Nem említetted hogy milyen szoftverekről hallgattál zenét a két laptopon. Ez egy nem elhanyagolható körülmény.csu2 írta: ↑2021.04.25., vas. 20:43Egy kis szösszenet a hétvégi hallgatózásról...
Régóta Mac-ezem, egy utcsó szériás Macbook pro-n, általában munka közben hallgatok zenét. Egy Questyle CMA Twelve Master Dac és egy Mr Speaker Ether Flow C-vel teszem mindezt. Nem a csúcs, de igen szeretem ennek a kombinációnak a hangját. Most hozzám került egy Dell XPS 9700 Win10 Pro-s csúcs laptop maxra húzva (2tb raid nvme, 64gb ram, 10875h - másfélszer drágább mint egy szintén max Macbook Pro...), gondoltam összeeresztem őket hang szempontjából. Hardver szempontból a Dell abszolút nyerő... A MacPro-n is és a Dell XPS-en is USB-C kijáratok vannak úgyhogy csak át kell dugni a kábelt innen-oda és vissza... A Win10-en a dac-hoz, gyártó oldaláról letölthető driver-t használtam. A mac-en nem kell semmi, alapból támogatott az xCore audio... Minden ugyan az, forrás is, hogy ne a lejátszó döntsön, legyen a sz@r youtube...
Ja, a kábelezés AQ Carbon USB, Gryphon tápkábel és saját füles kábel.
Meglepett az eredmény...
Tippeltem, hogy a Mac jobb lesz, de hogy ennyivel???? Nem lehet egy napon említeni a két hangzást...
A Mac egy jól megfogott, kellemes, gyors, pontos kiegyenlített hangzást produkált a Dell egy picit nagyobb térrel, de túlzó, szinte torznak tűnő basszussal és kicsit kevésbé kellemes, nem annyira levegős és kevésbé részletező magasakkal alulmaradt, csúnyán.
Számomra bebizonyosodott, hogy ha PC alapon hallgatok zenét akkor csak Mac vagy valami egyéb Unix/Linux mint streamer...
A Taiko jut eszembe, ahol szinte biztos, hogy a lejátszó a titok, illetve, hogy a lejátszót egy, ha jól tudom ex-Windows kernel fejlesztő gyúrja. Inkább abban van a titok mint a méregdrága hardverben...
Olcsóbb megoldásként erős alternatívaként marad a hálózatos lejátszósdi vagy Mac-es streaming...
Egyébként a hardver, tápolás minősége az egyik legfontosabb.
Egy ilyen csúcs mac laptop (én is rendelkezem ilyennel) Audirvanaval, Amarrával, vagy bármilyen szoftverrel sincs partiban hangban egy hardveresen jól megcsinált és magas szinten felszoftverezett dedikált audio pcvel. Semmit nem kell hasonlítgatni azonnali egyértelmű és jól detektálható hangminőségbeli fölény van az audio pc javára. Legyen az Akár egy Taiko vagy Pink Faun vagy más magas szintű kreálmány.