Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát talán egy Rega P3

Akko inkább jobb, ha kardba döl... Mámint a gyalu miatt. Linn és Rega egy lapon? Na nee mán!

Vendég

Lemezjátszó

"lemezmosást hanyagoljuk még"Én a új lemezeket is megmosom, mielőtt meghallgatom...

Wannak elwetemültek, akik minden lemezt megmosnak, ujat-régit, és a tüt minden oldal lejátszása elött. HMW-helyen pl... Meg asszem Dunakexin is.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Esetleg új?
Hát talán egy Rega P3 - 24 Heed Orbit táppal.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 212

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: merida »

Ajánlatokat kérek lemezjátszó ügyben.Ki, mit venne 200e. Ft-ig.
Csak futómű és hangkar!

Ebben az árkategóriában jó választás lehet egy használt Linn Axis, lehetőleg Akito karral. Az LP12-nél kevésbé háklis beállítás szempontjából, és jó hangot lehet kihozni belőle.

Esetleg új?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

"lemezmosást hanyagoljuk még"Én a új lemezeket is megmosom, mielőtt meghallgatom...

Ez nálam is evidens.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

"lemezmosást hanyagoljuk még"
Én a új lemezeket is megmosom, mielőtt meghallgatom...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Csak futómű és hangkar!

Ebben az árkategóriában jó választás lehet egy használt Linn Axis, lehetőleg Akito karral. Az LP12-nél kevésbé háklis beállítás szempontjából, és jó hangot lehet kihozni belőle.

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

Én mindig mindenkinek a Linn Sondek LP12-őt ajánlom,

Magának wolt már LP 12-e?

Sajnos anyagilag soha nem engedhettem meg magamnak, de tehetősebb Hi-Fi-s barátaimnál, többnél hallottam, és nekem nagyon tetszett. Sőt hallottam olyan láncban is, ahol minden Linn volt (lehet, hogy ez már sznobizmus, de sokak szerint az egész Hi-Fi sznobizmus), és bevallom nekem páratlan zenei élményt nyújtott ez a rendszer.
Arra a fel nem tett kérdésére, hogy mivel tudtam összehasonlítani azt válaszolhatom, hogy nekem a legjobb lemezjátszóm, egy Braun Atelier P2-es volt, ami szerintem már nem számít egy rossz lemezjátszónak, de természetesen hallgattam másoknál ennél sokkal jobbakat is (meg rosszabbakat is), sajnos azok sokkal drágábbak is voltak.

Vendég

Lemezjátszó

Én mindig mindenkinek a Linn Sondek LP12-őt ajánlom,

Magának wolt már LP 12-e?

Vendég

Lemezjátszó

Viszont ez a lemez baromira pattog szerintem, illetve baromira töltött állapotban volt és ezt még ma is tartja, mert akárhányszor szedem le a lejászóról, a szövet mindig hozzá tapad. Száraztisztító kefét használtam, látszólag pormentes a felület, de azért nem vártam volna egy vadi új darabtól, hogy így pattogjon a portól. Lehet valamit ellene tenni (lemezmosást hanyagoljuk még)? Illetve van difi a lemezek között olyan szempontból, hogy melyik milyen erősen pattog? Egyikben vékonyabbak a barázdák és kevesebb por bír bejutni, míg máshol vastagabbak, vagy mi?
Feltöltödik sztatikusan. Elöxör is a belsö tasakját dobd ki, xerezz helyette sima papirt.
A szobádban nöweld a páratartalmat, pl párologtatowal, xerezz zérosztat pisztolyt, ha zt nem tucc, akkor gázöngyujto piezoját köll pattintgatni, de a xikrázo részt eltáwolitwa. Tehát ne xikrázzon.
Ekkor csökkenti a lemez töltöttségi xintjét.
A legjobb, ha magas a páratartalom. Sok nöwénynek jotékony a hatása ez ügyben.
Modjuk locsolni kell öket.
Nálam pl elég sok a nöwény...

Vendég

Lemezjátszó

Csak futómű és hangkar!

Én mindig mindenkinek a Linn Sondek LP12-őt ajánlom, 400 font (plusz szállítási költség) áron már nagyon jókat lehet venni. Természetesen ehhez szükséges, hogy az ember találjon Nagy-Britanniában valaki segítőkész hozzáértőt, aki előtte megnézi az ominózus lemezjátszót.

(Na ezért a tanácsért biztos megint kapok hideget, meleget, de azért szerintem érdemes megfontolni.)

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Mitől van, hogy bizonyos lemezek nagyon pattognak, míg mások nem? Vettem két lemezt, zsír új mind a kettő. Persze mind a kettő poros volt kihúzva a tokból, de kezdek hozzászokni, hogy a gyártás folyamata valószínűleg nem túl tiszta helyen történik. A lényeg, hogy az egyik lemezt MM-ben találtam, nem nagy durranás (club zenék vannak rajta). Elég vékony maga a lemez. A másikat Amazonról rendeltem. Ez egy Foo Fighters lemez. Érdekes módon vastagabb, mint bármelyik másik lemez, ami itt járt, mióta megvan a lejátszó (kb. 30db). Viszont ez a lemez baromira pattog szerintem, illetve baromira töltött állapotban volt és ezt még ma is tartja, mert akárhányszor szedem le a lejászóról, a szövet mindig hozzá tapad. Száraztisztító kefét használtam, látszólag pormentes a felület, de azért nem vártam volna egy vadi új darabtól, hogy így pattogjon a portól. Lehet valamit ellene tenni (lemezmosást hanyagoljuk még)? Illetve van difi a lemezek között olyan szempontból, hogy melyik milyen erősen pattog? Egyikben vékonyabbak a barázdák és kevesebb por bír bejutni, míg máshol vastagabbak, vagy mi?

Vendég

Lemezjátszó

Csak futómű és hangkar!

Elite rock haxnáltan...

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 212

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: merida »

Ajánlatokat kérek lemezjátszó ügyben.
Ki, mit venne 200e. Ft-ig.
Csak futómű és hangkar!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Az aláírásomból (nem véletlenül?) hiányzik, de az igazsághoz hozzátartozik az authentikus hozzászólásaim igazolására az AKAI AP-Q310-es pörgettyű a hifi tetején. (ideje lenne a hangszedő kérdést helyretenni, mert ami benne van, az fertelem) A HFM-1 azért ott van mögötte...
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Neeem;)De ne offoljunk tovább, továbbra is érdekelne, hogy mit mondanak a szakik a 45-ös lemezek és a Benz L2 hangszedő párosításáról...

Ha szabad hozzáfűznön a 45-ös kérdéshez. A pickup csak akkor veszi észre komolyabban a 45-ös fordulatot, amikor a 45-ös lemezt 33-as sebességgel játszunk le. A lineáris kar vezetése-szabályozása már annál inkább, azt ildomos hozzáigazítani. Erre a pickup-nek nagyon kicsi befolyása van. A többi már ezoterika.

A 45-ös fordulat a pickup szempontjából szerintem annyit tesz, hogy nagyobb dinamikájú felvétellel találkozhat, ill. a belső barázda torzítás, ahol a leglassabb a forgási (tű vs. barázda) sebesség, jelentősen kisebb. Magyarul (még) jobban szól a lemez teljes felületén. Tangenciális kar esetén gyorsabban kell lépegetnie a mechanikának, az biztos és a(z esetenként) nagyobb barázdatávolság miatt az aktuális szöghiba (maximuma) nagyobb lehet.
Eddig csak egy-két 45-ös nagylemezzel (maxi) találkoztam, de azon akkora volt a jelszint, hogy szemmel le lehetett játszani . 2kg-os tűerővel nem ugrott ki a helyéből a zafír :-)

Véleményem szerint egy Benz hangszedőnek az engedékenysége okán nem okozhat gondot egy 45-ös fordulatú (nem maxi single stílusú) nagylemez lejátszása. Az antiskatinget kell kézbe venni, mert a külső barázdákon jó nagy lesz a (tű vs. barázda) sebesség...
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ezt én is így gondolom.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Neeem;)De ne offoljunk tovább, továbbra is érdekelne, hogy mit mondanak a szakik a 45-ös lemezek és a Benz L2 hangszedő párosításáról...

Ha szabad hozzáfűznön a 45-ös kérdéshez. A pickup csak akkor veszi észre komolyabban a 45-ös fordulatot, amikor a 45-ös lemezt 33-as sebességgel játszunk le. A lineáris kar vezetése-szabályozása már annál inkább, azt ildomos hozzáigazítani. Erre a pickup-nek nagyon kicsi befolyása van. A többi már ezoterika.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Neeem;)
De ne offoljunk tovább, továbbra is érdekelne, hogy mit mondanak a szakik a 45-ös lemezek és a Benz L2 hangszedő párosításáról...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát egy olyan feltuningolt, Media Markt szintű rendszerrel, mint a Tiéd, nem is lesz könnyű Küldök majd át egy kis pop-trance zenét, van benne vonós betét is, ha jól sejtem Mozart lehetett a sampling, hátha segít

Nem fog fájni?

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát egy olyan feltuningolt, Media Markt szintű rendszerrel, mint a Tiéd, nem is lesz könnyű
Küldök majd át egy kis pop-trance zenét, van benne vonós betét is, ha jól sejtem Mozart lehetett a sampling, hátha segít
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Láttam ám, hogy mit írtál eredetileg Köszönöm a felajánlást, de túl fiatal vagyok még az LGT-hez.
Ma még inkább a Vivaldi műt hallgatom nagy élvezettel

Én meg megrekedtem Bach-nál, Vivaldi-nál, meg Mozart-nál és lehet hogy ebben az életemben már nem tudok eljutni a mai modern zenékig.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Láttam ám, hogy mit írtál eredetileg
Köszönöm a felajánlást, de túl fiatal vagyok még az LGT-hez.
Ma még inkább a Vivaldi műt hallgatom nagy élvezettel

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nekem még nincs 45-ös hanglemezem, de lesz, így érdekel a téma.Mi az, hogy nem szereti ezeket az LP-ket a hangszedőd?
Van külön 45-ösökre fejlesztett pick-up?

Nekem van 45-ös LP-m, neked adhattam volna. Igaz LGT, de attól még jó zene.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

bocsi

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”