230V x 2A= 460watt. Akkor a 8 meg 10A mennyi? :)Rock60 írta: ↑2025.06.30., hétf. 18:14MastersounD BOXSoundMania írta: ↑2025.06.29., vas. 22:24
Nincs valahova ráírva a teljesítményfelvétel, vagy az áramé? Vagy a biztosítéktartó környékén, hogy mekkora kell? Mi a típusa az erősítőnek? Valahol nincs infó róla neten?
Kb-ra ki lehet számolni is. 450w kb reálisan hangzik... És ahhoz 2A bizti lenne.
Most nem kötök ki mindent, hogy kihúzzam a helyéről, de szinte biztos vagyok benne, hogy 8A felirat van az IEC aljzatos biztosíték házon.
Valamelyik tesztben olvastam régebben a 400 - 450 W áramfelvételt, de most nem találom sehol...
Ha ezek stimmelnek és a számításod alapján csak 2 Amperes biztosíték kellene bele, akkor lehet, hogy az indítási áramfelvétel miatt van így fölélőve...
Amit viszont kérdeztél, az kérdés marad, hogy ha valami oknál fogva üzem közben folyik át rajta annyi áram, hogy elolvad a 8 Amperes biztosíték, akkor az mit képes megvédeni ?
Passz...
/ Ezzel együtt, a 2 A, amit mondasz, az azért furcsa nekem, mert a szinte semmit sem fogyasztó kis dac-ban is 0.5 Amperes bizti volt gyárilag. A 70 Wattos csöves erősítő pedig biztosan nem csak négyszer annyit fogyaszt, mint a dacocska... /![]()
Lehet, hogy toroid trafokkal vannak és nagy a bekapcsolási árama, na de annyival, hogy 8A meg 10?!