok olyan "látványos fejlesztést" is végez, ami nem feltétlenül találkozik a felhasználói bázis többségének igényeivel és ízlésével) de ez az árazás még akkor is nagyon durva, szvsz.
De megértem, ez egy drága hobbi, és a termék jó, sikeresen behype-olt, tehát mindenki odavan érte, és ez a lényeg...

(Szerk: azért ez a "fényévekre van tőle" kifejezés szvsz elcsépelt túlzás, bár ezt a hifiben ugye megszoktuk, minden kis valós vagy vélt - normál ember számára nüansznyi - különbség "ég és föld" ill. "fényévnyi" távolságot okoz a hangban).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Jolida írta:
2021.02.13., szomb. 18:16
Hangminőségben -a jól bevált 1.7-hez képest- a többség érezhető visszalépést tapasztal, főleg akik bármilyen DSP funkciót használnak.

Volt rendesen anyázás, főleg, akik sok száz dollárért "örök élet" opciót vásároltak.
DSP-t nem használok, hangzásban változást nem tapasztalok, az App pedig hibátlanul működik.

A számítógépes zenelejátszás világában, ahol nagyon gyorsan változnak a dolgok, elég bátor döntés az örökös licensz vásárlása. Az éves előfizetés logikusabb lépésnek tűnik, mert a Roon bár most a trónon csücsül, de egyáltalán nem biztos, hogy 1-2 év múlva is ott lesz.

pablotaxi69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: pablotaxi69 »

Üdv.
JRivert használok zenére,filmre.
Viszont jó lenne,ha a tv műsort is tudnám azon keresztül nézni,a hangkorrekciós lehetőségek miatt.
Mini Pc-m van, ezért csak külső tv kártya jöhet szóba, de olyan kellene,amibe a Ci kártyát bele tudom tenni. Esetleg ilyet tud valaki?

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Nálam PCM felskálázás van 352/384-re, (no meg minimális Room correction) meglehet, hogy az érzékenyebb erre.
Valamelyik ...anyázós topikban van a mentegetőzés, majd megkeresem.

p.s. egy része itt:
https://community.roonlabs.com/t/roon-1 ... 141309/120
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Jolida
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.02.13., szomb. 18:49
A DSP mar csak azert is erdekes mert elvileg ahhoz a reszhez hozza sem nyultak most.
Azt dolgozták át igazán markánsan (dithering, processzor terhelés, algoritmusok optimalizálása -amit eddig bevallottak-).

Ez nagyjából -ezen a részen- olyan szintű módosítás, mint amit pl. a VW csinált a visszahívott autók vezérlésében, miután lebukott a machinációkkal: ugyanaz az autó, csak "kicsit" másképp megy. gondolkodik.gif

Esély sincs visszaállni az előző jól működő verzióra (a csicsa nem tudom kinek volt fontos, de a zenehallgatóknak annyira nem), lehet venni évente ugyanannyiért HQPlayert, ha "normálisan" szeretné hallgatni az ember a zenét ... no meg még egy gépet a futtatásához. :smile51:
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;

Jolida
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.02.13., szomb. 15:11
Par napra az 1.8 megjelenese utan mar volt is egy kisebb "csondes" frissites (build 756).
Kénytelek voltak, mert a fél világban (ahol nem angol nyelvű oprendszeren futott a Roon remote) megállt (többnyire, mint nálam is, el se indult) az app.

Na, ilyen, mikor a marketing előbbre való az alapműködésnél ás a gyártó nagy ívben tesz arra, hogy a felhasználó milyen verziót szeretne használni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Részemről nem értem, hogy minek hozzányúlni valamihez, ami évek óta jól működik.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3396
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

wittao írta:
2021.02.13., szomb. 09:55
Vagy magasabbra tolodott az utobbi idoben az ingerkuszobom, vagy kisse kozelebb all az izlesvilagomhoz, nekem annyira nincsen bajom a kinezettel.

Egyelore funkcios problemaim vannak (bar ez is a dizajnnal valtozott):
- a csuszka mivel hosszabb volt, finomabban lehetett beallitani honnan szeretnem meghallagatni az adott szamot
- tablet fektetett modban vezerlem legtobbszor, jo volt, hogy bal szelen huvelykujjal tudtam inditani es megallitani, jobb szelen pedig hangerobe belepiszkalni ha epp szukseges volt... most, hogy a “start/stop rendszer” atkerult kozepre, muszaj elengedni a tabot es atfogni, ez szerintem baromsag volt
- UI-t meg nem hasznaltam annyira, hogy egyontetu velemenyt mondjak... nekem ez inkabb amolyan 17.5 inkabb mint 18 elso blikkre
A szin sémával nem vagyok kibékülve, ebbe mondjuk bele lehet piszkálni ha valaki nagyon akarja, mondjuk szebb lenne ha lehetővé tennék a Light és Dark sémák mellet custom sémák használatát is.
Jobban zavar, hogy az albumok listájában eltünt a csillagos értékelés ami igen hasznos volt szerintem, az már csak az adott album nézetben látható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

wittao írta:
2021.02.13., szomb. 09:55
Vagy magasabbra tolodott az utobbi idoben az ingerkuszobom...
Vagy csak simán hülyül az emberiség és egyre menőbb a bunkóság, butaság, tudatlanság.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

alto írta:
2021.02.13., szomb. 09:51
sutemenyx írta:
2021.02.13., szomb. 09:30
Elnézést az indulatos szavakért, de felháborít a tendencia, hogy az új érték a semmi.
Ebből is látszik mennyire nem vagyunk egyformák, egy egyszerű UI is milyen megosztó tud lenni, hát még egy erősítő vagy hangfal! :D
Szinte minden arculatváltás, funkció módosítás indulatokat vált ki. Aztán megszokjuk, illetve rájövünk, hogy nem is olyan rossz és észrevesszük a finom modósításokat, fejlesztéseket is. Jó esetben a "gyártó" is meghallgatja a felhasználói véleményeket és korrigál. Így lépegetünk előre, s néha hátra is.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2021.02.13., szomb. 09:30
Elnézést az indulatos szavakért, de felháborít a tendencia, hogy az új érték a semmi.
Ebből is látszik mennyire nem vagyunk egyformák, egy egyszerű UI is milyen megosztó tud lenni, hát még egy erősítő vagy hangfal! :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szerintem az uj “skin” ronda, mint a dög! A régi sem volt bazári, az is teljesen minimál volt, mégis volt benne élet. Hányok ettől, mikor kitalalják, hogy nemkellenek sem színek, sem grafika, sem eltérő betűtipusok. Lassan elérjük a DOS szintjet, hogy minden szöveges lesz. Igazán rohadtul kreativ volt a grafikusi csapat, egy valamire való webdesigner, ha a seggébe dugja mindkét kezét, úgy is jobbat csinál. Csak gratulálni tudok ehhez a foshoz.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

alto írta:
2021.02.11., csüt. 11:56
zenta írta:
2021.02.11., csüt. 11:43
fapaci írta:
2021.02.11., csüt. 10:28

Ellenben számomra hatékonyabb lett az új előadók, muzsikák felfedezése a főoldalon, bár néha továbbra is bizarr javaslatokat tesz, meg IT szakemberesen értelmezi a zenei műfajokat.
Szokni kell, de nem tűnik elsőre rossznak. A betűk apróbbak, nehezebben olvashatók és rövidebb lett a lejátszási csík. Amúgy rendben, minden működik. Azaz a Tidal épp nem, de ez nem Roon probléma, úgy tűnik leálltak a Tidal szerverek. A hangban változást nem érzékelek.
Én is azt hittem hogy leálltak a Tidal szerverek, de kiderült a bankkártyám járt le, így nem tudták beterhelni a havidíjat. :D
Ilyen velem is volt.
Amúgy valóban leállt délelőtt a Tidal az egész világon, pár perce jött vissza.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

zenta írta:
2021.02.11., csüt. 11:43
fapaci írta:
alto írta:
2021.02.11., csüt. 10:19
Nekem is bejön az új felület, egyedül az általam sűrűn használt Discovery funkciót hiányolom a menüből, jól elrejtették a főképernyő aljára.
Ellenben számomra hatékonyabb lett az új előadók, muzsikák felfedezése a főoldalon, bár néha továbbra is bizarr javaslatokat tesz, meg IT szakemberesen értelmezi a zenei műfajokat.
Szokni kell, de nem tűnik elsőre rossznak. A betűk apróbbak, nehezebben olvashatók és rövidebb lett a lejátszási csík. Amúgy rendben, minden működik. Azaz a Tidal épp nem, de ez nem Roon probléma, úgy tűnik leálltak a Tidal szerverek. A hangban változást nem érzékelek.
Én is azt hittem hogy leálltak a Tidal szerverek, de kiderült a bankkártyám járt le, így nem tudták beterhelni a havidíjat. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

fapaci írta:
alto írta:
Nekem is bejön az új felület, egyedül az általam sűrűn használt Discovery funkciót hiányolom a menüből, jól elrejtették a főképernyő aljára.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

alto írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fapaci írta:
2021.02.11., csüt. 10:05
robi20064 írta:
2021.02.10., szer. 23:25
Arra kulon felhivtak a figyelmet hogy egyszerre kell frissiteni az appokat es a core-t is 1.8-ra, ellenkezo esetben nem fogjak latni egymast (az 1.7-es komponensek nem kompatibilisek az 1.8-assal).
Pontosabban azt javasolták, hogy a mobil app-ot kell előbb frissíteni, aztán a core-t. Én így tettem és hibátlanul működik.

Az 1.8 frissítéssel néhányaknak meggyűlt a baja, leginkább a grafikai megjelenésről voltak panaszok. Pár órája kiadtak egy hibajavítást, ami ezeket orvosolja. Nálam eddig sem jelentkeztek. A felület sokkal jobb, informatívabb, logikusabb lett, más változást nem észleltem.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”