Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Láttam ám, hogy mit írtál eredetileg
Köszönöm a felajánlást, de túl fiatal vagyok még az LGT-hez.
Ma még inkább a Vivaldi műt hallgatom nagy élvezettel
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
Nekem még nincs 45-ös hanglemezem, de lesz, így érdekel a téma.Mi az, hogy nem szereti ezeket az LP-ket a hangszedőd?
Van külön 45-ösökre fejlesztett pick-up?
Nekem van 45-ös LP-m, neked adhattam volna. Igaz LGT, de attól még jó zene.
Lemezjátszó
bocsi
Lemezjátszó
Nem láttam értelmét további szakmai kérdésekbe belemenni.
Én látok, biztos hogy lejátsza, de lehet, hogy nem szereti.
Kicsit más tészta, de azt olvastam valahol, hogy a tangenciális karokra nem mindegy, hogy milyen hangszedőt szerelnek. Mert a tű felfüggesztését jobban próbára teszi a kar, vagy miapék . A héten megyek a Benz Micro forgalmazójához, rá fogok kérdezni.
Ez igaz, a cityn elég mélyre menő vitába tárgyalták ki a kuzma tangenciális kar és a picup összefüggését. De szerintem hogy milyen gyorsan forog, a lemez nem sok köze van a pickup mienkségének. Az hogy szerinte jobb a vandeenhull pickup már az ő baja én boldog vagyok a Benz L2vel is.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dominique29
- V.I.P.

Lemezjátszó
Én látok, biztos hogy lejátsza, de lehet, hogy nem szereti.
Kicsit más tészta, de azt olvastam valahol, hogy a tangenciális karokra nem mindegy, hogy milyen hangszedőt szerelnek. Mert a tű felfüggesztését jobban próbára teszi a kar, vagy miapék . A héten megyek a Benz Micro forgalmazójához, rá fogok kérdezni.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
Akkor most egy kicsit részletezhetnéd ezt a "hangszedő vs. 45-ös lemez" kérdést
ez számomra is rejtély. Ilyet én még soha senkitől meg hogy a Benz nem jó erre???
Aki ezt mondta, az... ööö... szóval nem jót mondott. Nekem vannak 45-ös lemezeim és a hangszedőmnek semmi baja velük.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dominique29
- V.I.P.

Lemezjátszó
A clearaudionál lényegesen egyszerűbb a mutatvány, mert csak a szíjat kel átgépészkedni a másik átmérőjű tárcsára, de nálam le kell venni a tányért is sajna.
Ja, pont tegnap, épp felpakoltam egy lemezt, és véletlenül, észre se vettem, picit hozzáértem a szilikon szíjhoz.
Megijedtem, mert slow motion-be kezdett el zenélni a cucc.
Naná, hogy átbillentettem 45-be a lemezjátszót
Lemezjátszó
ez számomra is rejtély. Ilyet én még soha senkitől meg hogy a Benz nem jó erre???
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dominique29
- V.I.P.

Lemezjátszó
Ezt értem, meg tudtam is, de mi van a hangszedővel ?
Lemezjátszó
erre ő amilyen hangszedőm van mondom L2. Az se szereti a 45 lemezeket.
Nekem még nincs 45-ös hanglemezem, de lesz, így érdekel a téma.
Mi az, hogy nem szereti ezeket az LP-ket a hangszedőd?
PS: Egészen bámulatos a "párbeszéd leírásos" módszered
A clearaudionál lényegesen egyszerűbb a mutatvány, mert csak a szíjat kel átgépészkedni a másik átmérőjű tárcsára, de nálam le kell venni a tányért is sajna.
- dominique29
- V.I.P.

Lemezjátszó
Lemezjátszó
Igy egyszerűsítettem picit a velős mondandómat.
Lemezjátszó
Keresd meg Vadászt magánban. Biztos lesz ötlete.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- dominique29
- V.I.P.

Lemezjátszó
Lemezjátszó
Elérhető áron az Orbiton kívül? Semmit. De az miért is nem jó?
Jó az csak a kíváncsiság.
Apropó most hívtam a forgalmazót auditorium (Bp). de nem vették fel a telefont majd a nekem közelebbi Zalaegerszegi forgalmazót Kérdésem mennyi a Kuzma táp válasz sok meg minek?
Mondom, van pár 45 lemezem és lusta vagyok. erre ő amilyen hangszedőm van mondom L2. Az se szereti a 45 lemezeket. Mi van???Kuzma külön rendelésre készít Aoszt. tápot, ami több százezer, de pontos árat a forgalmazótól, akiket nem tudok elérni. Inkább vegyek hagszedöt és pakoljam a tányért mondja ő!
De azért a Kuzma refet meghallgatom egyszer Zalaegerszegen.
Lemezjátszó
Elérhető áron az Orbiton kívül? Semmit. De az miért is nem jó?
Lemezjátszó
Eljutottam arra a pontra, amikor már el kéne egy fordulatszabályzós táp a Kuzmámhoz. Beszereztem pár 45ös lemezt és féltem a csapágyat, amikor le föl rakogatom a 4kilos tányért. A Heed Orbiton kívül más?
Pro-Ject Speedbox 16V-tal...
akkor sorba rakok 6,875 darabot mert 110v kell a kuzma mocinak.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 47
Lemezjátszó
Eljutottam arra a pontra, amikor már el kéne egy fordulatszabályzós táp a Kuzmámhoz. Beszereztem pár 45ös lemezt és féltem a csapágyat, amikor le föl rakogatom a 4kilos tányért. A Heed Orbiton kívül más?
Pro-Ject Speedbox 16V-tal...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Már mindenki gyárt lemezjátszót?McIntosh MT10.
Először viccből akartam írni, hogy a műszer biztos a sebességet mutatja.
Aztán belenéztem a kezelési utasításba.
"The Illuminated Speed Meter on the MT10 indicates the true rotation speed of the turntable platter."
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Lemezjátszó
Már mindenki gyárt lemezjátszót?
McIntosh MT10.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
-
Vendég
Lemezjátszó
Esetleg arra nem gondoltál, hogy direktvágásra alkalmas berendezést bexerezz?
Azé az nem olyan eccerü. Azt hogy jol csináld, köll hozzá minimum 20 éw gyakorlat...
Lemezjátszó
Hát lehet, h eladom a lemezeim. No perxe párat megtartok, de ez a studios magnozgatás ez most nagyon izgat. Arrol nem bexélwe, h a minösége mexxe felette áll a mezei ecceri LP-nek. Anyag meg wan böwen, söt xalag is.
Esetleg arra nem gondoltál, hogy direktvágásra alkalmas berendezést bexerezz?
-
Vendég
Lemezjátszó
Mondjuk az csak előnyödre válhat, ha több az LP user. Olcsóbb készülékek, lemezek, nagyobb választék, stb...
Hát lehet, h eladom a lemezeim. No perxe párat megtartok, de ez a studios magnozgatás ez most nagyon izgat. Arrol nem bexélwe, h a minösége mexxe felette áll a mezei ecceri LP-nek. Anyag meg wan böwen, söt xalag is.
Lemezjátszó
Ismét egyel, többen vagyunk
Tuggya fene...
Engem sosem lelkesitett az a gondolat, h a tömeghez tartozhatom...
Mondjuk az csak előnyödre válhat, ha több az LP user. Olcsóbb készülékek, lemezek, nagyobb választék, stb...