Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Szerintetek mennyire lehet első nekifutásra, gyakorlat nélkül belerakni egy audio-technika 120E hangszedőt egy Dual 505/3 lemezjátszóba?
Elvileg értem a feladatokat, de ilyet még soha nem csináltam.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Lemezjátszó
Engem az érdekelne, hogy a legjobb MM-ek hogy viszonyulnak az olcsóbb MC-khez, mikor éri meg váltani, milyen komoly gyalunál, ill a rendszer többi elemének is jelemtősen jobbnak kell lennie?
Wegyük a gyaludat egy kerti fünyironak, a hangxedödet pedig a 76-os mosobenzinnek.
Te xerinted, ha texünk a fünyiroba 92-es normált, jobb lex?
Wagy 98-as supert, akkor mi fog wáltozni?
De cseréljünk ki majd minden elemet jobbra.
A fünyiro helyett tegyünk be egy spéci 48 xelepes 12 hengeres Ferrari mocit, és a 76-os brenya helyett rakjunk bele 118oktános wersenybenzint.
Xerinted, ha ez utobbit berakjuk a fünyiroba, mi fog wáltozni?
Nem tudom, de mi ilyennel nyírjuk itthon! Nagyon ááállat!!!!
Meg még a hengerek is föl lettek fúrva + egy kis chiptuning!
Lemezjátszó
Szerintetek egy Dual 505-3 -ba érdemes lenne ezt a Denont belerakni? Megfelel-e a Dual hangkarja a Denonnak?
Lacy A lennt megjelölt vásárlással én is élhetnék?
Ha igen légy szíves válaszold még meg a következőket.
Milyen állapotú a hangszedő? Tudsz-e nekem segíteni a hangszedő berakásába a hangkar beállításába, vagy külső segítségre lenne szükség?
Lekésted... Ecseréltük. Illetwe holnap fogjuk elcserélni, némi ráfizetéssel Lacy réxéröl.
Na nem baj. Majd legközelebb.
-
Vendég
Lemezjátszó
Szerintetek egy Dual 505-3 -ba érdemes lenne ezt a Denont belerakni? Megfelel-e a Dual hangkarja a Denonnak?
Milyen állapotú a hangszedő? Tudsz-e nekem segíteni a hangszedő berakásába a hangkar beállításába, vagy külső segítségre lenne szükség?
Lekésted... Ecseréltük. Illetwe holnap fogjuk elcserélni, némi ráfizetéssel Lacy réxéröl.
Lemezjátszó
Hát, nem tudom. Akitől kölcsön kaptam, vele már megegyeztem a kártalanítás összegében,
Még mindíg eladom Neked a DL103-amat ha kell
Mijaz ára?
15e
-
Vendég
Lemezjátszó
Engem az érdekelne, hogy a legjobb MM-ek hogy viszonyulnak az olcsóbb MC-khez, mikor éri meg váltani, milyen komoly gyalunál, ill a rendszer többi elemének is jelemtősen jobbnak kell lennie?
Wegyük a gyaludat egy kerti fünyironak, a hangxedödet pedig a 76-os mosobenzinnek.
Te xerinted, ha texünk a fünyiroba 92-es normált, jobb lex?
Wagy 98-as supert, akkor mi fog wáltozni?
De cseréljünk ki majd minden elemet jobbra.
A fünyiro helyett tegyünk be egy spéci 48 xelepes 12 hengeres Ferrari mocit, és a 76-os brenya helyett rakjunk bele 118oktános wersenybenzint.
Xerinted, ha ez utobbit berakjuk a fünyiroba, mi fog wáltozni?
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Engem például nemszok érdekelni,h mikor vesz az énekes levegőt...
De az is hozzátartozik az életszerűséghez, nem?
Egyébként, ha már itt vagy, szerinted milyen a Shure, és mi az, ami mindenben jobb tőle, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag?
-
Vendég
Lemezjátszó
Engem például nemszok érdekelni,h mikor vesz az énekes levegőt...
-
Vendég
Lemezjátszó
Hát, nem tudom. Akitől kölcsön kaptam, vele már megegyeztem a kártalanítás összegében,
Mijaz ára?
15e
Lemezjátszó
Szóval mi van, ami ettől is jobb, és tényleg jobb mindenben, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag, és közel azonos áron kínálják, mint a Shure-t?
Másik forumon mán irta Gabo, de megismétlem én is. A belsöbarázda torzitásért nem a hangxedö a felelös! Inkább a roxxul beállitott antiscating és perxe assem mindegy, h mekkora a tünyomás meg még csomo minden.
A shurral kapcsolatban nem wéletlen alakult ki az a wélemény, h ssss hangokat hallatt. A V15 akármi wolt a legjobb közülük. Az öxxes többi nekem nem gyere be.
Pedig az ssss, és az ssszzzz hang hibája az ott van alapból a felvételen, csak nem minden hangszedő adja ki teljesen. Mással is hallható, csak kevésbé feltünő.
Viszont azt sem hallottam még egy hangszedőtől sem, és itt most nem csak az AT (91, vagy 3600L?)-re gondolok, hanem az Ortofon OM5E, X5MC, és a Rondo-ra is, ahogy egy énekes levegőt vesz a dal közben, vagy kölebbb hajol, illetve picit távolabb megy a mikrofontól. És ez csak 1 apróság, amivel a Shure megfogott...
Tényleg olyan rossz ez a Shure, és én vagyok a süket, vagy azért van benne valami?
A Denon lassan már hallatlanúl sem érdekel, annyira elvarázsolt a Shure hangja.
Mellesleg egyre inkább kezdek arra hallgatni hogy az MC nem lesz jó a Marantzba (Dual CS410), de ezt is csak a Shure hang miatt kezdem elfogadni, mert annyira bejön
-
Vendég
Lemezjátszó
Mijaz ára?
-
Vendég
Lemezjátszó
Szóval mi van, ami ettől is jobb, és tényleg jobb mindenben, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag, és közel azonos áron kínálják, mint a Shure-t?
Másik forumon mán irta Gabo, de megismétlem én is. A belsöbarázda torzitásért nem a hangxedö a felelös! Inkább a roxxul beállitott antiscating és perxe assem mindegy, h mekkora a tünyomás meg még csomo minden.
A shurral kapcsolatban nem wéletlen alakult ki az a wélemény, h ssss hangokat hallatt. A V15 akármi wolt a legjobb közülük. Az öxxes többi nekem nem gyere be.
-
Vendég
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Köszönöm a választ, akkor kuka
Egy Denon DL-103-at sikerült lenulláznom
Wan nálam egy uj MC10 mk II, 25 rugoért, ha köll helyette...
Hát, nem tudom. Akitől kölcsön kaptam, vele már megegyeztem a kártalanítás összegében, és az olcsóbb, mint ez a tű. Egyébként küldött még egy Shure M97xE tűt is meghallgatni, mivel szerinte a Shure jobb, mint a DL-103. Sajnos ezt a kettőtt nem tudtam összehasonlítani, de a Shure-t a legkisebb Audio Techica-val igen, és a Shure drámaian teljesített. Olyannyira nagy volt a különbség, hogy elment a kedvem minden mástól.
A Shure-ra ráragasztott ssssssssssss, és sssssssszzzzzzzzz hangok az AT tűnél is magmaradtak, vagyis felvételhiba, de minden más hiányzik, ami a Shure-ból jött. Nem hallom az énekes lihegését, és a lihegés itt most szó szerint értendő, nem recsegnek a rézfúvósok, nincs benne dinamika, és semmi más sem, ami miatt olyan jónak tűnt a felvétel... Ez a felvétel egy Melodia-Amiga lemezről a Down By The Riverside
Ami miatt visszatettem az AT-t, az az, hogy a Bettli Duo lemezemen iszonyatosan sok mélyet adott a Shure, ami szinte a magas hangokat elnyomta. Az AT viszont alig produkált valamit a mélyekből, a magasai mintha többek lettek volna de élet nélkül, és mintha nagyobb térben jelent volna meg a zene, de minden életszerűség nélkül. A nagyobb térérzet talán a mély hiánynak köszönhető, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban nagyobb teret produkált-e az AT.
Az AT a Shure-hoz képest minden túlzás nélkül egy Sokol rádió minőségét éri el, de annál többet nem nyújt. Igaz, árban csak 1/3-a a Shure-nak, de sokkal-sokkal rosszabb. Az Ortofon OM5E ami szintén van, még az AT-nél is rosszabb hangú...
Komolyan mondom sírhatnékom van, hogy kerülhetnek kereskedelmi forgalomba ennyire pocsék hangszedők ((
Komolyan mondom elment a kedvem még attól is, hogy a sokak által sztárolt Grado-t meghallgassam a Shure-al, mert hihetetlen, hogy a Shure MM létére mit tett a hanggal...
Vajon tényleg süket vagyok, és nincs fülem a zenéhez, vagy a Shure tényleg olyan jó, hogy szinte élő koncertem érezhetem magam még egy szar vágású lemez hallgatása közben is? Itt arra gondolok, hogy hallom az énekes lélegzetvételét és azt, hogy ahogy beleéli magát a zenébe, hogy fogy ki a levegőből, és kezd el kapkodni a levegő után, amit eddig még soha nem hallottam dobozból szólni, sem rádióból, sem cd-ről, sem bakelitről.
Pár fórum elolvasása után amilyen pesszimistán kezdtem el hallgatni a Shure-t, olyan kérdőjeles szemekkel ültem a teszt után a fotelemben, ledöbbenve a hangtól, amit a Shure-tól kaptam!
És még egy külföldi fórumon azt írták, hogy a Grado Prestige Gold lealázza a Shure-t, de tucat fórumon meg a belső barázdákon tapasztalható szögkövetési hibákra panaszkodik szinte minden tulaj... Volt aki kiemelte, hogy Shure-nál ilyen nem volt, és jelentem, én sem hallottam feltűnően rosszabbul szólni a Shure-t belül, mint kívűl.
Nos, azért van egy komolyabb lemez is, amivel kipróbáltam mindkét hangszedőt, az Opus3 kiadásában megjelent Test Record 2 Timbre albuma. A lemez első három számát hallgattam végig mind a két hangszedővel. Az első szám egy kamarazene, a második egy gitárjáték, a harmadik pedig egy gitármuzsika énekkel.
Hát, hogy is mondjam... A gitármuzsikában hiányzik a test. A Shure-al lehetett hallani, ahogy az E6 húrt pengetve (a legmélyebb, legvastagabb húr) teste van a gitárnak, gyönyörű lecsengéssel, és jó életszerűséggel. Az AT-nél némi zöngése átjön a húrnak, de a teste hiányzik. A kamarazenénél is hiányzik minden életszerűség az AT hangjából, a fúvósok minta egy függöny mögül játszanának. Éppen a teste hiányzik itt is. A kicsinek ható tér az AT-vel sem tágult ki, és még a magas hangok legteteje is hiányzik. Bár igaz, hogy a kamarazenénél a zenészek viszonylag közel ülnek egymáshoz, sok esetben félkörben, vagy a mikrofont körbeülve játszanak, így hatalmas teret nem is lehet elvárni a felvételnél.
A harmadik szám amibe belehallgattam mindkét hangszedővel, egy gitármuzsika énekkel, itt is hiányzik a test és az énekes is el van nyomva az AT-vel. Itt a gitár zöngése viszont már átmegy egyfajta zavaró maszlagba az AT-vel, az énekes pedig tompán, szinte zárt szájjal énekel a Shure-hoz képest. Ami megmaradt, az a gitáros kezének csúsztatása a bundokon, de az is jóval tompábban hallatszik, mint Shure-al hallgatva.
Volt, aki ajánlotta, hogy hallgassam meg a lemezt egy AT110E hangszedővel, de ezzel meghallgatni nincs lehetőségem, és nem akarok egy próba miatt beszerezni egyet. Ahhoz az túl drága, hogy utána mégis kidobjam a kukába, ha a Shure-hoz képest az is gyengébb.
Szóval eddig minden lemezemen a Shure nyert a legkisebb AT-hez viszonyítva, a jó életszerűségével, a hangulatával, és a testességével.
A Grado belső barázdákon hallható követési szöghibáját pedig szinte minden külföldi oldalon megemlítették, és azt kötve hiszem, hogy külföldön senki sem képes beállítani egy hangszedőt, és még szakemberek sincsenek...
Egyébként ami feltünt még a Shure-al kapcsolatban az az, hogy minden lemez másként szól! Még nem sikerült két egyforma tónusú lemezt alátenni, pedig a filléres hangszedők igencsak hasonló módon szóltak szinte minden régi lemezzel.
A meghallgatás után én azt mondom, nekem úgy tűnik, hogy a Shure-nak lelke van, de nincs annyira meghatározható saját hangkaraktere, ami az olcsó tűknél jellemző módon beleszól a hangképbe!
Én nem érzem hibának azt, hogy a vágási, illetve keverési hibákat is megmutatja a lemezen, sőt, ez mág tovább növeli a régi lemezek hangulatát!
Jó példa erre, hogy egy Ortofon Rondo-val a jó lemez jól szólt, viszont a gyér keverésű, legelső Komár nagylemez tele volt hibával. Nem szólt sehogy. A Shure alatt viszont abban is van élet, és nem laposnak, hanem tényleg réginek, patinásnak hangzik.
Lehet, hogy megfertőzött a Shure, de eddig ez tűnik a leghitelesebb, és legmelegebb hangú hangszedőnek, minden hibájával együtt, már ha hibának mondható az a tulajdonsága, hogy nem kendőzi el a lemezek túlvezérlési hibáját, ugyanakkor a felvételek jelentős részét nagy érzelmi töltöttséggel prezentálja.
-
Vendég
Lemezjátszó
Én megvenném esetleg...
10-18-ig bennwok a Vámház krt 4. I.em 1.
Keress fel.
Viccelj már.. Mikor itt vagy a szomszédban...
Az lehet, de ott wan benn és direkt beraktam egy gyaluba, h meg lehessen hallgatni, h hibátlan.
-
Vendég
Lemezjátszó
Én megvenném esetleg...
Keress fel.
Viccelj már.. Mikor itt vagy a szomszédban...
-
Vendég
Lemezjátszó
Én megvenném esetleg...
Keress fel.
-
Vendég
Lemezjátszó
Én megvenném esetleg...
-
Vendég
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ismét egy kérdés, de erre most tényleg érdemi választ várnék, és sűrgősen!Régebben olvastam valamelyik fórum, hogy valaki foglalkozik MC hangszedőkben tűcserével.
Ki ő, és mi az elérhetősége?
Az attol függ, h milyen MC hangxedöben xeretnél tüt cserélni?
Ugynis két lehetöség wan. Az elsö esetben cirka 2 honap az átfutás és cirka 85-95 ezerbe fáj a tücsere, melyet Svájcban wégeznek el.
A második eset megwan kb egy hét alatt, de az tütipustol függöen 120-170ezer között mozog és ez utobbit itthon csinálják.
Mindkét lehetöség a drágább hangxedöknél wálhat be.
Az olcsobbak, ha roxx a tü, akkor kuka, és ujat kö wenni.
Az utobbi Szalay Lászlo, Telo:06-30-984-5178
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11322
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Ez LP?
Nem LP, hanem CD. Bocsi, nem tudom, hogy került ide, én a Lemezajánló topicba írtam.
Lemezjátszó
Dream Theater: Systematic Chaos (2007)
Na, ez igen! Bármennyire is fantasztikus zenészeknek tartottam őket eddig is, az új albumuk az első, amin már a zene is végig nagyon csúcs. Az eddigi lemezeik nekem vagy túl romantikusak, vagy túl kemények, vagy túl magamutogatósak voltak. Ez a cucc viszont annyira komplex, zúzós és dallamos egyszerre, hogy az nagyon nagy ritkaság. Talán az új hangmérnöknek, Paul Northfieldnek (akit nagy betűkkel ki is emelnek a borítón, nem véletlenül, hiszen legendás lemezeket rakott össze) is betudható, de sokkal jobban együtt van a banda megszólalása. Végre hangzásban is őt megillető szerephez jut John Myung (bass), aki végre felhagyott a misztikus gitármárkákkal és már Ő is Musicmant használ. Sajnos James Labrie énektudását továbbra is szűkösnek érzem, de hát kell egy csapatba egy nemlegjobb is.
A mellékelt DVD, ami az album felvételéről szól, nagyon élvezhető és tanulságos. Klassz látni, hogy ezek a pasik milyen fölényes technikai tudással és lazasággal játszanak le olyan futamokat, amiktől halandó zenészembernek csak sírhatnékja támad. No és azok a csodálatos hangszerek... csak úgy sorakoznak a Musicman gitárok a stúdióban.
Tessék meghallgatni, megnézni, szeretni!
Ez LP? Miből derül ki? Elég ritkán adnak ki ma LP-t sajnos. Pl. nemrég Brian Culberston meg Paul Hardcastle smooth jazz LP-ket kerestek rajtam...
A Dream Theater - Systematic Chaos dupla LP-n is meg fog jelenni június 22-én. Az LP változathoz természetesen nem mellékelnek DVD-t.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Dream Theater: Systematic Chaos (2007)
Na, ez igen! Bármennyire is fantasztikus zenészeknek tartottam őket eddig is, az új albumuk az első, amin már a zene is végig nagyon csúcs. Az eddigi lemezeik nekem vagy túl romantikusak, vagy túl kemények, vagy túl magamutogatósak voltak. Ez a cucc viszont annyira komplex, zúzós és dallamos egyszerre, hogy az nagyon nagy ritkaság. Talán az új hangmérnöknek, Paul Northfieldnek (akit nagy betűkkel ki is emelnek a borítón, nem véletlenül, hiszen legendás lemezeket rakott össze) is betudható, de sokkal jobban együtt van a banda megszólalása. Végre hangzásban is őt megillető szerephez jut John Myung (bass), aki végre felhagyott a misztikus gitármárkákkal és már Ő is Musicmant használ. Sajnos James Labrie énektudását továbbra is szűkösnek érzem, de hát kell egy csapatba egy nemlegjobb is.
A mellékelt DVD, ami az album felvételéről szól, nagyon élvezhető és tanulságos. Klassz látni, hogy ezek a pasik milyen fölényes technikai tudással és lazasággal játszanak le olyan futamokat, amiktől halandó zenészembernek csak sírhatnékja támad. No és azok a csodálatos hangszerek... csak úgy sorakoznak a Musicman gitárok a stúdióban.
Tessék meghallgatni, megnézni, szeretni!
Ez LP? Miből derül ki? Elég ritkán adnak ki ma LP-t sajnos. Pl. nemrég Brian Culberston meg Paul Hardcastle smooth jazz LP-ket kerestek rajtam...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11322
- Kapcsolat: