Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Lemezjátszó

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4552
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.01.08., hétf. 07:47
arzachel írta:
2024.01.08., hétf. 00:29
A kedvenc: https://aucview.com/yahoo/w397974202/
Tényleg, ismerős a neve.
Ez más elven működik, mint amelyikről revox beszélt, nem ? Annál a súly dominál, itt meg - ha jól rémlik - a szerkezet a csonkba kapaszkodik és rugóerővel nyomja le a lemezt.
Gondolom, ha ilyesmit használnék, ki kellene venni a középső kis alátámasztást a lemez alól, különben nem érné el megfelelően a stabi széle a lemezt. gondolkodik.gif
na, a tegnapiról csak az jutott eszembe, inkább próbálgass, már kész termékeket. nagyon sok van, a sapnyolviasz már megvan, csak kérdés, melyik a Tied :) De Szekeres Pistinek van vagy 5 féle és odaadja próbálni, melyik rendszer a legmegfelelőbb a rendszeredhez.
Egyébként az Arzachel által belinkelt nehezebb, enyémnek pont duplája,így a tehetetlensége jobban érvényesül. a lemeztányérnak is ad némi plusz lendkerék-effektust és mint látod, Nála működik és ha jól emléxem, még a karja is hasonló rendszerű. de, ezt csak próbálni lehet, nincs szerintem recept.

viszont, rossz hírem, megvan a lemezjátszód fotója, csak Frank kitakarja :D De, az van mögötte :D (lehet gugli kidob valamit hes 2003 budapestre, vagy 2005. Az tuti, valahol keringett egy fotó,amin rajta volt a gyalud, vagy index cikkben, vagy ki tudja már hol... (2005-ben a TRIO elé volt kötve)

Ami miatt mégis érdekes ez a dolog, ahogy az egész zajlott:
A ZYX-es problémánál többen említettétek a mérőlemezt és tudom, hogy a legjobb szándékkal. Nekem nincs és sose volt, de az ismerősi körben se sokan használtak. Ennek egyszerű oka van. A lemezjátszón előforduló torzítások másként jelentkeznek. Más, ha a tűnyomás nem jó, más, ha az AS nem OK és más, ha a VTA nincs rendben, esetleg a követés. Ezek felismerés, mezei hallással nem kér nagy gyakorlatot, de kell hozzá, nem vitás. én pl alapesetben először PU-t beszerelem sablonnal, utána vízszintezek, majd mérleggel középértékre beállítom a tűnyomást, AS szemre és karmagasság is szemre (az többnyire igaz,ha a PU homlokfelülete merőleges a lemezre (esetleg az alja párhuzamos,ha az sík és elvileg vízszintet mutat. nyilván van eltérés sok), elvileg gyári ajánláson vagy, de van,ahol ettől kicsit jobban meg kell dönteni a kart(lejtsen előre). De az alapbeállítás után ezeket már füllel lehet megejteni. A Mérőlemez is nagyon jó lehet egy alaphelyzet belövésére, de utána úgyis füllel kell tovább játszani.

Na, Schröder is a vízszinttel kezdett, de amit a vízmérték már vízszintnek látott, az még közel se volt az. elővett egy bazi nagy acélgolyót, kb 25-30mm átmérővel és letette a sasszira. Na,az szépen elkezdett gurulni, amerre még a legkisebb lejtés is volt a platniban. Amikor már nem gurult sehova, elkezdte a sasszit gyengén böködni, ha az a golyó ki akarna törni, de már a súrlódás megfogja, segítsen rajta. meg is mozdult, még mindig finomítani kellett a vízszintet. amikor már semmit nem mozdult, bármit csinált,akkor jöhetett a kar (persze,az már előtte be volt szerelve, hogy a tömege a vízszintet nem befolyásolja,ha később kerül felszerelésre). Tűsablon, ez gyorsan ment, majd egy számára teljesen idegen lemezzel megközelítő értékre állítva (ahogy fent vázoltam a saját módszerem) belehallgatott. Ezt emésztette kb félpercig,majd elvőett pár kis imbuszkulcsot, csavarhúzót és tekergetni kezdte az antiskating torzíós rugójának előfeszítését és persze az ellensúlyt. Ezt még kb kétszer eljátszotta,a végén már hangyafingnyit tekerve és kész volt, kb 5-10 perc alatt egy hangszedő beállításával(vagy,csak anyninak tűnt,közben lehet repült azért az idő, de nem órákról beszélünk). Tűcserekor újra ugyanez, de képes volt, újra ránézni a vízszintre, nehogy a két PU közti tömegeltérés(vagy a lemezpakolgatás okozta esetleges elmozdulás az állványon) nem e baxta el a vízszintet.
A hibakeresés, már más tészta. Oda kellenek az egzakt adatok, vagyis nem árt. Ott már mérni kell, ez nem kérdéses. De a beállításhoz elegendő a világ legpontosabb mérőműszere: az emberi érzékelés.
Tudom,hogy ezt nagyon sokan nem így gondolják, de tt van Schröder példának, aki azért egy top hangkart tett le a világ elé. Nyilván a sajátját jól ismeri, ezek a folyamatok egy totál idegen rendszerben eltartanak akár órákat is. Saját rendszerben nálam napokig is, ha jelentős a változás, mert előbb fel kell fogni, mi is fog és mennyire változni az új szerzeménnyel, de ezek finomhangolások csak, tized, vagy századmiliméterekről szólna, vagy századgrammokról, ráadásul hátulütője, hogy pl a VTA beállítására majd minden lemeznél szükség lenne nagyfelbontás mellett, amikor "lemezvastagságban" elég komoly eltérések lehetnek, de akár évjárattól függően a vágófej szögprofiljában is. Ez csak kompromisszumok árán lehetséges egy közepes vastagságú lemezhez beállítva.

Na Rock komám, itt van a lemezjátszód, csak elbujt :D De decens társaság használta PU tesztre. Nyilván nem emlékszem már mindenkire, de aki tuti: F Schröder, Sead Lejlic(47Lab, Konus), Mathias Ruff (avantgarde fejlesztőmérnöke), Vilco(audiocubes.com) és persze egy rakat merlinkukta (Kürthy tuti és Kalmár Gabi, CsontosI,...) és akire nem emlékszem. Ezek az összejövetelek számomra nagyon értékesek voltak. Kiléptünk egy másik univerzumba és magukkal a fejlesztőkkel tudtunk tapasztalatot cserélni, együttgondolkodni és persze zenélni. Nagyon már nem hiányzik a hifi világa, de ezekre szívesen gondolok vissza.

IMG_8412.JPG
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3038

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2024.01.08., hétf. 07:47
arzachel írta:
Tényleg, ismerős a neve.
Ez más elven működik, mint amelyikről revox beszélt, nem ? Annál a súly dominál, itt meg - ha jól rémlik - a szerkezet a csonkba kapaszkodik és rugóerővel nyomja le a lemezt....

Az Orsonic DS500 lemezleszorító nekem megvan vagy 40 éve, nálam a J1 lett az igazi felhasználási helye :smile53:
Miért?
A J1 lemeztányérjának a felülete 1°-ban lejt a középpontja felé, tehát a leszorító "belefektetve" leszorítja a tányér felületére az LP-t.
A hagyományos, súlyát kihasználó leszorítók jobban megterhelik a tányér csapágyozását, nem mindegyik LP játszó alkalmas leszorító használatára.
Az Orsonic DS500-ban a Versatile töltőceruzákéhoz hasonló, középső rúgósan szétnyíló réz rászorító lamellák lehetővé teszik, hogy az 500g-os saját súlyánál nagyobb leszorítást érjen el el az LP-n.
TJ.
Csatolmányok
Orsonic DS500 disc stabilizer.jpg
Orsonic DS500 disc stabilizer.jpg (138.22 KiB) Megtekintve 1100 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1500

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

arzachel írta:
Tényleg, ismerős a neve.
Ez más elven működik, mint amelyikről revox beszélt, nem ? Annál a súly dominál, itt meg - ha jól rémlik - a szerkezet a csonkba kapaszkodik és rugóerővel nyomja le a lemezt.
Gondolom, ha ilyesmit használnék, ki kellene venni a középső kis alátámasztást a lemez alól, különben nem érné el megfelelően a stabi széle a lemezt. gondolkodik.gif

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.01.07., vas. 23:32

Ehhez már álmos vagyok, holnap megpróbálom felfogni :D
Forró zuhany, két kávé... :napsut:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.01.07., vas. 23:13

Most, hogy kutatok emlékeimben, befigyelt egy hes ahol szintén a Te Rockod volt ott szerintem SCH Ref kar, kondo IO, avantgarde tro+basshornok és Propellerheads by revox, úgy tisztességes hangerőn :D de itt már az avantgarde 50Wattos monoblokkok hajtottak, amik még vágódeszkára szerelten jobbak voltak jó egy évvel előtte. Hiába volt IO, már gyengébb volt, pedig a zyxes bulin csak DUO volt, de Kondo Neiro (bár félre ne menjen a kondo IO sokkal jobb, mint a zyx, de az erősítők miatt, hiába). Rég volt, tán igaz se volt :D de a clamp már akkor se az orig volt szerintem. Na, majd keresek fotót a gépedröl. Munkahelyi PCn kell legyen
Biztos az én gépem volt, melyik másik lett volna, nem állt az tornyokban a Merlinben sem. :D
Ha valaki venni akart egyet, akkor rendelték csak meg. Nem tudom, hány darab lehet belőle kis hazánkban, de szerintem nem kellene lehúznom a zoknimat, hogy össze tudjam számolni. gondolkodik.gif
Szerintem is az utángyártott clampot adtam oda. Valszeg még csúnya törtfehér volt, nem szép selyem-fekete, mint most... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.01.07., vas. 23:05
revox írta:
2024.01.07., vas. 21:30

... Azt tudtad, hogy amikor behallgatuk az első ZYX-et, amikor a Merlin forgalmazni kezdte, a Te futóműved volt ott, maga Frank Schröder installálta az akkor új Sch Reference kart és zyx cosmos silvert, akkor az volt a zászlóshajó, a beveztő barázdánál összenéztünk Csontos -al, hogy tyű,bazmeg :D
Most aztán minden összejött, amit rendre a fejemre olvasnak egyesek, burkolva, vagy direktben :
II. viágháború előtti katonatörténetek és Csontos...Még jó, hogy nem én hoztam fel.
Igen, ismerem a sztorit, sajnálom, hogy nem voltam ott...

Egyre jobban érdekel az a súly...
Azt nem tudom, hogy a csapágynak nem lesz-e már sok a jóból és hogy a Stabi leszorítja-e annyira a lemezt, mint a csavaros, hogy szinte összenő a tányérral ? gondolkodik.gif
Már persze agyalok egy olyan kompomisszumon, hogy a kecske is jól lakjon, meg én is.
Egy olyan közdarabot képzelek el a csapágyház tetejére, ami fixen tartja, de a csapágyrezonanciákat nagyrészt elcsatolja a leszorítótól... gondolkodik.gif
Ehhez már álmos vagyok, holnap megpróbálom felfogni :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.01.07., vas. 20:35
revox írta:
2024.01.07., vas. 19:06

Neked leszorító van, vagy stabilizer? mert a kettő máshogy műx. nekem a townshend csavaros leszorítójától ez sokal jobb.
Nekem a gyári csavaros van, illetve már kettő. :D
A Rock R tányérja elég ügyesen izolálva van a fordított csapágyháztól, és a leszorítóval sokkal jobban szól mint nélküle.
Ezzel együtt nem tartom kizártnak, hogy a stabilizer hozna rajta még valamit, ha egyszer lehetőségem nyílik rá, kipróbálom.
Most, hogy kutatok emlékeimben, befigyelt egy hes ahol szintén a Te Rockod volt ott szerintem SCH Ref kar, kondo IO, avantgarde tro+basshornok és Propellerheads by revox, úgy tisztességes hangerőn :D de itt már az avantgarde 50Wattos monoblokkok hajtottak, amik még vágódeszkára szerelten jobbak voltak jó egy évvel előtte. Hiába volt IO, már gyengébb volt, pedig a zyxes bulin csak DUO volt, de Kondo Neiro (bár félre ne menjen a kondo IO sokkal jobb, mint a zyx, de az erősítők miatt, hiába). Rég volt, tán igaz se volt :D de a clamp már akkor se az orig volt szerintem. Na, majd keresek fotót a gépedröl. Munkahelyi PCn kell legyen
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.01.07., vas. 21:30

... Azt tudtad, hogy amikor behallgatuk az első ZYX-et, amikor a Merlin forgalmazni kezdte, a Te futóműved volt ott, maga Frank Schröder installálta az akkor új Sch Reference kart és zyx cosmos silvert, akkor az volt a zászlóshajó, a beveztő barázdánál összenéztünk Csontos -al, hogy tyű,bazmeg :D
Most aztán minden összejött, amit rendre a fejemre olvasnak egyesek, burkolva, vagy direktben :
II. viágháború előtti katonatörténetek és Csontos...Még jó, hogy nem én hoztam fel.
Igen, ismerem a sztorit, sajnálom, hogy nem voltam ott...

Egyre jobban érdekel az a súly...
Azt nem tudom, hogy a csapágynak nem lesz-e már sok a jóból és hogy a Stabi leszorítja-e annyira a lemezt, mint a csavaros, hogy szinte összenő a tányérral ? gondolkodik.gif
Már persze agyalok egy olyan kompomisszumon, hogy a kecske is jól lakjon, meg én is.
Egy olyan közdarabot képzelek el a csapágyház tetejére, ami fixen tartja, de a csapágyrezonanciákat nagyrészt elcsatolja a leszorítótól... gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.01.07., vas. 20:35
revox írta:

Neked leszorító van, vagy stabilizer? mert a kettő máshogy műx. nekem a townshend csavaros leszorítójától ez sokal jobb.
A Rock R tányérja elég ügyesen izolálva van a fordított csapágyháztól, és a leszorítóval sokkal jobban szól mint nélküle.
Ezzel együtt nem tartom kizártnak, hogy a stabilizer hozna rajta még valamit, ha egyszer lehetőségem nyílik rá, kipróbálom.
nyilván a Rock Ref egy végletekig xpcsillapított masina, de a clamp fixen összekapcsolja a tengellyel a lemezt. míg a stabilizer pont az elenkezőt teszi, a tengekyen jövő, világlegjobbcsapágya is rezeg minimálisan és a stab ezt nem veszi át. de a lemezt lesúlyozza. amúgy az enyém 250gramm hajszálra... ez még nem is sok. a tányércsapágy terhelését illetően. de ez inkább szól a káros rezonnaciák "kioltásáról"(?). Ami fix. nálm az Avalon hangját forintosítva simán megduplázta. Minap ráadásul a phonoba benthagytam egy ezüst tápdrótot és borzalmasan nagyot szólt így. Nemigazán ismertem rá. ha vakaki azt mondja, 2milla szól, simán benyalom. így, még Rockot se hallottam szólni, ahogy ezt rendbevágta a stabi és az ezüst. a Te Rockodat már igen. Azt tudtad, higy amikor behallgatuk az első ZYX-et, amikor a Merlin forgalmazni kezdte, a Te futóműved volt ott, maga Frank Schröder installálta az akkor új Sch Reference kart és zyx cosmos silver, akkor az volt a zászlóshajó, a beveztő barázdánál összenéztünk CsontosI-al, hogy tyűbazmeg :D

ugyanitt keresek ksl spz 15 centis darabot :D az Avalonra teszek egy iec dugaljt, még gatyamadzaggal megy. ott még lesz a buliban.
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3311

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2024.01.07., vas. 20:54
zoli73 írta:
2024.01.07., vas. 19:58
revox írta:
2024.01.07., vas. 19:40

ja. József is ezt mondja és szerintem is. olyanoktól félek, nincs e beragasztva, vagy valami trükközés.... de valsz pont akkora átmérő kel,ami nem feszül, ne vigyen be feszültséget a gumi, mint erőtároló "alkatrész"... de lehet, csak én vagyok túl parás a maszekolással, csak volt már negatív élményem és fosok jól funkcionáló dolgokat piszkálni, főleg, ha nem visszaállítható az eredeti állapot. ezt, ha kiszedem, lehet szakadna már.
Biztos, hogy elszakad ha kiveszed, amilyen állapotban van. Lehet, hogy ragasztva van, de lehet, hogy olyan nút van neki esztergálva, amibe belepattan, beleszorul.
A lemezjátszóm lábaiban pont ilyen megoldás van. Megkeményedtek, megrepedeztek, kidobtam őket, és csapágyboltban vettem helyettük újakat, 180Ft/db.
No para!
most rámértem, 71 a külső átmérő, gondolom ez sztenderd 70-es méret lehet. kb 3mm a keresztmetesz átmérője. viszont nekem ez is süllyeszttt nútnak tűnik. mintha, ragasztva nem lenne, nem kátok semi ragacsnyomot,de ha süllyesztett, nincs is értelme a ragasztásnak
Talán annyi, de nagyon szélsőséges méretekben van, a vastagsága is, sokszor 0,1mm eltérésekkel.
Ha tutira akarsz menni, akkor magaddal viszed, ott megmérik, és biztos a jót fogják adni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

NJ_ írta:
2024.01.07., vas. 20:14
revox írta:
2024.01.07., vas. 18:10
rock említi a leszorítót...
alábbi leszorítót/stabilizer felismeri valaki? nekem volt a lemezjátszóhoz és teljesen természetes, hogy van.p, de áttéve a kis Townshendre, igen nagyot villant. vélhetően univerzális és sok gyalura jó lehet. amiben más, mint sok stabilizer, a közepe valami műanyag, aminek jó lehet a csupillapítása és az alsó felén egy gumicsík fut körbe, az fekszik fel. a hang sokkal simább. természetesebb ezzel. de nincs meg a gyártó, típus. nem lehet rákeresni...
.
hana_re_2.jpg
.
hana_re_rs.jpg
.
hana_re_rs2.jpg
Basis reflex utanzatnak tunik. (Persze utanozhat barki barmit,🙏 a reflex konstrukcioban sincs sok “csoda”, max. plussz marketingduma.) Az jo konstrukcio. Bd-n, dd-n, Basis-en, SME-n es Technics-en is jol dolgozott. Lehetseges alternativa, ha nem akarsz a tiedhez hozzanyulni.

Udv., J
>
ja hasonlít, műszakilag annyit látok. a Basisnek bronzoersely a közepe,ami meg van hasítva. ránézésre egy csavar, mintha egy rugót tartana,amivel rácuppan a tegelyvégre.
az enyémmel az a a gáz,megkérdeztem, honnan van, de csak annyi van meg, hogy Nagaoka tasakokkal jött :D. az nem sok... igazából nekem jó az enyém. csak ismerősök is rácuppantak,... vagyis cuppannának, csak nem tudnuk, mire is kelene :D
lehet érdemes lene kipróbálni esztergálni, csak kell próbálni az ötvözeteket, az meg nem kevés lehetőség... a közepébe egy POM persely, meg a gumigyűrű, de semmi garancia nincs a jó hangra.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2024.01.07., vas. 19:58
revox írta:
zoli73 írta:
2024.01.07., vas. 19:31

Ne láss bele semmi vajákosságot, ez egy prosztó egyszerű O-gyűrű, bármely csapágyboltban fillérekért kapható.
ja. József is ezt mondja és szerintem is. olyanoktól félek, nincs e beragasztva, vagy valami trükközés.... de valsz pont akkora átmérő kel,ami nem feszül, ne vigyen be feszültséget a gumi, mint erőtároló "alkatrész"... de lehet, csak én vagyok túl parás a maszekolással, csak volt már negatív élményem és fosok jól funkcionáló dolgokat piszkálni, főleg, ha nem visszaállítható az eredeti állapot. ezt, ha kiszedem, lehet szakadna már.
Biztos, hogy elszakad ha kiveszed, amilyen állapotban van. Lehet, hogy ragasztva van, de lehet, hogy olyan nút van neki esztergálva, amibe belepattan, beleszorul.
A lemezjátszóm lábaiban pont ilyen megoldás van. Megkeményedtek, megrepedeztek, kidobtam őket, és csapágyboltban vettem helyettük újakat, 180Ft/db.
No para!
most rámértem, 71 a külső átmérő, gondolom ez sztenderd 70-es méret lehet. kb 3mm a keresztmetesz átmérője. viszont nekem ez is süllyeszttt nútnak tűnik. mintha, ragasztva nem lenne, nem kátok semi ragacsnyomot,de ha süllyesztett, nincs is értelme a ragasztásnak
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

revox írta:
alábbi leszorítót/stabilizer felismeri valaki? nekem volt a lemezjátszóhoz és teljesen természetes, hogy van.p, de áttéve a kis Townshendre, igen nagyot villant. vélhetően univerzális és sok gyalura jó lehet. amiben más, mint sok stabilizer, a közepe valami műanyag, aminek jó lehet a csupillapítása és az alsó felén egy gumicsík fut körbe, az fekszik fel. a hang sokkal simább. természetesebb ezzel. de nincs meg a gyártó, típus. nem lehet rákeresni...
.
hana_re_2.jpg
.
hana_re_rs.jpg
.
hana_re_rs2.jpg
Basis reflex utanzatnak tunik. (Persze utanozhat barki barmit,🙏 a reflex konstrukcioban sincs sok “csoda”, max. plussz marketingduma.) Az jo konstrukcio. Bd-n, dd-n, Basis-en, SME-n es Technics-en is jol dolgozott. Lehetseges alternativa, ha nem akarsz a tiedhez hozzanyulni.

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Hozzászólás Szerző: Big »

revox írta:
2024.01.07., vas. 19:24
Big írta:
2024.01.07., vas. 19:18
revox írta:
2024.01.07., vas. 19:14

hájjó, de mire? :D egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam :D gyári cseregumi lenne az igazi. nem szeretek olyannal mókolni, ami működik. félek, elbaxom :D
Megértettem........... :rolleyes:
de, ha van tipped, oszd meg :rolleyes: ez már régi, már rég nem számolom az éveket, de régi, én is néztem, hogy már repedezik. de egyelőre azt se tudom. ki gyártotta. rákerestem a stabilizerre gugli, dob rengeteget, de ilyet nem. Kb két napig kerestem, de nincs találat... :angry:
Amíg "távol" voltam a fiúk mindent leírtak amit én is javasoltam volna.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
zoli73 írta:
revox írta:

hájjó, de mire? :D egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam :D gyári cseregumi lenne az igazi. nem szeretek olyannal mókolni, ami működik. félek, elbaxom :D
Ne láss bele semmi vajákosságot, ez egy prosztó egyszerű O-gyűrű, bármely csapágyboltban fillérekért kapható.
No para!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
revox írta:
Big írta:
2024.01.07., vas. 19:05

A gumigyűrűt cseréd ki ( 3. kép), töredezett a kiszáradás jeleit mutatja és ezáltal a rugalmasságát is elveszítette már erősen, nem ugyan azt "csinálja" mint újkorába.
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Big írta:

A gumigyűrűt cseréd ki ( 3. kép), töredezett a kiszáradás jeleit mutatja és ezáltal a rugalmasságát is elveszítette már erősen, nem ugyan azt "csinálja" mint újkorába.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 135

Hozzászólás Szerző: József1960 »

revox írta:
2024.01.07., vas. 19:24
Big írta:
revox írta:

de, ha van tipped, oszd meg :rolleyes: ez már régi, már rég nem számolom az éveket, de régi, én is néztem, hogy már repedezik. de egyelőre azt se tudom. ki gyártotta. rákerestem a stabilizerre gugli, dob rengeteget, de ilyet nem. Kb két napig kerestem, de nincs találat... :angry:
Szerintem közönséges mezei "O"-gyűrű. Jobb csapágy, csavarboltban kapható.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Big írta:
revox írta:
Big írta:

halfnote.hu

Big
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Big írta:

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Big írta:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.01.07., vas. 18:29
Revox, nem tudom megnyitni a képeidet valamiért.

A Rock gyári leszorítója víztiszta akrilból - vagy plexiből - készült, azon nincsen gumigyűrű.
Én csináltattam danamitból egy másikat, kicsit robosztusabb designnal, pár mm - rel nagyobb átmérővel, és azon sincsen gumigyűrű.
Próbáltam lapos gumialátéttel is, nálam nem vált be.
lehet mobilverziót tettem be linkelve (tablet), de úgy lárptom, Sebi gyógyította.

keresgettem stabilizereket. amit nem csak kiesztergálnak valahogy, káros rezonanciákat csökkentő hatása van. a középfuratba pakotl műanyag is ezért kerül bele. ez nekem az Avalont úgy megdobta, le is tettem hétköznapi lemezjátszó vásárlásáról.

de Neked leszorító van, vagy stabilizer? mert a kettő máshogy műx. nekem a townshend csavaros leszorítójától ez sokal jobb. Valahol olvastam, hogy a közepén műanyag felépítés a tengely felől jövő káros rezonanciákat csillapítja. de ezekre nagyon nincs recept. csak a feltesz és vagy jó, vagy nem próba.

itt van egy potom 6800eurós stabilizer :D de én is azt veszem észre nagyjából az enyémmel. amiről a faszi beszél a videón, de holtbiztos, hogy sokkal olcsóbb. nálam a természetességet dobja meg nagyon az avalonon. a saját leszorítóval sokal egyszerűbb a hang, mechanikusabb, darabosabb.

https://audiogroupdenmark.com/product/a ... e-control/
halfnote.hu

Big
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
.
hana_re_2.jpg
.
hana_re_rs.jpg
.
hana_re_rs2.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”