Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

herstal
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: herstal »

herstal
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Dual C839RC

bogus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: bogus »

Megkínáltam fent(lent) említett részt kontakt spray-vel, s úgy tűnik helyreállt a rend.

Hálás köszönet a segítségért!

További szép napokat!

bogus

Kazettás deckek

A bekarikírozott réz lemezkék lennének az ominózus átkapcsolók? Ha pöckölöm őket olyan mint egy effekt pad kiváltképp a piros karikás. Akkor erre (ezekre) applikáljak valami kenceficét? Van Kontakt 60, 61 (s WL), ill. wd40 is, mi lenne célravezetőbb?

Üdv

bogus

Kazettás deckek

A legegyszerűbb oka ennek a "gerjedésszerű" hangnak a felvétel/lejátszás átkapcsoló kontaktus hibája....le kell fújni kontakt spray-al és kész.
Amennyiben más oka lenne, azt csak hozzáértő javítja meg.

Üdv: TJ.

Nagyon köszönöm!

Még egy kérdésem lenne, az hol van?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2742

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A legegyszerűbb oka ennek a "gerjedésszerű" hangnak a felvétel/lejátszás átkapcsoló kontaktus hibája....le kell fújni kontakt spray-al és kész.
Amennyiben más oka lenne, azt csak hozzáértő javítja meg.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

bogus

Kazettás deckek

Üdv!

Segítségre lenne szükségem (újfent)!

Vettem egy Pio CT-S320-as decket. Igen jó állapotúnak tűnik, leszámítva, hogy a lejátszáskor vmi magas frekvenciás zajt hallat (néha igen hangos). Kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor a telefon belemagyaráz a hangba. A kivezérlésjelzőn is látszik. Nem folytonos (bár van hogy percekig zúg), egyszer megjelenik, majd eltűnik, valamikor rendszeres időközönként előtűnik. Olyan mintha változna ha hozzányúlok a kezelőszervekhez.
Egyébként mikor éppen nem zajong, szépen s tisztán szól.

Lehet, hogy rendkívüli módon mágneseződhetett a fej?

Fontos lenne, hogy tudjam, mert talán még tehetek valamit reklamáció terén. Ha demagnetizálható (vagy egyszerűen megoldható), akkor bevállalom a dolgot.

Köszöntem!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Szia!
http://www.arwill-elektronic.hu/index.php?pg=4#
http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=sz%E ... 0&ag=54000

Köszönöm!
Ezt a két céget gugliztam ki én is, csak nem tudtam hogy szíjon kívül árulnak mást is.
Megyek is szétszedni a Sony TC-V7-es szerzeményemet.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Üdv!
Kérdésem lenne, hogy Ti honnan szereztek be elkopott gumi alkatelemeket, meghajtószíjakat dörzskerekeket stb?
Rászántam magam a javításra, csak az alkatrészek beszerzésével gondban vagyok.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

herstal
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

A TAKT volt a legjobb minőség!

Jaj...

Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de én anno örültem, hogy ilyen minőségben hallgathattam zenét, ennyi pénzért. Gyakorlatilag sok lemez csak rendelésre és aranyáron volt elérhető.
TV: LG 42LF652V Media Player:  PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900  
Speakers : Front: Jamo S708  Center: C60 CEN  Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: batagy »

Én nem ismertem más lengyel "gagyikazettát", csak a Takt-ot, és szerintem szánalmas minőségű volt...

Hát volt annál rosszabb is...

"Egyébként úgy értelmezed ahogy akarod."
Semmilyen bántó szándék nem volt bennem...

OK. Bocs.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

Nézd, úgy értettem, hogy a lengyel gyártmányú olcsó hamisított műsoros kazetták közül a TAKT volt a legjobb.
Egyébként úgy értelmezed ahogy akarod.

Én nem ismertem más lengyel "gagyikazettát", csak a Takt-ot, és szerintem szánalmas minőségű volt...

"Egyébként úgy értelmezed ahogy akarod."
Semmilyen bántó szándék nem volt bennem...

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kazettás deckek

Jaj...

Nézd, úgy értettem, hogy a lengyel gyártmányú olcsó hamisított műsoros kazetták közül a TAKT volt a legjobb.
Egyébként úgy értelmezed ahogy akarod.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A CD megjelenésével, rohamosan romlott a műsoros kazetták minősége és ez, az eredeti, nem piaci kazettákra is jellemző volt. Nyilván, ezzel is próbálták a zenehallgatókat áttéríteni a CD-re. Van olyan kazettám, aminek az elején hallatszik, amikor a lemezjátszó tűje, a lemezre ereszkedik. Mondjuk ez, nyilvánvalóan nem eredeti, a piacon lett véve. Van viszont több eredeti kazettám is, szaküzletből, ami pocsék minőségű.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

Jaj...

herstal
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Igen, az enyémek is onnan származnak(lengyel piac).

Úristen!
TAKT kazetta! Micsoda nosztalgia!
Én a lengyel-piaci TAKT kazettákon nevelkedtem, a 90-es évek elején. 150 Ft volt egy kazetta. A TAKT volt a legjobb minőség!

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: blattida »

Úristen!
Én a lengyel-piaci TAKT kazettákon nevelkedtem, a 90-es évek elején. 150 Ft volt egy kazetta. A TAKT volt a legjobb minőség!

Bizony! Jó kis krómdioxid szalagokkal, az újpesti piacon én is sokat vásároltam a helyi orosz és lengyel árusoktól...

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kazettás deckek

Szép napot!
Aurex TOSHIBA PC-G8AD

Úristen!

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: blattida »

Teac PC-10 Professional portable cassette deck

Üdv!

Na igen, a Teac az egyik legjobb ebben a műfajban!

herstal
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

herstal
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Szép napot!
Aurex TOSHIBA PC-G8AD

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”