Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Erről tudna valaki mondani véleményt :
NAD 5120 lemezjátszó ,Ortofon ff15 hangszedővel.
Lemezjátszó
Tisztelt Nad-fanok!Másfél évtized után leporoltam Rút Kiskacsámat, hogy újra meghallgathassam lp-imet. Még anno kávátlanítottam (a' la HFM) és AT30HE (magaskimenetű MC)hangszedővel láttam el. Azt hiszem, hogy HFM-I (különtápos) phonom van hozzá.
Viszont a hangja most némileg csalódást okozott ( a lánc többi eleme az aláírásban).
Érdemes-e, és ha igen, akkor mit tuningolni még a Kacsán (pl. tápkábel, IC, stb.)?
Esetleg van-e aki "véletlenül" ilyen alap eszköz feljavításával foglalatoskodik?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Nem mindenki NAD fan ám, pl. nekem se tetszett a hangja túzottan.
Vagy lehet nem hallgattam elég ideig, mert áll. az a jó, ami először nem tetszik.
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Lemezjátszó
Tisztelt Nad-fanok!
Másfél évtized után leporoltam Rút Kiskacsámat, hogy újra meghallgathassam lp-imet. Még anno kávátlanítottam (a' la HFM) és AT30HE (magaskimenetű MC)hangszedővel láttam el. Azt hiszem, hogy HFM-I (különtápos) phonom van hozzá.
Viszont a hangja most némileg csalódást okozott ( a lánc többi eleme az aláírásban).
Érdemes-e, és ha igen, akkor mit tuningolni még a Kacsán (pl. tápkábel, IC, stb.)?
Esetleg van-e aki "véletlenül" ilyen alap eszköz feljavításával foglalatoskodik?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Lemezjátszó
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Eddig úgy néz ki, hogy Goldring lesz belőle.
Az imént beszéltem a L'audietur-el, és a Black 12.500.-Ft náluk, ami elég baráti egy „jó minőségű(?)” hangszedőért.
Bár az illető ajánlotta, ha feljebb is van keret, akkor a Green, és a Red még jobb választás lenne, de az már kissé drága ahhoz, hogy a versenytársakkal való összehasonlítás nélkül megvegyem, azonban a Black árszíntjén nem sok pick-up van a tudomásom szerint. Szinte csak a kis Ortofonok, amiből nekem is van az OM5E, ami abszolút nem tetszik hangra (zárt, kevés magassal, de a dinamikája legalább jó).
A Green-re 20.000.-Ft-ot, a Red-re 27.000.-Ft-ot mondott körülbelül a tulaj.
A kérdésem az lenne, hogy a legolcsóbb Black mennyivel rosszabb a nagyobb modellektől, illetve mennyivel jobb az Ortofon-tól?
A 20-30.000.-Ft között található két típusnak azért már akadnak versenytársai, méghozzá nem is kis nevek; Audio Technica, Shure, Denon, ezért 20.000.-Ft fölött már nem biztos, hogy a Grado-t választanám
Gyanítom, egy helyen, azonos körülmények között meghallgatni esélytelen a 4 márkát, ezért kérdezek
Lemezjátszó
magaskimenetű MC meg öszvér. hozzáállás kérdése,de nekem inkább "se ez - se az",mint "ez is - az is"
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Mi a véleményed a Goldring hangszedőkről, amik közül a NAD az Elektra-t adja tartozékként a lemezjátszóihoz?
aminek az ára(nad lemeznyűvő) 3éve 120ezer volt, míg ugyanez kijött goldring néven és 55ezer bevezető áron. a 1012GX-el szerelt GR2 volt 101ezer ugyanekkor.
tanúlság: érdemes körbeszagolni, mi micsoda,mielőtt a bevásárlóközpont polcáról leakasztjuk
egyébként a legolcsóbb goldringok nem nagy számok. az 1000-es sorozat más tészta (1006,1012,1022,1042. ezek verzió futnak roksan,míg speckó tűvel AudioNote IQ néven is) és az Eroica MC-k.
MM vagy MC, a phono dönti el. egy jó phonoval az mm leveri az mc-t, ha az olcsó pénzel van megtámasztva. csak általába az mm-hez nem vesz senki komoly phonot. ez a dolog onnan kezd érdekes lenni,amikor egy tisztességes MC phono le van butítva MM-re is(kapcsoló). egy goldring eroica és egy goldring 1042 érdekes párharcot vívhatna mondjuk egy ilyen kialalkítású moth phonoval. szerintem az eroica nyerne, de ez így máris ~~180ezer HUF alapból. jó trafó még drágább. annyira drága,hogy bőven belefér 2szer egy tiszteséges phono,ami MM-el is jót fut.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Onzow Zerodust
jó
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Tehát akkor 1 szavazat a Grado-ra.A legolcsóbb típusa, a Grado Black is jobb a hasonló árú konkurenciánál?
Mi a véleményed a Goldring hangszedőkről, amik közül a NAD az Elektra-t adja tartozékként a lemezjátszóihoz?
Mennyivel jobb, vagy gyengébb, illetve olcsóbb, vagy drágább a Grado-tól?
Kapható-e nálunk, és ha igen, hol, octogonaudio?
A Grado Black áráért jóformán nem is kapsz hangszedőt más cégtől, kivéve mondjuk a Shure, az AudioTechnica vagy a Goldring legolcsóbb hangszedőit, de azok szerintem felejtősek. A Goldring Elektra árát tekintve már inkább a Grado Green kategóriája, de az Elektra-ról nem sokat tudok, legfeljebb azt, hogy a Goldring a GR1-es lemezjátszóját ezzel szereli, az pedig elég jó belépő szintű masina. Sajnos a mo-i forgalmazók tekintetében nem nagyon vagyok képben.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
@dörmögi
köszi az igazítást a Gradoknál, kissé fáradt voltam. Igazad van, a L'Auditeur forgalmazza még mindíg, kb 2 hónapja vettem náluk a Black-et. Csomagolása spártaian egyszerű, de a hangja kárpótol mindenért .
@klepto
tőlem is a Grado kap 1 voksot. Szvsz MM között nincs jobb ár/érték arányú, mint dörmögi is írta.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Lemezjátszó
Véleményem szerint ár/érték viszonyban ebben az ársávban a Grado hangszedők lennének számodra a legjobbak. 129 Euroért a Grado Prestige Red nagyon jó alternatíva és kb. belefér a rászánt keretbe. Ennyiért szerintem sem az AT, sem pedig a Denon nem rúg labdába a Grado mellett. Anélkül, hogy meg akarnám bántani az Ortofon-rajongókat, az Ortofon szerintem csak a felső kategóriákban gyárt jó hangszedőket, mondjuk a Kontrapunkt B-től fölfelé. Ami a Shure-t illeti, az amerikai Rega kereskedők előszeretettel ajánlják ezt a hangszedőt a Regákhoz, de hogy Duallal mit művelne, azt nem tudom. Amint látom, német internetes forrást már találtál (a www.dienadel.de jó cég egyébként), azt viszont nemigen tudom, melyik magyar cég forgalmazza most a Grado hangszedőket, de talán még mindig a L'Auditeur.
Tehát akkor 1 szavazat a Grado-ra.
A legolcsóbb típusa, a Grado Black is jobb a hasonló árú konkurenciánál?
Mennyivel jobb, vagy gyengébb, illetve olcsóbb, vagy drágább a Grado-tól?
Kapható-e nálunk, és ha igen, hol, octogonaudio?
Lemezjátszó
Köszi a részletes segítséget. Az itt megemlített hangszedők hol kaphatók (lehetőleg onlie)? Benz Micro MC már nagyon férne bele a keretbe, fogcsikorgatva max. 30.000.-Ft lenne, amíg elmennék. Mi véleményed az alábbi hangszedőkről: Audio Technica AT 440 ML, Shure M 97 XE, Denon DL-110. A jelenlegi hangszedőim, amikkel nem vagyok sehogy sem megelégedve: Ortofon X5MC, és az Ortofon OM 5 E. valamint nemrég akadtam rá egy őskövületre, amit már régóta nem használtam, ezért arról nyilatkozni nem tudok, csak nagyon vésztartalék: audio-technica 3600L Ezek közül az Ortofon X5MC a legértelmesebb hangszedőm, amit Dokitól kaptam ajándékba (amit ezúton is ismételten köszönök ), de egy picit dinamikátlannak tűnik nekem, olyan kis álmoska, és nem elég virgonc, holott sokkal több részletet mutat a zenéből, mint az OM5E
Véleményem szerint ár/érték viszonyban ebben az ársávban a Grado hangszedők lennének számodra a legjobbak. 129 Euroért a Grado Prestige Red nagyon jó alternatíva és kb. belefér a rászánt keretbe. Ennyiért szerintem sem az AT, sem pedig a Denon nem rúg labdába a Grado mellett. Anélkül, hogy meg akarnám bántani az Ortofon-rajongókat, az Ortofon szerintem csak a felső kategóriákban gyárt jó hangszedőket, mondjuk a Kontrapunkt B-től fölfelé. Ami a Shure-t illeti, az amerikai Rega kereskedők előszeretettel ajánlják ezt a hangszedőt a Regákhoz, de hogy Duallal mit művelne, azt nem tudom. Amint látom, német internetes forrást már találtál (a www.dienadel.de jó cég egyébként), azt viszont nemigen tudom, melyik magyar cég forgalmazza most a Grado hangszedőket, de talán még mindig a L'Auditeur.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Ajánlom: Grado Black vagy Blue. A kék a drágább, azok a fekete válogatott darabjai. A Black 14-15k körül van itthon. Az általad írt Denon DL-103 az MC, ha jól emlékszem, és ehhez általában illesztőtrafó vagy pre-phono elektronika is kell, ha az erősítőd csak MM-t tud fogadni.
A Grado MM hangszedőit én is ajánlanám. Annyi pontosítást azért tennék, hogy nem a Black és a Blue van "párban", hanem a következő az állás:
- a Black széria válogatott darabjainak a neve Green,
- a Blue széria válogatott darabjainak a neve Red és
- a Silver széria válogatott darabjainak a neve Gold.
Az áruk is pontosan ebben a sorrendben emelkedik a Black kb. 55 Eurojától a Gold kb. 210 Eurojáig. Mindegyikük kimenete 5 mV. Mivel nem nehéz hangszedők (5,5 g a tömegük), illenek a Dualba. A másik tippem a Benz Micro MC-Silver lenne, ha többet tudnál a hangszedőre áldozni (kb. 70 ezer Ft), ez magaskimenetű MC, 2 mV-os kimeneti jellel, tömege pedig 5,7 g. A Denon DL-103 MC hangszedő, és 8,5 g-os tömege miatt Dualba nem ajánlanám. Érdemes figyelembe venni a Goldring MM 1012 GX vagy MM 1022 GX hangszedőjét is.
Köszi a részletes segítséget.
Az itt megemlített hangszedők hol kaphatók (lehetőleg onlie)?
Benz Micro MC már nagyon férne bele a keretbe, fogcsikorgatva max. 30.000.-Ft lenne, amíg elmennék.
Mi véleményed az alábbi hangszedőkről: Audio Technica AT 440 ML, Shure M 97 XE, Denon DL-110.
A jelenlegi hangszedőim, amikkel nem vagyok sehogy sem megelégedve: Ortofon X5MC, és az Ortofon OM 5 E. valamint nemrég akadtam rá egy őskövületre, amit már régóta nem használtam, ezért arról nyilatkozni nem tudok, csak nagyon vésztartalék: audio-technica 3600L
Ezek közül az Ortofon X5MC a legértelmesebb hangszedőm, amit Dokitól kaptam ajándékba (amit ezúton is ismételten köszönök ), de egy picit dinamikátlannak tűnik nekem, olyan kis álmoska, és nem elég virgonc, holott sokkal több részletet mutat a zenéből, mint az OM5E
Lemezjátszó
Dual + Grado
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Lemezjátszó
Ajánlom: Grado Black vagy Blue. A kék a drágább, azok a fekete válogatott darabjai. A Black 14-15k körül van itthon. Az általad írt Denon DL-103 az MC, ha jól emlékszem, és ehhez általában illesztőtrafó vagy pre-phono elektronika is kell, ha az erősítőd csak MM-t tud fogadni.
A Grado MM hangszedőit én is ajánlanám. Annyi pontosítást azért tennék, hogy nem a Black és a Blue van "párban", hanem a következő az állás:
- a Black széria válogatott darabjainak a neve Green,
- a Blue széria válogatott darabjainak a neve Red és
- a Silver széria válogatott darabjainak a neve Gold.
Az áruk is pontosan ebben a sorrendben emelkedik a Black kb. 55 Eurojától a Gold kb. 210 Eurojáig. Mindegyikük kimenete 5 mV. Mivel nem nehéz hangszedők (5,5 g a tömegük), illenek a Dualba. A másik tippem a Benz Micro MC-Silver lenne, ha többet tudnál a hangszedőre áldozni (kb. 70 ezer Ft), ez magaskimenetű MC, 2 mV-os kimeneti jellel, tömege pedig 5,7 g. A Denon DL-103 MC hangszedő, és 8,5 g-os tömege miatt Dualba nem ajánlanám. Érdemes figyelembe venni a Goldring MM 1012 GX vagy MM 1022 GX hangszedőjét is.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Lemezjátszó
Sziasztok!
Milyen hangszedőt tudnátok ajánlani, ami minden műfajon megállja a helyét, nagy dinamika tartománnyal rendelkezik, jó a felbontó képessége, nem csillagászati az ára, és könnyen beszerezhető?
Csak ennyi kritériumod van? MM kellene vagy MC? Milyen lemezjátszóba-karba? És mit jelent az, hogy "nem csillagászati az ára"?
Elsősorban MM az ára miatt.
A lemezjátszó egy DUAL CS410
Gondolkoztam Denon DL-103-ban, de róla olvastam, hogy a komplexebb anyagok, pl. rock megfektetik, ill. ugye elég merev a felfüggesztése, és nehéz is maga a hangszedő, ezért a Dual-ban nem biztos, hogy a legjobb megoldás lenne.
Ortofonok hangra nem tetszenek, abból van OM-10E, és egy XM1-C magas kimenetű MC. Valahogy egyik sem az igazi. Az MM ortofont kissé sávhatároltnak érzem, a magaskimenetű MC pedig dinamikátlannak tűnik nekem...
A csillagászati ár, meg egyelőre legyen egy képletes fogalom. Mondjuk ne kerüljön annyiba mint a lemezjátszó, de egyelőre jobban nem akarom behatárolni az árat.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Milyen hangszedőt tudnátok ajánlani, ami minden műfajon megállja a helyét, nagy dinamika tartománnyal rendelkezik, jó a felbontó képessége, nem csillagászati az ára, és könnyen beszerezhető?
Csak ennyi kritériumod van? MM kellene vagy MC? Milyen lemezjátszóba-karba? És mit jelent az, hogy "nem csillagászati az ára"?
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Én ezeket használom:
Extremephono Solid State Stylus Cleaner
http://www.extremephono.com/Stylus_Cleaner.htm
és Clearaudio Nadelreiniger
http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... 18,,,0.htm
Dörmögi, köszi a tippet. Vettem egy Solid State Stylus Cleanert. Remekül működik.
Nagyon szívesen, örülök, hogy a hasznosnak találtad a tanácsomat.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Sziasztok!
-
Vendég
Lemezjátszó
Én ezeket használom:
Dörmögi, köszi a tippet. Vettem egy Solid State Stylus Cleanert. Remekül működik.
Lemezjátszó
mert felkuxik a tüxáron, bewixi a finom smént a mágneshez és kikeményiti a csillapito tagot a pu-ben...
igen, ezért, nekem nem javasolta senki
Akkor lehet hogy valami színezett szesszel kéne, hogy lásd ha felkúszik. Pl. Jäger, Hubi...
Lemezjátszó
Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen tűtisztítási eljárást preferál?Ha valaki esetleg használna Onzow Zerodust-ot, elmondhatná tapasztalatait.
Én ezeket használom:
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
mert felkuxik a tüxáron, bewixi a finom smént a mágneshez és kikeményiti a csillapito tagot a pu-ben...
igen, ezért, nekem nem javasolta senki
system
-
Vendég
Lemezjátszó
onzow.revi használja.
alkoholt én nem mertem használni
Piha. Ez nem ócsó. De egyadott szint fölött lehet már megéri.
Miért félsz a szesztől?
Lemezjátszó
onzow.revi használja.
alkoholt én nem mertem használni
Piha. Ez nem ócsó. De egyadott szint fölött lehet már megéri.
Miért félsz a szesztől?