Írd majd meg légyszi, mit hallottál! Köszi! :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Felcsigáztál
Holnap összehallgatom az Audirvana val..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.12.11., vas. 00:11-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 874
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
- Belső SSD vagy külső tároló: én belsőről használom, és technikailag mindkettő mellett és ellen van pro és kontra érv, de a hangbéli különbség - lejátszási lánctól függően - általában max. bolhafasznyi (persze lehet aki nem ért egyet ezzel). Szerintem próbáld ki egyszer kis mennyiségű zenével (mondjuk egy albunmal) összehasonlítani, és ha hallasz különbséget, akkor amelyik jobbnak tűnik, ha nem, akkor amelyiket kényelmesebb használni (ha már külsőn van, megspórolhatod az átmásolással járó nyűgöt)audioline írta: ↑2022.11.16., szer. 22:273.5 előfizetéses licensz van rajta. Külső HDD mappát hozzáadtam a library-hez, szépen működik, az elrendezés/tallózás szokást igényel. A hang sima. Vajon érdemes a belső SSD-re másolni a zenéim? WiFi vs Lan? A fórumokon szinte egyöntetűen a LAN-t javasolják, miközben a közelmúltban más streamerekkel jó tapasztalataim voltak vezeték nélkül. Az Auralic is az utóbbit ajánlja. Pénteken talán lesz időm, a végére járok. :)
- WiFi vagy LAN - na ez már egyértelműbb, igen, a LAN jött be nekem is, de a különbség itt sem feltétlenül egetverő - megint egyéni ízlés kérdése. Én a LAN-t javasolnám inkább, de ha macerás a kábelezés, akkor szerintem a WiFi sem teljesen elvetélt ötlet. Ráadásul ezt is könnyen ki tudod próbálni, csak egy (megfelelő hosszúságú) ethernet-kábel kel hozzá.
És most odatartom a mellem céltáblának: én nem vacakolok drága ethernet-kábelekkel, Cat5e van mindenhol (abból viszont összesen kb 25 m, beleértve egy 20 méteres egybefüggő szakaszt), egy kivétellel, az utolsó switchtől a gépig, és az is csak Cat6.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 59
LAN vs Wifi- egyértelműen a LAN hozta a jobb hangzást nálam.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
3.5 előfizetéses licensz van rajta. Külső HDD mappát hozzáadtam a library-hez, szépen működik, az elrendezés/tallózás szokást igényel. A hang sima. Vajon érdemes a belső SSD-re másolni a zenéim? WiFi vs Lan? A fórumokon szinte egyöntetűen a Lan-t javasolják, miközben a közelmúltban más streamerekkel jó tapasztalataim voltak vezeték nélkül. Az Auralic is az utóbbit ajánlja. Pénteken talán lesz időm, a végére járok. :)
.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Ha régi, nem-előfizetős licenszed van, akkor az szerintem jó lesz az Audirvana 3.5-höz (ha az Audirvana is régebbi, le tudod tölteni a legutolsó 3.5-öst az Audirvana honlapjáról).audioline írta: ↑2022.11.16., szer. 14:52Este megnézem, melyik van a gépen. Köszi!Aszpirin írta: ↑2022.11.16., szer. 14:49Igen, látja. Ha be tudsz szerezni egy Audirvana 3.5 licenszet (sajnos hiuvatalosan már nem lehet), én még mindig azt javaslom. Én is azt használom.audioline írta: ↑2022.11.16., szer. 14:11Sziasztok!
Bekerült egy Mac mini a rendszerbe. A terv, hogy Audirvana-val streameljek. Antiinformatikusként a kérdésem, hogy a gyomrában lévő SSD-ről milyen progival ajánljátok a lejátszást? Az Audirvana "látja" a merevlemez audio fájljait? Bocs, ha nagyon láma, vagy már rágcsáltátok a témát korábban, most nem kutakodnék visszafelé. Köszi!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Este megnézem, melyik van a gépen. Köszi!Aszpirin írta: ↑2022.11.16., szer. 14:49Igen, látja. Ha be tudsz szerezni egy Audirvana 3.5 licenszet (sajnos hiuvatalosan már nem lehet), én még mindig azt javaslom. Én is azt használom.audioline írta: ↑2022.11.16., szer. 14:11Sziasztok!
Bekerült egy Mac mini a rendszerbe. A terv, hogy Audirvana-val streameljek. Antiinformatikusként a kérdésem, hogy a gyomrában lévő SSD-ről milyen progival ajánljátok a lejátszást? Az Audirvana "látja" a merevlemez audio fájljait? Bocs, ha nagyon láma, vagy már rágcsáltátok a témát korábban, most nem kutakodnék visszafelé. Köszi!
.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Igen, látja. A beállításoknál fel tudsz venni lokális könyvtárakat (is), amiket figyel, és bekatalogizál a metaadatok alapján. Lényegében minden fontos fájlformátumot ismer (kivéve talán az iso-kat). Ha be tudsz szerezni egy Audirvana 3.5 licenszet (sajnos hivatalosan már nem lehet), én még mindig azt javaslom. Én is azt használom.audioline írta: ↑2022.11.16., szer. 14:11Sziasztok!
Sziasztok!
.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Csak egy megjegyzés. A "Bitperfect" az - azon kívül, hogy egy általunk is ismert melléknév :-) - egy szoftver neve is, tulajdonképpen egy Apple Music app (régebben iTunes)-ba épülő AddIn, ami, a nevéhez méltó módon, bitperferkt lejátszásra képessé teszi az Apple Music appot (iTunes-t). Nem ismer minden formátumot (leginkább csk az Apple nagyfelbontású/lesloss formátumait, ha jól emlékszem - szóval át kell konvertáltatni mindent, "how convenient"wittao írta: ↑2022.11.02., szer. 10:39Macminit preferalja, USB-n keresztul csatlakozik a dac-hoz.tottyi írta: ↑2022.11.02., szer. 10:20Ezt ha valaki el tudna mondani, hogy mit ajanl a mac mini hasznaloinak mert sajnos en nem ertem.
https://www.youtube.com/watch?v=dqxn0rD9yy4
Audirvana szoftverkornyezet (bitperfekt) + Qobuz stream.
Es egy mac fan :)

Macminit preferalja, USB-n keresztul csatlakozik a dac-hoz.tottyi írta: ↑2022.11.02., szer. 10:20Ezt ha valaki el tudna mondani, hogy mit ajanl a mac mini hasznaloinak mert sajnos en nem ertem.
Audirvana szoftverkornyezet (bitperfekt) + Qobuz stream.
Es egy mac fan :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Nagyon cuki a PS Audios arc. Szerintem sokat szivott regebben, de talan errol beszel is valamelyik videojabantottyi írta: ↑2022.11.02., szer. 10:20Ezt ha valaki el tudna mondani, hogy mit ajanl a mac mini hasznaloinak mert sajnos en nem ertem.

Roviden:
- Apple felhasznalo, o kedveli es regi felhasznalo
- Van, hogy Windowst is kell hasznalnia, ami talan ma mar nem annyira rossz
- Full gyari allapotban hasznalja a Mac Minit, probaltak tuningolni, de martadtak a gyarinal, csak ramot raktak bele pluszban
- USB kimenetet hasznalja, Toshlink nem jo szerinte, ne hasznald
- Bitperfect es az Audirvana-t progikat hasznalja rajta
- Quboz elofizetese van es SSD-n offline zenek
- Curious usb kabelt ajanlja, olcso es jo
- nem hasznal hozza periferiat (monitor es tarsai)
- Screens app-al iranyitja ha esetleg hozza kell nyulni
Neked pont van Mac Minid. Meg egy ok, hogy hatra doljel

- tottyi
- Hazajáró lélek
Ezt ha valaki el tudna mondani, hogy mit ajanl a mac mini hasznaloinak mert sajnos en nem ertem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
jPlay iOS. Nekem pc-en sokat hozott, kivancsi vagyok milyen lesz.
http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... /?hl=jplay
http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... /?hl=jplay
- tottyi
- Hazajáró lélek
Legyszi itt targyaljatok ki mert en is kivancsi vagyok. :)
Köszi,
küldtem pm-et.
küldtem pm-et.
Szetszedni igy kell, aztan mar csak beleteszed. :)
youtu.be/R4ArjHz4gd4
[/quote]
Én ugyan nem, de önként jelentkeztőnek tisztes honorárium ellenében
megengedném:)
youtu.be/R4ArjHz4gd4
[/quote]
Én ugyan nem, de önként jelentkeztőnek tisztes honorárium ellenében
megengedném:)
youtu.be/R4ArjHz4gd4
- tottyi
- Hazajáró lélek
Szetszedni igy kell, aztan mar csak beleteszed. :)pancsa írta: ↑2022.10.25., kedd 17:39Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy Mac Mini-be TeraDak szűrőegység szakszerű beépítésére
tudtok e valakit ajánlani?
https://www.ebay.com/itm/133386978500
youtu.be/R4ArjHz4gd4
"nemnormalisan" :XXDtottyi írta: ↑2022.10.25., kedd 17:50Erre en is kivancsi vagyok, hogy milyen hatassal lesz a hangra. En videon lattam, hogyan kell beepiteni de nem mernek neki kezdeni, nemnormalisan szet kell szedni a mac mini-t es eleg bonyolultnak tunik.pancsa írta: ↑2022.10.25., kedd 17:39Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy Mac Mini-be TeraDak szűrőegység szakszerű beépítésére
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 59
Köszi a tippet, teszek egy próbát ezzel az M1 minivel, viszonylag minimalis befektetéssel lehetseges az upgrade jelenleg. Megirom majd a tapasztalatokat.Aszpirin írta: ↑2022.10.24., hétf. 22:33Én nem hallok különbséget egy 2017-es i5 7600K iMac és egy M1 Macbook Air hangja között Audirvana 3.5-tel, sem a “nagy” rendszeren [ Mac -> Core Audio Karuna ref. -> Wadia 121 -> PrimaLuna Prologue Premium Int. -> AudioPhysic Classic 10), sem pedig a fejes “rendszeren” (Mac -> Resonessence Labs Concero HP -> Sennheiser HD 650).
Ebből kiindulva, ha csak a hang az érdekes, azt mondanám, szerintem nem érdemes, főleg nem valami drága modellre.
De 2 dolog még van
1. amint látod, egyik rendszerem sem “high end”
2, az M1 MacBook (az alapmodell!!!) egy egészen elképesztő ár-érték arányú cucc, ami - nem csak zenélésre használva - sokkal több örömöt és megelégedettséget okoz a mindennapokban, mint azt a megvásárlásakor gondoltam… egyszerűen nekem NAGYON megérte, sokkal jobban kihasználom, mint az anno több mint dupla annyiért szintén újan megvett nagy iMac-et.
Szóval, ha nem csak zenélésre vennéd, hajrá. Csak zene miatt viszont, pláne ha szintén Miniben gondolkodsz, szerintem jó eséllyel marginális különbséget fogsz észlelni (ha egyáltalán valamit), azt is inkább csak “érzésre”, de annyit semmiképp nem, ami indokolná a pénzt, amibe ez az “upgrade” kerülhet. Persze a Te rendszeredben egészen más is lehet a végeredmény…
Audia Flight FL3S
- tottyi
- Hazajáró lélek
Erre en is kivancsi vagyok, hogy milyen hatassal lesz a hangra. En videon lattam, hogyan kell beepiteni de nem mernek neki kezdeni, nemnormalisan szet kell szedni a mac mini-t es eleg bonyolultnak tunik.pancsa írta: ↑2022.10.25., kedd 17:39Sziasztok,
Sziasztok,
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Igen, macen kipróbáltam, exclusive módban játszik. Gondolom Windowson ugyanaz.wittao írta: ↑2022.10.24., hétf. 23:44Nem feledkeztem meg róla, kipróbáltam és tetszett is. A közel 1 millió album, ami kb. mondjuk 10 millió zeneszámot jelent nekem eléggé problémás volt, sokminden volt amit nem hallgatok és sok nem volt, amit hallgatok. Végül elengedtem. A minősége nagyon tetszett, Audirvana alatt használtam, nekem a remote lehetőség alap. Sajnos a mobilos remote-ját egy ideje ígérgetik, de még nem jöttek elő vele. Itt van egyébként exclusive mode? Nem láttam említve.Aszpirin írta: ↑2022.10.24., hétf. 23:39Valahogy megfeledkeztél a HRA-ról. Annak is van Windows-os applikációja: https://www.highresaudio.com/en/content/streaming-app
Abban legalább nem kell a HiRes zenét nagyítóval keresni, mint az Apple Musicban (ahol igen-igen kevés cucc van 24/192-ben fenn).
Távirányítója nincs, de az Audirvanának van, én is azzal használom.
Mobilos appot kb évek óta ígérgetik, egyszer csak meglesz, gondolom.
Cserében rohamléptekkel bővítik (tényleg elképesztő mennyiségű cuccot adnak hozzá mostanában), minden natív HighRes, és ugye ez érdekelt.
Az Apple Musicra épp nemrég fizettem ismét elő, hogy megnézzem, mi van HighRes-ben. Mert ugye azt már tudjuk, hogy van HighRes is rajta. Hááát, mit mondjak, elképesztően kevés, egyelőre épp annyi, hogy megcsapják a marketinget, és elmondhassák, hogy van nagyfelbontású zenehallgatási lehetőség is rajta.. Egy fórumtárs tippjeivel sikerült találnom 24/192-es listákat is, de valami egytízezreléke lehet az egész kínálatnak, ha HighRes-re buksz egyelőre sokkal több van HRA-n, azt egészen biztosan állítom. Persze, sokmindent megtalálsz apple Musicban, amit szeretsz, de kíváncsi vagyok, a kedvenceidből, amiket nem találtál a HRA-n, mennyi a HighRes az Apple Musicban. Mert én alig találtam, azt is mások által összeállított listákról sikerült...
Nem feledkeztem meg róla, kipróbáltam és tetszett is. A közel 1 millió album, ami kb. mondjuk 10 millió zeneszámot jelent nekem eléggé problémás volt, sokminden volt amit nem hallgatok és sok nem volt, amit hallgatok. Végül elengedtem. A minősége nagyon tetszett, Audirvana alatt használtam, nekem a remote lehetőség alap. Sajnos a mobilos remote-ját egy ideje ígérgetik, de még nem jöttek elő vele. Itt van egyébként exclusive mode? Nem láttam említve.Aszpirin írta: ↑2022.10.24., hétf. 23:39Valahogy megfeledkeztél a HRA-ról. Annak is van Windows-os applikációja: https://www.highresaudio.com/en/content/streaming-app
Abban legalább nem kell a HiRes zenét nagyítóval keresni, mint az Apple Musicban (ahol igen-igen kevés cucc van 24/192-ben fenn).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása