Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Valószínűleg a belső fóliából oldódott ki a szenyeződés. Főleg régi, vastag és silány belső borítók sajátossága, azoknál a lemezeknél amely sokáig áll anélkül, hogy kivennék. Segíteni rajta nem nagyon lehet. Ha elviszed mosóba, nem ajánlják a műveletet, mert csak rontod a minőségét.
Hát igen, ez lehetett a nagy büdös helyzet. Azért a nagyobb ragacsokat már lekapargattam óvatosan (lejátszás közben figyelve, majd mindig levéve és visszatéve), így a dobhártyaszaggató reccsenések már megszűntek, de a lemez általános minősége nem túl jó.
Megpróbálhatod még azt, hogy kb. 2-3 szor lejátszod a teljes lemezt, és utána viszed mosatni. Tapasztalatom szerint jobb lesz, (nagyon kicsit), de csak pótolhatatlan daraboknál érdemes időt szánni rá...
A nap vicce itt:
http://www.vatera.hu/lenco_l435_lemezja ... 91480.html
A kérdések és válaszokban!
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Lemezjátszó
Valószínűleg a belső fóliából oldódott ki a szenyeződés. Főleg régi, vastag és silány belső borítók sajátossága, azoknál a lemezeknél amely sokáig áll anélkül, hogy kivennék. Segíteni rajta nem nagyon lehet. Ha elviszed mosóba, nem ajánlják a műveletet, mert csak rontod a minőségét.
Hát igen, ez lehetett a nagy büdös helyzet. Azért a nagyobb ragacsokat már lekapargattam óvatosan (lejátszás közben figyelve, majd mindig levéve és visszatéve), így a dobhártyaszaggató reccsenések már megszűntek, de a lemez általános minősége nem túl jó.
Lemezjátszó
Van egy olyan lemezem (ami a hangtárból való a Rottenbiller utcából), amin apró festék vagy ragasztó darabok vannak. Lemosattam, de nem szedte le teljesen. Ezt akarom megtisztítani.Veszek desztvizet, meg van itthon den. szeszem, azt gondoltam abból keverek pár %-os alkoholos oldatot. Tudtommal a lemezmosókban is ilyesmi van. Ti milyen koncentrációt ajánlanátok? Azt gondoltam ebbe beáztatok egy fogpiszkálót, és ezzel kikaparom óvatosan. Mit szóltok az ötlethez?
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Megengedné valaki, hogy akinek van Pro-Ject Perspective lemezjátszója (állítólag sok tulaj van) méretet vegyek a 33-as fordulatú motor tárcsájáról?
én megengedem. már csak keresned kell valakit,akinek van
Lemezjátszó
Megengedné valaki, hogy akinek van Pro-Ject Perspective lemezjátszója (állítólag sok tulaj van) méretet vegyek a 33-as fordulatú motor tárcsájáról?
én megengedem. már csak keresned kell valakit,akinek van
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Lemezjátszó
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
A válaszokat előre is köszönöm.
Ui.: Esetleg eladó SpeedBox érdekelne...
Üdv.:
Rudi
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Viszont tovább nézelődve, nagyon megtetszett a Funk Firm The Funk lemezjátszó. Abban RB 250 hangkar van és kb. olyan árban lehet, mint az RPM 6. A neten mindenhol nagyon jókat írtak róla. Lehet ilyet Magyarországon kapni?
lehet
200körül van. a vector-hajtányos 350. +kar minimum 60ezer,de akkor minden vadi új és jó lemeznyűvőd van.
dobj privát üzenetet. tudok intézni kipróbálást és van még egy-két lehetőség(pl tudok olcsón jó kart - AN ARM2).
Lemezjátszó
Viszont tovább nézelődve, nagyon megtetszett a Funk Firm The Funk lemezjátszó. Abban RB 250 hangkar van és kb. olyan árban lehet, mint az RPM 6. A neten mindenhol nagyon jókat írtak róla. Lehet ilyet Magyarországon kapni?
lehet
200körül van. a vector-hajtányos 350. +kar minimum 60ezer,de akkor minden vadi új és jó lemeznyűvőd van.
dobj privát üzenetet. tudok intézni kipróbálást és van még egy-két lehetőség(pl tudok olcsón jó kart - AN ARM2).
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
... Mivel nekem Roksanom van én nyilván ezt preferálom, és a helyedben biztos meghallgatnám a Nimát, vagy egy régi Xerxest, ....
Gondolom nem Nimat, hanem Radius 5-öt Nima hangkarral szerettél volna írni.
persze, köszi a helyesbítés
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Robici
Most láttam az audiovision tuning honlapján a havi ajánlatok között
THORENS TD 2001 fekete lemezjátszó, használt, kifogástalan 220 000,- Ft helyett 120 000,- Ft /+ÁFA/
Egy meghallgatást talán megér ez is.
Kösz a tippet. sajnos elég problémás nekem Pestre menni, de ebben a hónapban talán összejön, és akkor szétnézek. Egyébként tetszene ez a lemezjátszó is, csak a hangkarja elég ványadtnak tűnik.
Valljuk be, az is!
De ez sajnos általános. A legtöbb elérhető árú lejátszó a hangkar minőségén bukik meg.Kivétel talán a Rega és klónjai.
Ezért szoktak inkább használt, jó állapotú, régebbi darabokat venni.
Ha ilyenre akadsz, végy magad mellé egy szakértőt és úgy dönts, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Lemezjátszó
Robici
THORENS TD 2001 fekete lemezjátszó, használt, kifogástalan 220 000,- Ft helyett 120 000,- Ft /+ÁFA/
Kösz a tippet. sajnos elég problémás nekem Pestre menni, de ebben a hónapban talán összejön, és akkor szétnézek. Egyébként tetszene ez a lemezjátszó is, csak a hangkarja elég ványadtnak tűnik.
Lemezjátszó
Robici
Lemezjátszó
... Mivel nekem Roksanom van én nyilván ezt preferálom, és a helyedben biztos meghallgatnám a Nimát, vagy egy régi Xerxest, ....
Gondolom nem Nimat, hanem Radius 5-öt Nima hangkarral szerettél volna írni.
Lemezjátszó
Robici,
Szerintem egyenlőre nem vegyél semmit, előbb hallgass meg egy pár cuccot, melyik hangzásvilága áll hozzád a legközelebb. Ha ezt már kb. belőtted akkor kezdj el gondolkozni egy rendszer összeállításában. Egyébként nagyon mellé lehet fogni.. veszel valamit 250-ét, aztán rájössz, hogy neked ez nem, vagy nem annyira tetszik, mint egy másik hasonló árú, de más filozófiát követő vas.
DE azért, ha mindenáron venni akarsz vmit akkor itt a személyes – azaz ez kizárólag az én ízlésvilágomat tükröző magánvélemény, és így is kezelendő!!!! – javaslatom.
Projectet ÉN nem vennék volt a legkisebb nálam, még az öreg „kis” Thorensek is alázták, hallottam azóta nagyobb projecteket is nekem nem jönnek be.
Goldring, az is volt igen jó alternatíva, és nem is drága, egyetlen probléma, hogy azért ez nem minden lemezgyaluk legjobbika, és ha tovább akarsz lépni nem nagyon lehet/érdemes tuningolgatni egybe kell eladni. Viszont további előnye, hogy egybe is veszed, hangkar+pu is van hozzá.
Viszont az, az összeg amit rászánsz több, mint amennyibe a Goldring+phono kerül, és ha van rá ennyi, akkor lehet érdemes picit jobb pörgetőt venni. Mivel nekem Roksanom van én nyilván ezt preferálom, és a helyedben biztos meghallgatnám a Nimát, vagy egy régi Xerxest, ezek lehet, hogy picit felette lesznek a megadott keretnek, de más kategóriát képviselnek, mint a Goldring. (Persze nem csak a Roksan létezik, mint alternatíva, hanem nagyon sok más gyártó is, használtban meg végképp nagyon sok minden elérhető…)
Na egyenlőre ennyi, hallgass meg egy pár vasat mond el mi tetszik, és akkor az alapján lehet tovább okoskodni.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Lemezjátszó
Robici: Ilyen árkategóriában én az új Rega P3-24ről hallottam sok jót. Meghallgatni nem tudom hol lehet sajnos.. (Per pillanat azt hiszem Magyarországon nem kapható amúgy.)
Ha használt is jó, nézz körül ITT. Van több Rega Planar 2, és egyébb komolyabb szerkezet is
Lemezjátszó
(Per pillanat azt hiszem Magyarországon nem kapható amúgy.)
Az kár, mert sajnos ez kizáró ok.
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Köszi
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Lemezjátszóm tányérja akrilból van. Hozzá szeretnék tisztítót venni. A gyártó nyílván a sajátját ajánlja, méregdrágán.
Hol találok én kifejezetten akril tisztítószert?
Köszi
Clin. Oszt jónapot.)
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Robici: Ilyen árkategóriában én az új Rega P3-24ről hallottam sok jót. Meghallgatni nem tudom hol lehet sajnos.. (Per pillanat azt hiszem Magyarországon nem kapható amúgy.)
Lemezjátszó
Üdvözlet!
Szeretnék még az idén, de legkésőbb jövő januárban új lemezjátszót és előerősítőt venni. 200 ezret, de legföljebb 250 ezret szánnék rá. Nehéz a döntés, ezért már most elkezdtem a tájékozódást.
Leginkább komolyzenét hallgatok, de abból szinte mindent (Sonido DIY egyutason, bár az erősítő még készülőben van). Eddig tetszett volna a Pro-ject RPM 6 beépített fordulatszám-szabályozással és hozzá adott hangszedővel, de lehet, hogy akkor már csak egy gyenge előerősítő fér bele a keretbe (vagy talán már az sem). A fórumot olvasgatva megtudtam, hogy a Goldring GR2 is nagyon jó. Ha esetleg ilyet vennék, akkor viszont egy komolyabb előerősítő és hangszedő is befér a keretbe. Tetszene a Pro-ject RPM 5 is. A későbbiek folyamán nem fogom fejleszteni, ezért lemezjátszót és hangszedőt mindenáron újat szeretnék, de előerősítő terén szerintem használtak között is lehet jó példányra bukkanni. Nem tudom, hogy érdemesebb-e egy olcsóbb futóműhöz (pl a Goldring) drágább hangszedőt és előerősítőt venni (monduk 60ezer-60ezer arányban, bár az már felső határ) vagy pedig egy drágább futóműhöz válasszak olcsóbb hangszedőt és előerősítőt (pl. a Cambridge Audio).
Mindenképpen valamilyen Ortofon MC hangszedőt szeretnék majd venni, ezért már most elkezdtem a tájékozódást. A Vaterán láttam egy T-20 transzformátort is 45000-ért. Szerintetek ez jó lehet, érdemes ennyit adni érte a fentebb leírt terveim alapján? Tudom, hogy ez kissé bonyolult probléma, de van időm és szeretném tisztázni a helyzetet. Szeretném, ha segítenétek!
Lemezjátszó
A Cambridge Audio is beállt a sorba!Sajnos nem volt bekötve de megnézni meg lehetett...(bocs a kép minősége miatt)
Egy újabb Rega-Goldring klón?
Lemezjátszó
A Cambridge Audio is beállt a sorba!Sajnos nem volt bekötve de megnézni meg lehetett...(bocs a kép minősége miatt)
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Lemezjátszóm tányérja akrilból van. Hozzá szeretnék tisztítót venni. A gyártó nyílván a sajátját ajánlja, méregdrágán.
Hol találok én kifejezetten akril tisztítószert?
Köszi
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
Van egy olyan lemezem (ami a hangtárból való a Rottenbiller utcából), amin apró festék vagy ragasztó darabok vannak. Lemosattam, de nem szedte le teljesen. Ezt akarom megtisztítani.
Veszek desztvizet, meg van itthon den. szeszem, azt gondoltam abból keverek pár %-os alkoholos oldatot. Tudtommal a lemezmosókban is ilyesmi van. Ti milyen koncentrációt ajánlanátok? Azt gondoltam ebbe beáztatok egy fogpiszkálót, és ezzel kikaparom óvatosan. Mit szóltok az ötlethez?
Lemezjátszó
No meg az én kuzma karom is ilyesmi
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable