Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7703
Kábelezzünk
Láttam egy eladó FT12est az aproneten 90ezer forintért. Most full ALAC kábelezés van nálam pár napig, ahol a hangfalkábel ribbon ezüst mint az FT12 és szenzációsan szól a Bladelius-Convergent SL-és Soner végfok-Proac lánc. Előtte még semmivel nem szólt így. A Kondo SPC kifejezetten visszafogta.
Az apronetes hirdetésben nem a klasszikus FT12, hanem az utód FT12G3 szerepel.
A piac mostohán kezelte, nem fogyott a G3 változatból koránt sem annyi, mert hangban visszalépés volt az eredeti, klasszikus FT12-höz képest.
Ezt az árak is jól bizonyítják, mert a normál FT12 rendre sokkal drágább, mint a G3 változat...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
-
Vendég
Kábelezzünk
Mert a Klébesz Feri csinált néhány turpisságot, meg a hangja nekem sem nyerte el a tetszésemet, azóta már van sokkal jobb Siltech-em.
Nem tudom, erről nem tudok nyilatkozni.
Az újabb kábelek biztosan jobbak. Ha tiszta ezüst és nem ezüstözött réz, akkor szerintem eredeti.
Ennyi ezüstöt nem érdemes egy hamisítványba pakolni.
Ha DataTeam-es, akkor eredeti.
Ez egy izgalmas történet:
Sajnálatosan eladtam a kábelt, mert nem tetszett a hangja. Aki megvette, annak sem. Ő is tovább adta. Tőle egy barátom vette meg az én tudtom nélkül. Mikor elmesélte, hogy mit vett és kitől, mondtam neki, az enyém volt. Neki se tetszett, így visszavettem és akkor kezdtem el felboncolni a kábelt, hogy miért szól így. Leszedtem a csatlakozókat és sarukat akartam rárakni. Megszámoltam a vezető ereket, annyi, amennyi a Siltech-ben. Megmértem az egyedi szálak átmérőjét - stimmel. Ezüstnek látszik - stimmel. A hangja mégis puhább, nem annyira megfogott, nem annyira kontrollált, mint egy Siltech-hez illik. Szétszedtem újra és megcsiszoltam az elemi szálakat. Láss csodát, nem tiszta ezüst, hanem ezüstözött réz. Így derült ki, hogy hamisítvány. Ehhez kellett pár hónap és pár kör. Mikor kiderült a turpisság, hálózati kábelt csináltam belőle. Annak igen jó kábel. Hangfalkábelnek se volt rossz, csak nem az én ízlésemnek megfelelő és nem Siltech.
Mert a Klébesz Feri csinált néhány turpisságot, meg a hangja nekem sem nyerte el a tetszésemet, azóta már van sokkal jobb Siltech-em.
Kábelezzünk
Sajnálatosan eladtam a kábelt, mert nem tetszett a hangja. Aki megvette, annak sem. Ő is tovább adta. Tőle egy barátom vette meg az én tudtom nélkül. Mikor elmesélte, hogy mit vett és kitől, mondtam neki, az enyém volt. Neki se tetszett, így visszavettem és akkor kezdtem el felboncolni a kábelt, hogy miért szól így. Leszedtem a csatlakozókat és sarukat akartam rárakni. Megszámoltam a vezető ereket, annyi, amennyi a Siltech-ben. Megmértem az egyedi szálak átmérőjét - stimmel. Ezüstnek látszik - stimmel. A hangja mégis puhább, nem annyira megfogott, nem annyira kontrollált, mint egy Siltech-hez illik. Szétszedtem újra és megcsiszoltam az elemi szálakat. Láss csodát, nem tiszta ezüst, hanem ezüstözött réz. Így derült ki, hogy hamisítvány. Ehhez kellett pár hónap és pár kör. Mikor kiderült a turpisság, hálózati kábelt csináltam belőle. Annak igen jó kábel. Hangfalkábelnek se volt rossz, csak nem az én ízlésemnek megfelelő és nem Siltech.
Kábelezzünk
Heed Obelisk Pro, a hangfal még képlékeny, de valami zeneibb, álló.
Először nem inkább hangfalat kellene venned, aztán ahhoz illő drótot?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem is van egy LS180-as párom G3 előtti időből, DataTeam-től vettem kedvezménnyel. Miről lehet megismerni a fake LS180-at?
Azt elég nehéz. Nagyon felismerhető, egyedi kábel. Annyi ezüst van benne, mint 10 mai ezüst kábelben. Nem éri meg hamisítani.
Általában a G3 széria kábeleket hamisították. Már többször leírtam, én is belefutottam egy LS 180 hamisítványba (Hifi City hirdetés).
Sajnos én is csak később jöttem rá, hogy hamisítvány. Akkor még nem volt tapasztalatom a Siltech kábelek ügyében. Most tápkábelként szolgálnak a hangfalaimban. Amennyiért vettem, jó hangszórókábel volt, de nem Siltech.
A képek egy FT 12-ről vannak (sajátom - nem használom). Ez garantáltan eredeti.
Nekem is van egy LS180-as párom G3 előtti időből, DataTeam-től vettem kedvezménnyel. Miről lehet megismerni a fake LS180-at?
Kábelezzünk
Azt elég nehéz. Nagyon felismerhető, egyedi kábel. Annyi ezüst van benne, mint 10 mai ezüst kábelben. Nem éri meg hamisítani.
Általában a G3 széria kábeleket hamisították. Már többször leírtam, én is belefutottam egy LS 180 hamisítványba (Hifi City hirdetés).
Sajnos én is csak később jöttem rá, hogy hamisítvány. Akkor még nem volt tapasztalatom a Siltech kábelek ügyében. Most tápkábelként szolgálnak a hangfalaimban. Amennyiért vettem, jó hangszórókábel volt, de nem Siltech.
Kábelezzünk
Láttam egy eladó FT12est az aproneten 90ezer forintért. Most full ALAC kábelezés van nálam pár napig, ahol a hangfalkábel ribbon ezüst mint az FT12 és szenzációsan szól a Bladelius-Convergent SL-és Soner végfok-Proac lánc. Előtte még semmivel nem szólt így. A Kondo SPC kifejezetten visszafogta.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
-
Vendég
Kábelezzünk
Valaki hallott már olyanról , hogy a SIltech régebbi FT12esét hamisítanák?
A legelső FT12 még nem a G3 vastag gumi köpenyében volt, hanem egy vékony kék köpenyben.
A vezető szerintem ugyanaz a 12x0.5mm-es ezüst szalag. 6 négyzetmilliméter keresztmetszetű tömör ezüst!
Ez is saját (ezt se használom). Jól látható az ezüst oxidációja a szabad levegőn.
Ezen a kábelen semmiféle azonosító nincs.
-
Vendég
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Kábelezzünk
Szerintem a Cable talk3.1 kifejezetten gyenge hangszórókábel. Az évek folyamán többször is volt nálam ilyen szett, különböző, korrekt dugózással, és soha nem tetszett. Ingyen sem kéne a sufniba sem. De akinek tetszik, hát hallgassa egészséggel!
Kábelezzünk
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Kábelezzünk
Heed-et hallgatók közűl sokaknak tetszik a CT 3.1.
Kábelezzünk
Inkább a készülékek típusait, ha leírnád. Köszi!
Heed Obelisk Pro, a hangfal még képlékeny, de valami zeneibb, álló.
Kábelezzünk
Inkább a készülékek típusait, ha leírnád. Köszi!
Kábelezzünk
Szerintem írd le,hogy mihez kell és pontosan milyen típusú kábel.
Sztereó zenehallgatáshoz, erősítő 90K, hangfalak 110K kategória.
Gotham SPK 4*2,5 mm vagy a cable talk 3.1-re gondoltam. Mivel közel azonos árban vannak, így gondolom tudásban sem lehet olyan eget verő nagy különbség!? De ha valakinek más véleménye lenne, szívesen venném!
Kábelezzünk
Tanácsot szeretnék kérni...cable talk 3.1 vagy Gotham? Van valakinek ez irányú tapasztalata?
Szerintem írd le,hogy mihez kell és pontosan milyen típusú kábel.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
Tanácsot szeretnék kérni...cable talk 3.1 vagy Gotham? Van valakinek ez irányú tapasztalata?
Kábelezzünk
Igazad van , rosszul fogalmaztam . A kábel nem változik , de a készülékek körülötte igen , legtöbbször az a változás, amit hallunk , azt a készülékek okozzák , ezért van az , hogy egyik rendszerben egy kábel így szól , a másikban meg amúgy . Vagy az autókra gondoltál ?
Egyet értünk bár én arra gondoltam, hogy nagyon nem mindegy milyen rendszeren van az a kábel bejáratva.
Látom előttem szóló emberünk nagyon jól érzi magát és ez jó dolog bár a földön való fetrengés egy kicsit gyerekes.
Épített hangfal TL/Horn kilépővel http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-41
Engler Csaba barátom által gyártott erősítő+Dac http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-42
Erősen modifikált Yamaha CDX-1120 http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-40
Kábelek........jobb nem is beszélni róla meg kell hallgatni!!
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem értek egyet ezzel, és a tapasztalatok sem erre utalnak......de ettől színes az élet. Persze ez a tényeken nem változtat....nekem van igazam
Mindig szerettem a "megmondó" embereket.
És már nagy hiány volt belőlük a fórumon.
.
Kábelezzünk
Nem értek egyet ezzel, és a tapasztalatok sem erre utalnak......de ettől színes az élet. Persze ez a tényeken nem változtat....nekem van igazam
Igazad van , rosszul fogalmaztam . A kábel nem változik , de a készülékek körülötte igen , legtöbbször az a változás, amit hallunk , azt a készülékek okozzák , ezért van az , hogy egyik rendszerben egy kábel így szól , a másikban meg amúgy . Vagy az autókra gondoltál ?
Kábelezzünk
Sajnos, a kábelkérdés valóban sokszor hangszínszabályozás, ugyanakkor a kábelgyáraknak sem fáj a felhasználók túlnyomó többségének ilyenfajta "erdőbe vivése", ők a szorgalmas hifizgetők keresgéléséből, hifis karrierjéből, útkereséseiből élnek meg. Sok helyen pedig, ahol nem életekre, évtizedekre választanak/kényszerülnek az emberek ugyanott lakni, hanem (talán NJ megerősít) költöznek a meló után, gipszkarton-hidegpadló-alacsony belmagasság-sok üveg-konstellációjú lakásokba, inkább bevállalnak egy itt-ott színező és burjánzó kábelt, mint mi, akik tologatunk, lakástextilezünk, könyvespolcozunk, akusztikai elemezünk, átrendezünk, mérünk, elhúzunk és visszatolunk. Tudom, hogy nem alternatívája a jó akusztikának semmi, csak nagyon sokba kerül, elköltözéskor pedig nyilván nem vihetjük magunkkal.
Aki kutakodik és nyitott a kábel kérdésben és nem csak az ezüstöt aranyat meg a jól hangzatos voodu dolgokat keresi az rájön, hogy sokszor a kábelgyártóknak nem érdeke az igaz út.EGYET ÉRTEK!!!
Épített hangfal TL/Horn kilépővel http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-41
Engler Csaba barátom által gyártott erősítő+Dac http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-42
Erősen modifikált Yamaha CDX-1120 http://www.carstyling.hu/car_shower.php ... #!38456-40
Kábelezzünk
Egy használt kábel már nem sokat változik , legfeljebb másként viselkedik az adott közegben . Autónál más a helyzet , ott ismert a magyarázat .
Kábelezzünk
A forrasztás hatása az tényleg nem kitaláció. A Note Vz kábelre a P dugók helyett használt WBT next gen került és forrasztás után rosszul lettem a hangtól. 1 teljes nap kellett amire rendbe jött és jobb is lett.
Régen bejáratott kábel megbolygatva szintén tud rövid ideig rosszul szólni. Így jártam a Note Sp ezüst hangfalkábellel. Egy rövid út meg egy kis tekergetés után majdnem elsírtam magam amikor bekötöttem. A volt tulaj nyugtatott, hogy 8-10 óra múlva minden rendben lesz...és tényleg úgy lett.
A Note ezüst kábeleibe nagyon bele lehet szeretni. Nehéz jó áron szerezni, sőt egyáltalán szerezni használtan, de ha egyszer megvan, az ember nem nagyon adja el, csak ha feljebb lép. Lejjebb a Vx-ről volt egy vélemény. Igen az ezüst Note ilyen. A Vz-re ez hatványozottan vonatkozik. Hatalmas felbontás és leheletfinom selymes magasak,óriási tér. Első hallásra olyan élethűen suhogó cintányérok szólaltak meg hogy a gyomromban valami furcsa bizsergés indult el. Nem vicc, ez az az érzés amit nagyon ritkán él át az ember. Kívánom mindenkinek ezt, minél többször.
Most sikerül talán 2 sztereo méter Vx-et szerezni belső kábelnek meg összekötőnek a korrektor elé. Szerencse kell az ilyen fogáshoz. Riadólánc, ha felkerül valamelyik listára vagy hirdetési oldalra.
Egy dologban biztos lehet az ember, ha gond van a hanggal a rendszerben és van benn Note ezüst kábel, akkor nem a kábelt kell cserélni.
Teljesen elfogult vagyok velük kapcsolatban, ez gondolom látszik.
Kábelezzünk
A forrasztás bejáratódását poén szinten kezeltem mindig.
Úgy látom van, aki komolyan veszi
Van. Elég sokan, mert van jelentősége a dolognak.
Kábelezzünk
Nem lehet az, hogy a "bejáratódás" nem más, mint a megszokás?
Nem .