Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Sziasztok!
Az iskolában, ahol rendszergazdaként dolgozom, vannak régi, használaton kívüli erősítők és keverők (meg 1-2 egyéb cucc), amik szerintem csak foglalják a helyet és selejtezném őket, de szeretném előbb megtudni, hogy típus alapján elvileg használhatóak lehetnek-e még, van-e bármi értelme megtartani őket, illetve van-e számottevőbb értékük (mondjuk 10e+ ha el akarnám adni).
Ha valaki ért az ilyenekhez, megköszönném, ha legalább ránézne, mert én egyáltalán nem értek a hangosításhoz, rendszergazda tanfolyamon ugye szóba se kerülnek, és nem akarok véletlenül esetleges néhánytízezer értékű cuccokat kidobatni.
Próbáltam valamennyire utánanézni neten, de régi hangtechnikáról nehéz infót találni, olyat meg pláne amit meg is értek használható mértékben.
BEAG APT 100
BEAG APX 100
BEAG AKT-400
BEAG minimix AKT 408
BEAG AET-453
Ezt az erősítő-keverő párost meg jelenleg használjuk, de kíváncsi lennék, mennyire számít elavultnak, cserélendő kategória-e ha még nagyjából működik.
Castone Electronic CMA104H2
Castone Electronic CPA 100H
A képeken van még egy Unitra ZK145 magnetofon (ezt már valami múzeumba kéne adni?), valami kis "kihangosítás" kütyü, ami nem tudom mire jó, és egy TIP.J-13 tápegység, ami szintén fogalmam sincs mire jó, de érdekelne.
Kipróbálni nem igazán tudom őket, mert nincsenek a suliban ilyen régebbi típusú kábelek, de ami jack 6.35-ös, azzal se nagyon szeretnék kísérletezni.
KÉPEK: https://imgur.com/a/LxCyDUE
Az iskolában, ahol rendszergazdaként dolgozom, vannak régi, használaton kívüli erősítők és keverők (meg 1-2 egyéb cucc), amik szerintem csak foglalják a helyet és selejtezném őket, de szeretném előbb megtudni, hogy típus alapján elvileg használhatóak lehetnek-e még, van-e bármi értelme megtartani őket, illetve van-e számottevőbb értékük (mondjuk 10e+ ha el akarnám adni).
Ha valaki ért az ilyenekhez, megköszönném, ha legalább ránézne, mert én egyáltalán nem értek a hangosításhoz, rendszergazda tanfolyamon ugye szóba se kerülnek, és nem akarok véletlenül esetleges néhánytízezer értékű cuccokat kidobatni.
Próbáltam valamennyire utánanézni neten, de régi hangtechnikáról nehéz infót találni, olyat meg pláne amit meg is értek használható mértékben.
BEAG APT 100
BEAG APX 100
BEAG AKT-400
BEAG minimix AKT 408
BEAG AET-453
Ezt az erősítő-keverő párost meg jelenleg használjuk, de kíváncsi lennék, mennyire számít elavultnak, cserélendő kategória-e ha még nagyjából működik.
Castone Electronic CMA104H2
Castone Electronic CPA 100H
A képeken van még egy Unitra ZK145 magnetofon (ezt már valami múzeumba kéne adni?), valami kis "kihangosítás" kütyü, ami nem tudom mire jó, és egy TIP.J-13 tápegység, ami szintén fogalmam sincs mire jó, de érdekelne.
Kipróbálni nem igazán tudom őket, mert nincsenek a suliban ilyen régebbi típusú kábelek, de ami jack 6.35-ös, azzal se nagyon szeretnék kísérletezni.
KÉPEK: https://imgur.com/a/LxCyDUE
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Az erősítővel sem lehet semmi baj, még PH(!)ono bemenet is van rajta.
Nem értem, mi a bajotok, ez még egy viszonylag konszolidált videó (a többihez képest).
Az erősítővel sem lehet semmi baj, még PH(!)ono bemenet is van rajta.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3970
Talán nem véletlen, hogy kikapcsolta a kommentár lehetőségét...
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Meg az a sok marhaság, amit összehord...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nad erősítőhöz szeretnek MDC modulokat venni. Már próbáltam külföldi es itthoni forrásból is, de nem nagy sikerrel. Heimkinowelt oldalon be is fizettem 2 hónapja egy VM310-re, mert azt írta, hogy van raktáron, azóta beszerzés alatt van a dolog. Merre nézelődjek még? Érdekel még DD AP 1, Bluos 2i, AM17.
Garantáltan csalódás mentes!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Mivel összeget nem jelöltél meg, hogy mennyit szánnál rá, csak azt, hogy "nagyon jó minőségű", így ezt https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=171557 ajánlom figyelmedbe.
Garantáltan csalódás mentes!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
No meg, mi alapján döntöd el, hogy nagyon jó minőségű? Mi van most, aminél jobb kell? És miben legyen jobb?
Milyen dobozok mellé?
Stb.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szerintem még tudni kéne, hogy 4, vagy 8 ohm mellett tudja a 100W-ot, illetve mennyit szánsz rá?
No meg, mi alapján döntöd el, hogy nagyon jó minőségű? Mi van most, aminél jobb kell? És miben legyen jobb?
Milyen dobozok mellé?
Stb.
Sziasztok !
Szeretnék egy nagyon jó minőségű, legalább 2 x ~100W teljesítményű sztereo, vagy ha létezik ilyen 2.1 erősítőt !
Elsősorban használtra gondoltam .
Milyen típust ajánlanátok ?
Üdv.
Astra
Szeretnék egy nagyon jó minőségű, legalább 2 x ~100W teljesítményű sztereo, vagy ha létezik ilyen 2.1 erősítőt !
Elsősorban használtra gondoltam .
Milyen típust ajánlanátok ?
Üdv.
Astra
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2798
lehet késziteni kéne egy statisztikát,nagy (marketinges) gyártók vs kis MO manufakturák,mi a forgási sebességük,legyártott darabszámok vs használtpiacon eladott pédányok...akadna egy pár meglepi,az biztos,sztem....GTomi írta: ↑2022.04.09., szomb. 11:13Aki eladta, jellemzően azt írja aztán, hogy nagyon megbánta :) ez nem a gyártó hibája, hanem a hifi bogárédixie-chicken írta: ↑2022.04.07., csüt. 17:53az általad gyártott terméket,még soha,senki el nem adott...mind az első gazdinál van ?fülelek írta: ↑2022.04.07., csüt. 16:58AZ előbbi hozzászólásokból és lájkokból az derül ki, hogy a nagyérdemű szerint senki nem tud itt semmit, aki sejtet, az hülye, aki állít valami nem megszokottat, az is hülye, a malac meg épp elég jó, különösen, ha drága vagy jó régi, mert régen minden jobb vót, ugye...
Egy milliárd légy nem tévedhet, meg kétharmad népség sem, miért lenne az avéikszen másképp...
Sebaj, Tóbiás, cserélgessétek csak a cuccost, hátha kitör a nátha...![]()
![]()
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Aki eladta, jellemzően azt írja aztán, hogy nagyon megbánta :) ez nem a gyártó hibája, hanem a hifi bogárédixie-chicken írta: ↑2022.04.07., csüt. 17:53az általad gyártott terméket,még soha,senki el nem adott...mind az első gazdinál van ?fülelek írta: ↑2022.04.07., csüt. 16:58AZ előbbi hozzászólásokból és lájkokból az derül ki, hogy a nagyérdemű szerint senki nem tud itt semmit, aki sejtet, az hülye, aki állít valami nem megszokottat, az is hülye, a malac meg épp elég jó, különösen, ha drága vagy jó régi, mert régen minden jobb vót, ugye...
Egy milliárd légy nem tévedhet, meg kétharmad népség sem, miért lenne az avéikszen másképp...
![]()
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Nekem évekig volt egy PM-4, elképesztően szerethető hangja volt. Akit annak idején "vaktesztre" hívtam, azt hitte, hogy csöves. AA osztályban valami hátborzongatóan igazi volt, amit tolmácsolt. Az énekhang minőségre szavakat nem is tudok most írni. Nem telik el úgy hónap, hogy ne gondoljak rá, milyen kár, hogy eladtam. Foglalkozós volt már, de ezért a hangért megérte volna. És a kinézetéről: nekem tetszett, pont azért, mert teljesen egyedi volt.dixie-chicken írta: ↑2022.02.06., vas. 10:50jó 5 évig éltem PM6A-val...több csövesnél is "csövesebb" hangja volt ahogyan én fogalmaztam,szervizelt példány,tápkondi csere stb megvolt,jó phono fokozatok,akár MM,akár MC...sajnos a vintage készülékek,folyamatos karbantartást igényelnek,untam már éves szinten Beséhez rohangálni,kapcsolósorok tisztitgatása végett...abbol a sorozatbol,MA5 végfokok +SC8 és szwsz..sutemenyx írta: ↑2022.02.06., vas. 09:51Személy szerint nem találkoztam vele. Valoszinuleg maga a széria jobb hangú, mint a későbbiek, de ez akkoriban talán a legkisebb példány volt, az alkatrész készlete pl nagyon átlagos, egy PM-6 már lényegesen komolyabb.dixie-chicken írta: ↑2022.02.06., vas. 09:34
az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció...![]()
Másrészről ezek a 70’ gépek már sokszor elkócserét kívánnak. A tunermant kéne talán megkérdezni, hogy mi a véleménye, ő sokat találkozott ilyesmikkel.![]()
a kicsi PM4,meg fura jószág,van egy kultikus követőtábora...
Egy akkori kollégámnak volt SC-6 és SM-6, amit japán tervek alapján késztett egyutas, tölcséres, embermagas járatos házzal épített hangsugárzókkal hallottam. Sokmilliós hangot produkáltak már egy T+A cd lejátszóval is (jártam annak idején a Pennához hallgatózni, azokhoz mértem). Megvolt az "itt a zenekar a szobámban" érzés. Na, a PM-4 ezt a minőséget közelítette, persze alulról, de akkor is.
Akinek az 1980 körüli "ha Philips gazdival is, de megmutatjuk!" felkiáltással készített Marantz ESOTEC szériából bármi nem leharcolt szembe jön, és az ár megfelelő, mindenképpen javaslom, hogy tegyen próbát. Könnyen lehet, hogy életre szóló kapcsolatra tesz szert.
A csapda ebben a hobbiban az, hogy a cserét, fejlesztést érintő döntéseink nem azon alapulnak, hogy az eszközeink, rendszereink mennyire jók, inkább azon, hogy mit kezdünk a még jobb örök ígéretével.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ami jó, azt nem kell lecserélni. Csak rálelni nehéz. :)
- Csatolmányok
-
- hahaha.png (473.14 KiB) Megtekintve 3512 alkalommal
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Ami jó, azt nem kell eladni, ha csak nem jött elő a bogárdixie-chicken írta: ↑2022.04.07., csüt. 17:53az általad gyártott terméket,még soha,senki el nem adott...mind az első gazdinál van ?fülelek írta: ↑2022.04.07., csüt. 16:58AZ előbbi hozzászólásokból és lájkokból az derül ki, hogy a nagyérdemű szerint senki nem tud itt semmit, aki sejtet, az hülye, aki állít valami nem megszokottat, az is hülye, a malac meg épp elég jó, különösen, ha drága vagy jó régi, mert régen minden jobb vót, ugye...
![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
- dixie-chicken
- V.I.P.

az általad gyártott terméket,még soha,senki el nem adott...mind az első gazdinál van ?fülelek írta: ↑2022.04.07., csüt. 16:58AZ előbbi hozzászólásokból és lájkokból az derül ki, hogy a nagyérdemű szerint senki nem tud itt semmit, aki sejtet, az hülye, aki állít valami nem megszokottat, az is hülye, a malac meg épp elég jó, különösen, ha drága vagy jó régi, mert régen minden jobb vót, ugye...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
AZ előbbi hozzászólásokból és lájkokból az derül ki, hogy a nagyérdemű szerint senki nem tud itt semmit, aki sejtet, az hülye, aki állít valami nem megszokottat, az is hülye, a malac meg épp elég jó, különösen, ha drága vagy jó régi, mert régen minden jobb vót, ugye...
Sebaj, Tóbiás, cserélgessétek csak a cuccost, hátha kitör a nátha...
Sebaj, Tóbiás, cserélgessétek csak a cuccost, hátha kitör a nátha...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Lehet, persze. Persze, hogy nem. Mi ezt Budapestről tudjuk.asebestyen írta: ↑2022.04.05., kedd 19:00De az is lehet, valamelyik alkatrész lába van szar anyagból, esetleg több lába is. De sose fog kiderülni semmi, míg meg nem mondjátok mi a hiba a 10 millió lehetőségből. Gondolkoztam rajta, de nem merem megkédezni, Ti páran honnan tudjátok, szóval nem kérdeztem semmit.sutemenyx írta: ↑2022.04.04., hétf. 22:03Nem az utopia a lényeg, hanem az aperitif. :)Alex_Aston írta: ↑2022.04.04., hétf. 16:40
Cannonball is csak utána hallotta így, miután vett Focal Utopia szériás dobozokat, ami valljuk be, nagyon kevesek kiváltsága.
Előtte viszonylag sokáig (2-3 évig?) elégedett volt vele.
Szóval, ha nem mindenkinek "végtelennek" az anyagi lehetőségei, miért ne hallgathatná boldogan, ha ENNYIÉRT nem kap számára jobbat?
Na szoval nem az utopian mulik, ezt barmelyik szöszmötölés meghallgatására alkalmas hangsugárzóval eljátszotta volna, egy olcsobb Monitor Audioval is. Sajnos az ennyibol még nem derül ki, hogy mi okozza a nemszép hangot. Ahogy a forrás lett az elsődleges tipp, ugy lehet éppen az erősítő, a hangváltó, az interconnect vagy hangfalkábelek, tápkábelek, sőt még a lan kábel is. És sajnos hiába a forrás cseréjétől lett jobb, ez sem bizonyítja, hogy az volt a nemjó.![]()
Remélem tudtam segíteni a kínzó kérdések megválaszolásával.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8028
De az is lehet, valamelyik alkatrész lába van szar anyagból, esetleg több lába is. De sose fog kiderülni semmi, míg meg nem mondjátok mi a hiba a 10 millió lehetőségből. Gondolkoztam rajta, de nem merem megkédezni, Ti páran honnan tudjátok, szóval nem kérdeztem semmit.sutemenyx írta: ↑2022.04.04., hétf. 22:03Nem az utopia a lényeg, hanem az aperitif. :)Alex_Aston írta: ↑2022.04.04., hétf. 16:40Cannonball is csak utána hallotta így, miután vett Focal Utopia szériás dobozokat, ami valljuk be, nagyon kevesek kiváltsága.
Szóval, ha nem mindenkinek "végtelennek" az anyagi lehetőségei, miért ne hallgathatná boldogan, ha ENNYIÉRT nem kap számára jobbat?
Na szoval nem az utopian mulik, ezt barmelyik szöszmötölés meghallgatására alkalmas hangsugárzóval eljátszotta volna, egy olcsobb Monitor Audioval is. Sajnos az ennyibol még nem derül ki, hogy mi okozza a nemszép hangot. Ahogy a forrás lett az elsődleges tipp, ugy lehet éppen az erősítő, a hangváltó, az interconnect vagy hangfalkábelek, tápkábelek, sőt még a lan kábel is. És sajnos hiába a forrás cseréjétől lett jobb, ez sem bizonyítja, hogy az volt a nemjó.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Nem az utopia a lényeg, hanem az aperitif. :)Alex_Aston írta: ↑2022.04.04., hétf. 16:40Cannonball is csak utána hallotta így, miután vett Focal Utopia szériás dobozokat, ami valljuk be, nagyon kevesek kiváltsága.
Na szoval nem az utopian mulik, ezt barmelyik szöszmötölés meghallgatására alkalmas hangsugárzóval eljátszotta volna, egy olcsobb Monitor Audioval is. Sajnos az ennyibol még nem derül ki, hogy mi okozza a nemszép hangot. Ahogy a forrás lett az elsődleges tipp, ugy lehet éppen az erősítő, a hangváltó, az interconnect vagy hangfalkábelek, tápkábelek, sőt még a lan kábel is. És sajnos hiába a forrás cseréjétől lett jobb, ez sem bizonyítja, hogy az volt a nemjó.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- dixie-chicken
- V.I.P.

a JM Lab/Focal-ok megzabolázása sem egyszerű feladat...ahogyan esetleg egy Wilson Audio féle hangszoró,ahol Focal/JM Lab által gyártott csipogó van használva...de hasonló lehet egy Dyno,ahol Esotar magas van használva,netán egy B&W a Diamond sorozatbol...csak meg kell találni a megfelelő partnereket,mindenhez,van ahol ez könnyű,és van ahol kicsit többet oda kell figyelni,mit mivel párositunk....szinergia fontos....fülelek írta: ↑2022.04.04., hétf. 15:44"mert élvezhetetlenül sok magas részlet jelent meg a hangképben, hamar fárasztó volt hallgatni."
"De ennek ellenére ár-érték arányban jó készüléknek tartom a Marantzot, csak megfelelő rendszer kell hozzá, ami kompenzálja a tesztben is leírt "hímporos" hangját, "
Ez nem jó megoldás, csak a kisebbik rossz elve, na meg a kisebbik anyagi kár elve mentén szoktak így gondolkodni, pont, mint a társadalmi illetve társas kapcsolatokban, nem ragozom tovább.
Arra jó, hogy nem veszi el a következő madár tulaj kedvét a kipróbálástól.
- dixie-chicken
- V.I.P.

ez olyan volt (talán):
https://www.hifinews.com/content/carver-m-400-cube
nem az a pepecselgető hang volt..nyilt,eleven,brutális erő lakazott benne...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Cannonball is csak utána hallotta így, miután vett Focal Utopia szériás dobozokat, ami valljuk be, nagyon kevesek kiváltsága.