Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 140

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Linn streameren lehet keresni rádióadókat, vagy csak azt lehet hallgatni ami alapból be van állítva?
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

robi20064 írta:
2022.01.30., vas. 10:58
Ennek igy meg is mi ertelme van?
Semmi. Mint ahogy a kérdésnek sem. :)

Ezt kérdezted: "Node2 arkategoria alatt (de akar egy szinten is) te milyen halozati lejatszot ajanlanal valakinek - ami nem RPI4 alapu - es hasonlo szolgaltatasokkal bir mint a BlueOS?"

Ilyet nem tudok.

Viszont ha visszaolvasnál akkor láthatnád, hogy korábban már leírtam HANGILAG mivel járHAT jobban a hifista. Persze mindez csak az én véleményem, nem kell elfogadni.

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: DefJam »

robi20064 írta:
2022.01.30., vas. 10:58
dbrnsk írta:
2022.01.30., vas. 10:51
robi20064 írta:
2022.01.30., vas. 10:41

Felreteve hogy a "gyomorforgato" jelzo mint olyan nagyjabol egy szinten van a "kategoriat lepett a hang" felekkel miutan bekerult a negy Unicumos uveg a nappali megfelelo pontjaiba.

Node2 arkategoria alatt (de akar egy szinten is) te milyen halozati lejatszot ajanlanal valakinek - ami nem RPI4 alapu - es hasonlo szolgaltatasokkal bir mint a BlueOS?
Valahogy jellemezni kell a hangot, nem? :D Vagy te számokkal írod le? Mondjuk 1-100-ig? Oké.

Értelmezni is kellene, nem csak olvasni. Írtam, hogy a HANG-gal kapcsolatban voltak problémáim és nem a szoftveres részével. Szándékosan nem jelöltem meg más márkát/típust az írásomban és nem is fogok. Nem vagyok készülék ajánló, arra ott van Gedeon.
En szinekben szeretem, mondjuk legyen zold ;)

"És igen, ez futóműkánt használva is érződik, még ha az utána kötött DAC javít is valamit rajta. Olcsóbban vannak jobb futóműnek való készülékek a piacon."

Teszel egy hatarozott kijelentest majd semmi fogodzo azoknak akiket erdekelne hogy mi lenne a "jobb", mondvan te nem vagy Gedeon. Ennek igy meg is mi ertelme van?

Az, hogy atmenjunk FB szintu eszmecserekbe csak itt meg pluszba arcot sem kell vallalni :D :D

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.01.30., vas. 10:41

Felreteve hogy a "gyomorforgato" jelzo mint olyan nagyjabol egy szinten van a "kategoriat lepett a hang" felekkel miutan bekerult a negy Unicumos uveg a nappali megfelelo pontjaiba.

Node2 arkategoria alatt (de akar egy szinten is) te milyen halozati lejatszot ajanlanal valakinek - ami nem RPI4 alapu - es hasonlo szolgaltatasokkal bir mint a BlueOS?
Valahogy jellemezni kell a hangot, nem? :D Vagy te számokkal írod le? Mondjuk 1-100-ig? Oké.

Értelmezni is kellene, nem csak olvasni. Írtam, hogy a HANG-gal kapcsolatban voltak problémáim és nem a szoftveres részével. Szándékosan nem jelöltem meg más márkát/típust az írásomban és nem is fogok. Nem vagyok készülék ajánló, arra ott van Gedeon.

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

szj4 írta:
2022.01.30., vas. 08:56
DefJam írta:
2022.01.29., szomb. 12:42
fapaci írta:
2022.01.29., szomb. 12:40

Békebeli, kellemes hangú készülékek, szerencsés összeállítás. A helyedben ide a Node-nál komolyabb forrást választanék.

Köszönöm!
A keretem ennyit engedelyez egyenlőre és sok jót olvastam erről a Noderól egyébként.
300-ért kellett volna hirdetni a 4410-et akkor most tellene normális forrásra. Mondjuk az előfokot se valami komoly abba a rendszerbe…

Ugy latom csipem a szemedet aminek en rettenetesen orulok, amugy szivesen leirnam rolad a velemenyemet, de nem akarom kitiltatni magamat a forumrol miattad. :smile53: gondolkodik.gif

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Én adok dbrnsk Jani véleményére, nem kertel, nem írogatja körül az általa nemtetsző dolgokat. :smile32: Ami lényeges: a fórumos évtizedei alatt nem láttam, hogy bármit is rosszándékból írt volna! Véleménye mindig saját tapasztalatán alapul. Kódolom a gyomorforgását :smile53:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2022.01.30., vas. 05:38

off...
Mióta 2022-t írunk, rendszeresen olyan érzésem van, hogy valami elcsúszott a fórumon/emberekben. Egyik fórumtárs "gyomrom forgott" kifejezést használ szubjektív kérdésben, a másik hazugozza a vevőjét, miközben ő sem makulátlan, a harmadikból ömlik a személyeskedés, hogy görcsösen védjen egy jogosan észrevételezett munkát, stb. stb. Fura.

bevezetés...
Nekem van ilyen 2021-es Bluesound node-om, az alapján írom a véleményemet, és nem azért mert nem tetszik/irigylem Gedeon-t, vagy felülök egy vonatra ahol menők utaznak, vagy mert nyomaszt a hifi biznic szaga, stb.

on...
Szóval a készülék szerintem tökéletesen alkalmas arra amire eladják, szoftveresen szerethető és nekem pl. tetszik a hangja is. Bizonyára van ennél jobb dac is, de ez sem hibás.
Viszont az, hogy futóműnek se lenne jó? ugyan miért nem? Az megvan, hogy a Tidal-t vezérlem hol laptop-ról, hol a telefonról, gond és roon nélkül? És nem csak spdif dac-ot dughatok rá, hanem már usb-n is kezeli a külső dac-okat.

Ami a rossz érzéseket illeti. Igen, a BS ennyi pénzért már hifi biznic szagú. Ténylegesen vas van benne egy párezres android box és egy párezeres dac, vagy annyi, mint valami Raspberry Pi-ben ötöd ennyiért. Ami a különbség, hogy ez a készülék ezért prémium szoftvert, használhatóságot, megbízhatóságot ad. A gyártó/termék mögött a NAD áll, eladtak elég sokat belőle, ezért várhatóan sokáig fog működni.
Mióta fikázunk azért, mert valaki a hifi biznic közepette fizet a megbízhatóságért vagy szoftver háttérért? netán fejlesztésért, jelentsen az bármit is. Elég sok topicot tele lehetne hányni, ha belemennénk minek mekkora a tényleges anyagára.
Azt a mindenit! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyenszántó gondolatokat ébreszt valakiben a véleményem. Gondoltam írok válaszként én is egy kisebb regényt, de inkább nem tenném, nem olyan fontos téma ez, hogy a drága időmet pazaroljam rá. Azért tömören megpróbálok válaszolni.

Volt ilyen készülékem egy ideig, aminek - ahogy mondani szokás - kétszer örültem... És igen, gyomorforgatónak tudnám leginkább leírni a hangjával kapcsolatos érzéseimet. Ez van, nem mindenki érzékeny rá, de nálam ezt dobta a gép. Egyébként nem egyedüli ebben a BS, éreztem már több hifi eszköznél hasonlót.

A BS egy jó csomagnak tűnő cucc, elsősorban a jó szoftvere miatt, de az MQA is igéző tud lenni (legtöbben emiatt veszik), árban is a tűrhető kategória, nézve a hálózati lejátszók árait. Alatta nem sok minden van, a következő lépcső meg igen drága. A baj csak a hangjával van. Vacak középtartomány (a legfájóbb), felül konyul, alul egy hangjegyes basszus, az is felfújva és külön életet élve, az MQA pedig borzalom. Hozzá csapódik még a zajossága és így egy igen vacak digitális forrásként lehet jellemezni. És igen, ez futóműkánt használva is érződik, még ha az utána kötött DAC javít is valamit rajta. Olcsóbban vannak jobb futóműnek való készülékek a piacon.

Egyébként a véleményemet már korábban is leírtam és tartom is, nem csak 2022-ben... :) Ez az én véleményem és nem kell vele egyetérteni, de azért nem árt, ha ilyesmiről is olvas a keresgélő, nem csak a dicséreteket (aminek én is bedőltem anno) :D

Azért zárszóként megemlíteném, hogy nem véletlenül van tele az összes apró az említett masinákkal... Ahogy elkel egy eladó példány, már kerül is fel a következő... Ha már nekem nem hiszel.

Peace!

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: voges »

gofry írta:
2022.01.30., vas. 09:20
Ez a network I volt ugye? Milyen rendszerbol kerult ki?
szj4 írta:
2022.01.30., vas. 08:44
gofry írta:
2022.01.29., szomb. 22:24
Sziasztok,
A héten én is beléptem a limetree bridge tulajok sorába. Egy hét hallgatózás után én is elgondolkodtam más táp kipróbálásán. Ahogy olvasom a TMP elég jót tett neki, van esetleg más javaslat (sbooster ultra mkII pl?)? Vagy esetleg van olyan pest környéki jószívű fórumtárs akinél meghallgathatom másik táppal?

Köszi szépen előre is.

Végül eladtam a lejátszót. Nem vittem végig a táp vonalat. Nem illet a rendszerembe ,ízlésemhez.

Én is ilyen Lindemann Bridge-n gondolkozok.
Mi nem tetszett benne?Mit néztél ki helyette? :)

gofry
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: gofry »

Ez a network I volt ugye? Milyen rendszerbol kerult ki?
szj4 írta:
2022.01.30., vas. 08:44
gofry írta:
Sziasztok,
A héten én is beléptem a limetree bridge tulajok sorába. Egy hét hallgatózás után én is elgondolkodtam más táp kipróbálásán. Ahogy olvasom a TMP elég jót tett neki, van esetleg más javaslat (sbooster ultra mkII pl?)? Vagy esetleg van olyan pest környéki jószívű fórumtárs akinél meghallgathatom másik táppal?

Köszi szépen előre is.
szj4 írta:
2021.12.04., szomb. 15:42

Oda-vissza cserélgetős táptesztelés is volt azóta?
Végül eladtam a lejátszót. Nem vittem végig a táp vonalat. Nem illet a rendszerembe ,ízlésemhez.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ZolaBA írta:
2022.01.30., vas. 05:38
dbrnsk írta:
2022.01.29., szomb. 09:42
A BS-ra nem érdemes lecserélni. Szerinted miért van vele tele az apró? Gyomrom forgott a hangjától...
off...
Mióta 2022-t írunk, rendszeresen olyan érzésem van, hogy valami elcsúszott a fórumon/emberekben. Egyik fórumtárs "gyomrom forgott" kifejezést használ szubjektív kérdésben, a másik hazugozza a vevőjét, miközben ő sem makulátlan, a harmadikból ömlik a személyeskedés, hogy görcsösen védjen egy jogosan észrevételezett munkát, stb. stb. Fura.

bevezetés...
Nekem van ilyen 2021-es Bluesound node-om, az alapján írom a véleményemet, és nem azért mert nem tetszik/irigylem Gedeon-t, vagy felülök egy vonatra ahol menők utaznak, vagy mert nyomaszt a hifi biznic szaga, stb.

on...
Szóval a készülék szerintem tökéletesen alkalmas arra amire eladják, szoftveresen szerethető és nekem pl. tetszik a hangja is. Bizonyára van ennél jobb dac is, de ez sem hibás.
Viszont az, hogy futóműnek se lenne jó? ugyan miért nem? Az megvan, hogy a Tidal-t vezérlem hol laptop-ról, hol a telefonról, gond és roon nélkül? És nem csak spdif dac-ot dughatok rá, hanem már usb-n is kezeli a külső dac-okat.

Ami a rossz érzéseket illeti. Igen, a BS ennyi pénzért már hifi biznic szagú. Ténylegesen vas van benne egy párezres android box és egy párezeres dac, vagy annyi, mint valami Raspberry Pi-ben ötöd ennyiért. Ami a különbség, hogy ez a készülék ezért prémium szoftvert, használhatóságot, megbízhatóságot ad. A gyártó/termék mögött a NAD áll, eladtak elég sokat belőle, ezért várhatóan sokáig fog működni.
Mióta fikázunk azért, mert valaki a hifi biznic közepette fizet a megbízhatóságért vagy szoftver háttérért? netán fejlesztésért, jelentsen az bármit is. Elég sok topicot tele lehetne hányni, ha belemennénk minek mekkora a tényleges anyagára.
Mit jelent az hogy "hifi biznic szagú"? A hifi is üzlet, mint kb. minden más a világon, az autó, a konyhabútor, a csirke far-hát. Ez utóbbi most nem annyira. De mi ezzel a gond?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

dbrnsk írta:
2022.01.29., szomb. 09:42
A BS-ra nem érdemes lecserélni. Szerinted miért van vele tele az apró? Gyomrom forgott a hangjától...
off...

bevezetés...

on...

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gofry írta:
Sziasztok,
Szia!

XVIII. kerület, ha neked belefér, várlak szeretettel.
Csak a Marantz! :-D

gofry
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: gofry »

Sziasztok,

Köszi szépen előre is.
szj4 írta:
2021.12.04., szomb. 15:42
Alex_Aston írta:
2021.12.04., szomb. 09:38
kimber írta:
2021.12.04., szomb. 08:03
Elrontani biztos nem rontotta el a hangzást a táp, azt pedig, hogy hoz-e annyit a konyhára, mint amennyibe kerül (nem sokba), majd hosszabb próba fogja eldönteni.
De mennyire, hogy nem rontotta el, sőt! Azóta is szinte folyamatosan hallgatom, hogy elmentél (jó, azért aludtam is :rolleyes: ).
Most épp a Bagossy Brothers szól, és bent érzem magam a zenekar középen, de legalább is az első sorban. Azt hiszem, nem kérdés, hogy marad a vas, és ezek után én is csatlakozom azokhoz, akik javasolják a táp cserét a citromfához. Megéri (persze csak érték arányosan).

Köszi, hogy jöttél, köszi a tápot, na meg persze a dicsérő szavakat. Pedig mondtam, hogy nyugodtan köpködd meg, ha úgy érzed. ;)
Oda-vissza cserélgetős táptesztelés is volt azóta?

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Node-hoz nem volt szerencsém, WXC-50-et több évig használtam, utoljára csak futóműnek. Aries Mini-re cseréltem, utóbbi azért sokkal jobb (szintén futóműként). De! A kis Yamaha kezelhetősége, stabilitása sokkal jobb, pl. ha webrádión beállítottam a Bartókot, bekapcsolás után automatikusan szólt. Az Aries Mininél újra be kell lépni az appba, és beindítani, és a telefonon gyakran ki-be kell kapcsolni a wifit, hogy a Mini-t megtalálja.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

DefJam írta:
2022.01.29., szomb. 13:32
Oszinte leszek, nem! :D
De szerintem kiprobalom a node ot, mert egy van a kozelembe! gondolkodik.gif

Plusz amit most latok hogy az Auralic csak Ios kompatibilis!? gondolkodik.gif
A Node helyett szóba jöhetne az Advance Acoustic WTX StreamTubes is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Oszinte leszek, nem! :D
De szerintem kiprobalom a node ot, mert egy van a kozelembe! gondolkodik.gif

Plusz amit most latok hogy az Auralic csak Ios kompatibilis!? gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DefJam írta:
sok jót olvastam erről a Noderól egyébként.
De hallgatni hallgattam már valahol?
Szerintem ennél fontosabb nincs. És akkor nem futsz esetleges felesleges köröket, mert rögtön kiderül, hogy neked megfelelő e.
Csak a Marantz! :-D

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

DefJam írta:
fapaci írta:
DefJam írta:
2022.01.29., szomb. 12:26
Parasound p/hp750
JBL urei 6260
L100 century/4411
Békebeli, kellemes hangú készülékek, szerencsés összeállítás. A helyedben ide a Node-nál komolyabb forrást választanék.
Köszönöm!
A keretem ennyit engedelyez egyenlőre és sok jót olvastam erről a Noderól egyébként.
Inkább egy Auralic minit vegyél, vagy egy Yamaha WXC-50-est. Mindkettő jó futóműnek, így később tudod fejleszteni őket. A BS nem jó futóműnek (sem).

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

fapaci írta:
DefJam írta:
Parasound p/hp750
JBL urei 6260
L100 century/4411
Köszönöm!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DefJam írta:
Parasound p/hp750
JBL urei 6260
L100 century/4411

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

fapaci írta:
2022.01.29., szomb. 12:18
DefJam írta:
2022.01.29., szomb. 12:08
Hálózati+dackent kellene. Egy Parasound előfok és egy JBL végfok elé.
Pontosabban melyik típusok?
Parasound p/hp750
JBL urei 6260
L100 century/4411

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DefJam írta:
2022.01.29., szomb. 12:08
Pontosabban melyik típusok?

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 226

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Ebben az árkategóriában, teljesen rendben van.
Másodrendszerben, irodában, stb. tökéletes.

Az, hogy van most nehány eladó semmit sem jelent.
Illetve, de!
Nyugodtan vedd meg 170-175-ér...

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Aszpirin írta:
2022.01.29., szomb. 11:16
mishow írta:
2022.01.29., szomb. 09:21
Bocs, hogy megszakítom a netes szolgáltatásokkal kapcsolatos gondolatmenetet, de nem tudok elmenni amellett, hogy a hirdető tele van vadiúj Bluesound Node 2021gen lejátszóval.
OK, azt a Node2i kapcsán lehetett tudni, hogy megosztó a hangja, de sokakat ez vagy nem izgat, vagy egyszerűen a praktikuma elviszi a hátán.
Viszont most valamibe csak belenyúlhattak, netán a kényszerű chip hiány miatt húztak valami rossz lapot?
Nem vagyok célközönség, jól elvagyok az Auralic lejátszómmal, egyszerűen csak feltűnt, és kíváncsivá tett. gondolkodik.gif
Ez nekem is feltűnt... Fura, hogy megveszik, és pár hét után itt (és máshol is) hirdetik. De talán az is sokat mond, hogy az egyik hirdetésben ezt láttam "Gedeontól vásárolva". Azt hiszem, innen kezdve érthető, gondolom Gedeon valamelyik videójában nagyon elégedett volt vele, és mellesleg épp akadt is a webshopjában... innen már nagyon rövid út vezet ahhoz, hogy a tömegek is megtapasztalják a pőre valóságot (komolyan nagyon jól csinálja Gedeon, remek üzleti érzéke van).

Mellesleg a Bluesound cuccok korábban sem voltak (szerintem) hang szempontjából nagyon pengék (bár nem hallottam, de nem tudom elképzelni, hogy a 2021-es model rontott volna még ezen is...), de nekem is van egy Powernode 2-esem, mert hálószobába rendkívül praktikus és nagyon jó a szoftvere - azt bizony igen neves és jó hangú cuccok gyártói is tanulhatnák, hogy a jó (szép, könnyen kezelhető felületű, sok forrást támogató, és megbízható) szoftver a többségnél akár fontosabb is tud lenni, mint a hangminőség.
Ennyire nem volna jo ez a node?
( vasarlas elott allok )

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”