Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is ezt a röwidxörü xénxálas kefél haxnálom, de izopropil alkoholba mártwa. Minden oldal lejátszásakor megtixtitom a tüt. Izopropilt patikában lehet wenni.
A dörmi által ajánlott zselék is nagyon jok.
De mikroszkop alatt megnézwe a zselé nem xed le minden ráégett koxt, mig az izopropil igen.
Kizárolag e röwidxörü keféwel xabad mosni. Minden más, hoxxabb xörü káros a hangxedöre. Megsértheti a tüxárat.
A lemezmoso gép nagyon jo, de sajna még a legolcsobb is elég drága.
No és még mosott lemeznél is meg kell tisztitani a tüt, de akkor már elég minden 5. lemeznél.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: viri »

Köszönöm a tippeket, még jó, hogy megkérdeztem, rakom félre az alkoholt...
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: bolygo »

Száraztisztításhoz való, szénszálas kefét is használhatsz, gyors és hatásos, bár a nedves tisztítás is ajánlott, de kizárolág a tűvel érinkezzen a tisztítófolyadék v. zselé!
Én ilyet használlok száraztisztításhoz.

"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nagytapasztalatú kollégák!Megnyugtatna valaki, hogy ügye nem tesz kárt a tűben, a viszonylag sűrű tisztogatás? Ugyanis hiába tisztítom a lemezt, így is összeszed annyi koszt, hogy kb. 10-15 lemez után már maga előtt tolja, és ezért finoman torzít, úgyhogy muszáj a kis tisztítóval (rácseppentett 95%-os alkohollal) lehúznom. Előre is köszönöm a választ.

Alkohollal lehetőleg ne! Nem tesz jót a tűszárnak és a felfüggesztésnek sem. Vannak erre a célra speciális folyadékok és zselék, használd inkább az(oka)t. Én az Extremephono zseléjét (http://www.extremephono.com/Stylus_Cleaner.htm) és a Clearaudio Nadelreiniger nevű folyadékát használom, utóbbit nem a hozzá adott ecsettel, hanem a hangszedőhöz mellékelt szénszálas kefére cseppentve, ahogy Te az alkoholt használod. Az Onzow zseléje is jó, de drágább, mint az Extremephono zseléje (http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=ZERODUST). További jó megoldás (de a zselét vagy a folyadékot nem helyettesíti) egy lemezmosógép beszerzése vagy a lemezek lemosatása.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: viri »

Nagytapasztalatú kollégák!
Megnyugtatna valaki, hogy ügye nem tesz kárt a tűben, a viszonylag sűrű tisztogatás? Ugyanis hiába tisztítom a lemezt, így is összeszed annyi koszt, hogy kb. 10-15 lemez után már maga előtt tolja, és ezért finoman torzít, úgyhogy muszáj a kis tisztítóval (rácseppentett 95%-os alkohollal) lehúznom. Előre is köszönöm a választ.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Máminthogy alap LP12-t kap ennyiért, azt is legalább 20éwest. Perxe Németországban lehet más a kinálat...  
Goldringet nem ajánlom, akkor inkább Rega. Abba legalább rendesen wan befogwa a kar és nem 3 pozdorjacsawar fogja...

Szerencsére más. A múlt év őszén vettem egy ismerősnek egy LP12 Valhallát Ittok LVIII karral 1200 Euroért abszolút tökéletes állapotban.

Ami meg a Goldringet illeti, én sem állítottam, hogy a világ teteje...

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

Nem jelölted meg az árat, amíg elmehetsz, de belépő szintként egy Goldring GR2 újonnan jó választás lehet. Ha több pénzed van, mint 120 ezer, akkor 300 körül elfogadható állapotú Linn LP12-t vagy Roksan Xerxes-t kapsz használtan. 500 ezer környékén újonnan kapsz egy VPI Scoutmaster-t vagy egy Music Hall MMF-9.1-t, mindkettő megfontolandó. Innentől kezdve pedig határ a csillagos ég. Ami meg a 180 g-os lemezeket illeti, szerintem ezzel egyelőre ne foglalkozz...
Máminthogy alap LP12-t kap ennyiért, azt is legalább 20éwest. Perxe Németországban lehet más a kinálat...

Goldringet nem ajánlom, akkor inkább Rega. Abba legalább rendesen wan befogwa a kar és nem 3 pozdorjacsawar fogja...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok! 

Megfertőzött a csillogó fekete korongok világa, és szeretnék 1-2 kérdést feltenni nektek. Abszolút kezdőként lehet, hogy lesznek kicsit buta kérdéseim, előre is élnézést kérek.

Szóval szeretnék valami belépő szintű lemezjátszót venni. Milyet ajánlanátok? Valami konkrét típus esetleg? Hol lehetne beszerezni? Elsősorban új készülék érdekelne. Instrumentális és jazz zenéket szeretnék hallgatni.

Még lenne egy pár kérdésem, ha tudtok válaszolni, köszönöm szépen:
Miért a szíjhajtású lejátszó a jobb?
Mi az, hogy 180 grammos lemez?
Mi a különbség az MM és MC hangszedők között?
Végül hol találok átfogó angol vagy magyar nyelvű irodalmat a témáról?

Köszönöm szépen!

A Degrell-féle könyv valóban alapmű, de abból nem fogsz választ kapni arra, hogy milyen lemezjátszót vegyél (mármint a szíjhajtásúak közül. ). Nem jelölted meg az árat, amíg elmehetsz, de belépő szintként egy Goldring GR2 újonnan jó választás lehet. Ha több pénzed van, mint 120 ezer, akkor 300 körül elfogadható állapotú Linn LP12-t vagy Roksan Xerxes-t kapsz használtan. 500 ezer környékén újonnan kapsz egy VPI Scoutmaster-t vagy egy Music Hall MMF-9.1-t, mindkettő megfontolandó. Innentől kezdve pedig határ a csillagos ég. Ami meg a 180 g-os lemezeket illeti, szerintem ezzel egyelőre ne foglalkozz...

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

MM-MC között a különbség a Mozgó Mágnes- vagy - Mozgó C mint tekercs
És persze a minősége és a jelszintje.
Mivel az MC jelszintje a 10-e a MM-nek, így külön elő-előerősítő kell, vagy trafó, ami viszont eléggé sokba is tud kerülni... a legolcsóbb -használt- MC trafók is környékezik a 40-50 ezret
Viszont az MC jobb hangú, de később nyűgös tűt cserélni, és drágább is, az MM-nél ez házilag is megoldható, és relatíve olcsón.
Aztán még a hangkar is probléma, mert az MC miatt nemigen jó egy könnyű laza csapágyazású hangkar.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Robici »

Sziasztok! 

Megfertőzött a csillogó fekete korongok világa, és szeretnék 1-2 kérdést feltenni nektek. Abszolút kezdőként lehet, hogy lesznek kicsit buta kérdéseim, előre is élnézést kérek.

Szóval szeretnék valami belépő szintű lemezjátszót venni. Milyet ajánlanátok? Valami konkrét típus esetleg? Hol lehetne beszerezni? Elsősorban új készülék érdekelne. Instrumentális és jazz zenéket szeretnék hallgatni.

Köszönöm szépen!

Én mindenképpen a Degrell-féle könyv CD-ROM változatát ajánlom, márcsak a rajta szereplő HFM miatt is. Ha jól tudom, a Folio CD-postánál meg lehet rendelni. A HFM 4. száma részletesen elmagyarázza például az MM-MC különbséget.

Vendég

Lemezjátszó

Tisztelt „greenbio”!

Alapműnek az alábbi könyvet ajánlom.
Majdnem minden könyvtárban meg van, de néhány száz forintért meg lehet venni antikváriumokban, illetve a vaterán is. A mű megjelent elektronikus formában is, ami a HiFi Magazin CD-n megtalálható.

Tisztelettel: Kaporka.Microstudio

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Köszönöm szépen!

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Felhívtam őket, nincs készleten

ezt bealudtam máskor előbb olvasok, aztán írok

egyébként -a mellett, hogy CsI halála is elég nagy probléma az audiofiliára nézve- nemlétének nyomósabb oka a lentebb vázolt dolog. egyszerüen kevesen keresnek ilyen kategóriás lemezjátszót. ha a dealer rendel belőle, eszi a fene akár egy évig a raktárban és az a picike haszon kevesebb,mint a raktározási költsége szinte. szal ha jönne 10ember,hogy kell neki azonal,akkor lenne, de míg szálingózva jelenik meg néha 1-2, sajna szerintem senki nem fog ebbe pénzt beletolni.
Egyszer vettem részt a Goldring beszervezésbe. rávettem annak idején a Merlint, hogy hozzanak,mert jó lemezjátszó és olcsó. István hallgatott rám és vett vagy 15-20db-ot raktárra, még januárban. mondjuk nem volt iszonyat nagy reklámja sehol,de azért lehetett tudni, hogy beszerezhető. summázva, a High-end Shown való kiállítás után(november) vették meg nagyrészét. Igaz,akkor elkapkodták(1évig állt benne a manny).

hogy az árrésből kifért-e a HES szobaköltsége,már kérdéses. bár nem is ez volt a szoba célja, inkább annak megmutatása, hogy készülékenként kb 100ezerből is lehet olyan rendszert építeni,amit ki lehet tenni a HES-ra. Úgy érzem István ezzel a szobával búcsúzott a kispénzű hifistáktól (míg az egész 2005-ös HES-val mindenkitől -ott, akkor mondta, "nem lesz több", csak azt nem, miért-)

Mik voltak a tobbi komponensei a rendszernek a GR2-on kivul (erosito, hangfal) ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Audiomeca - akril ( a keményebb változatból , Lexán )

A Lexan egy fantázianév, nem akril, hanem polikarbonát! Teljesen más tulajdonságú anyag mint az akril, és sajnos jóval drágább is nála...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Vendég

Lemezjátszó

Dynavector DV-507.
4350 USD.

Tom.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3652

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Simon Yorke - 4 lp: 2 homokkő, 2 ismeretlenSME - 3 lp: nem találtam infot az anyagról, de valószinűleg nem fa

A Simon Yorke S9 alapja és tányérja fém, a kardeszka viszont érdekes módon fából készül. Az SME mindhárom modellje fém.

Igaz.

Látogatásom 10 éve Simon Yorke-nál:

http://www.penna-media.hu/yorke_web/

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hypo »

sorry rosszra nyomtam, de azert ne legy ki ennyire kar azt a fejet falba verni mar ugyse hasznal:)))

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Dynavector tipusu. Majdnem olyan jo, mint az SME IV, wagy V.
Dynavector DV-507.
4350 USD.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Simon Yorke - 4 lp: 2 homokkő, 2 ismeretlenSME - 3 lp: nem találtam infot az anyagról, de valószinűleg nem fa

A Simon Yorke S9 alapja és tányérja fém, a kardeszka viszont érdekes módon fából készül. Az SME mindhárom modellje fém.

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

A clearaudio se karcolódik. Valami kemény lehet az is.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Csak, hogy visszatérjünk a hangszerkészítéshez használt anyagok, meg a lemezjátszók készítéséhez használt anyagok témájához: vettem a fáradtságot és kigyűjtöttem, hogy az ismert lemezjátszógyártók milyen anyagokból építkeznek jelenleg is kapható termékeik esetében. Persze egy lemezjátszó elég sok lényeges részből áll, a chassis anyagokat néztem meg csak, amennyire ez rövid kereséssel kideríthető volt, nem minden gyártó szereti ezt elárulni. Az lp az a lemezjátszó tipus rövidítése  
Acoustic Signature - 7 lp: 6 fém, 1 furnérozott fa
Acoustic Solid - 13 lp: 5 fém, 4 kompozit, 1 akril,  3 fa
Amazon - 2 lp: 2 akril
Audiomeca - 1 lp: műanyag
Audio Note (UK) - 3 lp: 2 fa és 1 fém
Audio Tekne - 1 lp: műanyag
Avid - 6 lp: fém
Basys - 6 lp: akril
Brinkmann - 2 lp: fém
Clearaudio - 16 lp: 4 fém, 12 akril ( egy - kettőben ezek kombinációja egy kis fával)
dps - 1 lp: akril - fa kombináció
Ear-Yoshino - 1 lp: 1 fém
envogue - 1 lp: fém
Garrard/Lorricraft - 3 lp: 3 fa
Kuzma - 3 lp: 2 fém, 1 fém/akril kombi
Linn - 1 lp: fa
Michell -  6 lp: 2 akril, 4 akril / fém kombi
Nottingham Analogue - 6 lp: 5 műanyag, 1 műanyag/fa kombináció
Opera/Consonance - 3 lp: 1 fém, 1 grafit/ műanyag, 1 fa/műanyag kombi
Oracle - 1 lp: 1 akril
Origin Live -  5 lp: 4 műanyag, 1 fa
Phonosophie - 1 lp: 1 fa
Project - 12 lp: 1 fa, 2 fém, 9 műanyag
Rega - 7 lp: 4 rétegelt, 3 hdf
Rockport - epoxi kompoozit anyag, ólom és ásványi anyagok keverékével
Scheu - 3 lp: 3 akril
Simon Yorke - 4 lp: 2 homokkő, 2 ismeretlen
SME - 3 lp: nem találtam infot az anyagról, de valószinűleg nem fa
SOTA - 7 lp: 2 fém, 2 műanyag, 3 fa
Teres - 3 lp: 3 fa
Transrotor - 3 lp: 3 akril
J.C. Verdier - 3 lp: 2 műanyag, 1 gránit
VPI - 7 lp: 2 fa/fém kombináció, 4 akril, 1 akril/aluminium kombi
Vyger - 5 lp: 5 fém
Well Tempered - 2 lp: 1 MDF, 1 rétegelt
Wilson Benesch - nincs info, valami kompozit műanyag talán

Természetesen lehetnek benne hibák, volt ahol csak a fénykép alapján lehetett megbecsülni, de ebből az derül ki hogy fát kevesebben használnak, a többség a műanyagot és fémet szereti. Ha valaki mást olvasna ki az összefoglalóból, vagy másképp tudja, akkor csak bátran, lehet kiegészíteni :-)

Tányér praktikusan nem létezik fából, hangkar kis számban igen. Ahol a hangszerkészítésben használt fák megjelennek, azok a hangszedők talán leginkább, de ott sem túlnyomó többségben.

Na koszi a tablazatot erdekes

Audiomeca - akril ( a keményebb változatból , Lexán )
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Lemezjátszó

De mi a pékért kell vissza kvótézni az egészet??

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Csak, hogy visszatérjünk a hangszerkészítéshez használt anyagok, meg a lemezjátszók készítéséhez használt anyagok témájához: vettem a fáradtságot és kigyűjtöttem, hogy az ismert lemezjátszógyártók milyen anyagokból építkeznek jelenleg is kapható termékeik esetében. Persze egy lemezjátszó elég sok lényeges részből áll, a chassis anyagokat néztem meg csak, amennyire ez rövid kereséssel kideríthető volt, nem minden gyártó szereti ezt elárulni. Az lp az a lemezjátszó tipus rövidítése  
Acoustic Solid - 13 lp: 5 fém, 4 kompozit, 1 akril, 3 fa
Clearaudio - 16 lp: 4 fém, 12 akril ( egy - kettőben ezek kombinációja egy kis fával)
Michell - 6 lp: 2 akril, 4 akril / fém kombi
Origin Live - 5 lp: 4 műanyag, 1 fa

Természetesen lehetnek benne hibák, volt ahol csak a fénykép alapján lehetett megbecsülni, de ebből az derül ki hogy fát kevesebben használnak, a többség a műanyagot és fémet szereti. Ha valaki mást olvasna ki az összefoglalóból, vagy másképp tudja, akkor csak bátran, lehet kiegészíteni :-)

Tányér praktikusan nem létezik fából, hangkar kis számban igen. Ahol a hangszerkészítésben használt fák megjelennek, azok a hangszedők talán leginkább, de ott sem túlnyomó többségben.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3652

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Acoustic Solid - 13 lp: 5 fém, 4 kompozit, 1 akril, 3 fa
Michell - 6 lp: 2 akril, 4 akril / fém kombi
Origin Live - 5 lp: 4 műanyag, 1 fa

Vendég

Lemezjátszó

A nagytestwére...
Ez is Yami?Milyen tipus ez?

Dynavector tipusu. Majdnem olyan jo, mint az SME IV, wagy V.

De csak majdnem olyan jó!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”