Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

viszont tudod tovább vinni,komolyabb gyalura is. a funk jelenelg pl foglalkozik az lp12-k komplett meghajtás, sasszi és tanyértuningjával is. az meg nem egy rosz lemezjátszó alapvetően.

Aki meg hozzányul egy LP 12-höz és tuningolja, az egy gyilkos és ki kéne wégezni...
Másrészt az onnan mán nem LP12. Elwexti a hangja warázsát, akkor meg mi lex belöle? Egy jo drága átlag gyalu...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andix »

viszont tudod tovább vinni,komolyabb gyalura is. a funk jelenelg pl foglalkozik az lp12-k komplett meghajtás, sasszi és tanyértuningjával is. az meg nem egy rosz lemezjátszó alapvetően.
Igen úgy tűnik ez is igaz. Pl Xerxes: http://www.audioasylum.com/audio/vinyl/ ... 61450.html

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

egyébként nagyon sok cuccot vettem meg vakra. mivel nem volt időm,lehetőségem keresni és kipróbálni,bevállaltam. persze azért előtte körbeszaglásztam, de szerencsére nem csalódtam a szimatban. pl a The Frist végfokomat és a hozzá való előfokot előtte sose hallottam. bejött
No igen, pont emiatt gondoltam tegnap este, hogy mégis veszek majd egy ilyet, max bukom pár ezret ha nem jön be, így megspórolok egy rakat utánajárást ha mégis jó. És a papírforma szerint jó lesz.

Amúgy megvehető a komplett lemeztányér is. Ez a feltét (az Achromat) 3 vagy 5 mm, míg a lemeztányér (Achroplat) az ugyanez csak 12 és 14 mmes változatban van. Az achromat olyan 16e pénz, a tányér 34e. A komplett lemeztányért leginkább ilyen regákhoz-goldringekhez javallják.

Vendég

Lemezjátszó

Xoj, ha kéx a cucc. A Solot megfüllenteném...

mármint az uno-t? (4.2 legújabb verzsön. utak még spécibben illesztve)

Jol néz ki.

Axxony, kutyi, hogy wixelik?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4600
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

mármint az uno-t? (4.2 legújabb verzsön. utak még spécibben illesztve)

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vendég

Lemezjátszó

a The Frist végfokomat és a hozzá való előfokot előtte sose hallottam. bejött

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

... én bepróbálnám vakon,aztán max eladnám valaki bizt megvenné
Még mi mindent probálná be wakon?

Küdtem walakit hozzád. Egy Debreceni srác. Hifit akar. Ne widd be az erdöbe naon. Még naon kezdö, de érdeklödö azé. Ja és rám fog hiwatkozni.

OK. eljön,zenélünk aztán megy az magától az erdőbe utána bár most egy meridian erőlködőt hallózok. a csövi megy TMK-ra és már kikötöttem

egyébként nagyon sok cuccot vettem meg vakra. mivel nem volt időm,lehetőségem keresni és kipróbálni,bevállaltam. persze azért előtte körbeszaglásztam, de szerencsére nem csalódtam a szimatban. pl a The Frist végfokomat és a hozzá való előfokot előtte sose hallottam. bejött
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vendég

Lemezjátszó

... én bepróbálnám vakon,aztán max eladnám valaki bizt megvenné
Még mi mindent probálná be wakon?

Küdtem walakit hozzád. Egy Debreceni srác. Hifit akar. Ne widd be az erdöbe naon. Még naon kezdö, de érdeklödö azé. Ja és rám fog hiwatkozni.

hopsy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hopsy »

Na ez az, jó, olcsó forrást ajánlhatnál nekem is Bigi! Szeretném felturbózni a lemez-gyűjteményemet. Akár nagyobb tételben is. E-bay-t kizárom. E-mail-emet, telcsimet ismered. üdv.

A BP VI. ker-i Szabo Erwin könywtár épp kiárusitja teljes LP parkját. A Rottembiller utcában wannak, a Keleti felöli oldalon.
Csupa komolyzene. 250.-Ft-os egységár. A Lemezek jo minöségüek, a 80%-uk még nem wolt lejáccwa eccer sem. Nem is adták ki öket kölcsönzésre sem. Saját studiojuk wan.
Ez wolt az egyik legnagyobb zenei könywtár.
Jawallom, h nézzetek be, xerintem érdemes.

Ebayt nem wetném el...

Vettem ott pár rock LP-t mikor azokat árusították. (Sajnos a javáról lekéstem...) Akkor a komolyzene fel sem tűnt. Ugyanazokban a nagy fa dobozokban vannak, amikből macsolázni lehet?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Persze kérdés megéri-e pénzt feccölni ebbe a Projectbe ... vagy inkább spóroljak egy komolyabb gyalura.
viszont tudod tovább vinni,komolyabb gyalura is. a funk jelenelg pl foglalkozik az lp12-k komplett meghajtás, sasszi és tanyértuningjával is. az meg nem egy rosz lemezjátszó alapvetően. ellenben mindenkép számolnod kell a VTA változásával,bár a filc is emel valamennyit. de én se próbáltam,csak komplett Funk-Vectort. ennek ilyen anyagból van a tanyérja és az a lemezjátszó megfelelő környezetben igen kommunikatív.

végül is az exPink Triangle a funkFirm. a régi pink Anniversary-ra írtta a Choice(magyar fordítása): Az egyik legrészletgazdagabb, legtisztább és legneutrálisabb hangú játszó. Hátborzongató hasonlatosság a mesterszalaghoz.
túl bénák nem lehetnek... én bepróbálnám vakon,aztán max eladnám valaki bizt megvenné
halfnote.hu

Vendég

Lemezjátszó

megnéztem a honlapjukat. Hát... november óta tart a kivásárlás, szerintem alaposan kivásárolták már őket... azért egy próbát megér.
Maradt még párezer lemez. Nyugi.

Vendég

Lemezjátszó

Na ez az, jó, olcsó forrást ajánlhatnál nekem is Bigi! Szeretném felturbózni a lemez-gyűjteményemet. Akár nagyobb tételben is. E-bay-t kizárom. E-mail-emet, telcsimet ismered. üdv.

A BP VI. ker-i Szabo Erwin könywtár épp kiárusitja teljes LP parkját. A Rottembiller utcában wannak, a Keleti felöli oldalon.
Csupa komolyzene. 250.-Ft-os egységár. A Lemezek jo minöségüek, a 80%-uk még nem wolt lejáccwa eccer sem. Nem is adták ki öket kölcsönzésre sem. Saját studiojuk wan.
Ez wolt az egyik legnagyobb zenei könywtár.
Jawallom, h nézzetek be, xerintem érdemes.

Ebayt nem wetném el...

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

A Lenco L500-ról mi a véleményetek? Használható valamire?

Vendég

Lemezjátszó

Bármit keresel érdemes megnézni mind a három oldalt, mert van hogy az angol van hogy a német kedvezőbb, vagy esetleg az amerikai.

Wettem egyszerre 4 lemezt USA-bol. 1hét alatt jött meg egy. Egy kb 3hét mulwa köwette, és a harmadik 2! honap mulwa ért ide, a negyedik még sehol, de remélem, h mosmán hamarost ideér az is. A pikantéria, az az, h egy napon adták fel öket...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Megosztaná velem valaki az ebayos (lemez)vásárlás titkát, az alapoktól kezdve?Vagy van valahol ilyen magyar nyelvű útmutató?

Kávézóba van egy külön ebay-es topik asszem, ott kérdezhetsz konkrét dolgokat majd. Itt off, de azért nagyjából összefoglalom:

Röviden összefoglalva: 3 legforgalmasabb ebay oldal a .de a .com és a .co.uk végződésűek (ezek ugyebár a német, amerikai és angol oldalak). Elég egyiken regisztrálnod, és az mindegyik oldalon érvényes lesz majd.

Ahhoz, hogy egyszerűen menjen a fizetés majd szükséged lesz egy dombornyomott devizakártyára. Na most lehet mindenféle bankokban ilyen netkártyákkal tökölni, de szerintem nem érdemes. A Raiffeisen bankban évi 3e Ft-ból lesz egy mastercardod, sőt + évi 2e ftért köthetsz kiegészítő utazásbiztosítást is. Annyi a megkötés, hogy mikor létrehozod kell rátenni a számlára 30-50e ft közötti összeget, amit akár azonnal elkölthetsz lemezekre .

Ezek után majd a következő lépés a kártyával regisztrálni a paypalon. Ott asszem kell majd kérni egy címhitelesítést, de ha tudsz alapszinten angolul ezek nem jelentenek gondot.

Innen már csak az van hátra, hogy nézelődj lemezek után, és licitálj. Ezt itt felesleges kifejtenem, nem lesz bonyolult, rájössz majd. Amire érdemes figyelni, hogy minden eladótól kérj "registered"/"signed"/"secured" shippinget, így sokkal valószínűbb hogy megkapod a cuccot. Nekem jött már biztosítás nélküli csomag több is, gond nélkül, de volt egy eset mikor lenyúlta a posta. Szóval szerintem jobb a biztonság azért. (Mondjuk nem tudom az aki lenyúlta mit kezdett a forlécekkel amit rendeltem, de megjegyzendő, hogy biztosítás hiányának ellenére újra elküldte a feladó a cuccot!.)

Hasznos tanács, ha nem tudsz németül, akkor is rendelhetsz azért onnan. Német oldalon még nyelvtudás nélkül is megtalálja az ember a Musik/Vinyl részt, ahonnan kiszörcsögöd ami érdekel, ezt berakod a kedvenceid közé (diesen artikel beobachten). Ha ezek után belépsz az angol oldalon, akkor ott ugyanúgy ott lesz ez a termék amit figyelsz, viszont az összes járulékos szöveg, menü végre angol lesz, így gond nélkül lehet érteni mire kattintasz. Persze ez működik fordítva is, ha angolul nem tudsz csak németül.

Bármit keresel érdemes megnézni mind a három oldalt, mert van hogy az angol van hogy a német kedvezőbb, vagy esetleg az amerikai.

hopsy

Lemezjátszó

Milyen lemezek érdekelnek elsösorban?Hátha tok jo forrást ajánlani.

Hát erre nehéz lenne így tömören válaszolni. Lemezeket általában ebay-ről veszek. Eddig mind jóminőségű volt, házhoz hozza a postás, és kedvemre válogathatok a neten.

Megosztaná velem valaki az ebayos (lemez)vásárlás titkát, az alapoktól kezdve?
Vagy van valahol ilyen magyar nyelvű útmutató?

Köszönettel:

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Milyen lemezek érdekelnek elsösorban?Hátha tok jo forrást ajánlani.

Hát erre nehéz lenne így tömören válaszolni. Lemezeket általában ebay-ről veszek. Eddig mind jóminőségű volt, házhoz hozza a postás, és kedvemre válogathatok a neten.

Vendég

Lemezjátszó

Mikor vettem vmi ilyet mondott az eladó, hogy annó a tied volt. Hogy ez most jó vagy rossz hír .

Mind1, egyelőre maradni fog, aztán meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Előbb bővítem a lemezgyűjteményt.

Nos, ha az enyim wolt, akkor én wigyáztam rá, biztos lehecc benne.
Wolt még nálam egy elado, emlékeim xerint, de az nyulas dokié wolt.
Walszeg, ö is wigyázott rá.
A fö,h mindenképp jo gyalut kaptál.

Milyen lemezek érdekelnek elsösorban?
Hátha tok jo forrást ajánlani.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Ha rám hallgacc, akko mindenféleképp lecseréled egy rega-ra, wagy systemdek, wagy akármire, aminek semmilyen köze nincs sem a projeckthez, sem a teslához. Má perxe xerintem.

Honnan wexed, h az enyim wolt?
Én az enyim kb 5éwe adtam oda egy Linnért cserébe... Meg perxe suskát is...

Mikor vettem vmi ilyet mondott az eladó, hogy annó a tied volt. Hogy ez most jó vagy rossz hír .

Mind1, egyelőre maradni fog, aztán meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Előbb bővítem a lemezgyűjteményt.

Vendég

Lemezjátszó

Persze kérdés megéri-e pénzt feccölni ebbe a Projectbe (ami amúgy pont a tied volt Big ), vagy inkább spóroljak egy komolyabb gyalura. (Nyilván ez meg főleg nem a holnap zenéje, de úgy érzem, hogy a lánc többi része jó ideig megfelel majd igényeimnek.)

Ha rám hallgacc, akko mindenféleképp lecseréled egy rega-ra, wagy systemdek, wagy akármire, aminek semmilyen köze nincs sem a projeckthez, sem a teslához.
Má perxe xerintem.

Honnan wexed, h az enyim wolt?
Én az enyim kb 5éwe adtam oda egy Linnért cserébe... Meg perxe suskát is...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Xal inkább kérj ilyen bizgentyüt kölcsön, mielött kidobná csomo lowét az ablakon, feleslegesen.
Hát igen, ez lenne a jó, de aztán fogalmam sincs kinek lehet ilyenje.

Mindenesetre inkább csak kíváncsiskodtam, hátha valaki találkozott már ezzel. Egyelőre nincs ilyesmire pénzem úgyse. Amúgy a leírások alapján (persze ha lehet nekik hinni), nagyon kevés helyen hozott eddig rossz eredményt.

Persze kérdés megéri-e pénzt feccölni ebbe a Projectbe (ami amúgy pont a tied volt Big ), vagy inkább spóroljak egy komolyabb gyalura. (Nyilván ez meg főleg nem a holnap zenéje, de úgy érzem, hogy a lánc többi része jó ideig megfelel majd igényeimnek.)

hopsy

Lemezjátszó

Sziasztok, 
Kaptam kölcsön egy Ortofon MC10Super-t a hétvégéig, de MC erősítőm nincs. Kaphatnék kölcsön vki-től egyet 2 napra, ami illeszkedik hozzá?

Köszi előre is,

BalázsT
06 20 576 33 93

Kérj inkább egy NAD3020-at kölcsibe, annak van MC bemenete

Amúgy sima MM-en keresztül is meg tudod hallgatni, csakhát halkabb lesz jóval, a kb 1/10 feszültség miatt.
Ha egy kellemes szoba (halk-közép) hangerő elegendő, ahhoz jó.

Szerintem egy MC erősítő nagyon is befolyásolja, hogy mit hallasz, hisz az is egy komponens. Tehát nem tudod, hogy a hang amit hallasz mennyiben a hangszedő hangja és mennyiben az MC erősítőé.

Vendég

Lemezjátszó

Funk Achromat "lemezalátétet" próbált már ki valaki? Nagyon jókat olvastam róla a napokban, és az ára sem az a hűde halálos (20e pénz körül).
Én is azt mondom, amit Ear, ki kell proxálni.
Mikor még a Linnem wolt, akkor kiprobáltam többféle filcet is, ami ugye nem tünik drasztikus belenyulásnak.
Hááát...
Rendkiwüli modon megwáltozott a hang tonusa, megxolalása, stb. Pedig csak egy fehér wékony, de keményebb filcet tettem be, aztán egy fekete, de kissé puhábbat.
A wége az lett, h rá kellett jöjjek, h az eredeti gyári, rendkiwül puha és aránylag tömött wastag filc az igazi. Azzal lehet zenét hallgatni, a többiwel meg nem.
Xal inkább kérj ilyen bizgentyüt kölcsön, mielött kidobná csomo lowét az ablakon, feleslegesen.

Vendég

Lemezjátszó

Sziasztok, 
Kaptam kölcsön egy Ortofon MC10Super-t a hétvégéig, de MC erősítőm nincs. Kaphatnék kölcsön vki-től egyet 2 napra, ami illeszkedik hozzá?

Köszi előre is,

BalázsT
06 20 576 33 93

Kérj inkább egy NAD3020-at kölcsibe, annak van MC bemenete

Amúgy sima MM-en keresztül is meg tudod hallgatni, csakhát halkabb lesz jóval, a kb 1/10 feszültség miatt.
Ha egy kellemes szoba (halk-közép) hangerő elegendő, ahhoz jó.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Funk Achromat "lemezalátétet" próbált már ki valaki? Nagyon jókat olvastam róla a napokban, és az ára sem az a hűde halálos (20e pénz körül).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”