Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Kábelezzünk
Én másként emlékeztem tanulmányaimból és az internet korában a gugli a te barátod és itt igencsak mást írnak:
"Tehát függetlenül attól, hogy az ötvözőanyag magában jobb vagy rosszabb vezető, mint az alapanyag, az ötvözet
vezetőképessége rosszabb lesz, mint a tiszta komponenseké. "
Azaz az ezüst bevitele nem javít, hanem tovább ront a helyzeten.
Ez így van.
Kivéve, ha az ezüstöt nem további ötvözőként, hanem valamelyik másik helyett teszik bele.
Akkor ezek szerint a magasabb olvadáspontú forraszanyagok jobbak, mert azokban kevesebb az ötvözők mennyisége?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6556
Kábelezzünk
.
Az én tapasztalatom pedig az, hogy a régebbi, magasabb ólomtartalmú ónok szebben, egyenletesebben folynak meg.
.
Igen azoknak magasabb a flux tartalma,a mostanában használt (esetlegesen magasabb) ezüsttartalmú forraszanyagokhoz célszerű külön fluxtollal felvinni plusz anyagot az egyenletesebb szétterülés végett.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6556
Kábelezzünk
Itt pedig megint bejön a képbe a "tiszta" réz esetleges befogatása az aljzatba,és az egy,két havonta visszablankolás az oxidáció miatt.Tehát akárhogy is nézzük mindkét megoldásnak megvan a maga előnye és hátránya is.Innentől pedig marad a mindenki eldönti saját magának,hogy ilyen megoldásra hajlik inkább.Nálam például az ezüsttartalmú ónnal leforasztott,és csavarozott WBT banán illetve villa megoldás van-nekem nincs bajom vele.Előtte ugyanolyan forraszanyaggal leforrasztott vezeték befogatás volt csatik nélkül,de nem vettem észre szignifikáns különbséget-persze az is lehet,hogy a rendszer felbontóképessége miatt sem volt észrevehető a különbség.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Vendég
Kábelezzünk
.
Az én tapasztalatom pedig az, hogy a régebbi, magasabb ólomtartalmú ónok szebben, egyenletesebben folynak meg.
.
Kábelezzünk
Én Siltech ónnal forrasztok az esetek többségében, és sokkal könnyebb vele dolgozni, mint a hagyományos ónnal.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Kevésbé rossz megoldás, mint a forrasztó ón
Az ugyanis egészen gyatrán vezet már a rézhez képest, oxidálódni is tud rendesen.
Egyre jó nagyon, amit én is szoktam javasolni, két rézvezetéket ha jó erősen (és valamennyire hosszan is) összesodrunk, akkor az a legjobb csatlakozása a két drótnak. De hogy ez ne essen szét és ne oxidálódjon, na erre nagyon jó, ha leforrasztjuk. Mondhatni beónozzuk.
Így az érintkezés a réz a rézzel felületen valósul meg.
De ez egy csatlakozónál nemigen kivitelezhető, hacsak nem csavarós bekötős. Így marad a forrasztás.
És itt jön elő az,, hogy az ezüst tartalmú forraszanyag sokkal jobb vezetőképességű, mint a sima ón.
Én másként emlékeztem tanulmányaimból és az internet korában a gugli a te barátod és itt igencsak mást írnak:
"Tehát függetlenül attól, hogy az ötvözőanyag magában jobb vagy rosszabb vezető, mint az alapanyag, az ötvözet
vezetőképessége rosszabb lesz, mint a tiszta komponenseké. "
Azaz az ezüst bevitele nem javít, hanem tovább ront a helyzeten.
Kábelezzünk
Ha ekkora volt a különbség a forraszanyagok között, akkor ezek szerint az eddigi cables kábelek nem visznek át egy csomó információt, nem?
Tapasztalatom szerint is van különbség, de minimális. A könnyebb munka általában a nagyobb gyantatartalomnak köszönhető, a nagy tömegű csatlakozók meg kerülendők minden audio álmoskönyv szerint
Hát igen.
Voltunk jópár éve fórumtársnál, és egy ilyen elefántormány vastagságú IC kábel volt a CD játszó és az erősítő közé dugva
Egy kis mozdítás a CD játszón (fórumos találkozó volt és ugye némi szakmai érdeklődés a készülékek hátsó oldala iránt ) már elég volt, hogy a Sony CD játszó csatlakozóit tőből kirántsa a panelből.
A drót a csatikkal vagy másfél kiló volt (ja és én meg nem ájultam el a hangjától sem )
Kábelezzünk
Én csak félve kérdezem, hogy biztos, hogy jó, ha ezüsttartalmú a forraszanyag? Egy "tiszta" réz rendszerbe jó ezüstöt is belevinni? (Vagy olvassak vissza?)
Kevésbé rossz megoldás, mint a forrasztó ón
Az ugyanis egészen gyatrán vezet már a rézhez képest, oxidálódni is tud rendesen.
Egyre jó nagyon, amit én is szoktam javasolni, két rézvezetéket ha jó erősen (és valamennyire hosszan is) összesodrunk, akkor az a legjobb csatlakozása a két drótnak. De hogy ez ne essen szét és ne oxidálódjon, na erre nagyon jó, ha leforrasztjuk. Mondhatni beónozzuk.
Így az érintkezés a réz a rézzel felületen valósul meg.
De ez egy csatlakozónál nemigen kivitelezhető, hacsak nem csavarós bekötős. Így marad a forrasztás.
És itt jön elő az,, hogy az ezüst tartalmú forraszanyag sokkal jobb vezetőképességű, mint a sima ón.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Kábelezzünk
A forrasztás minősége döntő audio kábeleknél, különösen a kisjelű (IC) kábeleknél.
Évek óta egy "zöld" ezüst tartalmú forraszt használok jó eredménnyel. Pár hete egy nyugdíjba menő kollégám kisöpörte a fiókját és ennek a műveletnek haszonélvezőjeként kaptam tőle egy spulni régi forrasztóónt. Nem "zöld" viszont a legnevesebb angol gyárban készült és ezüst is van benne.
Tegnap este szereltem egy IC kábelt és eszembe jutott ez a forrasztóón. Kipróbáltam - fenomenális. Az egy dolog, hogy könnyebb vele forrasztani pl. a nagy tömegű csati házra, de a hangja az ami döbbenetesen jó. 6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen. Valaki tapasztalt hasonlót?
Ha ekkora volt a különbség a forraszanyagok között, akkor ezek szerint az eddigi cables kábelek nem visznek át egy csomó információt, nem?
Tapasztalatom szerint is van különbség, de minimális. A könnyebb munka általában a nagyobb gyantatartalomnak köszönhető, a nagy tömegű csatlakozók meg kerülendők minden audio álmoskönyv szerint
Kábelezzünk
Én csak félve kérdezem, hogy biztos, hogy jó, ha ezüsttartalmú a forraszanyag? Egy "tiszta" réz rendszerbe jó ezüstöt is belevinni? (Vagy olvassak vissza?)
A kérdés jogos! Nem mindenkinek jön be...ráadásul nem csak az ón a lényeg, hanem forrasztani is tudni kell!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
-
Vendég
Kábelezzünk
Vannak réz tartalmú forraszanyagok is. Ki kell próbálni, de a bejáratódás után -mint korábban írtam- jelentősen csökken a forraszanyag adaléktartalmának jelentősége, legyen az réz, ezüst, vagy akár a nem "zöld" ólom. Legalábbis néhányunk eddigi tapasztalatai szerint.
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kedves Gábor! Maga volt a legutóbbi ATC teszt napon, ha jól tudom. Arról van fent egy csomó kép. Kérem küldjön nekem magáról egy képet, akár itt, akár priviben, hogy tudjam ki az aki ennyire érdeklődik a beírásaim iránt!
Rólam nem készülnek képek, de jöjjön el március 23-án az V. Kaporka Hi-Fi-találkozóra, ahol személyesen találkozhatunk. Sőt, hozza a kábeleit is.
.
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Kábelezzünk
Kábelezzünk
.
Ééééééééééééééééééééééés
.
Kedves Gábor! Maga volt a legutóbbi ATC teszt napon, ha jól tudom. Arról van fent egy csomó kép. Kérem küldjön nekem magáról egy képet, akár itt, akár priviben, hogy tudjam ki az aki ennyire érdeklődik a beírásaim iránt!
-
Vendég
Kábelezzünk
.
Ééééééééééééééééééééééés, mindig van, akinek sikerül újból felfedezni a langyos vizet.
Most pedig várjuk a következő nagy felfedezést, miszerint a forraszanyag minőségének jelentősége erősen csökken a bejáratódás után.
.
Kábelezzünk
A forrasztás minősége döntő audio kábeleknél, különösen a kisjelű (IC) kábeleknél.
Évek óta egy "zöld" ezüst tartalmú forraszt használok jó eredménnyel. Pár hete egy nyugdíjba menő kollégám kisöpörte a fiókját és ennek a műveletnek haszonélvezőjeként kaptam tőle egy spulni régi forrasztóónt. Nem "zöld" viszont a legnevesebb angol gyárban készült és ezüst is van benne.
Tegnap este szereltem egy IC kábelt és eszembe jutott ez a forrasztóón. Kipróbáltam - fenomenális. Az egy dolog, hogy könnyebb vele forrasztani pl. a nagy tömegű csati házra, de a hangja az ami döbbenetesen jó. 6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen. Valaki tapasztalt hasonlót?
Kábelezzünk
Maradt 3 db komponensként használt kábelem. Gondoltam 2-őt bekötök belőle IC-nek, aztán meglátjuk (halljuk) hogyan muzsikál.
Az evés próbája a puding, vagy fordítva?
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Köszi!
Maradt 3 db komponensként használt kábelem. Gondoltam 2-őt bekötök belőle IC-nek, aztán meglátjuk (halljuk) hogyan muzsikál.
Üdv
UPSakku.hu
Kábelezzünk
Lehet. Én is ilyet használok, csak azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 75Ohm-os koax, és 75Ohm-os koax között igen nagy az eltérés a hangra gyakorolt hatásában.
(Én pl. a Lacy féle speciális koaxból készült kábelt használom IC-nek, a legnagyobb megelégedésemre úgy, hogy igen sok kábellel hallgattam össze.)
.
Sziasztok!
75 Ohm-os, koax, hivatalosan videójel átvitelre ajánlott kábelt lehet analog audió kábelként használni vagy csak digitálisra ajánlott?
Esetleg egyikre sem?
Előre is köszi az infókat.
Üdv
Na persze nem mindegyik koax alkalmas, azaz alkalmas lehet de azért a minősége nem mindegyiknek megfelelő
Azért átlagos szintű koaxok amik sűsű rézharisnya árnyékolással van ellátva, már simán verik az átlagos filléres vackokat is de bizony okoztak már meglepetést a drágább "nevesebb" kábelek ellenében is.
Miután elég olcsó, így egészen nyugodtan lehet velük próbálkozni
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
75 Ohm-os, koax, hivatalosan videójel átvitelre ajánlott kábelt lehet analog audió kábelként használni
Lehet. Én is ilyet használok, csak azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 75Ohm-os koax, és 75Ohm-os koax között igen nagy az eltérés a hangra gyakorolt hatásában.
(Én pl. a Lacy féle speciális koaxból készült kábelt használom IC-nek, a legnagyobb megelégedésemre úgy, hogy igen sok kábellel hallgattam össze.)
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
75 Ohm-os, koax, hivatalosan videójel átvitelre ajánlott kábelt lehet analog audió kábelként használni vagy csak digitálisra ajánlott?
Esetleg egyikre sem?
Előre is köszi az infókat.
Üdv
UPSakku.hu
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 782
Kábelezzünk
A "nagyon sokat" számít a csatlakozó mit jelent?
Pl. ugyan annál az ic. kábelnél hallható, hogy az 500 ft-os Neutrik vagy az 5000 Ft-os Neutrik dugó van rajta?
Csinált már valaki ilyen tesztet? De vaktesztet! Illetve A-B tesztet!
Tényleg érdekel a dolog!
Sajnos hallani .Neutrik helyett inkább WBT,de abból is a régi ami nem ropi műanyagból készült,hanem fémből.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Kábelezzünk
Zoli feldugozza... Nagyon büszke a saját dugóira...Nagyon sokat számit a csatlakozó is...
A "nagyon sokat" számít a csatlakozó mit jelent?
Pl. ugyan annál az ic. kábelnél hallható, hogy az 500 ft-os Neutrik vagy az 5000 Ft-os Neutrik dugó van rajta?
Csinált már valaki ilyen tesztet? De vaktesztet! Illetve A-B tesztet!
Tényleg érdekel a dolog!
Zoli feldugozza... Nagyon büszke a saját dugóira...Nagyon sokat számit a csatlakozó is...
- thomyyyyy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szerintetek melyik a fontosabb szempont kabelvasarlaskor?
Egy normal kabel vastagabb keresztmetszettel, vagy egy legszigetelt kisebb keresztmetszettel? Az inakusztik kabeleket nezem es nekik van ilyen is meg olyan is. A kabeleket zenehez es mozihoz egyarant hasznalnam. a keresztmetszeti kulonbseg ugy alakul hogy a kisebb legszigetelt 1.9 mm2 a normal nagyobb 2,5 mm2. Harman Kardon erositohoz es JBL E80-hoz lenne kotve a kabel!
Koszi elore a segitseget!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
-
Vendég
Kábelezzünk
Próbálkozni mindennel lehet, az aluminium drótos száritó kötél is megszólal, mert vezeti az áramot. De sok örömöd nem lesz benne.
Viszont igazán jó hangot produkáló kábeleket elfogadható áron (20-25 eFt) lehet kapni itt az AVX-en.
Esetleg azokkal is lehet próbálkozni!
Annyit egyelőre nem ölök bele, a darab kábel ára vetekedne a rendszerem legdrágább elemének költségével. A DAC-ot is, amihez kellett az összekötő kábel, 12e JMF-ért vettem (RRS gyártmány, egyébként sokkal többet hozott, mint amit az árához mérten váltam tőle).