Jogos a felvetésed, ezzel kapcsolatban van is bennem némi bizonytalanság.
Gondolom erről csak próbával lehet meggyőződni?
A dac megvásárlását éppen ezért, úgy tervezem, hogy mindenképpen kipróbálom saját rendszerben, mielőtt végső döntést hozok.

Jogos a felvetésed, ezzel kapcsolatban van is bennem némi bizonytalanság.

Szia. Én meg most gondolkodtam el (Marantz CD67MKIIOSE) vásárlása után, hogy sima CD hallgatására lehet az egy doboz CD játszók jobbak lehetnek. Ez a kis sz@ros a maga 37E Ft-jáért nagyon szórakoztató előadást nyújt. Nem annyira részletező, de szerintem zeneibbnek mutatja magát, mint az aláírásomban szereplő DAC+futómű. A Marantz CD10 et nem hallottam, (De az meg valószínűleg még jobb) de én félek hogy abban az ársávban amit írtál nem biztos hogy előre lépést jelent. Viszont ha már ajánlásról van szó, volt Benchmark DAC1-em (most is hirdetnek itt) az szerintem azt a pénzt nagyon megérte, és még olcsóbb is. Én azzal próbát tennék, és egyben kíváncsi lennék hogy mi a végeredmény.zoli73 írta: ↑2020.08.08., szomb. 22:35Jó estét Úrak!
Tanácsot szeretnék kérni.
Dac beszerzését tervezem a közeljövőben, de nem tudom milyen irányba induljak.
Elsősorban használt készüléket szeretnék, az ár/minőség mutató miatt.
Óriási a kínálat dac-okból a használt piacon, de igen kevés az olyan amilyenre nekem szükségem van(lesz).
A jelenlegi cd- játszóm (Marantz CD 10) hangminőségét szeretném tovább javítani vele, csak erre kell, semmi másra.
Nincs szükségem nagy felbontású fájlok kezelésére, a sokrétű csatlakoztathatóság sem szempont, úgy sincs(valószínűleg nem kis lesz) mit rákötni.
Legyen coax digitális bemenet, és audio kimenet ez minden igények.
Lehet csöves vagy félvezetős is, legfőbb szempont a hangminőség.
Diy-t nem szeretnék.
A keret amit erre szánok, 200-250e Ft.
Úgy gondolom ez már az a kategória, amivel garantáltan előrébb léphetek, a cd-játszóm dac-járól.
Nem vagyok túl tájékozott a témában, így nem tudom mely típusok jöhetnek szóba.
Előre is köszönöm a segítséget!

Attól függ mit hajtasz vele.szepy írta: ↑2020.06.02., kedd 14:43És megéri a kb. Dupla árát a 400i-vel szemben? Mennyire nagy az ugrás?

vezera írta: ↑2020.06.02., kedd 16:37Sziasztok! Kezdő hifisként szeretnék tőletek tanácsot kérni. Vásároltam egy Musical Fidelity X-80 erősítőt amihez szeretnék egy DAC-ot vásárolni, de egyelőre tanácstalan vagyok, hogy milyet keressek?
Gondolkoztam a Topping D30-ban, nem tudom mi erről a véleményetek?
Továbbá tudnátok-e ajánlani ár/érték arányban jó wifi vagy bluetooth adaptert? Feségem miatt muszáj biztosítanom a vezeték nélküli kapcsolatot:)
Szóval várnék ajánlásokat és tippeket egy jó kis DAC-ra és valami wifis vagy bluetooth adapterre.
Köszönöm előre mindenkinek a segítséget

Na ezt jó tudni, katonai gyakorló tér közelében lakok...twinastir írta: ↑2020.06.10., szer. 17:48Ha jó DAC a cél....![]()
https://www.youtube.com/watch?v=0jkksIW ... e=youtu.be
A kékfogat felejtsd el..az összes fejlesztésre szánt pénzed a kukába megy.vezera írta: ↑2020.06.02., kedd 16:37Sziasztok! Kezdő hifisként szeretnék tőletek tanácsot kérni. Vásároltam egy Musical Fidelity X-80 erősítőt amihez szeretnék egy DAC-ot vásárolni, de egyelőre tanácstalan vagyok, hogy milyet keressek?
Továbbá tudnátok-e ajánlani ár/érték arányban jó wifi vagy bluetooth adaptert? Feségem miatt muszáj biztosítanom a vezeték nélküli kapcsolatot:)
Szóval várnék ajánlásokat és tippeket egy jó kis DAC-ra és valami wifis vagy bluetooth adapterre.
Szia,vezera írta: ↑2020.06.02., kedd 16:37Sziasztok! Kezdő hifisként szeretnék tőletek tanácsot kérni. Vásároltam egy Musical Fidelity X-80 erősítőt amihez szeretnék egy DAC-ot vásárolni, de egyelőre tanácstalan vagyok, hogy milyet keressek?
Szerintem megéri, főleg ha nehezebben hajtható fülesed van, de ez nyilván szubjektív. Ha megadod, hogy mérjük a hangminőséget, kiszámolom mekkora az ugrás. :)szepy írta: ↑2020.06.02., kedd 14:43És megéri a kb. Dupla árát a 400i-vel szemben? Mennyire nagy az ugrás?

És megéri a kb. Dupla árát a 400i-vel szemben? Mennyire nagy az ugrás?alto írta: ↑2020.05.30., szomb. 10:59Hát ez elég szubjektív, de szerintem pontosabb, szellősebb szinpadkép, valósághűbb hangszerhangok a Twelve javára. Nehezebben hajtható fejhallgatókkal meg egyértelműen jobban boldogul.
A Master sajnos még nem járt nálam.

Hát ez elég szubjektív, de szerintem pontosabb, szellősebb szinpadkép, valósághűbb hangszerhangok a Twelve javára. Nehezebben hajtható fejhallgatókkal meg egyértelműen jobban boldogul.Rimpac írta: ↑2020.05.30., szomb. 10:23Pár mondatban leírnád a hangbeli főbb különbségeket köztük ?
Pár mondatban leírnád a hangbeli főbb különbségeket köztük ?alto írta: ↑2020.05.30., szomb. 10:18Hangban egyértelmű az előnye, felépítésről a gyártó kevés részletet ad meg, de pl. más USB driver van hozzá, így bizonyosan különböznek a digitális áramkörök is.Rimpac írta: ↑2020.05.30., szomb. 08:37Hangban, felépítésben van különbség ,vagy csak az erősítő erősebb a 12-ben?alto írta: ↑2020.05.30., szomb. 08:25
A maga árkategóriájában kifejezetten jó vétel szerintem, a hangja alapján megállná a helyét egy kategóriával feljebb is. A Beyer T5p-hez bőven elég teljesítménnyel rendelkezik, a Beyer T1-hez már kicsit kevés, ahhoz már kell a CMA Twelve. Érdemes szimmetrikus fejhallgató kábelbe is beruházni, a szimmetrikus kimenet hallhatóan jobban teljesít.
Hangban egyértelmű az előnye, felépítésről a gyártó kevés részletet ad meg, de pl. más USB driver van hozzá, így bizonyosan különböznek a digitális áramkörök is.Rimpac írta: ↑2020.05.30., szomb. 08:37Hangban, felépítésben van különbség ,vagy csak az erősítő erősebb a 12-ben?alto írta: ↑2020.05.30., szomb. 08:25A maga árkategóriájában kifejezetten jó vétel szerintem, a hangja alapján megállná a helyét egy kategóriával feljebb is. A Beyer T5p-hez bőven elég teljesítménnyel rendelkezik, a Beyer T1-hez már kicsit kevés, ahhoz már kell a CMA Twelve. Érdemes szimmetrikus fejhallgató kábelbe is beruházni, a szimmetrikus kimenet hallhatóan jobban teljesít.
Hangban, felépítésben van különbség ,vagy csak az erősítő erősebb a 12-ben?alto írta: ↑2020.05.30., szomb. 08:25A maga árkategóriájában kifejezetten jó vétel szerintem, a hangja alapján megállná a helyét egy kategóriával feljebb is. A Beyer T5p-hez bőven elég teljesítménnyel rendelkezik, a Beyer T1-hez már kicsit kevés, ahhoz már kell a CMA Twelve. Érdemes szimmetrikus fejhallgató kábelbe is beruházni, a szimmetrikus kimenet hallhatóan jobban teljesít.
A maga árkategóriájában kifejezetten jó vétel szerintem, a hangja alapján megállná a helyét egy kategóriával feljebb is. A Beyer T5p-hez bőven elég teljesítménnyel rendelkezik, a Beyer T1-hez már kicsit kevés, ahhoz már kell a CMA Twelve. Érdemes szimmetrikus fejhallgató kábelbe is beruházni, a szimmetrikus kimenet hallhatóan jobban teljesít.